X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję śpiworek :) Koleżanki go używają i są bardzo zadowolone. Dobre jest też to, że jak wyciągasz dziecko z łóżeczka na karmienie to jest mu ciepło i nie musisz go już okrywać. Swoją drogą to sama bym sobie taki śpiworek kupiła :P

Moja gin kieruje na test obciązenia glukozą po 24 tyg. Podobno okropne badanie, ale jak ktoś chce to mozna do tej glukozy wlać sok z połowy cytryny. Najgorsze, że potem przez tą godzinę to nawet wody się napić nie można.

aswalda lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw jedną godzinę, a potem kolejną też nie można, bo sprawdza się na czczo, po 1h i po 2h... Robi się po 24tc :) Ja chyba wymodlę całą cytrynę, bo pamiętam, że po połówce mnie naciągało, a wtedy mi słodkie smakowało dosyć ;)

Ja też po wizycie :)
    Wszystko cudnie, maluch ma organy na miejscu, lekarz mierzył po kolei nóżkę, brzuch i główkę, ale tyle było tych mm, że zapomniałam wartości :P Za to pamiętam, że waży 260g :)
    No i potwierdzone na 100%, że to chłopiec :) W ogóle jak mąż zobaczył jego sprzęt to pytał czy to na pewno jego syn, bo takiego dużego nie odziedziczył po nim :D A potem się rozmarzył, że będzie z nim całe dnie w garażu siedział itd. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 22:01

Nelus, Zaczarowana, Kaarolina, stardust87, verynice, Szonka, dba, Patu, betina89, Migotka22, aswalda, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli radzicie wycisnac cytrynke i ja mozns? To jak po 1godzinie znow to pije? Czy tylko drugie pobranie krwi? Jejku co ja tam bede robic 2h :/ czyli ja bede juz w polowie 24 tygeiec powinno byc akurat ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście pije się tylko raz :) Koleżanka powiedziała mi, że bez cytryny to ciążko to zmęczyć. U nas w laboratorium drugi raz pobierają krew tylko jak wynik po godzinie jest wysoki. Jak jest w normie to można iść do domu.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmnm mi gin napisal na skietowaniu ze dwa po 1h i po 2h nie jestem w stanie wyobrazic sobie tego smaku mozecie mi jakos go opisac hehe wszyscy moeia ze to wstretne a ost jak bylam to laska byla po i siedziala jak gdyby nigdy nic ;) a i to ja sobie musze ten roztwor kupic czy daja? Boze jakie ja pytania zadaje ;)

64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam tego badania, ale pytałam koleżanek. Mamy 3 dziewczyny w pracy i wszystkie 3 w ciąży. :) Podobno to jest straszliwie słodkie, więc pewnie reakcja na to zależy od tolerancji na słodkości :P U nas w laboratorium to dają, ale nie wiem jak jest gdzie indziej.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodkie to ja lubie ale tabliczki czekolady calej nie zjem jak moj mezus ;) jakos damy rade :)

64xp62y.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Czyli radzicie wycisnac cytrynke i ja mozns? To jak po 1godzinie znow to pije? Czy tylko drugie pobranie krwi? Jejku co ja tam bede robic 2h :/ czyli ja bede juz w polowie 24 tygeiec powinno byc akurat ;)
    No jak co? Bierzesz książkę/czasopismo, siadasz i czytasz, pełen relaks! ;)

Mama dziś zrobiła mi niespodziankę i zakupiła nam 2 pary bodziaków z długim rękawem i pajacyk. Babcia się nam rozkręca z zakupami hehe :)
    A teściowa dalej usilnie próbuje mi wcisnąć żebym się nie dowiadywała jaka płeć, chociaż już 3 razy mówiłam jej, że chcę wiedzieć i skoro jest taka możliwość, to czemu nie, a ta dalej swoje...:/

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Hmnm mi gin napisal na skietowaniu ze dwa po 1h i po 2h nie jestem w stanie wyobrazic sobie tego smaku mozecie mi jakos go opisac hehe wszyscy moeia ze to wstretne a ost jak bylam to laska byla po i siedziala jak gdyby nigdy nic ;) a i to ja sobie musze ten roztwor kupic czy daja? Boze jakie ja pytania zadaje ;)
    ja miałam robiony ten test przed zajściem w ciąże i to smakuje po prostu jak rozpuszczony cukier (bo w sumie można powiedzieć że to rozpuszczony cukier ;) ) i to dają w laboratorium :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza tym to Witam wszystkie Mamusie!
    mnie znowu łamie... :( z nosa leci mi po pas (oby to nie znowu zatoki w końcu w tamtym tygodniu mi już przeszły!!! ) gardło drapie, swędzi i boli na raz ;/ jak ja mam się dobrze czuć w tej ciąży jak z jednej choroby w drugą ;/tym razem musi obejść się bez leków bo mój organizm tego nie wytrzyma...ech co ja mam zrobić robię sobie inhalacje, używam soli morskiej do nosa, herbatka z cytrynką i sokiem z malin (bo miodu nie mogę :| ) syrop z cebuli.. macie jeszcze jakieś rady może jakiś Wasz sposób mi pomoże??

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzisiaj wizyta... Trzymajcie kciuki :)

Kaarolina, stardust87, verynice, justyna14, Szonka, betina89, Migotka22, aswalda, aleksa.wawa, Ewi25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    U nas w laboratorium drugi raz pobierają krew tylko jak wynik po godzinie jest wysoki. Jak jest w normie to można iść do domu.
    To bardzo źle wam robią. Moja szwagierka jest aktualnie w 27tc w drugiej ciąży. Jest po teście glukozą, po raz drugi ma cukrzyce ciążową, a wyniki znowu takie same jak w pierwszej ciąży: na czczo i po 1h super w normie, po 2h poleciały jej ponad normę strasznie.

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    No to dzisiaj wizyta... Trzymajcie kciuki :)

Czekamy na wieści!!!! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzisiaj mam wizyte :) mam nadzieje, ze wszystko tam u niego/niej dobrze...

Jesli dzidzia ulozy sie tak, ze nie bedzie chciala pokazac co tam ma, to bede tam siedziec i czekac az sie odwroci!

verynice, justyna14, kark, betina89, Migotka22, aswalda lubią tę wiadomość

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin wrote:
    Tez dzisiaj mam wizyte :) mam nadzieje, ze wszystko tam u niego/niej dobrze...

Jesli dzidzia ulozy sie tak, ze nie bedzie chciala pokazac co tam ma, to bede tam siedziec i czekac az sie odwroci!

hihi mówiłam dokładnie tak samo :) :) Trzymam kciuki aby dzidzia ładnie współpracowała i oczywiście pochwal nam się zaraz po powrocie z wizyty! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Moja gin kieruje na test obciązenia glukozą po 24 tyg. Podobno okropne badanie, ale jak ktoś chce to mozna do tej glukozy wlać sok z połowy cytryny. Najgorsze, że potem przez tą godzinę to nawet wody się napić nie można.

To jest okopne badanie, ja nie wiedziałam, że mozna cytryne dolac i pilam ten ulep przed przychodnią, bo z każdym lykiem miałam odruch wymiotny i bałam się że puszczę pawia w przychodni :) Do tego siedzenie na czczo i kilka kłuć jednego dnia. Dla mnie to byl mały koszmarek, bo ja zwykle badanie krwi przezywam już parę dni przed.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 08:29

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Ja też po wizycie :)
    Wszystko cudnie, maluch ma organy na miejscu, lekarz mierzył po kolei nóżkę, brzuch i główkę, ale tyle było tych mm, że zapomniałam wartości :P Za to pamiętam, że waży 260g :)
    No i potwierdzone na 100%, że to chłopiec :) W ogóle jak mąż zobaczył jego sprzęt to pytał czy to na pewno jego syn, bo takiego dużego nie odziedziczył po nim :D A potem się rozmarzył, że będzie z nim całe dnie w garażu siedział itd. :P

To tak jak mój mąż, jak dowiedział się ze będzie synek, to teraz myśli jakie meskie rzeczy będą razem robić, wymyślil ze kupi wędke i bedą razem na ryby chozić (mimo, że mój mąż nigdy tego nie robił ;))

verynice, kark, stardust87, dba lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    a tak poza tym to Witam wszystkie Mamusie!
    mnie znowu łamie... :( z nosa leci mi po pas (oby to nie znowu zatoki w końcu w tamtym tygodniu mi już przeszły!!! ) gardło drapie, swędzi i boli na raz ;/ jak ja mam się dobrze czuć w tej ciąży jak z jednej choroby w drugą ;/tym razem musi obejść się bez leków bo mój organizm tego nie wytrzyma...ech co ja mam zrobić robię sobie inhalacje, używam soli morskiej do nosa, herbatka z cytrynką i sokiem z malin (bo miodu nie mogę :| ) syrop z cebuli.. macie jeszcze jakieś rady może jakiś Wasz sposób mi pomoże??
    czosnek to naturalny antybiotyk, do kanapki na kolacje, ale kup tabletki one są naturalne można się nimi wspomóc w ciąży. Współczuje kochana, katar to najgorsze co może być, umęczy tak, że żyć się nie chce. Dasz rade!

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

Trzeba kupić w aptece glukozę w proszku, w przychodni dostaniesz wodę i będziesz musiała ją sobie rozcieńczyć i wypić. A w smaku jest po prostu bardzo słodkie i mdłe. Tak jakbyś szklankę cukru zalala odrobina wody i wypiła na raz.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, dawno się nie odzywałam, ale jakos tak zalatana byłam. Mam pytanie do was. Od paru dni czuję takie cos dziwnego w brzuchu. Tzn. konkretnie czuje jak bym miała w nim balon, nie jet to ciągłe ale pojawia się co jakiś czas. Nie jest to zbyt przyjemne uczucie. Nie wiem czy powinnam się tym martwić, znajoma mnie nastraszyła, że to może być stawianie macicy. Wizyta u gina za tydzień a do tego czasu będę się martwiła. Czy któras z was też ma podobne uczucie? Dodam, że dużo siedze bo nadal pracuje a prace mam przy komputerze, może to od tego? Już sama nie wiem. Może któras ma jakiś pomysł, co to może być?

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ