Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin wrote:
    hej, dziewczyny!

malo sie odzywam, ale z postami staram sie byc na biazaco- nie ulatwiacie sprawy :p
    mam pytanie do osob z warszawy- czy macie juz moze wybrany szpital?

koncze z czytaniem przypadkowych komentarzy na temat szpitali, bo okazuje sie, ze kazdy jest zly i polozne fatalne.
    i wkraczam w dysusje :)

podzielcie sie, prosze, jesli macie jakies pozytywne/negatywne spotkania i z jakim warszawskim szpitalem.

z gory dzieki :)

Ja wybrałam Madalińskiego, urodziłam tam dwójkę dzieci i nie narzekam. Szpital jest po remoncie, warunki były dobre opieka też. Myślę że jak poród przebiega bez powikłań to wszędzie będzie dobrze :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ale wiecie co, naszła mnie ochota na racuchy z jabłkami. ale wstyd sie przyznac, nigdy nie robiłam. macie jakis fajny przepis?

Ja robię tak i są pyszne:) -
    mąka (ilość zależna od tego ile ma ci wyjść tych placków),
    2 jajka,
    cukier (zależy jak lubisz słodkie)
    trochę proszku do pieczenia
    i do tego dodaję mleko, tyle, żeby ciasto było dość gęste.

Do takiej wymieszanej masy dodaje jabłka pokrojone w kawałki i smażę na patelni. Zawsze wychodzą pyszne :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kinkin Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie, Szonka! :)

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja robię tak i są pyszne:) -
    mąka (ilość zależna od tego ile ma ci wyjść tych placków),
    2 jajka,
    cukier (zależy jak lubisz słodkie)
    trochę proszku do pieczenia
    i do tego dodaję mleko, tyle, żeby ciasto było dość gęste.

Do takiej wymieszanej masy dodaje jabłka pokrojone w kawałki i smażę na patelni. Zawsze wychodzą pyszne :)

dziękuje, jutro będę robiła, bo mąż juz dzis nie zdąży do sklepu skoczyc, więc zdam relacje jak wyszło :D

a na dzis makaron z truskawkami :) teściu w zeszłym roku zmiksował z cukrem ponad 20 opakowan od lodów i zamroził, a następnie troche o nich zapomniał i tym sposobem jeszcze kilka zostało a ciężarnej synowej nie odmówi wzięcia hehe :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuuuurdę ^^ chyba też spróbuję tych racuszków :D smaka mi narobiłyście :P

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszalalam dziewczyny! Zakochalam się w.... bulce z pasztetem i zielonym ogórkiem. Pyyyycha

betina89, akuszerka89, justyna14 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zauważyłyście jakieś pozytywne zmiany w swoim wyglądzie? prócz piersi;D ja zauważyłam , że schudły mi nogi , nie wiem jak to możliwe;p

JagoodkaK lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam piękne długie paznokcie ;) i na twarzy troszkę zeszczuplałam :)

JagoodkaK, betina89, aswalda lubią tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciej rosna mi paznokcie :)

betina89, aswalda lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Oszalalam dziewczyny! Zakochalam się w.... bulce z pasztetem i zielonym ogórkiem. Pyyyycha

chleb z pasztetem to moja ulubiona kolacja od ponad miesiąca :D

a co do zmian zauważyłyscie moze czy wlosy szybciej wam rosną? bo u mnie bez zmian, 1cm miesięcznie, a czytałam, że w ciąży bardzo często zaczynaja szybciej rosnąć, bo jest więcej krwi w organiźmie, przez co są lepiej dotlenione.

a mi poprawiła się cera :) wczesniej często lubiło coś wyskoczyc, teraz to od początku roku moze z raz czy dwa się zdarzyło.i schudłam chyba nieco w udach/tyłku. gdzies te -2 kg musi byc widac jak brzuch rośnie :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh dzieci nas zmieniają a jeszcze się nie urodziły ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się poprawiły włosy miałam gęste ale teraz wydaje mi się że są gęstsze i dłuższe zdecydowanie szybciej rosną :) Paznokcie tez szybko rosną :)

aswalda lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawsze kiepskie włosy i też słyszałam że w ciąży poprawia się ich stan.. Niestety u mnie nie ma najmniejszej poprawy :-D

• betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie włosy zaczęły szybko rosnąć od tej pierwszej ciąży i tak rosły i rosły i dalej szybko rosną, a za 2 tyg. jadę po 1,5 rocznej przerwie je podciąć do pasa;D Bo są już z 8cm za pasem ;D Cerę mam straszną, dlatego myślałam że będzie dziewczynka i poprawy nie widać, gorzej się goją ranki po trądziku.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    mnie włosy zaczęły szybko rosnąć od tej pierwszej ciąży i tak rosły i rosły i dalej szybko rosną, a za 2 tyg. jadę po 1,5 rocznej przerwie je podciąć do pasa;D Bo są już z 8cm za pasem ;D Cerę mam straszną, dlatego myślałam że będzie dziewczynka i poprawy nie widać, gorzej się goją ranki po trądziku.

ja swoje zapuszczam i zapuszczam. juz były do pasa ale arbowane na czarno a zachciało mi się rudych, więc rozjaśnianie a tego nie wytrzymały i musiałam podciąć. teraz znów moj cel to do pasa, mam nadzieje do konca ciąży sie uda

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po ciąży planuję rudy ale jak przeczytałam twój post to się grubo zastanawiam, nie chcę mieć krótkich włosów...uwielbiam długie...już raz w życiu bład popełniłam jak ściełam na bardzo krótko...taka była wtedy chyba moda;p

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie masz naturalne? ja z rudych jestem bardzo zadowolona, ale z natury mam bardzo cienkie, delikatne włosy, dlatego nie zniosły rozjaśniania z czarnych na rude. ale grubsze włosy mogą sobie całkiem nieźle poradzic. ja tez nie ścięlam całkiem na krótko, ale do ścięcia było ok 10-15 cm co u mnie daje ponad rok, prawie połtora zapuszczania.

polecam gorąco kąpiele rozjaśniające, delikatniejsze, ale u mnie robiona 3 krotnie rozjaśniła tylko do ciemnego brązu. ale niektórym działa lepiej, wszystko zależy od włosów. moje mocno przyjęły farbe :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naturalne ciemny blond a od 3 lat czarne, wcześniej ciągle przez 5-6 lat rozjaśniałam pasemka blond...ja myślałam nad tym rozjaśniaczem Uber hair....

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie prędzej czy później i tak rozjaśnisz :) skoro chodzi po głowie to szybko nie przejdzie :D ja sobie obiecywałam, że po ślubie, ale nie wytrzymałam :) i w sumie nie żałuje, jeszcze troche i odrosna :) a farbuje teraz tylko henną Khadi, zdrowo, nie niszczy się włosow.

betina89 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moze juz któraś pytala ale ja nie w temacie jestem. Korzystalyscie z kalkulatorow tu na belly? Bo mi pokaxuje, ze zaszlam w ciążę w 2 dniu miesiaczki....

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ