Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Stardust87, u mnie też ciągle było za dużo leukocytów i do tego stan zapalny pochwy. Lekarka stwierdziła, że być może te leukocyty pojawiają się właśnie przez infekcję w pochwie i przepisała mi macmiror 500 complex i kazała po tygodniu powtórzyć badanie moczu. W razie, jakby nic się nie poprawiło, to czekał by mnie antybiotyk. Na szczęście wyniki są lepsze, bo leukocyty spadły z 26 do 1.
-
Nie dałam rady nadrobić Waszych napłodzonych 7 nowych stron
ale jestem po wizycie i dzidzia zdrowa, wszystko dobrze, serducho wali jak siemasz!
No i jak to moja ginekolog powiedziała, patrząc w monitor na moje dziecko: "cipka jak marzenie!"
Io, AniaDS, betina89, Paula55, Kaarolina, hela, justyna14, Quatriona, karolcia:)))), Mika 28, Patu, dba, Nelus, aswalda, pestka, kark, verynice, aleksa.wawa, Migotka22 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyaleksa.wawa wrote:Dziewczyny mam pytanie jak u was ze śluzem? Jest/nie ma? Duzo/malo? Bialy/ wodnisty? Bo mi coraz czesciej "mokro w majtkach" i latam do tego kibla i patrze czy to nie krew, ale to tylko śluz taki bialo-kremowo/wodnisty
Biały, wodnisty i ciut więcej niż dotychczasaleksa.wawa lubi tę wiadomość
-
Ja juz po badaniu. Niestety nie udalo sie zrobic ladnych ujec 4d bo synus chowal sie za lozyskiem
ale co najwazniejsze jest zdrowy jak rybka
wszystkie pomiary prawidlowe i w normie. Wazy 331g i jest na 100% chlopcem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 20:44
Gosia19, Paula55, Kaarolina, madiiiii, AniaDS, stardust87, aswalda, kark, verynice, aleksa.wawa, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
Gosia19 wrote:U mnie są narazie 3 propozycje Igor, Szymon lub Mikołaj
moze jeszcze uda sie Meza namowic na zmiane ale walczyc o to z Nim nie bede
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Jeśli chodzi o śluz to ja też mam go sporo, praktycznie cały czas mam mokro w majtkach, aż czasem od tej wilgoci mam podrażnienia. Ulge mi przynosi jedynie spanie bez majtek ale tego nie znosze bo czuje sie jakoś tak goło
.
Do przyszłej środy mam zrobić glukoze z obciążeniem, pewnie zrobie to jeszcze w tym tygodniu i dam znać jak wrażenia po wypiciu tego specyfiku
Jeśli chodzi o imie, to my mielismy wybrane tylko dla chłopca- Czarek a dla dziewczynki nie mieliśmy bladego pojęcia. Na chwile obecną na 80% będzie chłopak. Imie mi sie podoba, a że nie znam żadnego Czarka to nie mam żadnych skojarzeńIo lubi tę wiadomość
-
U mnie też dość dużo - biały i wodnisty, najwięcej gdy się ruszam. Ale to normalne w ciąży, także spokojnie
aleksa.wawa wrote:Dziewczyny mam pytanie jak u was ze śluzem? Jest/nie ma? Duzo/malo? Bialy/ wodnisty? Bo mi coraz czesciej "mokro w majtkach" i latam do tego kibla i patrze czy to nie krew, ale to tylko śluz taki bialo-kremowo/wodnistyaleksa.wawa lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
iwo_na tak szybko glukoze? dziewczyny pisaly cos o 24tyg - glupieje
zrobilam w koncu rachuchy tak za mna lazily hehe oczywiscie bez muki sie nie obeszlo... robie pieknie drozdze sie zrobily mieszam a tu dupa nie ma jajka - sru do sklepu po jajka wracam ciasto twarde haha ale wyszly pyszne, chce posypac cukrem pudrem i dac mezowi i co? posypalam maka hahaha
betina89, aswalda, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
AniaDS wrote:Witam wszystkich serdecznie:-)
Patu, co do bólu nóg, to ja też go mam, ale już przed ciążą też się pojawiał. Zrobiłam sobie usg doppler i okazało się, że mam niewydolność zastawki żylnej w jednej nodze. Lekarz zalecił mi rajstopy przeciwżylakowe z pierwszym stopniem ucisku. Ale ja oprócz bólu, to miałam obrzęk, jak dłużej postałam, albo jak było gorąco. Z resztą już 2 lekarzy chirurgów naczyniowych powiedziało mi, że mogą pojawić się u mnie w ciąży żylaki:-(.
Co do twardnienia macicy, to właśnie w tym tygodniu pojawiło mi się coś takiego. Bezbolesne, ale nieprzyjemne uczucie napięcia macicy w jednym miejscu. Nie przejęłam się tym, bo wydaje mi się, że to Maluszek się rozpycha.
nigdy mi nie puchły same z siebie, ale jak mam np założone skarpetki to ślad, taki odcisk na nich zostaje kilka godzin dobrych. dzięki za odpowiedź, poczekam co powie na wizycie.
co to euthoryxu to nie wpływa na dziecko
Zaczarowana lubi tę wiadomość
-
z nogami to tez zauwazylam ze czesciej sa "zmeczone" i szybko sie nagrzewaja (oprocz kolan hehe) co dziwne bo ja zawsze zimne rece, stopy, tylek i nos
a rano jak sie wyciagam to takie uczucie jakbym nie mogla ich rozprostowac i jakby mial mnie skurcz w lydce zaraz zlapac... troche to irytujace... i mam nadzieje ze nie beda nam puchly nozki latem, moja kolezanka to miala problem nawet w japonkach w sierpniu chodzic, obym ja tak nie miala
betina89 lubi tę wiadomość
-
Witam, ja już po wizycie, dzidzi zdrowe, tętno 140, wszystkie organy są, serduszko czterokomorowe, wszystko ok, niestety wstydzioch nie pokazał co ma między nóżkami, więc czekamy na kolejne usg połówkowe
usg 4D jak dla mnie przereklamowane, w sumie więcej na filmie mam z normalnego usg niż 4D, bo na 4D jak dziecko się rusza to się wszystko rozmazuje i lipa:/ szkoda kasy
o! i dzidź waży około 200g, a termin porodu już z 26.09, a potem 24.09, przesunął się na 20.09.14także dzidzia się szybciutko rozwija
AniaDS, Io, betina89, madiiiii, hela, Kaarolina, Paula55, Patu, dba, Zaczarowana, aswalda, kark, verynice, aleksa.wawa, Ewi25 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Z tym puchnięciem nóg to trzeba uważać i jak coś to od razu robić badanie moczu czy nie ma białka. Leżałam jakiś czas temu w szpitalu bo miałam za wysokie ciśnienie i lekarz, który mnie badał powiedział, że jak jest wysokie ciśnienie, białko w moczu i spuchnięte nogi to może to oznaczać stan przedrzucawkowy, a to jest bardzo niebezpieczne. Na szczęście u mnie badanie moczu wyszło ok. Słyszałam jak moja gin mówiła innej kobitce, że jak nogi jej bardzo puchną to ma od razu robić badanie moczu, żeby się upewnić czy to nic groźnego.
-
Ojj, a tak czekałaś na wiadomośc o płci...Szkoda, no ale najważniejsze, że bobasek zdrowy
My też czekamy na połówkowe i też po ostatnim usg termin na 20. Właśnie, muszę zaktualizować w tabelce!
justyna14 wrote:Witam, ja już po wizycie, dzidzi zdrowe, tętno 140, wszystkie organy są, serduszko czterokomorowe, wszystko ok, niestety wstydzioch nie pokazał co ma między nóżkami, więc czekamy na kolejne usg połówkoweusg 4D jak dla mnie przereklamowane, w sumie więcej na filmie mam z normalnego usg niż 4D, bo na 4D jak dziecko się rusza to się wszystko rozmazuje i lipa:/ szkoda kasy
o! i dzidź waży około 200g, a termin porodu już z 26.09, a potem 24.09, przesunął się na 20.09.14także dzidzia się szybciutko rozwija
justyna14 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
hela wrote:stardust to od lutka jakos sluzu wiecej moglo byc? ja juz tez na odstawce jupiiiiii
a co do moich wyników to wiem że antybiotyk wystarczy jakby co i dzidzi nie grozi - o to się nie martwię. Bardziej się martwię że wizyta dopiero za tydzień i nie wiem czy mogę tyle czekać. -
nick nieaktualny