X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lasczki :) mnie wczoraj nie byl bo tak mńie po pracy glowa bolala... Spalam cale popoludńie.
    Do tego rano gardlo mnie boli :/
    Co do tego czucia macicy... Ja juz sie umowilam na czw z polozna bo tez to mam i sie wystraszylam.
    Tylko mi to naprawde przypomina skyrcz... Macica sie az tak napina ze swobodnie moge bardzo dokladnie wyczuc jej zarys.
    I do tego czuc taka gulke raz z lewej raz z prawej str... I to sie zdaza co dziennie! Czasem nawet kilka razy. Ja czuje kiedy sie zaczyna bo mi tak brzuch od dolu ciagnie... Trwa kilka sek i ustepuje...
    A dzis w pracy na sam koniec dostalam jakiegos mega bolu tak jak wyrostek jest. Kucnelam tak chwile i przeszlo :/
    Ale te skurcze mnie naprawde martwia.
    Ja jeszcze pracuje do konca przyszlego tyg ale stoje od ooczatku ciazy po 8 bitych godz w jednej pozycji i zastanawiam sie czy to nie od tego :/

Powidzenia na wizytach i czekamy na info :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nadrobię Was później,bo czekam na szkołę rodzenia, ale mam pytanie. Odebrałam wyniki moczu i mam leukocyty w osadzie 16 (norma do 10) i nabłonki płaskie dość liczne (norma - nieliczne). Wizytę mam dopiero za tydzień i nie wiem czy spokojnie czekać czy panikować i lecieć w czwartek do rodzinnego.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Mnie gin na fotelu badał tylko raz na pierwszej wizycie, pobrał wtedy tez wymaz do cytologii i potem już mnie w ogóle nie badał. Trochę mnie to dziwi, bo pamietam ze w drugiej ciąży tyn sam lekarz badał mnie ginekologicznie na każdej wizycie. Teraz za to rob mi usg na każdej wizycie, a wtedy miałam tylko 3. Może dlaego. Może na usg widać jaka szyjka itd. i dlatego juz nie trzeba badać na fotelu. Sama nie wiem.

Ech, jeszcze 3 i pół godz. do usg :) nie mogę się już doczekać. Trzymajcie kciuki, zeby maluszek był zdrowy jak rybka.
    na usg widać wielkość szyjki, nawet można lepiej ocenić jej stan poprzez usg niż poprzez badanie ginekologiczne :) w szpitalu się tego dowiedziałam ;)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust najważniejsze są leukocyty, ty masz trochę podwyższone, może zadzwoń do gina i zapytaj?
    Ja cały czas mam leukocyty powyżej 50, czyli tragedia :/

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Dziewczyny...:( Nikogo tu nie chcę straszyć ale prawie piszę z koleżanką i napisała mi, że straciła w 25 tyg. synka:( Nagle dostała skurczy, w szpitalu nie umieli zatrzymac tej akcji, a że był za mały to zmarł :( Ponoć tygodnia mu brakło żeby przeżył :'(
    ja się nie nakręcam takimi historiami, bo jeśli jest coś na co nie mam wpływu to po co mi dodatkowy stres? To tylko szkodzenie dziecku takimi myślami. Chociaż nie powiem, że jeszcze tydzień temu miałam czarne myśli, ale teraz kiedy nic nie boli i nie krwawię, ani nie plamię, i mogę więcej chodzić to kusi mnie żeby coś maleństwu kupić, mam coraz to więcej pozytywnej energii i ogrom nadziei, że jednak będzie dobrze :)dzisiaj belly mnie poinformowało, że jestem w połowie drogi - i jestem szczęśliwa :)

betina89, madiiiii lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Hej dziewczyny, nadrobię Was później,bo czekam na szkołę rodzenia, ale mam pytanie. Odebrałam wyniki moczu i mam leukocyty w osadzie 16 (norma do 10) i nabłonki płaskie dość liczne (norma - nieliczne). Wizytę mam dopiero za tydzień i nie wiem czy spokojnie czekać czy panikować i lecieć w czwartek do rodzinnego.
    no Ja mam też liczne w nabłonkach płaskich(ale tu miałam leczenie nie pamiętam jak nazywał się lek) ale już kolejne badanie jest nabłonki płaskie pojedyncze ale powiem ci że ginek mówił że wyniki nie są złe więc teraz mnie zaskoczyłaś przypatrzę się jak teraz pójdę przed wizytą robić badanie moczu i zapytam

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odwiedziłam lumpka :) I kupiłam kilka ciuchów dla maluszka po mimo tego że już mam oprócz tego kupiłam kilka nowych ciuchów ale już nie mam siły robić zdjęć :( tak mnie żebra bolą że siedzę na boku :(

A tu kilka piżamek czy tam śpioszków :)
    krag7vfgq6d0_t.jpg

A TO COŚ DLA DZIEWCZYNKI :)
    jb68w186t1fl_t.jpg

Migotka22, Patu, aleksa.wawa, betina89, kark lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika sukienka ogrodniczka boska! ja to mam fiola na punkcie ogrodiczek wszelkiego rodzaju ;) dzieciaczki w tym tak slodko wygladaja ;)

Mika 28 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe gorzej jak mnie oświecą i powiedzą na 100% chłopak hehe... a Ja tu z sukienką wyjechałam :) ale ginek powiedział że na 90% dziewuszka więc zaszalałam jak co to wydam którejś co będzie miała dziewuszkę :) a na lumpkach ładne te ciuszki są ale ceny też już skaczą a i dla starszej córki tez kupiłam ładną sukienkę jak nowa ale to rzadkość bo dla takich pięciolatek to już wszystko takie porozciągane albo zużyte :( ale dla małych dzidziusiów to masa nowych i nie zniszczonych :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jak u was ze śluzem? Jest/nie ma? Duzo/malo? Bialy/ wodnisty? Bo mi coraz czesciej "mokro w majtkach" i latam do tego kibla i patrze czy to nie krew, ale to tylko śluz taki bialo-kremowo/wodnisty :/

• assantea Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się odczuwa skurcze? mnie ciagle coś tam boli, ciągnie, kłuje ale moze mam też skurcze a o nich nie wiem bo nie potrafię juz ich rozróżnić. Brzuch też mam często napięty ale zakładam ze to moze od jelit... stresuje mnie ten nieustajacy ból bo boję się że jakby się działo cos naprawdę złego to zrzuciłabym to pewnie na karb tych moich ciagłych bóli i mogłabym to zbagatelizować.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie jak u was ze śluzem? Jest/nie ma? Duzo/malo? Bialy/ wodnisty? Bo mi coraz czesciej "mokro w majtkach" i latam do tego kibla i patrze czy to nie krew, ale to tylko śluz taki bialo-kremowo/wodnisty :/
    raz mniej raz więcej ale dokładnie taki jak Twój

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    hehe gorzej jak mnie oświecą i powiedzą na 100% chłopak hehe... a Ja tu z sukienką wyjechałam :) ale ginek powiedział że na 90% dziewuszka więc zaszalałam jak co to wydam którejś co będzie miała dziewuszkę :) a na lumpkach ładne te ciuszki są ale ceny też już skaczą a i dla starszej córki tez kupiłam ładną sukienkę jak nowa ale to rzadkość bo dla takich pięciolatek to już wszystko takie porozciągane albo zużyte :( ale dla małych dzidziusiów to masa nowych i nie zniszczonych :)

u mnie tez dziewczynka na 90 %, niby 2 razy tak powiedział pod rząd ale wyprawka kupiona pod dziewczynke, pewnie dlatego ze od początku czułam ze dziewczynka i jak dwa razy lekarz powiedział to dla mnie to jak pewność :D płakac nie będę jak będzie chłopiec, sporo ubranek neutralnych, ale sukieneczek byłoby mi szkoda :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty... Badanie wykazało, że dzidzia rośnie prawidłowo i wszystko mieści się w normie. Mieliśmy szczęście, bo podczas badania drapała się po nosku, dzięki temu wyraźnie było widać pięć paluszków u jej prawej rączki. Byliśmy po prostu zachwyceni :D Lekarz pokazał nam również wszystkie narządy dziecka a także udało się zobaczyć jak nasze słoneczko połyka płyn owodniowy. Lekarz również upewnił mamusie że nasza dzidzia pięknie się rozwija, serduszko ładnie bije, przepływy są w porządku. Wymiary główki, brzuszka i kości udowej są idealne i co do wieku dzidzia jest w 20t3d. To był miód wylany na nasze serca. Sam termin porodu mamy wyznaczony na 09.09.2014r a następna wizyta będzie 12.05, już się nie mogę doczekać, ale nie martwcie się cioteczki, to nie koniec wrażeń.... Teraz przekażę wam jeszcze jedną nowinę...

Mamy na 80% synka !!!!

dff7eac6541262d6med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 20:15

Patu, Io, hela, Mika 28, aleksa.wawa, AniaDS, Nelus, Migotka22, Paula55, rabarbarka, betina89, Zaczarowana, Kaarolina, Szonka, stardust87, justyna14, dba, aswalda, kark, verynice, Ewi25 lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasze dziewczynki będą miały na imie? Moja najprawdopodobniej Lenka. Wiem, że to bardzo popularne imie, ale strasznie mi się podoba. Poza tym jakoś czuję, że noszę właśnie Lenkę ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje Gosiu zdrowego maluszka :) i zapewne synka :) ale sie ciesze ze wszystko dobrze u was, super!

Gosia19 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A jak Wasze dziewczynki będą miały na imie? Moja najprawdopodobniej Lenka. Wiem, że to bardzo popularne imie, ale strasznie mi się podoba. Poza tym jakoś czuję, że noszę właśnie Lenkę ;)

u nas Iga :) ja bardzo chciałam Abigail ale mąż sie nie zgodził i w zamian rzucił Iga i oboje wiedzielismy ze to jest to i juz nie było mowy o innym imieniu :) nasza Igunia, Igusia

Io, kark lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie właśnie pierwszy raz kopnęła! czułam wczesniej ruchy, ale takie delikatne, jakby ocieranie, łaskotanie, tzw skrzydła motyla. a właśnie sobie kopnęła, ale sie ciesze!

hela, rabarbarka, Kaarolina, stardust87, kark, verynice lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej kolejny chlopak! Gosia gratulacje! nasz maluszek tez wyprzedzal wymiarami (wszystkie oprocz brzuszka czyli chudzielec dlugi) o tydzien i terminy na koniec sieprnia ale tak ogonie to o 1 dzien tylko nam sie przyspieszyl termin z 6 wrzesnia na 5 :)

oczywiscie nieomieszkalam zapytac lekarza czy sa jajeczka bo po moim snie ze urodzilam dziewczynke balam sie ;) zaczal sie smiac i powiedzial ze w tej kwesti sie nic nie zmienilo i pokazal siusiaka :D moja psychika zostala uratowana ;) maluch klejnotow nie skrywal za to buzke zaslanial lekarz stwierdzil ze bedzie albo bokserem albo kierownikiem albo dyrygentem hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 18:59

Gosia19, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka typów mężowi podoba się Julia a mnie Milena nie wiem sama nie potrafimy się zdecydować ale to nie tak że mi sie nie podoba Julia tylko u mnie obejmuje miejsce numer 2 a u męża odwrotnie a coś czuję że na końcu wyjdzie jeszcze inne imię hehe wcale mnie to nie zdziwi :)

Io lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ