Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie łozysko było i przodujące i na przedniej ścianie. teraz jest na przedniej ale juz nie przoduje, tylko jest wciaz bardzo nisko.
byłam dzis na wynikach. tsh ft4 morfologia cukier mocz. ale czy to nie dziwne ze jeszcze w ciąży nie miałam posiewu robionego? czy jesli w ogólnym jest ok to posiewu robic nie trzeba? i co ile lekarze wam zlecają wyniki? bo mój dał mi skierowanie jak poszłam 1 raz do niego w 7 czy 8 tyg i od tego czasu nic nie mówił, prywatnie zrobiłam bo tarczyce musze kontrolowac co miesiąc to dla spokoju dołozyłam podstawowe wyniki.
nogi tak bolą, ze nie mogłam sprzęgła nadusicmusiałam kogos poprosic zeby mnie zawiózł
mam nadzieje ze tenpotas pomoze...
-
a dzisiaj też kilka dziewczyn ma wizyty według tabelki a ciekawe co tam u blacluny ostatnio się nie odzywa może dziś napisze co tam u niej i co z dzidzią? mam nadzieje że dobrze i że wszystkie przyniosą dziś super wiadomości
a Ja zabieram się za robotę w domu jutro wyjazd a Ja nie ogarnięta aż się boję bo moja kuchnia wygląda jakby własnie pierdykła bomba
trzeba odpalić coś takiego co nazywa się zmywarką jakie to wymyślne i fajowe urządzonko które czasem zaradzi
-
nick nieaktualny
-
Patu wrote:u mnie łozysko było i przodujące i na przedniej ścianie. teraz jest na przedniej ale juz nie przoduje, tylko jest wciaz bardzo nisko.
byłam dzis na wynikach. tsh ft4 morfologia cukier mocz. ale czy to nie dziwne ze jeszcze w ciąży nie miałam posiewu robionego? czy jesli w ogólnym jest ok to posiewu robic nie trzeba? i co ile lekarze wam zlecają wyniki? bo mój dał mi skierowanie jak poszłam 1 raz do niego w 7 czy 8 tyg i od tego czasu nic nie mówił, prywatnie zrobiłam bo tarczyce musze kontrolowac co miesiąc to dla spokoju dołozyłam podstawowe wyniki.
nogi tak bolą, ze nie mogłam sprzęgła nadusicmusiałam kogos poprosic zeby mnie zawiózł
mam nadzieje ze tenpotas pomoze...
Wiesz co Ja w ogóle posiewu nie miałam bo wyniki mam ogólnie bardzo dobre więc nie trzeba było ale jak się coś u Ciebie dzieje to zapytaj lekarza przy kolejnej wizycie może ci da dla spokoju -
Chciałam podzielić się z Wami zdjęciami Szymonka z wczoraj
Ujęcie z boku z rączką przy buzi:
To najlepsze ujęcie jaki udało mi się z filmu wyciąć. Synek częściowo ukryty za łożyskiem
A tu z otwartą buźką:
Gosia19, verynice, Mika 28, Patu, kark, hela, Nelus, rabarbarka, betina89, dba, afrykanka, Kaarolina, aleksa.wawa, stardust87, aswalda, Ewi25, Paula55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie z tym łożyskiem
Noga minęła, także jest dobrze. Spałam na lewym boku, więc jak zawsze. Chyba mały mnie kopnął w jakiś nerw albo coś, bo potem chwilę czułam go w tamtych okolicach
Ech, córka rano mi powiedziała, że ona też chce Julka... Więc chyba sprawa przegrana... Tylko Julian? Sama nie wiem, chyba bardziej w wymowie mi Juliusz pasuje dla dorosłego faceta
Szonka Szymuś chyba ssie kciuka?
Szonka lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Kobiety, pół godziny temu obudził mnie ból w prawej pachwinie. Ale nie taki rozciągający, tylko tępy, jakby mi ktoś między połączenie nogi i tułowia przywalił młotem i ten ból nie ustępował. Wzięłam nospę, leżałam chwilę i zauważyłam, że brzuch mnie od tego lekko boli, ale cały ból promieniuje na prawą nogę, dosłownie czasami miałam uczucie, że jej nie mam, tak mi drętwieje. Kurde, teraz mniej boli, ale nie wiem co to może być. Przez chwilę czułam tam malucha, może mi jakiś nerw kopnął?! Kurcze, nie mam pojęcia co to, wpisałam w goglach ból pachwin w ciąży to mi wyskoczyło o przedwczesnym porodzie albo odspojeniu łożyska...
A propos łożyska, mi w pon gin powiedział "na przedniej ściance, prawidłowo". Ale mi się od razu skojarzyło z łożyskiem przodującym nie wiem czemu... Gdzie wy macie łożyska?kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZapomniałam wam napisać:
Byliśmy z córką na tym usg.
Wchodzi z tatusiem jak ich zawołałam, a ta zamiast patrzyć na mnie czy monitor to na fotel ginekologiczny i pyta "Tatusiu co to jest?".
Gin kulturalnie udał, że nie słyszy i włącza sprzęt, szuka główki i zaczyna mierzyć, a młoda dalej "Ale tatusiu do czego jest ten fotel?"
Mąż na to, że to taki podobny fotel do tego co dzidziu ma w gabinecie (dziadziu jest dentystą tak dla ścisłości).
Córka przez chwilę się uspokoiła, patrzy na monitor, pan doktor pokazuje jej buzię, rączkę, paluszki, a on nagle "Ale tatusiu, po co kamera i te dziwne podpórki do zaglądania do buzi?"
Musieliśmy się nieźle wszyscy powstrzymywać, żeby dalej na poważnie znieść oglądanie małego
To tak na dzień dobry, ja chyba wezmę się za sprzątnie skoro już mi lepiejPatu, Szonka, betina89, justyna14, verynice, dba, madiiiii, Kaarolina, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
"A propos łożyska, mi w pon gin powiedział "na przedniej ściance, prawidłowo". Ale mi się od razu skojarzyło z łożyskiem przodującym nie wiem czemu... Gdzie wy macie łożyska?"
Kark, ja też mam łożysko na przedniej ścianie. Przodujące łożysko jest na dole (nad szyjką).Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 11:10
kark lubi tę wiadomość
-
betina89 wrote:justyna14 ja wchodze na http://zapodaj.net/ i tam łądujesz zdjecie i jeden z linków pod dołem html kopiujesz i tu wklejasz:)
http://zapodaj.net/7f88f7891f1e0.jpg.html
http://zapodaj.net/863a088a47fd3.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd4ed7425b55.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/441585db2eae.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 11:20
madiiiii, kark, Kaarolina, aleksa.wawa, aswalda, Szonka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
AniaDS wrote:A propos łożyska, mi w pon gin powiedział "na przedniej ściance, prawidłowo". Ale mi się od razu skojarzyło z łożyskiem przodującym nie wiem czemu... Gdzie wy macie łożyska?
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie. Przodujące łożysko jest na dole (nad szyjką).[/QUOTE]
mi wczoraj napisał na dokumencie z usg że też na przedniej z możliwością przodowania, bez cech odklejania. Ale nic o tym nie mówił, że to coś złego, więc...7w3d 💔 -
justyna, jeśli chcesz żeby to było wyświetlane, to musisz z lewej strony kliknąć "na forum", później wybrać plik>> "zapodaj" i skopiować link w którym piszę " do wstawienia na forum" . Zrób sobie edycję posta:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/603dfc7bb9d1.jpg