Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaarolina wrote:a tak poza tym to Witam wszystkie Mamusie!
mnie znowu łamie...z nosa leci mi po pas (oby to nie znowu zatoki w końcu w tamtym tygodniu mi już przeszły!!! ) gardło drapie, swędzi i boli na raz ;/ jak ja mam się dobrze czuć w tej ciąży jak z jednej choroby w drugą ;/tym razem musi obejść się bez leków bo mój organizm tego nie wytrzyma...ech co ja mam zrobić robię sobie inhalacje, używam soli morskiej do nosa, herbatka z cytrynką i sokiem z malin (bo miodu nie mogę
) syrop z cebuli.. macie jeszcze jakieś rady może jakiś Wasz sposób mi pomoże??
Może być jeszcze kanapka z czosnkiem, i wygrzanie się pod kołdrą cały dzień.justyna14 lubi tę wiadomość
-
dzień dobry z ranka:) ja dziś 5 miesiąc zaczęłam
jupi!
też mam dziś wizytę prywatnie i usg 4D i też będę tam leżeć aż dowiem się czy to córka czy synekmąż obstaje że syn a ja mam przeczucie że córka, choć w domu wszyscy mówią , że wyglądam na syna:) hahaha
moja wizyta dopiero na 18.30 także odezwę się z niusami późnym wieczorem. Trzymajcie kciukiSzonka, verynice, karolcia:)))), stardust87, Patu, betina89, Migotka22, aswalda, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:dzień dobry z ranka:) ja dziś 5 miesiąc zaczęłam
jupi!
też mam dziś wizytę prywatnie i usg 4D i też będę tam leżeć aż dowiem się czy to córka czy synekmąż obstaje że syn a ja mam przeczucie że córka, choć w domu wszyscy mówią , że wyglądam na syna:) hahaha
moja wizyta dopiero na 18.30 także odezwę się z niusami późnym wieczorem. Trzymajcie kciuki
Trzymam mocno kciukiJa tez dziś jadę na 4D i nie mogę się doczekać widoku maluszka
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
no Ja też się witam i życzę dziewczyny udanych wizyt
Ja już miałam badanie glukozy i da się wypić tyle że to smakuje jak lukier mocno rozpuszczonyglukozę sama sobie kupiłam w aptece bo kazali a że problemów nigdy nie miałam z cukrzycą to lekarz tylko raz kazał pobrać
znaczy jak przyszłam to pobrali na czczo i po 2 godzinach i już -
kark wrote:To bardzo źle wam robią. Moja szwagierka jest aktualnie w 27tc w drugiej ciąży. Jest po teście glukozą, po raz drugi ma cukrzyce ciążową, a wyniki znowu takie same jak w pierwszej ciąży: na czczo i po 1h super w normie, po 2h poleciały jej ponad normę strasznie.
Może to moja gin tak kieruje? W sumie nie wiem. Koleżanki też do niej chodzą. Ja mam to badanie w maju robić dopiero więc zapytam na wizycie. Dzieki.
Zazdroszczę Wam tych 4D. Ja się wybieram na połówkowe dopiero 8 maja.
Jeżeli chodzi o płeć to mąż też przeczuwał syna. Jak wyszłam z gabinetu to od razu zapytał czy chłopak. Musiałam mu powiedzieć, że nie :p Od razu zaczął się martwić, że bedzie musiał córki pilnować jak się zacznie z chłopakami spotykać i zapytał co zrobimy jak zajdzie w ciążę za wcześnie ;)Chyba ma jeszcze cichą nadzieję, że jeszcze jej urośnie siusiak.
-
hej
zaraz Was nadrobie, tylko chciałam napisać, ze dzis nogi bolą jeszcze bardziej i tylko jak chodze, jak siedze, leże nie. dzwoniłam do gina, kazał zwiększyc dawke magnezu do maksymalnie dozwolonych i dołożyc potas. jak pomoze to dobrze, a jak nie to za kilka dni mam sie umówic na usg dopplerowskie żył czy zator sie nie zrobił. ale chyba mało prawdopodobne, by zator od razu w dwoch nogach sie zrobił, co? moze słyszałam któras kiedys o takich bólach, a nie skórczach łydek? chodzenie jest prawie niemozliwe taki ból ;/ ciągle cos...
-
Patu wrote:hej
zaraz Was nadrobie, tylko chciałam napisać, ze dzis nogi bolą jeszcze bardziej i tylko jak chodze, jak siedze, leże nie. dzwoniłam do gina, kazał zwiększyc dawke magnezu do maksymalnie dozwolonych i dołożyc potas. jak pomoze to dobrze, a jak nie to za kilka dni mam sie umówic na usg dopplerowskie żył czy zator sie nie zrobił. ale chyba mało prawdopodobne, by zator od razu w dwoch nogach sie zrobił, co? moze słyszałam któras kiedys o takich bólach, a nie skórczach łydek? chodzenie jest prawie niemozliwe taki ból ;/ ciągle cos...
-
stardust87 wrote:A jak Twoje ciśnienie? Bo podobno takie drętwienie nóg w ciąży może być związane ze zbyt wysokim ciśnieniem.
zawsze miałam niskie i przed ciążą i na każdej wizycie u gina w ciąży. ostatnio 100/60. a przed i 80/50 potrafiło sie zdarzyc. więc raczej tak nagle by się nie zmieniło.
mam nadzieje faktycznie potas pomoze. ale nie słyszałam zeby ktos miał az takie bóle od tego. oj dzidzi sie nudzi, co chwile cos w tej ciąży.
juz nadrobione, gratuluje dziewczyny wszystkich udanych wizyt! ja swoją mam 23, i odliczam dni. jeszcze tylko albo aż 8i mam nadzieje dokładnie zwazy i zmierzy bo ostatnio usg trwało minutke i sprawdził tylko tętno i łożysko, a nie mierzył.
-
Patu, ja miałam ze 2 dni, gdy bardzo bolały mnie nogi. Mnie pomógł ciepło-zimny prysznic + uniesienie nóg do góry. Ale prawdę mówiąc nie wiem, czy u Ciebie to też kwestia obrzęku...Trzymaj się dzielnie!
Patu wrote:hejzaraz Was nadrobie, tylko chciałam napisać, ze dzis nogi bolą jeszcze bardziej i tylko jak chodze, jak siedze, leże nie. dzwoniłam do gina, kazał zwiększyc dawke magnezu do maksymalnie dozwolonych i dołożyc potas. jak pomoze to dobrze, a jak nie to za kilka dni mam sie umówic na usg dopplerowskie żył czy zator sie nie zrobił. ale chyba mało prawdopodobne, by zator od razu w dwoch nogach sie zrobił, co? moze słyszałam któras kiedys o takich bólach, a nie skórczach łydek? chodzenie jest prawie niemozliwe taki ból ;/ ciągle cos...
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Mnie brzuch nadal boli. W tej kwestii nic się nie zmieniło. Mały nadal siedzi cicho a ja tak bym już chciała żeby się odezwał. Za tydzień wizyta i badanie połówkowe. Ślub też w przyszłym tygodniu więc dużo wrażeń przede mną
co do pajaczkow to pojawiły mi się na dekolcie.
-
IT'S A BOY
) witam was z rana:) wczoraj miałam badania połówkowe, wszystko dobrze, wymiary idealne no i się dowiedzieliśmy, że będzie Synek
widzę, że dziewczynki we wrześniu będą rodzynkami
madiiiii, Fipsik, Nelus, Patu, betina89, Szonka, Kaarolina, justyna14, assantea, Migotka22, hela, aswalda, kark, stardust87, aleksa.wawa, dba, afrykanka, Ewi25, verynice, rabarbarka lubią tę wiadomość
-
madiiiii wrote:Patu, ja miałam ze 2 dni, gdy bardzo bolały mnie nogi. Mnie pomógł ciepło-zimny prysznic + uniesienie nóg do góry. Ale prawdę mówiąc nie wiem, czy u Ciebie to też kwestia obrzęku...Trzymaj się dzielnie!
jak wzięłam do góry bolały bardziej, musiałam zdjąć... dziwne to. ale dziękuje
wczoraj podchodzi do mnie znajoma i dotknęła za brzuszek, a zaraz taka przerazona- ale ja tylko dotknęłam, nie głaskałam! patrze na nią taka zdziwiona skąd taka panika u niej a ta mi odpowiada, że w ciąży absolutnie nie mozna brzucha głaskac bo łożysko się odklei. kobieta mądra, sama kilkoro dzieci urodziła byłam pewna ze żartuje sobie więc sie zaśmiałam ze na szczęście nie wierze w takie zabobony. a ona z pełną powagą, że to nie jest żaden zabobon ale tak jest na prawde. ona sie tak dowiedziała i tak jest, że nie można głaskac brzucha, bo to bardzo bardzo złe dla dziecka i bardzo groźne. nie wiedziałam co powiedziec zeby jej nie urazicw co wciąż ludzie wierzą to mnie zadziwia...
-
Patu ja ostatnio jak byłam u lekarza to właśnie on mi powiedział że nie wolno brzucha głaskać tylko ewentualnie rękę przyłożyc i to wszystko a jak mąż chce sobie posłuchac to ma sobie ucho do brzucha przystawić...sama nie wiem co o tym myśleć
-
aluśka1987 wrote:Patu ja ostatnio jak byłam u lekarza to właśnie on mi powiedział że nie wolno brzucha głaskać tylko ewentualnie rękę przyłożyc i to wszystko a jak mąż chce sobie posłuchac to ma sobie ucho do brzucha przystawić...sama nie wiem co o tym myśleć
a uzasadniał to jakos? -
Szonka wrote:Brzucha nie powinno się głaskać, ale z tego co ja wiem to dlatego, ze moze to wyołać skurcze macicy, o odklejenia łożyska pierwsze slyszę. Tak samo ze względu na przedwczesne skurcze nie powinno się drażnić sutków.
to o tym drugim słyszałam. ale ze głaskanie moze skurcze wywołac to pierwsze słysze. tak sie smiałam a moze serio cos w tym jest...
ale w kazdej ciazy czy tylko w tych szczególnie zagrozonych? jak np z seksem ze normalnie mozna tylko w zagrozonych nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:49