X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zostało krokietów z wczoraj :) Więc obiad mam na dziś gotowy! :) Ale pychotne były :) mniamu mniamu! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum się w kulinarne niedługo zamieni ;) ale to super fajne pomysły wpadną. U mnie bigosik.

Witam wszystkie i trzymam kciuki za wyniki i badania ;) też muszę w przyszłym tyg iść juz się boję. Muszę morfologie zrobić czy hemoglobina dalej nie spada i jak tsh i ft4 po zmianie dawki wygląda.

Ale brzuszek dzis boli w nocy pobudke miałam.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maz po tygodniu próśb kupił mi karmi. Mmm. Pycha

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Leżę sobie w łóżku.Jutro wybieram się Na 9 do fryzjerki,obciąć włosy i przy okazji mąż też pójdzie pod nożyczki.Od rana pada i brr zimno.Ja dzisiaj zupę grochową zrobię.Dzidzia sobie skaka w brzuszku,chociaż dłuższe przerwy sobie robi.Wczoraj mąż synowi kupił motorynkę,to miał pierwszą lekcję i nieżle mu to idzie.Pozdrawiam

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

U mnie dziś kluski na parze z truskawkami :D

le'nutka lubi tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki:)

również życzę samych dobrych wiadomości i udanych wizyt dzisiaj:)

ja mam wizytę dopiero 16.04;/ kurcze już doczekać się nie mogę bo mnie jakieś takie dziwne obawy dopadły czy z maleństwem wszystko ok, pewno niepotrzebnie się stresuje no cóż takie schizy ciążowe chyba nie ja jedna przechodzę:)

a ja mam dzisiaj smak na zupkę pomidorową i może coś lekkiego na drugie danie:) a na deser mój nałóg ostatnimi czasy truskawki ze śmietanką i cukrem:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • dba Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie się poplakalam ordynatorowi, na jutro kazał mnie przygotować do szewku :) tak się cieszę :D

verynice, aswalda, stardust87, jovi81, Kaarolina lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Cześć mamuśki:)

również życzę samych dobrych wiadomości i udanych wizyt dzisiaj:)

ja mam wizytę dopiero 16.04;/ kurcze już doczekać się nie mogę bo mnie jakieś takie dziwne obawy dopadły czy z maleństwem wszystko ok, pewno niepotrzebnie się stresuje no cóż takie schizy ciążowe chyba nie ja jedna przechodzę:)

a ja mam dzisiaj smak na zupkę pomidorową i może coś lekkiego na drugie danie:) a na deser mój nałóg ostatnimi czasy truskawki ze śmietanką i cukrem:)

tez sie zawsze stresuje jak tylko mija więcej niz 2 tyg od ostatniej wizyty. najchętniej miałabym dla spokoju co tydzien :D szkoda, że to nie realne.

a truskawki ze śmietaną i cukrem uwielbiam. jak tylko zaczyna sie sezon to prawie co dzien je jem. kocham :) ojjj, w tym roku pół zamrazarki zajma truskawki :D

BlackLuna lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Prawie się poplakalam ordynatorowi, na jutro kazał mnie przygotować do szewku :) tak się cieszę :D

spokojniejsza będziesz na pewno :) a wiadomo kiedy wypuszczą?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, i mnie dopadły ciążowe dolegliwości, żeby zbyt pięknie nie było. Pośladek tak mnie rwie w środku że ledwo prawą nogą ruszam. Wczoraj troche już go czułam ale dziś to się ból na maksa rozkręcił. Nie wiem, czy dobrze rozumuje, ale jeśli ciągle śpie na lewym boku to czy przypadkiem podczas snu go nie nadciągam dodatkowo? chyba czas zainwestować w poduche ciążową :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! wczoraj słuchałam maleństwa przez stetoskop i super bulgotki sychać jakby mi ktoś tam nurkował normalnie :) ale super, ale dziecko jest właśnie bardziej na prawo przesunięte, bo nawet na brzuchu czuje wyraźnie, więc może gdzieś coś uciska mi? help

7w3d 💔
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    o! wczoraj słuchałam maleństwa przez stetoskop i super bulgotki sychać jakby mi ktoś tam nurkował normalnie :) ale super, ale dziecko jest właśnie bardziej na prawo przesunięte, bo nawet na brzuchu czuje wyraźnie, więc może gdzieś coś uciska mi? help
    u mnie też jest po prawej :) jak leże to widać na brzuchu taką górkę i czuć jak się reką przejedzie :D mnie na szczęście odpukać nic nie boli.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, i mnie dopadły ciążowe dolegliwości, żeby zbyt pięknie nie było. Pośladek tak mnie rwie w środku że ledwo prawą nogą ruszam. Wczoraj troche już go czułam ale dziś to się ból na maksa rozkręcił. Nie wiem, czy dobrze rozumuje, ale jeśli ciągle śpie na lewym boku to czy przypadkiem podczas snu go nie nadciągam dodatkowo? chyba czas zainwestować w poduche ciążową :/
    brzmi to jak typowa rwa kulszowa. Tzn, że prawdopodobnie kręgosłup uciska na nerw, który idzie przez pośladek aż do kolana. Jedynie ruch może pomóc, najlepiej jakaś lekka gimnastyka, spacer, rozciąganie nóg. Mam to od lat i wiem, że nie ma na to sposobu raczej.. i leżenie na boku nie pomaga. Musisz przeboleć niestety :) trzymaj się. Ja mam w ciąży średnio 2 dni w tygodniu, a będzie tylko gorzej :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dzień dobry :-) to teraz ja poprosze o kciukasy za wizyte o 13 mam nadzieję że same dobre wieści bbęde miała...
    Racuchy i u mnie wczoraj były :-)
    trzymam kciuki i ja też proszę :) chociaż pewnie nic nowego się nie dowiem :( mam na 12:20 ale mimo, że na godzinę to i tak na pewno będę koczować w poczekalni. ostatnio czekałam 2,5 godziny :( w sumie w przychodni byłam ponad 3!! grhhrrgh :/ i oczywiście g*wno za przeproszeniem zobaczyłam!

Kaarolina lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja przez spanie na lewym boku naciągnęłam sobie prawy bark i łopatkę:/

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    zaczynam się oczywiście denerwować - wizyta o 15stej....
    jak będzie wszystko o.k. (a mam nadzieję że będzie) to porywam potem mężusia na urodzinową kolację
    uff niech ten czas szybciej leci - proszę o trzymanie kciuków <3

Kaarolina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba, no to super!! :) Mam nadzieję, że szybciutko wypuszcza Cię ze szpitala. Bądź dzielna :)
    dba wrote:

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś wreszcie wyspałam, pierwszy raz od kilku dni nie mam ochoty o godzinie 10 rano wrócić do łóżka. W związku z tym wskakuję w sportowy strój i zabieram się za ćwiczenia. Co powiecie na te?

https://www.youtube.com/watch?v=A5P1a3u72jg&list=PLDpA1VugQqn8Uq1H_CVGS85wgQap9uC8_

aswalda, hela lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja się dziś wreszcie wyspałam, pierwszy raz od kilku dni nie mam ochoty o godzinie 10 rano wrócić do łóżka. W związku z tym wskakuję w sportowy strój i zabieram się za ćwiczenia. Co powiecie na te?

https://www.youtube.com/watch?v=A5P1a3u72jg&list=PLDpA1VugQqn8Uq1H_CVGS85wgQap9uC8_

idealne jak na moje plecy bolące. dzięki za link też skorzystam :)

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba: cieszę się razem z Tobą, obyś szybko wróciła do domku :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ