X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mnie ostatnio całkowicie odrzuca od mięsa i wędlin, już 3 dzień nie spróbowałam choćby plasterka wędliny. Za to wczoraj sobie dogodziła sałatką: mix sałat, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka czerwona, mozarella plus sos koperkowo-ziołowy- pychoka :) dziś też sobie takie cudo na obiad serwuje:) mniam

nie wiem, jak mają się moje "smaki" do płci dziecka, ale przynajmniej na zdrowe mam chęć:)
    Ja takie smaki mam i jest chłopak :P mięso mogłoby nie istnieć za to w dziale z warzywami w sklepie nie wiem gdzie patrzeć :P Ale przesady mówią że takie świeże to na dziewczynkę :P

betina89, justyna14 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Mamuśki,

WItam się prędko i lecę w ogród;-) A w sumie do okien- zamówiłam wczoraj moskitiery na cały dom, to wypada umyć ramy;/ Szyby to pikuś, ale ramy mam tak, za przeproszeniem, zasyfione,że wstyd, by tam facet mi moskitiery montował!

A potem lecę w ogród, popstrykam trochę nowych rozkwitków i pograbię suchary. Wczoraj znów cały dzień pracowałam przy kwiatkach, ale w sumie mam tyle energii co nigdy w życiu.

Spróbuję odnieść się jeszcze do aktualnych tematów:
    - Mam 1,5kg na plusie
    - Wizyty mam równo co 3 tyg na nfz
    - Ostatnio w 17tyg gin też brał mi pomiary z "połówkowych", następną wizytę mam 15tego pewnie też weźmie, ale na 17tego i tak idę prywatnie do kliniki na badanie anatomiczne, bo myślę,że mój gin nie sprawdzi tego tak jak wyspecjalizowany w badaniach prenatalnych lekarz (choćby sprawdzi glutkowi przepływy krwi, które są dla mnie istotne ze wzgledu na moje nadciśnienie i dziadka raka serca.)

Miłego, słonecznego dzionka!
    K.

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja takie smaki mam i jest chłopak :P mięso mogłoby nie istnieć za to w dziale z warzywami w sklepie nie wiem gdzie patrzeć :P Ale przesady mówią że takie świeże to na dziewczynkę :P
    no właśnie, to moje maleństwo strasznie mnie próbuje zmylić:) ph 7 - nie dojdziesz, żywieniowo też nie wiadomo, patrzyłam też po ciśnieniu, ale poniżej 140 to chłopak, powyżej dziewczyna a moje miało 140 :) więc robi mamusi pod górkę :) łobuziak po tatusiu będzie :) pozostaje czekać cierpliwie na usg połówkowe :)

no to ja jeśli chodzi o usg miałam ich chyba najmniej bo 1 usg prywatnie na potwierdzenie w 5 tyg, potem coś koło 7-8 tyg u gina na nfz i teraz ostatnio już przez brzuszek usg na 1 trymestr. Czyli w sumie tylko 3 :)

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupi jupi trochę mi się humor poprawił i Maluch dał się złapać detektorem tętna ;) i się uspokoiłam mam nadzieję, że do jutra wytrzyma mi ten spokój ach <3

Patu lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis policzyłam usg i wyszło 12! masakra jakaś. z czego ok 5 prywatnie a 7 na NFZ u lekarza lub w szpitalu... ale częściej przez tego krwiaka i plamienia.

miałam iść na łatwizne z obiadem a skonczyło sie na godzinie stania przy kuchence i smażenia góry naleśników :D część na słodko z dżemem a część zapiekanych z serem kiełbaską cebulką i brokułami

madiiiii lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam, u mnie dzisiaj tez będą naleśniczki, ale tylko na słodko. Mój mąż zajada je z lodami, także to już bardziej deser niż obiad ;)

A ja miałam tylko 2 USG :P Jedno na pierwszej wizycie po kilku tyg. ciąży, a potem już tylko genetyczne. Kolejne niestety dopiero za miesiąc. Już mnie teściowa zaczyna wkurzać z tym ciągłym dopytywaniem o płeć. Jakby to było najważniejsze...
    Patu wrote:
    ja dzis policzyłam usg i wyszło 12! masakra jakaś. z czego ok 5 prywatnie a 7 na NFZ u lekarza lub w szpitalu... ale częściej przez tego krwiaka i plamienia.

miałam iść na łatwizne z obiadem a skonczyło sie na godzinie stania przy kuchence i smażenia góry naleśników :D część na słodko z dżemem a część zapiekanych z serem kiełbaską cebulką i brokułami

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dziewczyny!

malo sie odzywam, ale z postami staram sie byc na biazaco- nie ulatwiacie sprawy :p
    mam pytanie do osob z warszawy- czy macie juz moze wybrany szpital?

koncze z czytaniem przypadkowych komentarzy na temat szpitali, bo okazuje sie, ze kazdy jest zly i polozne fatalne.
    i wkraczam w dysusje :)

podzielcie sie, prosze, jesli macie jakies pozytywne/negatywne spotkania i z jakim warszawskim szpitalem.

z gory dzieki :)

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ilości USG to ja miałam 7 jutro będzie 8 :)
    a co do przesądów to wszystko wskazuje na to,że będę miała dziewczynkę bo ph mam 6,5 :) tętno Malucha zazwyczaj powyżej 150 czasami nawet 170 smaki na dziewczynkę... a jutro Pan Doktor ma potwierdzić (jak Maluch się pokaże) czy na 100% będzie Syn, bo na prenatalnych powiedział, że na 80% będzie Chłopiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 15:22

• Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    co do ilości USG to ja miałam 7 jutro będzie 8 :)
    a co do przesądów to wszystko wskazuje na to,że będę miała dziewczynkę bo ph mam 6,5 :) tętno Malucha zazwyczaj powyżej 150 czasami nawet 170 smaki na dziewczynkę... a jutro Pan Doktor ma potwierdzić (jak Maluch się pokaże) czy na 100% będzie Syn, bo na prenatalnych powiedział, że na 80% będzie Chłopiec :)

u mnie ph 6,5 dwa razy pod rząd, tętno wysokie nawet ponad 180 smaki ciężko określić z powodu mdłości, ale na pewno nic kwaśnego, bardziej w strone słodkiego i wszelkich owoców. kocham lody czekoladowe :) i sok domowy jabłkowo-pomaranczowo-bananowy oraz koktajl truskawkowo-bananowy. i najprawdopodobniej dziewczynka jest. ale ile to kwestia tych czynnikow a ile po prostu zbieg okoliczności to nie mam pojęcia bo takie rzeczy lubiłam jeść i przed ciążą.no moze teraz większa chęć na pomarancze i mandarynki.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj znow z bolem glowy, a tyle mialam zrobic buuu :(

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiecie co, naszła mnie ochota na racuchy z jabłkami. ale wstyd sie przyznac, nigdy nie robiłam. macie jakis fajny przepis?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się może pochwalę dzisiejszym cudeńkiem :)

114d6ddf13582730med.jpg

Kaarolina, Fipsik, Patu, aleksa.wawa, betina89, madiiiii, perełeczka, mycha89, aswalda, verynice, le'nutka, Nelus lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ale wiecie co, naszła mnie ochota na racuchy z jabłkami. ale wstyd sie przyznac, nigdy nie robiłam. macie jakis fajny przepis?
    hehehe ja też nigdy nie robiłam ale za to Mój Mąż robi przepyszne ;) z miłą chęcią bym Ci podpowiedziała ale niestety jest teraz w pracy i zanim się do Niego dodzwonię, to zdążysz z 3 razy zrobić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

Wysłałam przepis na priv :P

• Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak juz teraz siły nie mam na nowe smazenie, a co gorsza zuzyłam reszte jajek do naleśników. moze męża namowie, by wieczorem do sklepu skoczył to będą na kolacje :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś robię racuchy:D bo mi mleko zamieniło się w zsiadłe ;D prawie też męża po lody wysłałam;D uwielbiam algidę śmietankowo- czekoladową ;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z ubrankami jeszcze nie szaleję... stwierdziłam, że najpierw łóżeczko ale to po 20 tyg. :)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, my też wcinamy ostatnio te lody. Już drugie pudełko pod rząd :D Mniam, mniam :)
    betina89 wrote:
    ja dziś robię racuchy:D bo mi mleko zamieniło się w zsiadłe ;D prawie też męża po lody wysłałam;D uwielbiam algidę śmietankowo- czekoladową ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 16:10

betina89 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAAAAA, za 40 minut wizyta
    Kurde, powinnam sie już zbierać. Strasznie sie denerwuje czy bedzie wszystko dobrze. Teraz przez godzine mocno trzymac kciukaski :). Zdam potem relacje, może jakąs fajną fotkę bede miała :) Dobra spadam.

betina89, madiiiii, Kaarolina, verynice lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie :) dzisiaj znowu plamilam, brzuch bolał, nie pozwalają nigdzie chodzic co doprowadza mnie do szału, mam ochotę się stąd wypisać, bo leżeć to mogę też w domu :/ ciekawa jestem obchodu, strasznie bym chciała żeby założyli ten szewek, psychicznie lepiej bym się poczuła. Jest mi tu smutno z dala od mojego synka :(

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ