Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    a powiedzcie mi dziewczyny czy kupujecie może jakiąś kołyskę czy też kosz Mojżesza do spioszkania maleństwu? A może od razu łóżeczko bo Ja w sumie przy córce od razu łóżeczko a teraz zastanawiam się nad kołyską :)I tak już kukałam na allegro nad kołyską :)
    ja mam kołyskę po synku i teraz też zamierzam ją wyciągnąć :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Antybiotyk działa na bakterie, nie na wirusy. Grypę wywołuje wirus. Co to za lekarz, że na grypę przepisuje antybiotyki?
    Ale przy grypie nie boli gardło więc albo to nie grypa albo oprócz grypy jeszcze infekcja bakteryjna.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Antybiotyk działa na bakterie, nie na wirusy. Grypę wywołuje wirus. Co to za lekarz, że na grypę przepisuje antybiotyki?

To akurat prawda. Tylko czasem lekarze sami nie wiedzą czy to grypa czy nie (objawy ostrego przeziębienia i grypy bywają podobne) i "na wszelki wypadek" podają antybiotyki.
    Swoją drogą szkoda ze lekarze rodzinni nie dysponują/nie korzystają z testów sprawdzających jakiego rodzaju to infekcja. ja byłabym skłonna nawet dodatkowo zapłacić żeby tylko bez sensu antybiotykami sie nie faszerować jesli nie ma takiej potrzeby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 20:00

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik lekarz akurat naprawdę bardzo dobry. A ten antybiotyk często przepisują na przeziębienia i różne zapalenia. A tak się niestety składa że i gardło mnie boli i ucho i wszystko...a przy okazji doczytałam, że ten antybiotyk jest też na zapalenie układu moczowego, czyli coś dla mnie

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka nie ma się co zastanawiać. Bierz. Tylko pamiętaj żeby brać do końca, tyle ile lekarz kazał, bo jak przerwiesz szybciej to wróci ze zdwojoną siłą.

Migotka22 lubi tę wiadomość

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Zaczął się temat mebelków no to się pochwalę, dziś kupiliśmy łóżeczko..wiem,że jestem dopiero w 4 miesiącu ale trafiła się naprawdę okazja na tablica.pl..za łóżeczko, materac, kołderkę, poduszkę, ochraniacz i 3 komplety pościeli zapłaciliśmy 250zł... a powiem Wam, że łóżeczko jest w stanie idealnym... 2 małe ryski a tak to nic... jestem bardzo szczęśliwa ;) i bardzo cieszy mnie widok łóżeczka whttp://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/pokoju :) I niech sobie gadają, że kupiłam za wcześnie.. była okazja i poza tym wolę rozłożyć sobie wydatki na dziecko w czasie, żeby potem nie płakać nad stanem konta w 8 miesiącu ciąży..
    A oto nasze łóżeczko :)

6pn7fs.jpg
    2rdb1y0.jpg

Lozeczko bardzo ladne i fajny kolor. Dolaczylam artykul odnosnie ochraniaczy na lozeczko. Uwazam, ze KAZDY POWINIEN TO PRZECZYTAC.
    http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/

Nelus, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli masz zapalenie bakteryjne, a nie grypę :) To jak najbardziej antybiotyk potrzebny.

Migotka22 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust dzięki :)
    Kazał brać góra 5-7 dni, ale powiedział, że w piątek powinno już być dobrze :)

relganlikx65a1ud.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na przykładzie Quatriona - jak widać dobry sprzęt to podstawa. teraz już wiem czemu mój bracholek wypychał mnie na USG do jednego z najlepszych miejsc ze specjalistycznym sprzętem...

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona...aż ciężko jest mi sobie wyobrazić, co musiałaś przeżyć. Koszmar! Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło.
    Jak dobrze, że trafiłam na usg genetyczne do specjalisty z dobrym sprzętem...

Quatriona lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona nawet nie chce sobie wyobrazac co przezylas! az zadrżałam jak to przeczytałam bo mam podobne objawy - kamien z serca ze wszystko ok z twoim maluszkiem!!!!

Mój lekarz nie jest takim panikarzem jak ja i jest bardzo dobry mysle ze gdyby to było cos groznego nie kazalby mi obserwowac tego 2-3dni, wiec wydaje mi sie ze te skurcze i bol to nomralne bo wszystko tam rosnie mocniej :)

Quatriona lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż szkoda nerwów ale ważne że wszystko dobrze i dzidzia zdrowa :) ważne to też żeby tej lekarce też uświadomić to że niestety ma taki a nie inny sprzęt bo tylko możemy sobie teraz pomysleć co będą przezywać inne ciężarówki które tam trafią i dostaną podobną diagnozę według mnie to chociaż mogłabyś powiadomić tą lekarkę albo cuś :(

verynice a jeśli chodzi o łóżeczko to śliczne :) Ja też upatruje sobie na tablicy kołyskę i tak slęczę nad taką jedną ale nie wiem też czy nie za wcześnie a znowu jak się będę obijać to okazja mi przejdzie i zostanę z niczym :(
    A ten artykuł o ochraniaczach czytałam robi mętlik w głowie bo mam już dziecko i wychowałam je również z takimi ochraniaczami więc sama nie wiem co o tym myśleć. Jest faktem to że kiedyś nie było ochraniaczy i jakoś się chowaliśmy ale np mamy powieszały na szczebelki kocyki a dziś ochraniacze zakładają no sama nie wiem :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Kochana to może lepiej jedź? Mi przeszło na razie ale jak wróci wieczorem to też pojadę. A jak Cię boli? Bo takie napięcie w podbrzuszu jak na okres to miałam już od jakiś 2 dni, jakbym tam kamień nosiła, ale to nie bolało. A od wczoraj takie kujące skurcze, jakby mi ktoś ściskał macicę w dłoni. Ale tylko z prawej strony.

kochana juz troszke przeszlo i nawet sie odrobine zdrzemnelam, plecy tez juz ciut mniej bola bo leze ciagle i nie nadwyrezam sie :)jak wroci na noc i nic nie pomoze nospa ani apap to pojade, chociaz badanie mialam w ubiegly czwartek i maluch caly i zdrowy wiec to pewnie nic groznego ale wiadomo lepiej dmuchac na zimne! a bol dla mnie jak na miesiaczke (mialam bardzo bolesne) takie male skurcze, nie jest to masakryczny bol ale jednak bol... :) mam nadzieje ze to tylko taki nasz urok :P

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Okienka to są takie jakby chruściki o smaku naleśnika? Nie znam tego chyba...
    CO do smaku na ocet - od samego początku (jak jeszcze nie wiedziałam,że jestemw ciąży bo był to 5ty tydz) pochłaniałam galart z octem, potem rybę w galarecie z octem, a teraz by nie przeginać z nim to raz na jakiś czas kupuję sobie chrupki maczugi ketchupowe- one mi smakują jak ocet <3

Czyzby do wielkopolski nie dotarly okienka? :) moja kolezanka z Lubonia tez na oczy nie widziala :)
    to takie chrupki ktore smazysz na oleju i sie powiekszaja i wlasnie takie okienka pyszne wychodza :) to moj przysmak z dziecintwa :)

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalam i czytalam duzo o tych ochraniaczach i tez sie zastanawiam jak to na prawde jest, wiekszosc moich kolezanek je mialo - wszystko ok! poza tym w wozeczku jak dziecko spi to tez jest podobna 'oslona'.
    nie jestem za zakupem bo to raczej ozdobny gadzet i wiadomo lepiej bezpieczniej :) pewnie i tak nabede bo w kompletach sprzedaja taniej, pewnie nie uzyje po takich informacjach :)

64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Czyzby do wielkopolski nie dotarly okienka? :) moja kolezanka z Lubonia tez na oczy nie widziala :)
    to takie chrupki ktore smazysz na oleju i sie powiekszaja i wlasnie takie okienka pyszne wychodza :) to moj przysmak z dziecintwa :)
    alez pewnie ze dotarły jako "przysmak świętokrzyski" :) pyszne a moja córka zawsze pyta dlaczego one tak rosną hehe :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    alez pewnie ze dotarły jako "przysmak świętokrzyski" :) pyszne a moja córka zawsze pyta dlaczego one tak rosną hehe :)

tak dokladnie! :) dla mnie to okienka ewentualnie kratki. Jak bylam mala to zawsze mame meczylam zeby zrobila, a to tyle bawienia hehe ale jaka radosc :)

64xp62y.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narobiłyście mi smaka... a właśnie- jaki one mają smak? zjadłabym ketchupowe, serowe...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    narobiłyście mi smaka... a właśnie- jaki one mają smak? zjadłabym ketchupowe, serowe...
    Ja je z ketchupem tez jadłam i dobre ale one maja taki specyficzny smak i nie umiem przyrównać do niczego są tylko jakby to powiedzieć naturalne :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Eheh ale one są bez smaku :P tzn Maja swój smak, taki charakterystyczny. Chyba nic innego tak nie smakuje. U nas nigdzie już tego kupić nie można :( a szkoda, bo to cudowny smak mojego dzieciństwa :)

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ