X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin wrote:
    hej, dziewczyny!

malo sie odzywam, ale z postami staram sie byc na biazaco- nie ulatwiacie sprawy :p
    mam pytanie do osob z warszawy- czy macie juz moze wybrany szpital?

koncze z czytaniem przypadkowych komentarzy na temat szpitali, bo okazuje sie, ze kazdy jest zly i polozne fatalne.
    i wkraczam w dysusje :)

podzielcie sie, prosze, jesli macie jakies pozytywne/negatywne spotkania i z jakim warszawskim szpitalem.

z gory dzieki :)

Ja wybrałam Madalińskiego, urodziłam tam dwójkę dzieci i nie narzekam. Szpital jest po remoncie, warunki były dobre opieka też. Myślę że jak poród przebiega bez powikłań to wszędzie będzie dobrze :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ale wiecie co, naszła mnie ochota na racuchy z jabłkami. ale wstyd sie przyznac, nigdy nie robiłam. macie jakis fajny przepis?

Ja robię tak i są pyszne:) -
    mąka (ilość zależna od tego ile ma ci wyjść tych placków),
    2 jajka,
    cukier (zależy jak lubisz słodkie)
    trochę proszku do pieczenia
    i do tego dodaję mleko, tyle, żeby ciasto było dość gęste.

Do takiej wymieszanej masy dodaje jabłka pokrojone w kawałki i smażę na patelni. Zawsze wychodzą pyszne :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kinkin Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie, Szonka! :)

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja robię tak i są pyszne:) -
    mąka (ilość zależna od tego ile ma ci wyjść tych placków),
    2 jajka,
    cukier (zależy jak lubisz słodkie)
    trochę proszku do pieczenia
    i do tego dodaję mleko, tyle, żeby ciasto było dość gęste.

Do takiej wymieszanej masy dodaje jabłka pokrojone w kawałki i smażę na patelni. Zawsze wychodzą pyszne :)

dziękuje, jutro będę robiła, bo mąż juz dzis nie zdąży do sklepu skoczyc, więc zdam relacje jak wyszło :D

a na dzis makaron z truskawkami :) teściu w zeszłym roku zmiksował z cukrem ponad 20 opakowan od lodów i zamroził, a następnie troche o nich zapomniał i tym sposobem jeszcze kilka zostało a ciężarnej synowej nie odmówi wzięcia hehe :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuuuurdę ^^ chyba też spróbuję tych racuszków :D smaka mi narobiłyście :P

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszalalam dziewczyny! Zakochalam się w.... bulce z pasztetem i zielonym ogórkiem. Pyyyycha

betina89, akuszerka89, justyna14 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zauważyłyście jakieś pozytywne zmiany w swoim wyglądzie? prócz piersi;D ja zauważyłam , że schudły mi nogi , nie wiem jak to możliwe;p

JagoodkaK lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam piękne długie paznokcie ;) i na twarzy troszkę zeszczuplałam :)

JagoodkaK, betina89, aswalda lubią tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciej rosna mi paznokcie :)

betina89, aswalda lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Oszalalam dziewczyny! Zakochalam się w.... bulce z pasztetem i zielonym ogórkiem. Pyyyycha

chleb z pasztetem to moja ulubiona kolacja od ponad miesiąca :D

a co do zmian zauważyłyscie moze czy wlosy szybciej wam rosną? bo u mnie bez zmian, 1cm miesięcznie, a czytałam, że w ciąży bardzo często zaczynaja szybciej rosnąć, bo jest więcej krwi w organiźmie, przez co są lepiej dotlenione.

a mi poprawiła się cera :) wczesniej często lubiło coś wyskoczyc, teraz to od początku roku moze z raz czy dwa się zdarzyło.i schudłam chyba nieco w udach/tyłku. gdzies te -2 kg musi byc widac jak brzuch rośnie :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh dzieci nas zmieniają a jeszcze się nie urodziły ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się poprawiły włosy miałam gęste ale teraz wydaje mi się że są gęstsze i dłuższe zdecydowanie szybciej rosną :) Paznokcie tez szybko rosną :)

aswalda lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawsze kiepskie włosy i też słyszałam że w ciąży poprawia się ich stan.. Niestety u mnie nie ma najmniejszej poprawy :-D

• betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie włosy zaczęły szybko rosnąć od tej pierwszej ciąży i tak rosły i rosły i dalej szybko rosną, a za 2 tyg. jadę po 1,5 rocznej przerwie je podciąć do pasa;D Bo są już z 8cm za pasem ;D Cerę mam straszną, dlatego myślałam że będzie dziewczynka i poprawy nie widać, gorzej się goją ranki po trądziku.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    mnie włosy zaczęły szybko rosnąć od tej pierwszej ciąży i tak rosły i rosły i dalej szybko rosną, a za 2 tyg. jadę po 1,5 rocznej przerwie je podciąć do pasa;D Bo są już z 8cm za pasem ;D Cerę mam straszną, dlatego myślałam że będzie dziewczynka i poprawy nie widać, gorzej się goją ranki po trądziku.

ja swoje zapuszczam i zapuszczam. juz były do pasa ale arbowane na czarno a zachciało mi się rudych, więc rozjaśnianie a tego nie wytrzymały i musiałam podciąć. teraz znów moj cel to do pasa, mam nadzieje do konca ciąży sie uda

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po ciąży planuję rudy ale jak przeczytałam twój post to się grubo zastanawiam, nie chcę mieć krótkich włosów...uwielbiam długie...już raz w życiu bład popełniłam jak ściełam na bardzo krótko...taka była wtedy chyba moda;p

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie masz naturalne? ja z rudych jestem bardzo zadowolona, ale z natury mam bardzo cienkie, delikatne włosy, dlatego nie zniosły rozjaśniania z czarnych na rude. ale grubsze włosy mogą sobie całkiem nieźle poradzic. ja tez nie ścięlam całkiem na krótko, ale do ścięcia było ok 10-15 cm co u mnie daje ponad rok, prawie połtora zapuszczania.

polecam gorąco kąpiele rozjaśniające, delikatniejsze, ale u mnie robiona 3 krotnie rozjaśniła tylko do ciemnego brązu. ale niektórym działa lepiej, wszystko zależy od włosów. moje mocno przyjęły farbe :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naturalne ciemny blond a od 3 lat czarne, wcześniej ciągle przez 5-6 lat rozjaśniałam pasemka blond...ja myślałam nad tym rozjaśniaczem Uber hair....

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie prędzej czy później i tak rozjaśnisz :) skoro chodzi po głowie to szybko nie przejdzie :D ja sobie obiecywałam, że po ślubie, ale nie wytrzymałam :) i w sumie nie żałuje, jeszcze troche i odrosna :) a farbuje teraz tylko henną Khadi, zdrowo, nie niszczy się włosow.

betina89 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moze juz któraś pytala ale ja nie w temacie jestem. Korzystalyscie z kalkulatorow tu na belly? Bo mi pokaxuje, ze zaszlam w ciążę w 2 dniu miesiaczki....

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ