X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczynki moze juz któraś pytala ale ja nie w temacie jestem. Korzystalyscie z kalkulatorow tu na belly? Bo mi pokaxuje, ze zaszlam w ciążę w 2 dniu miesiaczki....

mi pokazuje prawie dobrze. bo wskazuje na 2 stycznia i faktycznie taka data byłaby prawidlowa, ale ja zaszłam 1 stycznia, bo 2 nie bylo możliwości. ale owulacja była na pewno 3-4 stycznia, bo cykl był obserwowany, temperatura mierzona. więc u mnie mozna powiedziec, że obliczył prawidłowo.
    i owulacji nie miałam w 14 dniu cyklu tylko w 15-16. stąd ten jeden dzien różnicy

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK pisałam do Ciebie wcześniej, ale pewnie w natłoku postów nie zauważyłaś :) Powiedz mi coś o tym genetyku u którego byłaś na początku ciąży. Czy jest dobry, gdzie przyjmuje i czy zajmuje się tylko ciążami, czy też problemami z zajściem i donoszeniem ciąży? Koleżankama problem i obiecałam się dopytać:)

A jak dzisiejsze wizyty? Jakoś tak się nie chwalicie:P

Ja jakoś przeżyłam moje poranne rzyganko, ale było ostro, serdecznie współczuję dziewczynom, które na początku ciąży (albo i do tej pory) miały to na co dzień. Zwariować można!
    Resztę dnia spędziłam na tarasie, na obiad zrobiłam małżowi grilla, przesadziłam kwiatki i mimo przebywania cały czas na słońcu chyba dobrze się to nie skończy, bo już mnie boli gardło i jest mi zimno. Oby tylko nie choroba...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to szybko herbatka z miodem i cytryną, ciepła kąpiel i do łóżeczka i załóż skarpetki na noc:)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witajcie, juz po wizycie i małych zakupach :) I po pysznym kebabie, wiem, do najzdrowszych to nie należy ale cóż, miałam ochotę. Więc maluszek ma ok 11,5 cm i waży 200g, jak duży jogurt :). Ale niestety mam przodujące łożysko, chyba ktos tu o tym wspominał. A ja niedawno wspominałam, że gdyby nie brak okresu to bym nie wiedziała, że w ciąży jestem. No to musiało sie wyrównać i musiałam sie "dopasować" do reszty marudząco-chorujących wrześniowych mamusiek :). Jesli chodzi o to łożeysko to gin. kazał sie nie pzejmować ale ostrzegł także jakie są zagrożenia. Wg niego powinno sie stopniowo podnosić, co bedziemy śledzić na kolejnych wizytach. Mam nadzieje, że tak sie właśnie stanie. A mniej optymistyczne scenariusze to poronienie, przedwczesny poród, ew. cesarka :(. Na koniec jakże przyjemnej wizyty usłyszałam, ze mógł mi nic nie mówic, bo widział, że sie przejełam, jego zdaniem niepotrzebnie. Oby. USG niestaty nie ma 3D więc fotke mam średnią. No i dowiedziałam sie, że w moim mieście nikt nie ma 3D więc jak coś to do Olsztyna bym musiała jechać. Ale tak sobie myśle, że jak już mam sie wybierać to za jakiś czas i na 4D a nie 3D. No, i to chyba tyle :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja podnoslam moja obolala glowe zeby was nadrobic...

Racuchy chodza za mna od jakiegos czasu :) nie jestem zodolnym kucharzem ale one odziwo mi zawsze wychodza, robie je na drozdzach lubie takie puszyste, a i zamiast jablek polecam wam dodac banany :D pychota!!! :)

Pasztet! kocham! zawsze uwielbialam a teraz moglabym jesc kilogramami, do tego ogorek w kazdej postaci a kiszony to juz fruwam ze szczescia :D

z wygladu u mnie jakos super zmian nie ma, problemow z cera nie mialam, zawsze wygladalam na mlodsza niz jestem, paznokcie zawsze rosly szybko choc teraz moze bardziej wytrzymale sa, ale nic znimi nie robie - nie maluje itp wiec moze dlatego :)
    liczylam na szybszy wzrost wlosow ale chyba nic z tego ;) staram sie juz nie farbowac i wychodzi moj blond, choc ciemniejszy niz wczesniej to nie jest taki zly :) latem rozjasnieje :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na ani nie strasz... jak ja słyszę,że tyle kobiet w ciąży ma jakieś komplikacje na takich etapach ciąży to mam gęsią skórkę, oby było wszystko dobrze!!! Każda z nas musi donosić tego malucha !!!! A później poopowiadamy sobie o poradach i damy foteczki maleństw;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    JagoodkaK pisałam do Ciebie wcześniej, ale pewnie w natłoku postów nie zauważyłaś :) Powiedz mi coś o tym genetyku u którego byłaś na początku ciąży. Czy jest dobry, gdzie przyjmuje i czy zajmuje się tylko ciążami, czy też problemami z zajściem i donoszeniem ciąży? Koleżankama problem i obiecałam się dopytać:)

A jak dzisiejsze wizyty? Jakoś tak się nie chwalicie:P

Ja jakoś przeżyłam moje poranne rzyganko, ale było ostro, serdecznie współczuję dziewczynom, które na początku ciąży (albo i do tej pory) miały to na co dzień. Zwariować można!
    Resztę dnia spędziłam na tarasie, na obiad zrobiłam małżowi grilla, przesadziłam kwiatki i mimo przebywania cały czas na słońcu chyba dobrze się to nie skończy, bo już mnie boli gardło i jest mi zimno. Oby tylko nie choroba...

Kochana u genetyka bylam 2 tyg temu i ide jutro, przyjmuje w poradni genetycznej w szpitalu miejskim w bydgoszczy na ul szpitalnej.
    Ciaze prowadzi mi dr n.med. joanna kłyszejko molska ona tez zajmuje sie plodnoscia ewentualnie do kogos skieruje, szpital eskulap, osielsko ul. Koperkowa 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 20:13

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    No witajcie, juz po wizycie i małych zakupach :) I po pysznym kebabie, wiem, do najzdrowszych to nie należy ale cóż, miałam ochotę. Więc maluszek ma ok 11,5 cm i waży 200g, jak duży jogurt :). Ale niestety mam przodujące łożysko, chyba ktos tu o tym wspominał. A ja niedawno wspominałam, że gdyby nie brak okresu to bym nie wiedziała, że w ciąży jestem. No to musiało sie wyrównać i musiałam sie "dopasować" do reszty marudząco-chorujących wrześniowych mamusiek :). Jesli chodzi o to łożeysko to gin. kazał sie nie pzejmować ale ostrzegł także jakie są zagrożenia. Wg niego powinno sie stopniowo podnosić, co bedziemy śledzić na kolejnych wizytach. Mam nadzieje, że tak sie właśnie stanie. A mniej optymistyczne scenariusze to poronienie, przedwczesny poród, ew. cesarka :(. Na koniec jakże przyjemnej wizyty usłyszałam, ze mógł mi nic nie mówic, bo widział, że sie przejełam, jego zdaniem niepotrzebnie. Oby. USG niestaty nie ma 3D więc fotke mam średnią. No i dowiedziałam sie, że w moim mieście nikt nie ma 3D więc jak coś to do Olsztyna bym musiała jechać. Ale tak sobie myśle, że jak już mam sie wybierać to za jakiś czas i na 4D a nie 3D. No, i to chyba tyle :)

ja pisałam ze u mnie stwierdził przodujące łozysko. a kazał Ci leżec czy tylko sie bardziej oszczędzac? i plamisz? bo u mnie co dzien są plamienia przez to. i o tych mniej wesołych scenariuszach wole wogole nie myślec nawet, wiem, że jest większe prawdopodobienstwo ze sie podniesie, ale ciężko zeby z tyłu głowy nie odzywały sie te gorsze komplikacje.
    znajoma z przodującym łozyskiem leżała od 20-któregoś tygodnia ciągiem w szpitalu a i tak dostała krwotoku i trzeba było robic cesarke w 32 tygodniu. na szczęście z maluszkiem ok wszystko i juz są w domu.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka, wybierasz się w piątek na te warsztaty??

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu ja nie plamie ani nic z tych rzeczy. Gin powiedzial tylko ze trzeba uwazac przy wspolzyciu, zeby nie za gleboko. Podejrzewam ze teraz wogule bede sie obawiala wspolzyc. Nie kazal ske oszczedzac ani nic z tych rzeczy. Wiem tylko ze ok 20 tyg bedzie wiadomo czy sie podnosi. Jesli tak to bedzie ok. Z tego co dzis poczytalam to czesciej taka dolegliwosc konczy sie happy endem.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam takie łożysko migrujące ale lekarz wcześniej mi tego nie powiedział bo stwierdził że to naturalne że jest przodujące...(o tym mi powiedział że jest na przodzie tylko mnie nie denerwował że musi być na tylnej ścianie) a teraz na ostatniej wizycie mówi że już jest z tyłu na tylnej ścianie i mówił że z nerwami mozna poczekać do około 21 tygodnia powinno samo sobie migrować na tylną ścianę no i tak się stało w ciągu miesiąca :) tak więc nie martwić się na zapas tylko czekać cierpliwie

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u endokrynologa, trochę jestem spokojniejsza.
    Dziewczyny, a że tak głupio zapytam: po jakim badaniu lekarz może stwierdzić, czy łożysko jest przodujące ? Po usg, czy po normalnym badaniu ? Mnie nic o tym nie wspominał i się zastanawiam, czy po prostu nie miał jak tego jeszcze sprawdzić, czy co...

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przodujace lozysko stwierdza sie na USG. Przy zwyklym badaniu mozna pogorszyc sprawe. Lekarz mi tak tlumaczyl ze badajac lekarz moze niechcacy nawet oderwac takie lozysko gdyz znajduje sie ono blisko wejscia do pochwy.
    Objawem oderwania bedzie krwotok. O ile dobrze go zrozumialam.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś nie mogę zasnąć.. to chyba przez tą jutrzejszą wizytą jak ja dotrwam do tej 13stej.. ech..
    DOBREJ NOCKI i SŁODKICH SNÓW :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przez Was musiałam teraz zrobić racuchy!:P

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę spać :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja siedze w przychodni czekam na badanie krwi i denerwuje sie dziecko. Ech nie lubie igiel.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) to teraz ja poprosze o kciukasy za wizyte o 13 mam nadzieję że same dobre wieści bbęde miała...
    Racuchy i u mnie wczoraj były :-)

Gosia19, justyna14, stardust87, betina89, Nelus lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie! :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Kaarolina trzymam kciukasy bo wiem jakie są nerwy, zresztą kązda z nas wie, tyle, że ja ma je na swieżo z wczoraj :). Marudy :P co dziś na obiadzik robimy? Ja mam smaka na pierogi jagodowe-serowe :)

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ