X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87, u mnie też ciągle było za dużo leukocytów i do tego stan zapalny pochwy. Lekarka stwierdziła, że być może te leukocyty pojawiają się właśnie przez infekcję w pochwie i przepisała mi macmiror 500 complex i kazała po tygodniu powtórzyć badanie moczu. W razie, jakby nic się nie poprawiło, to czekał by mnie antybiotyk. Na szczęście wyniki są lepsze, bo leukocyty spadły z 26 do 1.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam rady nadrobić Waszych napłodzonych 7 nowych stron :D ale jestem po wizycie i dzidzia zdrowa, wszystko dobrze, serducho wali jak siemasz!

No i jak to moja ginekolog powiedziała, patrząc w monitor na moje dziecko: "cipka jak marzenie!"

:D

Io, AniaDS, betina89, Paula55, Kaarolina, hela, justyna14, Quatriona, karolcia:)))), Mika 28, Patu, dba, Nelus, aswalda, pestka, kark, verynice, aleksa.wawa, Migotka22 lubią tę wiadomość

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie jak u was ze śluzem? Jest/nie ma? Duzo/malo? Bialy/ wodnisty? Bo mi coraz czesciej "mokro w majtkach" i latam do tego kibla i patrze czy to nie krew, ale to tylko śluz taki bialo-kremowo/wodnisty :/

Biały, wodnisty i ciut więcej niż dotychczas

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wyleczeniu zapalenia pochwy mam go baaaardzo dużo, aż majty przeciekaja, w wkładkach nie umiem chodzić ;/

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po badaniu. Niestety nie udalo sie zrobic ladnych ujec 4d bo synus chowal sie za lozyskiem ;) ale co najwazniejsze jest zdrowy jak rybka :) wszystkie pomiary prawidlowe i w normie. Wazy 331g i jest na 100% chlopcem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 20:44

Gosia19, Paula55, Kaarolina, madiiiii, AniaDS, stardust87, aswalda, kark, verynice, aleksa.wawa, Migotka22 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    U mnie są narazie 3 propozycje Igor, Szymon lub Mikołaj :)
    Jak dla mnie to numer jeden jest Szymon :-) moze jeszcze uda sie Meza namowic na zmiane ale walczyc o to z Nim nie bede ;-)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust to od lutka jakos sluzu wiecej moglo byc? ja juz tez na odstawce jupiiiiii :D

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o śluz to ja też mam go sporo, praktycznie cały czas mam mokro w majtkach, aż czasem od tej wilgoci mam podrażnienia. Ulge mi przynosi jedynie spanie bez majtek ale tego nie znosze bo czuje sie jakoś tak goło :).
    Do przyszłej środy mam zrobić glukoze z obciążeniem, pewnie zrobie to jeszcze w tym tygodniu i dam znać jak wrażenia po wypiciu tego specyfiku :)
    Jeśli chodzi o imie, to my mielismy wybrane tylko dla chłopca- Czarek a dla dziewczynki nie mieliśmy bladego pojęcia. Na chwile obecną na 80% będzie chłopak. Imie mi sie podoba, a że nie znam żadnego Czarka to nie mam żadnych skojarzeń :)

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dość dużo - biały i wodnisty, najwięcej gdy się ruszam. Ale to normalne w ciąży, także spokojnie :)
    aleksa.wawa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie jak u was ze śluzem? Jest/nie ma? Duzo/malo? Bialy/ wodnisty? Bo mi coraz czesciej "mokro w majtkach" i latam do tego kibla i patrze czy to nie krew, ale to tylko śluz taki bialo-kremowo/wodnisty :/

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na tak szybko glukoze? dziewczyny pisaly cos o 24tyg - glupieje ;)

zrobilam w koncu rachuchy tak za mna lazily hehe oczywiscie bez muki sie nie obeszlo... robie pieknie drozdze sie zrobily mieszam a tu dupa nie ma jajka - sru do sklepu po jajka wracam ciasto twarde haha ale wyszly pyszne, chce posypac cukrem pudrem i dac mezowi i co? posypalam maka hahaha ;)

betina89, aswalda, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Witam wszystkich serdecznie:-)

Patu, co do bólu nóg, to ja też go mam, ale już przed ciążą też się pojawiał. Zrobiłam sobie usg doppler i okazało się, że mam niewydolność zastawki żylnej w jednej nodze. Lekarz zalecił mi rajstopy przeciwżylakowe z pierwszym stopniem ucisku. Ale ja oprócz bólu, to miałam obrzęk, jak dłużej postałam, albo jak było gorąco. Z resztą już 2 lekarzy chirurgów naczyniowych powiedziało mi, że mogą pojawić się u mnie w ciąży żylaki:-(.

Co do twardnienia macicy, to właśnie w tym tygodniu pojawiło mi się coś takiego. Bezbolesne, ale nieprzyjemne uczucie napięcia macicy w jednym miejscu. Nie przejęłam się tym, bo wydaje mi się, że to Maluszek się rozpycha.

nigdy mi nie puchły same z siebie, ale jak mam np założone skarpetki to ślad, taki odcisk na nich zostaje kilka godzin dobrych. dzięki za odpowiedź, poczekam co powie na wizycie.

co to euthoryxu to nie wpływa na dziecko :)

Zaczarowana lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z nogami to tez zauwazylam ze czesciej sa "zmeczone" i szybko sie nagrzewaja (oprocz kolan hehe) co dziwne bo ja zawsze zimne rece, stopy, tylek i nos ;) a rano jak sie wyciagam to takie uczucie jakbym nie mogla ich rozprostowac i jakby mial mnie skurcz w lydce zaraz zlapac... troche to irytujace... i mam nadzieje ze nie beda nam puchly nozki latem, moja kolezanka to miala problem nawet w japonkach w sierpniu chodzic, obym ja tak nie miala ;)

betina89 lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja już po wizycie, dzidzi zdrowe, tętno 140, wszystkie organy są, serduszko czterokomorowe, wszystko ok, niestety wstydzioch nie pokazał co ma między nóżkami, więc czekamy na kolejne usg połówkowe :/ usg 4D jak dla mnie przereklamowane, w sumie więcej na filmie mam z normalnego usg niż 4D, bo na 4D jak dziecko się rusza to się wszystko rozmazuje i lipa:/ szkoda kasy

o! i dzidź waży około 200g, a termin porodu już z 26.09, a potem 24.09, przesunął się na 20.09.14 :) także dzidzia się szybciutko rozwija :)

AniaDS, Io, betina89, madiiiii, hela, Kaarolina, Paula55, Patu, dba, Zaczarowana, aswalda, kark, verynice, aleksa.wawa, Ewi25 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będziemy razem rodzić:)

madiiiii lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym puchnięciem nóg to trzeba uważać i jak coś to od razu robić badanie moczu czy nie ma białka. Leżałam jakiś czas temu w szpitalu bo miałam za wysokie ciśnienie i lekarz, który mnie badał powiedział, że jak jest wysokie ciśnienie, białko w moczu i spuchnięte nogi to może to oznaczać stan przedrzucawkowy, a to jest bardzo niebezpieczne. Na szczęście u mnie badanie moczu wyszło ok. Słyszałam jak moja gin mówiła innej kobitce, że jak nogi jej bardzo puchną to ma od razu robić badanie moczu, żeby się upewnić czy to nic groźnego.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Jak dla mnie to numer jeden jest Szymon :-) moze jeszcze uda sie Meza namowic na zmiane ale walczyc o to z Nim nie bede ;-)

u mnie w brzuchu siedzi Szymon :)

Kaarolina, kark lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj, a tak czekałaś na wiadomośc o płci...Szkoda, no ale najważniejsze, że bobasek zdrowy :) My też czekamy na połówkowe i też po ostatnim usg termin na 20. Właśnie, muszę zaktualizować w tabelce! :)
    justyna14 wrote:
    Witam, ja już po wizycie, dzidzi zdrowe, tętno 140, wszystkie organy są, serduszko czterokomorowe, wszystko ok, niestety wstydzioch nie pokazał co ma między nóżkami, więc czekamy na kolejne usg połówkowe :/ usg 4D jak dla mnie przereklamowane, w sumie więcej na filmie mam z normalnego usg niż 4D, bo na 4D jak dziecko się rusza to się wszystko rozmazuje i lipa:/ szkoda kasy

o! i dzidź waży około 200g, a termin porodu już z 26.09, a potem 24.09, przesunął się na 20.09.14 :) także dzidzia się szybciutko rozwija :)

justyna14 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    stardust to od lutka jakos sluzu wiecej moglo byc? ja juz tez na odstawce jupiiiiii :D
    Ale Ja miałam dowcipną więc mi dużą jej część wypływała. Nie wiem czy doustna (a z tego co pamiętam Ty taką bierzesz) tak dział.

a co do moich wyników to wiem że antybiotyk wystarczy jakby co i dzidzi nie grozi - o to się nie martwię. Bardziej się martwię że wizyta dopiero za tydzień i nie wiem czy mogę tyle czekać.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj lekarz mowil ze sluzu duzo, ale ja tam jakis mega ilosci nie zauwazylam ;) czasami fakt jest go wiecej ale w granicach normy tak mi sie wydaje ;)

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:25

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ