X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    dziewczyny, a do któego tyg mozna połówkowe robic? bo teraz ide na zwykłą wizyte w 18+0 a u gina czeka sie na wizyte ok 3,5 tyg, więc to juz będzie 22 tydzien. będzie jeszcze ok?
    mi moja gin robiła już wszystkie pomiary "połówkowe" w 16t+2d, ale Twój 18+0 to już 19 tydzień czyli akurat na połówkowe.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja ginka powiedziała, że zrobimy połówkowe przy okazji następnej wizyty 23.04 i to będzie 20 tydzień :)

Ja wizyty mam dokładnie co 4tygodnie, zawsze w środy :)

No i ogólnie od stycznia przytyłam 1,6 kg ;) Także myślałam, że będzie gorzej!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Noo nie ma lekko z cyckiem jak kamien. A teraz tez w planach masz karmic piersia? Ja tak ;) No zobaczymy jak tym razem bedzie. Pokarm ci sam zanikl, tak od tak ?

tak teraz też mam zamiar próbować:) dla mnie było to wygodne bo nocami brałam małą do łóżka i miałam spokój, żadnej gonitwy z butelkami o 3 nad ranem:) ale z racji, że mam dość duże piersi, a w ciąży jeszcze se "dojrzeją" (jak na razie "G" a gdzie tam do końca;/) jak tłumaczyła mi lekarka pokarm ma dłuższą drogę do pokonania niż przy mniejszych i dziecko bardziej się musi namęczyć, a jednokrotnie wcale sobie nie poje;/ i tak w magiczny sposób po 3 miesiącach pokarm po prostu "wyparował", byłam zła bo szczerze powiem że ciężko walczyłam żeby karmić małą piersią, a tu kicha kiedy już myślałam że udało mi się wypracować jakiś kompromis;/ no nic zobaczymy jak będzie tym razem mam nadzieję, że uda się chociażby tyle samo lub troszkę dłużej:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jestem zapisana na normlną wizyte, a połówkowa jest dokładniejsza, wiec dłuższa. więc na pewno mi jej nie zrobi wtedy. dlatego sie zastanawiam czy na połówkowe nie umówic sie osobno na ok 20-21 tydzien wczesniej, czyli za około tydzien. i chyba tak zrobie.

BlackLuna wrote:
    tak teraz też mam zamiar próbować:) dla mnie było to wygodne bo nocami brałam małą do łóżka i miałam spokój, żadnej gonitwy z butelkami o 3 nad ranem:) ale z racji, że mam dość duże piersi, a w ciąży jeszcze se "dojrzeją" (jak na razie "G" a gdzie tam do końca;/) jak tłumaczyła mi lekarka pokarm ma dłuższą drogę do pokonania niż przy mniejszych i dziecko bardziej się musi namęczyć, a jednokrotnie wcale sobie nie poje;/ i tak w magiczny sposób po 3 miesiącach pokarm po prostu "wyparował", byłam zła bo szczerze powiem że ciężko walczyłam żeby karmić małą piersią, a tu kicha kiedy już myślałam że udało mi się wypracować jakiś kompromis;/ no nic zobaczymy jak będzie tym razem mam nadzieję, że uda się chociażby tyle samo lub troszkę dłużej:)

ja zawsze sie martwiłam, że jak mam małę piersi to moge miec problem, że mało pokarmu, ale teraz widze zalete tego :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dziś dziewczęta na obiad?

Kuchnia Verynice zaserwuje dziś mężowi krokiety z kapustą i grzybami :) Bo takiego apetytu jedna z Was mi zrobiła, że szok.. w tym tygodniu w ogóle buntuję się przeciwko ziemniakom z mięsem, bo już mi się przejadły :)

justyna14 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robię taki domowy barszcz biały z białą kiełbaską i jajkiem :P
    A później chyba wybiorę się do warzywniaka bo straszną już mam ochotę na arbuza i truskawki :D

verynice lubi tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam.
    Dba trzymaj się Kochana!! będzie dobrze!

ja jestem prawie 4 kilo na plusie a do tego przed ciążą miałam już nadbagaż :/
    very krokiety z kapustą i grzybkami. mmmmmm pycha :)

trzymam kciuki za wszystkie wizyty! ja mam swoją jutro :p

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczułki to podczytałam kwietniówki One już tam niektóre urodziły fajne maluszki aż miło popatrzeć :) dla mnie to taka ekscytacja nawet po mimo że już rodziłam i wiem co mnie czeka :) to fajnie je podglądnąć one już na końcówie a my tu ledwo w połowie hehe...:)
    Widzę że dziś znowu obiadki wymyślamy Ja dziś mam ochotę na śledzika w śmietance i ziemniaczka albo mizerie? nie wiem sama

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w końcu mięso na obiad... ;-) dzisiaj kurczaczek w sosie z pycha sałatka i dla mnie z brokułem dla Męża z ziemniakami :-) ale na jutro nie mam pomysłu chociaż nie wiem czy będę mogła się skupić :-D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

Kuchnia Verynice zaserwuje dziś mężowi krokiety z kapustą i grzybami :) Bo takiego apetytu jedna z Was mi zrobiła, że szok.. w tym tygodniu w ogóle buntuję się przeciwko ziemniakom z mięsem, bo już mi się przejadły :)

ja chciałam pojść na łatwizne i wziąć leczo, miałam ugoowane i powekowane. i okazało sie, że zepsute mimo wekowania :( ale mi szkoda, takie dobre wyszło. ale juz nie miałam nic przygotowanego, więc wzięłam bigos tez z weków.

pochwaliłam sie wczoraj, ze 3 dni nie wymiotowałam. to sobie dzis łobuźnica mała w brzuszku pomyślała, że trzeba przypomniec mamusi co to bylo. i jak tu cokolwiek przytyc.
    a tak mniej więcej ile czasu leki się wchłaniają? bo czasem po wymiotach mam dlemat czy leki wziąć jeszcze raz czy nie. typu magnez, żelazo, witaminy, kwas dha.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A tak z innej beczułki to podczytałam kwietniówki One już tam niektóre urodziły fajne maluszki aż miło popatrzeć :) dla mnie to taka ekscytacja nawet po mimo że już rodziłam i wiem co mnie czeka :) to fajnie je podglądnąć one już na końcówie a my tu ledwo w połowie hehe...:)
    Widzę że dziś znowu obiadki wymyślamy Ja dziś mam ochotę na śledzika w śmietance i ziemniaczka albo mizerie? nie wiem sama
    tez podczytałam ponad 30 stron marcówek gdzie opisane były porody i własnie te kwietniowe. dla mnie pierwsza ciąża, więc tym bardziej mnie to fascynuje. jak czytam te opisy to nie moge sie doczekac az przytule moje malenstwo :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    tez podczytałam ponad 30 stron marcówek gdzie opisane były porody i własnie te kwietniowe. dla mnie pierwsza ciąża, więc tym bardziej mnie to fascynuje. jak czytam te opisy to nie moge sie doczekac az przytule moje malenstwo :)

Kurcze, ja też czytam kwietniówki i tak im zazdroszczę, że niektóre z nich już mają swoje maluszki przy sobie...a gdzie ja tu do września wytrwać! :(

betina89 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

to ja wczoraj robiłam krokiety:) dziś robie barszczyk czerwony :)

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy jakaś majówka się już rozpakowała

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja sobie ostatnio otworzyłam zdjęcia córki jak się urodziła mam 2 unikaty takie z sali porodowej bo tylko tyle mąż zdążył zrobić bo od razu tlen podawali i zabierali ją tak więc sobie kukam jaki to chuderlak się urodził i jak potem rosła słodkie i cięższe czasy z takim małym ufoludkiem ale cudownie wrócić do tego i też bym już chciała :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostatnio całkowicie odrzuca od mięsa i wędlin, już 3 dzień nie spróbowałam choćby plasterka wędliny. Za to wczoraj sobie dogodziła sałatką: mix sałat, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka czerwona, mozarella plus sos koperkowo-ziołowy- pychoka :) dziś też sobie takie cudo na obiad serwuje:) mniam

nie wiem, jak mają się moje "smaki" do płci dziecka, ale przynajmniej na zdrowe mam chęć:)

7w3d 💔
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj może naleśniczki :) Też ostatnio zapycham się sałatkami i surówkami. Mhh, samo zdrowie! Jedyny ich minus - tak mi zagazowują brzuchol, że potem ledwo chodzę :D

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj tak z mężem rozmawiałam i sobie uświadomiłam, ze w tym roku, przy wigilijnym stole zasiądzie też nasza dzidzia...to dla mnie taka abstrakcja, że Boże Narodzenie spędzimy już razem, że szok! :)

madiiiii, Mika 28, justyna14, betina89, akuszerka89, Quatriona lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A wczoraj tak z mężem rozmawiałam i sobie uświadomiłam, ze w tym roku, przy wigilijnym stole zasiądzie też nasza dzidzia...to dla mnie taka abstrakcja, że Boże Narodzenie spędzimy już razem, że szok! :)

A u nas szok - na święta będą dwie dzidzie :D moja siostra ma termin na koniec października :D :D :D Do stołu raczej nie zasiądą, będą leżeć pod choinką :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J asie strasznie ciesze, bo w tym roku przypada Wigilia u moich rodziców, a to będzie pierwszy wnuk moich rodziców;d teściowa już ma pięcioro , więc strasznie się cieszę ,że będę mogła z dzieciatkiem być u moich rodziców;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ