X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mnie ostatnio całkowicie odrzuca od mięsa i wędlin, już 3 dzień nie spróbowałam choćby plasterka wędliny. Za to wczoraj sobie dogodziła sałatką: mix sałat, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka czerwona, mozarella plus sos koperkowo-ziołowy- pychoka :) dziś też sobie takie cudo na obiad serwuje:) mniam

nie wiem, jak mają się moje "smaki" do płci dziecka, ale przynajmniej na zdrowe mam chęć:)
    Ja takie smaki mam i jest chłopak :P mięso mogłoby nie istnieć za to w dziale z warzywami w sklepie nie wiem gdzie patrzeć :P Ale przesady mówią że takie świeże to na dziewczynkę :P

betina89, justyna14 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Mamuśki,

WItam się prędko i lecę w ogród;-) A w sumie do okien- zamówiłam wczoraj moskitiery na cały dom, to wypada umyć ramy;/ Szyby to pikuś, ale ramy mam tak, za przeproszeniem, zasyfione,że wstyd, by tam facet mi moskitiery montował!

A potem lecę w ogród, popstrykam trochę nowych rozkwitków i pograbię suchary. Wczoraj znów cały dzień pracowałam przy kwiatkach, ale w sumie mam tyle energii co nigdy w życiu.

Spróbuję odnieść się jeszcze do aktualnych tematów:
    - Mam 1,5kg na plusie
    - Wizyty mam równo co 3 tyg na nfz
    - Ostatnio w 17tyg gin też brał mi pomiary z "połówkowych", następną wizytę mam 15tego pewnie też weźmie, ale na 17tego i tak idę prywatnie do kliniki na badanie anatomiczne, bo myślę,że mój gin nie sprawdzi tego tak jak wyspecjalizowany w badaniach prenatalnych lekarz (choćby sprawdzi glutkowi przepływy krwi, które są dla mnie istotne ze wzgledu na moje nadciśnienie i dziadka raka serca.)

Miłego, słonecznego dzionka!
    K.

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja takie smaki mam i jest chłopak :P mięso mogłoby nie istnieć za to w dziale z warzywami w sklepie nie wiem gdzie patrzeć :P Ale przesady mówią że takie świeże to na dziewczynkę :P
    no właśnie, to moje maleństwo strasznie mnie próbuje zmylić:) ph 7 - nie dojdziesz, żywieniowo też nie wiadomo, patrzyłam też po ciśnieniu, ale poniżej 140 to chłopak, powyżej dziewczyna a moje miało 140 :) więc robi mamusi pod górkę :) łobuziak po tatusiu będzie :) pozostaje czekać cierpliwie na usg połówkowe :)

no to ja jeśli chodzi o usg miałam ich chyba najmniej bo 1 usg prywatnie na potwierdzenie w 5 tyg, potem coś koło 7-8 tyg u gina na nfz i teraz ostatnio już przez brzuszek usg na 1 trymestr. Czyli w sumie tylko 3 :)

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupi jupi trochę mi się humor poprawił i Maluch dał się złapać detektorem tętna ;) i się uspokoiłam mam nadzieję, że do jutra wytrzyma mi ten spokój ach <3

Patu lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis policzyłam usg i wyszło 12! masakra jakaś. z czego ok 5 prywatnie a 7 na NFZ u lekarza lub w szpitalu... ale częściej przez tego krwiaka i plamienia.

miałam iść na łatwizne z obiadem a skonczyło sie na godzinie stania przy kuchence i smażenia góry naleśników :D część na słodko z dżemem a część zapiekanych z serem kiełbaską cebulką i brokułami

madiiiii lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam, u mnie dzisiaj tez będą naleśniczki, ale tylko na słodko. Mój mąż zajada je z lodami, także to już bardziej deser niż obiad ;)

A ja miałam tylko 2 USG :P Jedno na pierwszej wizycie po kilku tyg. ciąży, a potem już tylko genetyczne. Kolejne niestety dopiero za miesiąc. Już mnie teściowa zaczyna wkurzać z tym ciągłym dopytywaniem o płeć. Jakby to było najważniejsze...
    Patu wrote:
    ja dzis policzyłam usg i wyszło 12! masakra jakaś. z czego ok 5 prywatnie a 7 na NFZ u lekarza lub w szpitalu... ale częściej przez tego krwiaka i plamienia.

miałam iść na łatwizne z obiadem a skonczyło sie na godzinie stania przy kuchence i smażenia góry naleśników :D część na słodko z dżemem a część zapiekanych z serem kiełbaską cebulką i brokułami

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dziewczyny!

malo sie odzywam, ale z postami staram sie byc na biazaco- nie ulatwiacie sprawy :p
    mam pytanie do osob z warszawy- czy macie juz moze wybrany szpital?

koncze z czytaniem przypadkowych komentarzy na temat szpitali, bo okazuje sie, ze kazdy jest zly i polozne fatalne.
    i wkraczam w dysusje :)

podzielcie sie, prosze, jesli macie jakies pozytywne/negatywne spotkania i z jakim warszawskim szpitalem.

z gory dzieki :)

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ilości USG to ja miałam 7 jutro będzie 8 :)
    a co do przesądów to wszystko wskazuje na to,że będę miała dziewczynkę bo ph mam 6,5 :) tętno Malucha zazwyczaj powyżej 150 czasami nawet 170 smaki na dziewczynkę... a jutro Pan Doktor ma potwierdzić (jak Maluch się pokaże) czy na 100% będzie Syn, bo na prenatalnych powiedział, że na 80% będzie Chłopiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 15:22

• Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    co do ilości USG to ja miałam 7 jutro będzie 8 :)
    a co do przesądów to wszystko wskazuje na to,że będę miała dziewczynkę bo ph mam 6,5 :) tętno Malucha zazwyczaj powyżej 150 czasami nawet 170 smaki na dziewczynkę... a jutro Pan Doktor ma potwierdzić (jak Maluch się pokaże) czy na 100% będzie Syn, bo na prenatalnych powiedział, że na 80% będzie Chłopiec :)

u mnie ph 6,5 dwa razy pod rząd, tętno wysokie nawet ponad 180 smaki ciężko określić z powodu mdłości, ale na pewno nic kwaśnego, bardziej w strone słodkiego i wszelkich owoców. kocham lody czekoladowe :) i sok domowy jabłkowo-pomaranczowo-bananowy oraz koktajl truskawkowo-bananowy. i najprawdopodobniej dziewczynka jest. ale ile to kwestia tych czynnikow a ile po prostu zbieg okoliczności to nie mam pojęcia bo takie rzeczy lubiłam jeść i przed ciążą.no moze teraz większa chęć na pomarancze i mandarynki.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj znow z bolem glowy, a tyle mialam zrobic buuu :(

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiecie co, naszła mnie ochota na racuchy z jabłkami. ale wstyd sie przyznac, nigdy nie robiłam. macie jakis fajny przepis?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się może pochwalę dzisiejszym cudeńkiem :)

114d6ddf13582730med.jpg

Kaarolina, Fipsik, Patu, aleksa.wawa, betina89, madiiiii, perełeczka, mycha89, aswalda, verynice, le'nutka, Nelus lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ale wiecie co, naszła mnie ochota na racuchy z jabłkami. ale wstyd sie przyznac, nigdy nie robiłam. macie jakis fajny przepis?
    hehehe ja też nigdy nie robiłam ale za to Mój Mąż robi przepyszne ;) z miłą chęcią bym Ci podpowiedziała ale niestety jest teraz w pracy i zanim się do Niego dodzwonię, to zdążysz z 3 razy zrobić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

Wysłałam przepis na priv :P

• Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak juz teraz siły nie mam na nowe smazenie, a co gorsza zuzyłam reszte jajek do naleśników. moze męża namowie, by wieczorem do sklepu skoczył to będą na kolacje :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś robię racuchy:D bo mi mleko zamieniło się w zsiadłe ;D prawie też męża po lody wysłałam;D uwielbiam algidę śmietankowo- czekoladową ;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z ubrankami jeszcze nie szaleję... stwierdziłam, że najpierw łóżeczko ale to po 20 tyg. :)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, my też wcinamy ostatnio te lody. Już drugie pudełko pod rząd :D Mniam, mniam :)
    betina89 wrote:
    ja dziś robię racuchy:D bo mi mleko zamieniło się w zsiadłe ;D prawie też męża po lody wysłałam;D uwielbiam algidę śmietankowo- czekoladową ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 16:10

betina89 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAAAAA, za 40 minut wizyta
    Kurde, powinnam sie już zbierać. Strasznie sie denerwuje czy bedzie wszystko dobrze. Teraz przez godzine mocno trzymac kciukaski :). Zdam potem relacje, może jakąs fajną fotkę bede miała :) Dobra spadam.

betina89, madiiiii, Kaarolina, verynice lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie :) dzisiaj znowu plamilam, brzuch bolał, nie pozwalają nigdzie chodzic co doprowadza mnie do szału, mam ochotę się stąd wypisać, bo leżeć to mogę też w domu :/ ciekawa jestem obchodu, strasznie bym chciała żeby założyli ten szewek, psychicznie lepiej bym się poczuła. Jest mi tu smutno z dala od mojego synka :(

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ