X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1, 5kg i mnie rodzina wyzywa, że za mało.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszcze tej wagi, u mnie juz 5kg wiecej. A ostatnio zmierzylam brzuszek w obwodzie i mam 87cm- tyle co przed ciaza mialam w biodrach :D

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama zawsze mało tyła w ciąży to moze mam to po niej :) ale swoją drogą mdłości wymioty i stres robią swoje. pewnie jeszcze nieźle nadrobie potem :P a rodzina tez juz sie martwi i kaze więcej jeść, bo jak to w ciąży chudnąć. ale myśle, że jak juz nie wymiotuje( całe 3 dni) to teraz waga będzie powolutku sobie rosła :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna się dopisała do aniołkowych mam, ja nie wiem, może myślą że chodzi o przeszłość?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, zeby maluszek byl w formie, nam kilogramy przyjdą w swoim czasie:)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh nadrobilam a bylo ciezko :)

Zaczne od konca bo najlepiej pamietam :)
    Ja poki co nie przytylam nic. Na poczatku od mdlosci i wymioto schudlam 2-3 kg. Teraz dobilam do wagi sprzed ciazy wiec jest na zero :) idalnie 52 kg :) od teraz bede tylko przybierac :) mam nadzieje ze zamkne sie na koniec w 10 kg max :) nie bede sie napewńo odchudzac ale chc sadbac o wage, nie zapuscic sie bo takie gadanie ze aaaa po cizay samo sie schudnie to tragedia. Kobiety same sie oszukuja moim zdaniem. Folguja sobie cala ciaze, tyja po 30 kg a potem w szoku ze "samo" nie wyparowalo :)

Po drugie. Oczywiscie ze ciaza to oiekny stan i nie ma sie co nad soba uzalac na sile i umeczac :) ja z domu bez delikatnego makijazu, ciszka nie wyjde :) taka bylam przed ciaza i tak mam nadzieje zostanie. A to ze mamy rozmiat czy dwa wiecej... Tez mozna piekńie wygladac :)

Co do ginow... Ja lekarza jeszcze nie widzualam na oczy :) poki co tylko polozna sie nami zajmuje ale ufam jej :) no i jedno usg za nami :) 29.04 polowkowe i mam nadzieje ze dowiemy sie kto u mnie mieszka :)

Uhh i co do karmienia piersia... To prawda co ktoras z was (sorry ale nie pamietam ktora pisala) ;) w WB malo ktora kobieta chce karmic piersia.... Polozna mi o tym mowila. Kiedy mnie zapytala oczywiscie powiedzialam ze bardzo chce karmic. Powiedziala ze u Polek to najczestsza odp i jest z nas dumna :) dala mi ksiazki, plyty dvd o karmieniu piersia i powiedziala ze osobiscie tez bedzie pomagac i uczyc :) zobaczymy.
    Co do publicznego karmienia... Temat kontrowersyjny... Ktoras z was napisala ze najwyzej bedzie karmic w toalecie... Szok!!!
    To ja bym zyczyla smacznego i moze sprobuj zjesc obiad siedzac na kiblu :/
    Rozumiem ze w pl jest malo miejsc przeznaczonych dla mam i dzieci ale nie popadajmy w paranoje na Boga!!!! Nikt nie mowi ze mamy cyckami swiecic i ja tez nie zamierzam. Wystarczy pomyslec teoche... Albo sie szuka miejsca na uboczu troszke, albo wg mnie najlepsze rozwiazanie kupuje sie taki komin jak szalik tylko z cienkiego materialu zeby dziecko oddychalo i nakrywa sie delikatńie dziecko i odkryta czesc ciala. Proste? Nawet pieluszka wystarczy i po klopocie. A jeszvze jak sie ubierzemy odpowiednio do karmienia to juz zaden problem :) dla chcacego nic trudnego :)
    Dla dziecka piers to idealne rozwiazanie i dla mam rowniez :) zdrowie i wygoda :)

A jesli ktos ma awersje do karmienia to szanuje to :) jestesmy dorosle i my mamy wybor :) szkoda tylko ze dzieciaki nie mozna zapytac o zdanie ;)

Ahh sie rozpisalam ;)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dzięki za odpowiedź, właśnie kojarzyłam, że jakiś czas czytałam jej posta i aż się przestraszyłam co na takim etapie mogło się stać...

Co do wagi, ja mam cały czas na minusie, raz -0.8kg, raz -0.5kg, raz -0.2kg, więc w wykresie wolę wpisywać średnią z np. 3 dni :P
    Ale jestem z siebie dumna, bo przy córce przytyłam na tym etapie 2kg, a miałam całościowo +15kg, więc może teraz uda się w tych "przepisowych" +12kg zmieścić :D

A karmienie piersią... Ja uważam, że piersi są moje i męża. Jak miałam małą karmić to wychodziłam do innego pokoju, gdy ktoś chciał wejść to przerywałam karmienie i prosiłam, żeby wyszedł, bo przecież zaraz przyjdę. U mnie w rodzinie wszystkie kuzynki nagle cyca przy wszystkich wyciągają podczas imprezy i się nie przejmują, ale ja bym tak nie potrafiła. Nie przeszkadza mi to, niech robią co chcą, sama jednak nie zamierzam tak robić.

Hehe, widzę, że chyba jednak będę musiała nadrobić, bo tu tyle zmian, np. Nelus ma zdjęcie w awatarze ;)

Nelus, Quatriona, betina89, madiiiii lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) pisze z szpitala, nie dam rady nadrobić, mam plamienia, ordynator zastanawia się nad założeniem szewka, mam nadzieję, że nie będę tu długo i szybko podejmą decyzję. Buziaki :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba oby szybko do domku puścili i wszystko żeby było ok :)
    a tymczasem życzę Wszystkim Mamusiom i Maluchom spokojnej nocy :) DOBRANOC :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym chciala coś przytyć:) w 1 trym tak mnie wymiotowało, ze ok 4 kg schudlam, teraz nadrobiłam dopiero ok 2,5 kg .Myslę ,że wszytko jest na doobrej drodze, wazne że waga idzie w górę:) Brzucho rośnie a to najwazniejsze:))))

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba, trzymam kciuki żeby wszystko było o.k. i żebyś szybciutko wyszła! :)

Ja na początku ciąży schudłam, nie jakoś drastycznie, ale jednak, nawet zegarek zaczął mi się sam na ręce obracać ;) Teraz troszkę waga poszła w górę, ale tylko w gramach :P

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba trzymaj sie będziemy trzymać kciuki za Was :)

Ja tez idę spać jutro zajrzę tylko nie produkujcie tyle :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba szybkiego powrotu do domu życzymy. Trzymaj się kobieto.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, niech decydują i wracaj spokojnie do domku :*

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba trzymam mocno kciuki:*

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    ja już 3 i też mi się to niepodoba :(
    ja na razie 1,1 kg i jestem z tego mega zadowolona:)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba trzymaj się kochana :*

7w3d 💔
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech a ja spać nie mogę;/ kolejna genialna noc ..

swoją drogą Was to zostawić na weekend, a gdybym pracowała musiałabym urlop wziąć żeby was nadrobić :)

dba, mocno ściskam kciuki za szybciutki powrót do domku.

idę dalej liczyć baranki, może w końcu uda mi się zasnąć:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna - ty to jak ja, też spać nie mogę :)

Ja co prawda nie należę do Wrześniówek, ale... :D

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ;)
    Ja śpię coraz lepieja a sny coraz glupsze. Masakra jakas ;)

Maz wczoraj z ogródka zerwał pięknego zonkila i mi dał na poprawę humoru, lubię takie małe gesty ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ