X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie poprawiam sobie humor ciachem imieninowym Teścia przed wizytą u gina :-)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wieści o wszystkich dzisiejszych wizytach :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to są kluski na parze z truskawkami? Jak się je robi? U mnie dziś tortilla z indykiem i warzywami

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez się witam :)
    Dziś zaliczyłam nieprzyjemną wizytę u pani dermatolog byłam u niej pierwszy i ostatni raz a pokusiłam się o szybszą wizytę nigdy więcej :(
    No i zrobiłam glukozę ohyda bleeeee :( moja ręka wygląda jakby ćpała codziennie :)
    trzymam za was kciuki i za wizyty bo widzę że dziś kilka startuje na te wizyty :)

Dba szybkiego powrotu do domku :)

Fipsik o ile się orientuje to kluski na parze to pyzy nadziewane truskawkami :) nigdy nie próbowałam a wolę np knedle z truskawkami swojej roboty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 10:59

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, pyzy, knedle, pierogi.. jeden pies ;D Myślałam, że coś nowego :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, która z Was wylicytowała łóżeczko na allegro? Co pytałam czy dzidzia w zestawie? :) Bo jestem ciekawa czy już dotarło i czy jest nowa właścicielka zadowolona?? :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu z tego co wiem to po założeniu nie trzymają w szpitalu, zobaczymy.
    Dziewczyny ja już się doczekać nie mogę wyjścia stąd :) mężowi kazałam kupić stopery, bo tu nie da się spać :/

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moich rejonach mówi się na to parowańce :) Pyyyszne. Jedno z moich ulubionych dań dzieciństwa.
    http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/kluski_na_parze_buchty_pampuchy_parowce
    Fipsik wrote:
    Co to są kluski na parze z truskawkami? Jak się je robi? U mnie dziś tortilla z indykiem i warzywami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 11:22

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny! :)

Ja dziś na obiad będę miała ruskie pierogi (dla rodziny) i ze szpinakiem i fetą (dla mnie) :P Zaraz idę do sklepu kupić :) Dziś też zrobię sałatkę grecką, w końcu, dawno nie jadłam.

dba, super, już niedługo będziesz w domu i wyśpisz się ;)

BlackLuna, ja też mam wizytę dopiero 16.04. i chyba jajko zniosę! Raczej nie martwię się, jestem dobrej myśli...ale tak bym chciała już zobaczyć co z maleństwem :/ Ciekawe czy doktor nie odwali mi znowu numeru z wyjazdem, moje nerwy więcej nie zniosą.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba, doskonale rozumiem Twój ból:/
    U mnie dziś niestety tylko gorzej. Wczoraj temperatura prawie 38st, dziś waha się w okolicach 37,3-4, Nie wymiotuję ale za to mam biegunkę, boli mnie gardło, głowa, mięśnie, kości i włosy, piję mleko z masłem i miodem, robi się syrop z cebuli, a lekarz kazał mi na gardło brać tantum verde albo tmianek i podbiał, na katar xylożel czy spray, na bóle apap, wapno i wit.C. Jak się nie polepszy to po antybiotyk. A myślałam, że uda mi się donosić ciążę bez grypy:(

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)
    Ale sie wyspalam!!! poraz pierwszy od przyjazdu do anglii udalo mi sie przespac cala noc, czyzby organizm przestawil mi sie dopiero po tygodniu? Tak czy inaczej mimo choroby czuje to bedzie piekny dzien :D dzisiaj zaczynam 18 tydzien, ten czas leci jak szalony. Ostatnio pisalam ze dzidzia juz mocno kopie, potem ze sie martwie Bo jest cisza a teraz ruchy sa ale tak delikatne ze prawie niewyczuwalne. Tak bym chciala upewnic sie czy wszystko jest dobrze ale moja pani doktor w kanadzie kazala mi isc na polowkowe w anglii dopiero w 20 tyg, wiec jej musze posluchac. Pisalyscie niedawno o ilosci wykonanych usg- dla pocieszenia niektorych ja mialam tylko jedno w 14 tygodniu :p aha ktoras z was wcina duze ilosci pasztetu, ja mam tez straszna ochote ale siostra mi powiedziala ze to jest jeden z produktow zakazanych ze wzgledu na to ze sa robione z watrobek ktore maja duza ilosc wit A, podobno szkodzi to dzidzi. Tak bym chciala zjesc ale chyba nie bede ryzykowac...

Zycze wam udanych wizyt, I ruchliwych maluszkow. Wstawcie prosze zdjecia, uwielbiam je ogladac :D milego dnia dziewczynki

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana trzymam mocno kciuki zeby lekarz wyrazil zgode na twoj wyjazd, tym razem MUSI ;) && twarda z ciebie babka, podziwiam cie za cierpliwosc. Ja jestem bez chlopaka dopiero tydzien I juz usycham z tesknity!

201703012752.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam, żeby z pasztetami uważać, więc może coś w tym jest. Osobiście też unikam od początku ciąży. Czekam, może mama zrobi na święta :)

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka to jakaś paskudna jelitówka Cię dopadła, leż i pij jak najwięcej, żebyś się nie odwodniła..

a pasztety, tak jak wątróbka - zawierają dużą ilość wit.A, która w ciąży jeśli się przedawkuje to powoduje u dziecka rozszczep wargi i podniebienia. Wit A w organiźmie się kumuluje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 12:06

justyna14 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Akuszerka to jakaś paskudna jelitówka Cię dopadła, leż i pij jak najwięcej, żebyś się nie odwodniła..

a pasztety, tak jak wątróbka - zawierają dużą ilość wit.A, która w ciąży jeśli się przedawkuje to powoduje u dziecka rozszczep wargi i podniebienia. Wit A w organiźmie się kumuluje.
    o!dzięki za dokładne info :) trzeba o tym pamiętać

7w3d 💔
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Ja idę dzisiaj do lekarza błagać o L4, ale wiem, że będzie ciężko, bo już ostatnio Go prosiłam, ale mi nie dał bo wyniki mam ok:( Tyle tylko, że ja jeszcze nigdy w życiu nie miałam złych wyników morfologii... a czuję się jak przeciśnięta przez wyżymaczkę...

I jeszcze Wam się pochwalę, że udało nam się wylicytować wózek Maxi Cosi "Mura" za niecałe 900zł z gondolką, fotelikiem, spacerówką i specjalną bazą do samochodu. Obejrzeliśmy sobie ten wózek bardzo dokładnie na targach mother&baby... no i się zakochaliśmy. IDEALNY! Lekki, bezpieczny, funkcjonalny,składa się bardzo fajnie, tylko cena była dla nas kosmiczna (prawie 4 koła za taki zestaw) ale jak widać używki chodzą dużo taniej :) Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty:)

verynice, madiiiii, betina89 lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj wstępnie zapisałam do szkoły rodzenia "Zosieńka" w Warszawie. Nie wiedziałam, że tak ciężko jest z terminami już teraz!! Nie jestem co prawda zameldowana w Warszawie, ale Pani mi napisała, że rozliczanie tu podatku wystarczy, żeby zajęcia były bezpłatne :) Zaczynamy 14.07

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, dziękuję :) I dasz radę, pomyśl sobie jakie Wasze spotkanie po rozłące i tej tęsknocie będzie miłe :) Ja jak się w końcu przytulę do mojego Męża, to chyba się nie odkleję przez 24 h hahaha :) Tak mi tęskno za jego bliskością.

Co do witaminy A - ja zgłupiałam jeśli o nią chodzi. W moich witaminach Doppelherz aktiv mama jest trochę tej witaminy i pytałam ostatnio mojego ginekologa czy te tabletki są o.k., bo słyszałam, że witamina A nie jest zalecana w ciąży. Popatrzył na mnie jak na wariatkę i stwierdził, że on nic o tym nie wie :/
    Gdzieś też czytałam, ale niestety nie pamiętam gdzie, że witamina A nie jest szkodliwa w ciąży, tylko jej przedawkowanie, więc dozwolone jest nawet spożycie od czasu do czasu wątróbki...

Edit: doczytałam na opakowaniu, że w moich witaminach skład jest dokładnie taki: "Beta karoten (ekw. witaminy A)" - to robi jakąś różnicę ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 13:29

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tam na sekundę nie nadrabiając nawet tematów:

Czy macie też mega wodnisty śluz? Zaznaczę,że bez żadnego podniecenia, leżę sobie,a w majtach mokro! Ciągle miałam taki kremowy co mi brudził bieliznę a dziś woda jakbym popuściła...

Mam prośbę, czy któraś z Was może o tym wspomnieć na dzisiejszej wizycie u gina? Czy to normalne czy powinnam sie zgłosić do lekarza?

Z góry dziękuję!
    K.

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Gdzieś też czytałam, ale niestety nie pamiętam gdzie, że witamina A nie jest szkodliwa w ciąży, tylko jej przedawkowanie, więc dozwolone jest nawet spożycie od czasu do czasu wątróbki...

Edit: doczytałam na opakowaniu, że w moich witaminach skład jest dokładnie taki: "Beta karoten (ekw. witaminy A)" - to robi jakąś różnicę ?

tutaj fajnie jest to rozpisane: http://parenting.pl/portal/witamina-a-w-ciazy

spójrz na dole na tabelkę, ile wit A, bądź karotenu mają warzywa, mleko czy jajka, a ile wątroba. I jak łatwo przez to spożyć za dużo tej witaminy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 14:03

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ