X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja do końca nie wiem czemu, ale chyba lepiej jak brzuch jest miękki. Moja koleżanka z twardniejącym brzuchem trafiła do szpitala...
    Bo twardniejący brzuch to skurcze? Nie wiem czy dobrze mówię...

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu was nadrobilam :)
    Z tym masowaniem brzucha nie wiedzialam hmmm i powiem wam szczerze ze masuje dosc czesto :/ ale jak nie wolno to juz zaprzestaje :)
    Ja do tej pory macicy w ogole nie czulam, ale od jakiegos tyg czuje ze czasem twardnieje :/ wtedy łykam no-spe tak na wszelki wypadek lub magnez. Nie lubie tego uczucia twardej macicy (mimo ze to nie boli) i wole miec tam wszystko miekkie.
    Ja to od jakiegos czasu mam schize ze mi sie szyjka zacznie skracac, a ze nie potrafie jej badac to nawet sama sobie tego nie sprawdze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust a podczas wizyt u gina jak masz badanie ginekologiczne to co mowi lekarz? Ze macica twarda/ miekka czy nic nie mowi?
    Bo mi to zawsze mowi: szyjka dluga, twarda, macica miekka.

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa ja też od jakiegoś czasu mam twardnienia macicy...jest to bardzo dziwne uczucie. Ja się czuje jakby mi ktoś balon z wodą tam włożył...
    a szyjki w ciąży to wgl nie wolno badać

relganlikx65a1ud.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, ze z badaniem ginekologicznym w ciąży trzeba bardzo uważać, bo jak jest łożysko nisko to lekarz palcami może nawet je oderwać. Poczytałam o tej macicy troszkę i si uspokoiłam, jeśli nie towarzyszy temu ból to nie ma się czym przejmować, oczywiście zdarzają się wyjątki. Takie twardnienie to przygotowywanie się macicy do porodu, całkiem normalne podobno. A jeśli chodzi o wypróżnianie to ja narzekać nie mogę, codziennie na kibelku siedzę, czasem nawet dwa lub trzy razy :)

betina89 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Aleksa ja też od jakiegoś czasu mam twardnienia macicy...jest to bardzo dziwne uczucie. Ja się czuje jakby mi ktoś balon z wodą tam włożył...
    a szyjki w ciąży to wgl nie wolno badać

Migotko ja odczuwam to identycznie, pisałam wyżej :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak jest nas już dwie tzn że to normalne :P

relganlikx65a1ud.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:31

relg4z17djzzyjqt.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałyscie o naczynkach, na te na twarzy bardzo dobre są maseczki z glinki :) jest kilka rodzajów, zielona, czerwona, biała, żółta i jeszcze jakies. siostra uzywała takich maseczek i była bardzo zadowolona. każda jest do innego rodzaju skóry. kupuje sie proszek i miesza się z wodą, mozna dodac odrobinę olejku ale nie koniecznie.

hela lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest nas więcej :) widać to normalne.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam gin zawsze bada, sprawdza szyjke itp. Wiem ze czesto nie mozna, ale ja chodze na wizyty raz na 3-4 tygodnie. Ale skoro nie wolno tam wkladac palców to jak to sie ma do wkladania ****** podczas sexu? :)

betina89, Ewi25, kark lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh aleksa dobre pytanie :P

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszyna tu przędzie i przedzie no cóż nadrobiłam trochu :)
    Z głaskaniem brzuszka to Ja mam tak że głaszcze wtedy kiedy się rusza :) nic mi nikt nie powiedział i nigdy nie słyszałam że to może cos powodować ale wiadomo jak nie jest ciąża zagrożona nie ma co popadać w paranoje i od czasu do czasu pomasować pewnie można :)

a jeśli chodzi o twardnienie macicy to mi się raz tak zdarzyło ale nie wiem dlaczego minęło i brzusio się zrobił miękki a jeśli mówicie o tym balonie to Ja też się ostatnio zastanawiałam co to może być? gdy zginam się to czasem odczuwam właśnie taką piłkę w środku dużą piłkę i myślałam na początku że mi się fałdka zrobiła pod biustem ale nic takiego nie było to w środku jakby z żebrami się stykało i tam to najbardziej czuję:( nie wiem sama co to jest ale na usg wszystko było oki no i pytałam wczoraj ginka o to czy możliwe że dzidzia już uciska żebra to mi powiedział że tak więc powiedziałam że już tak od miesiąca nie bardzo mogę siedzieć wyprostowana to On na to że takie uroki będzie długaśna dzidzia i się rozpycha :) no i masz ci los zebra to mam pokiereszowane że siedzieć nie mogę jak stoję to nie jest źle :)
    Ale tych chłopaków się urodzi to dziewuszki będą raczej rodzynkami tutaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:49

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie gin na fotelu badał tylko raz na pierwszej wizycie, pobrał wtedy tez wymaz do cytologii i potem już mnie w ogóle nie badał. Trochę mnie to dziwi, bo pamietam ze w drugiej ciąży tyn sam lekarz badał mnie ginekologicznie na każdej wizycie. Teraz za to rob mi usg na każdej wizycie, a wtedy miałam tylko 3. Może dlaego. Może na usg widać jaka szyjka itd. i dlatego juz nie trzeba badać na fotelu. Sama nie wiem.

Ech, jeszcze 3 i pół godz. do usg :) nie mogę się już doczekać. Trzymajcie kciuki, zeby maluszek był zdrowy jak rybka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:48

Nelus lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka na usg widać jaka szyjka :)
    Gin zawsze jak mi robi usg to mówi, że szyjka długa :)

relganlikx65a1ud.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Mnie gin na fotelu badał tylko raz na pierwszej wizycie, pobrał wtedy tez wymaz do cytologii i potem już mnie w ogóle nie badał. Trochę mnie to dziwi, bo pamietam ze w drugiej ciąży tyn sam lekarz badał mnie ginekologicznie na każdej wizycie. Teraz za to rob mi usg na każdej wizycie, a wtedy miałam tylko 3. Może dlaego. Może na usg widać jaka szyjka itd. i dlatego juz nie trzeba badać na fotelu. Sama nie wiem.

Ech, jeszcze 3 i pół godz. do usg :) nie mogę się już doczekać. Trzymajcie kciuki, zeby maluszek był zdrowy jak rybka.

Na usg chyba nie widać szyjki bo Ja też zawsze pierwsze co to badanie na fotelu i mówi że szyjka jest ok że macica też i że mniej więcej zgadza się tygodniami ciąża a potem usg i mierzy wszystko za każdym razem ale na kolejnej wizycie powiedział że zrobimy tylko morfologię i mocz albo coś jeszcze bez usg :( muszę umówić się na to 4d bo tego to doczekać się nie mogę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:55

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Na usg chyba nie widać szyjki bo Ja też zawsze pierwsze co to badanie na fotelu i mówi że szyjka jest ok że macica też i że mniej więcej zgadza się tygodniami ciąża a potem usg i mierzy wszystko za każdym razem ale na kolejnej wizycie powiedział że zrobimy tylko morfologię i mocz albo coś jeszcze bez usg :( muszę umówić się na to 4d bo tego to doczekać się nie mogę :)

widac szyjke na usg :) mi ostatnio podczas usg mierzył dokładnie (miała 5 cm) i nawet mam ją na zdjęciu choc wolałabym zdjęcie małej :P

Iga będzie miała duzy wybór wśród chłopaków :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tylko za pierwszym razem badał na fotelu a tak to zawsze USG. Ostatnio miałam USG przez powłoki brzuszne a następną wizyte zapowiedział, że zrobi oba USG- te dowcipne i przez brzuch. Zastanawiałam czy się nie upominać o badanie ginekologiczne ale sama nie wiem czy cos to da. A co do wkładania palców do pochwy podczas badania i współżycia to chodzi o łożysko, bo jak jest nisko to palcami można je oderwać a wówczas współżycie tez jest wykluczone.

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    widac szyjke na usg :) mi ostatnio podczas usg mierzył dokładnie (miała 5 cm) i nawet mam ją na zdjęciu choc wolałabym zdjęcie małej :P

Iga będzie miała duzy wybór wśród chłopaków :D

Wojna będzie jak się rodzi dużo chłopaków

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ