Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyW koncu was nadrobilam
Z tym masowaniem brzucha nie wiedzialam hmmm i powiem wam szczerze ze masuje dosc czestoale jak nie wolno to juz zaprzestaje
Ja do tej pory macicy w ogole nie czulam, ale od jakiegos tyg czuje ze czasem twardniejewtedy łykam no-spe tak na wszelki wypadek lub magnez. Nie lubie tego uczucia twardej macicy (mimo ze to nie boli) i wole miec tam wszystko miekkie.
Ja to od jakiegos czasu mam schize ze mi sie szyjka zacznie skracac, a ze nie potrafie jej badac to nawet sama sobie tego nie sprawdze
-
nick nieaktualny
-
Ja wam powiem, ze z badaniem ginekologicznym w ciąży trzeba bardzo uważać, bo jak jest łożysko nisko to lekarz palcami może nawet je oderwać. Poczytałam o tej macicy troszkę i si uspokoiłam, jeśli nie towarzyszy temu ból to nie ma się czym przejmować, oczywiście zdarzają się wyjątki. Takie twardnienie to przygotowywanie się macicy do porodu, całkiem normalne podobno. A jeśli chodzi o wypróżnianie to ja narzekać nie mogę, codziennie na kibelku siedzę, czasem nawet dwa lub trzy razy
betina89 lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Aleksa ja też od jakiegoś czasu mam twardnienia macicy...jest to bardzo dziwne uczucie. Ja się czuje jakby mi ktoś balon z wodą tam włożył...
a szyjki w ciąży to wgl nie wolno badać
Migotko ja odczuwam to identycznie, pisałam wyżejMigotka22 lubi tę wiadomość
-
pisałyscie o naczynkach, na te na twarzy bardzo dobre są maseczki z glinki
jest kilka rodzajów, zielona, czerwona, biała, żółta i jeszcze jakies. siostra uzywała takich maseczek i była bardzo zadowolona. każda jest do innego rodzaju skóry. kupuje sie proszek i miesza się z wodą, mozna dodac odrobinę olejku ale nie koniecznie.
hela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie tam gin zawsze bada, sprawdza szyjke itp. Wiem ze czesto nie mozna, ale ja chodze na wizyty raz na 3-4 tygodnie. Ale skoro nie wolno tam wkladac palców to jak to sie ma do wkladania ****** podczas sexu?
betina89, Ewi25, kark lubią tę wiadomość
-
Maszyna tu przędzie i przedzie no cóż nadrobiłam trochu
Z głaskaniem brzuszka to Ja mam tak że głaszcze wtedy kiedy się ruszanic mi nikt nie powiedział i nigdy nie słyszałam że to może cos powodować ale wiadomo jak nie jest ciąża zagrożona nie ma co popadać w paranoje i od czasu do czasu pomasować pewnie można
a jeśli chodzi o twardnienie macicy to mi się raz tak zdarzyło ale nie wiem dlaczego minęło i brzusio się zrobił miękki a jeśli mówicie o tym balonie to Ja też się ostatnio zastanawiałam co to może być? gdy zginam się to czasem odczuwam właśnie taką piłkę w środku dużą piłkę i myślałam na początku że mi się fałdka zrobiła pod biustem ale nic takiego nie było to w środku jakby z żebrami się stykało i tam to najbardziej czujęnie wiem sama co to jest ale na usg wszystko było oki no i pytałam wczoraj ginka o to czy możliwe że dzidzia już uciska żebra to mi powiedział że tak więc powiedziałam że już tak od miesiąca nie bardzo mogę siedzieć wyprostowana to On na to że takie uroki będzie długaśna dzidzia i się rozpycha
no i masz ci los zebra to mam pokiereszowane że siedzieć nie mogę jak stoję to nie jest źle
Ale tych chłopaków się urodzi to dziewuszki będą raczej rodzynkami tutaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:49
-
Mnie gin na fotelu badał tylko raz na pierwszej wizycie, pobrał wtedy tez wymaz do cytologii i potem już mnie w ogóle nie badał. Trochę mnie to dziwi, bo pamietam ze w drugiej ciąży tyn sam lekarz badał mnie ginekologicznie na każdej wizycie. Teraz za to rob mi usg na każdej wizycie, a wtedy miałam tylko 3. Może dlaego. Może na usg widać jaka szyjka itd. i dlatego juz nie trzeba badać na fotelu. Sama nie wiem.
Ech, jeszcze 3 i pół godz. do usgnie mogę się już doczekać. Trzymajcie kciuki, zeby maluszek był zdrowy jak rybka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:48
Nelus lubi tę wiadomość
-
Szonka wrote:Mnie gin na fotelu badał tylko raz na pierwszej wizycie, pobrał wtedy tez wymaz do cytologii i potem już mnie w ogóle nie badał. Trochę mnie to dziwi, bo pamietam ze w drugiej ciąży tyn sam lekarz badał mnie ginekologicznie na każdej wizycie. Teraz za to rob mi usg na każdej wizycie, a wtedy miałam tylko 3. Może dlaego. Może na usg widać jaka szyjka itd. i dlatego juz nie trzeba badać na fotelu. Sama nie wiem.
Ech, jeszcze 3 i pół godz. do usgnie mogę się już doczekać. Trzymajcie kciuki, zeby maluszek był zdrowy jak rybka.
Na usg chyba nie widać szyjki bo Ja też zawsze pierwsze co to badanie na fotelu i mówi że szyjka jest ok że macica też i że mniej więcej zgadza się tygodniami ciąża a potem usg i mierzy wszystko za każdym razem ale na kolejnej wizycie powiedział że zrobimy tylko morfologię i mocz albo coś jeszcze bez usgmuszę umówić się na to 4d bo tego to doczekać się nie mogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:55
-
Mika 28 wrote:Na usg chyba nie widać szyjki bo Ja też zawsze pierwsze co to badanie na fotelu i mówi że szyjka jest ok że macica też i że mniej więcej zgadza się tygodniami ciąża a potem usg i mierzy wszystko za każdym razem ale na kolejnej wizycie powiedział że zrobimy tylko morfologię i mocz albo coś jeszcze bez usg
muszę umówić się na to 4d bo tego to doczekać się nie mogę
widac szyjke na usgmi ostatnio podczas usg mierzył dokładnie (miała 5 cm) i nawet mam ją na zdjęciu choc wolałabym zdjęcie małej
Iga będzie miała duzy wybór wśród chłopaków -
Mnie tez tylko za pierwszym razem badał na fotelu a tak to zawsze USG. Ostatnio miałam USG przez powłoki brzuszne a następną wizyte zapowiedział, że zrobi oba USG- te dowcipne i przez brzuch. Zastanawiałam czy się nie upominać o badanie ginekologiczne ale sama nie wiem czy cos to da. A co do wkładania palców do pochwy podczas badania i współżycia to chodzi o łożysko, bo jak jest nisko to palcami można je oderwać a wówczas współżycie tez jest wykluczone.