X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie łozysko było i przodujące i na przedniej ścianie. teraz jest na przedniej ale juz nie przoduje, tylko jest wciaz bardzo nisko.

byłam dzis na wynikach. tsh ft4 morfologia cukier mocz. ale czy to nie dziwne ze jeszcze w ciąży nie miałam posiewu robionego? czy jesli w ogólnym jest ok to posiewu robic nie trzeba? i co ile lekarze wam zlecają wyniki? bo mój dał mi skierowanie jak poszłam 1 raz do niego w 7 czy 8 tyg i od tego czasu nic nie mówił, prywatnie zrobiłam bo tarczyce musze kontrolowac co miesiąc to dla spokoju dołozyłam podstawowe wyniki.

nogi tak bolą, ze nie mogłam sprzęgła nadusic :( musiałam kogos poprosic zeby mnie zawiózł :( mam nadzieje ze tenpotas pomoze...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzisiaj też kilka dziewczyn ma wizyty według tabelki a ciekawe co tam u blacluny ostatnio się nie odzywa może dziś napisze co tam u niej i co z dzidzią? mam nadzieje że dobrze i że wszystkie przyniosą dziś super wiadomości :) a Ja zabieram się za robotę w domu jutro wyjazd a Ja nie ogarnięta aż się boję bo moja kuchnia wygląda jakby własnie pierdykła bomba :) trzeba odpalić coś takiego co nazywa się zmywarką jakie to wymyślne i fajowe urządzonko które czasem zaradzi :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dość często miewam białe plamki na staniku, obadałam wszystko i takie coś leci mi tylko z prawej piersi :O
    Myślicie że to siara? Miałam zapytać gina ale z tych emocji zapomniałam

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    u mnie łozysko było i przodujące i na przedniej ścianie. teraz jest na przedniej ale juz nie przoduje, tylko jest wciaz bardzo nisko.

byłam dzis na wynikach. tsh ft4 morfologia cukier mocz. ale czy to nie dziwne ze jeszcze w ciąży nie miałam posiewu robionego? czy jesli w ogólnym jest ok to posiewu robic nie trzeba? i co ile lekarze wam zlecają wyniki? bo mój dał mi skierowanie jak poszłam 1 raz do niego w 7 czy 8 tyg i od tego czasu nic nie mówił, prywatnie zrobiłam bo tarczyce musze kontrolowac co miesiąc to dla spokoju dołozyłam podstawowe wyniki.

nogi tak bolą, ze nie mogłam sprzęgła nadusic :( musiałam kogos poprosic zeby mnie zawiózł :( mam nadzieje ze tenpotas pomoze...

Wiesz co Ja w ogóle posiewu nie miałam bo wyniki mam ogólnie bardzo dobre więc nie trzeba było ale jak się coś u Ciebie dzieje to zapytaj lekarza przy kolejnej wizycie może ci da dla spokoju :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    A ja dość często miewam białe plamki na staniku, obadałam wszystko i takie coś leci mi tylko z prawej piersi :O
    Myślicie że to siara? Miałam zapytać gina ale z tych emocji zapomniałam

Raczej tak

Gosia19 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam podzielić się z Wami zdjęciami Szymonka z wczoraj :)

Ujęcie z boku z rączką przy buzi:
    10172619_540580859395265_4544216530602348321_n.jpg

To najlepsze ujęcie jaki udało mi się z filmu wyciąć. Synek częściowo ukryty za łożyskiem ;)
    10151256_540580866061931_6815069597137780451_n.jpg

A tu z otwartą buźką:
    10261983_540581629395188_146186069755808617_n.jpg

Gosia19, verynice, Mika 28, Patu, kark, hela, Nelus, rabarbarka, betina89, dba, afrykanka, Kaarolina, aleksa.wawa, stardust87, aswalda, Ewi25, Paula55 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziaczek <3

• Patu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajne zdjęcia Szymonka :) moja tez ostatnio sie chowała nieźle :) przystojniak rośnie :D

Szonka lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie z tym łożyskiem :)
    Noga minęła, także jest dobrze. Spałam na lewym boku, więc jak zawsze. Chyba mały mnie kopnął w jakiś nerw albo coś, bo potem chwilę czułam go w tamtych okolicach :P

Ech, córka rano mi powiedziała, że ona też chce Julka... Więc chyba sprawa przegrana... Tylko Julian? Sama nie wiem, chyba bardziej w wymowie mi Juliusz pasuje dla dorosłego faceta :)

Szonka Szymuś chyba ssie kciuka :D?

Szonka lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Szonka Szymuś chyba ssie kciuka :D?

Chyba tak :), albo drapie się po policzku ;)

kark lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• assantea Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Kobiety, pół godziny temu obudził mnie ból w prawej pachwinie. Ale nie taki rozciągający, tylko tępy, jakby mi ktoś między połączenie nogi i tułowia przywalił młotem i ten ból nie ustępował. Wzięłam nospę, leżałam chwilę i zauważyłam, że brzuch mnie od tego lekko boli, ale cały ból promieniuje na prawą nogę, dosłownie czasami miałam uczucie, że jej nie mam, tak mi drętwieje. Kurde, teraz mniej boli, ale nie wiem co to może być. Przez chwilę czułam tam malucha, może mi jakiś nerw kopnął?! Kurcze, nie mam pojęcia co to, wpisałam w goglach ból pachwin w ciąży to mi wyskoczyło o przedwczesnym porodzie albo odspojeniu łożyska... :/

A propos łożyska, mi w pon gin powiedział "na przedniej ściance, prawidłowo". Ale mi się od razu skojarzyło z łożyskiem przodującym nie wiem czemu... Gdzie wy macie łożyska?
    Moja bratowa parę tygodni temu miała identyczne obawy, w nocy ją dopadło aż jej noga zesztywniala. Z samego rana pojechała do szpitala Ale wszystko było ok. Jakiś nerw był ucisniety.

kark lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wam napisać:
    Byliśmy z córką na tym usg.
    Wchodzi z tatusiem jak ich zawołałam, a ta zamiast patrzyć na mnie czy monitor to na fotel ginekologiczny i pyta "Tatusiu co to jest?".
    Gin kulturalnie udał, że nie słyszy i włącza sprzęt, szuka główki i zaczyna mierzyć, a młoda dalej "Ale tatusiu do czego jest ten fotel?"
    Mąż na to, że to taki podobny fotel do tego co dzidziu ma w gabinecie (dziadziu jest dentystą tak dla ścisłości :P).
    Córka przez chwilę się uspokoiła, patrzy na monitor, pan doktor pokazuje jej buzię, rączkę, paluszki, a on nagle "Ale tatusiu, po co kamera i te dziwne podpórki do zaglądania do buzi?"
    Musieliśmy się nieźle wszyscy powstrzymywać, żeby dalej na poważnie znieść oglądanie małego :P

To tak na dzień dobry, ja chyba wezmę się za sprzątnie skoro już mi lepiej ;)

Patu, Szonka, betina89, justyna14, verynice, dba, madiiiii, Kaarolina, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temat przerabiany 1000 razy ale musze zapytać bo nie chce mi się szukać, jak wstawić zdjęcie? Pochwale się i ja swoim brzusiem:)

7w3d 💔
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:)
    Moja dzidzia dziś okropnie ruchliwa:))
    Dziewczyny, zakładam działalność gospodarcza czy któraś na tym się zna? Jeśli tak to proszę o pomoc, dla zbędnych wiadomości tu, proszę o wiadomość prywatną:)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 ja wchodze na http://zapodaj.net/ i tam łądujesz zdjecie i jeden z linków pod dołem html kopiujesz i tu wklejasz:)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "A propos łożyska, mi w pon gin powiedział "na przedniej ściance, prawidłowo". Ale mi się od razu skojarzyło z łożyskiem przodującym nie wiem czemu... Gdzie wy macie łożyska?"

Kark, ja też mam łożysko na przedniej ścianie. Przodujące łożysko jest na dole (nad szyjką).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 11:10

kark lubi tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    justyna14 ja wchodze na http://zapodaj.net/ i tam łądujesz zdjecie i jeden z linków pod dołem html kopiujesz i tu wklejasz:)
    Dzięki:) udało się, więc to mój brzusio w 17t1d :)

http://zapodaj.net/7f88f7891f1e0.jpg.html
    http://zapodaj.net/863a088a47fd3.jpg.html
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd4ed7425b55.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/441585db2eae.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 11:20

madiiiii, kark, Kaarolina, aleksa.wawa, aswalda, Szonka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    A propos łożyska, mi w pon gin powiedział "na przedniej ściance, prawidłowo". Ale mi się od razu skojarzyło z łożyskiem przodującym nie wiem czemu... Gdzie wy macie łożyska?

Ja też mam łożysko na przedniej ścianie. Przodujące łożysko jest na dole (nad szyjką).[/QUOTE]
    mi wczoraj napisał na dokumencie z usg że też na przedniej z możliwością przodowania, bez cech odklejania. Ale nic o tym nie mówił, że to coś złego, więc...

7w3d 💔
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mamy podobne brzuszki:)) choć ostatnio z dnia na dzień czuje, że jest bardziej okrąglejszy:) ja za tydzień wstawię nową fotę, będzie większy efekt po ostatnim pozowaniu:)

justyna14 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna, jeśli chcesz żeby to było wyświetlane, to musisz z lewej strony kliknąć "na forum", później wybrać plik>> "zapodaj" i skopiować link w którym piszę " do wstawienia na forum" . Zrób sobie edycję posta:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/603dfc7bb9d1.jpg

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ