Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patu wrote:u mnie łozysko było i przodujące i na przedniej ścianie. teraz jest na przedniej ale juz nie przoduje, tylko jest wciaz bardzo nisko.
byłam dzis na wynikach. tsh ft4 morfologia cukier mocz. ale czy to nie dziwne ze jeszcze w ciąży nie miałam posiewu robionego? czy jesli w ogólnym jest ok to posiewu robic nie trzeba? i co ile lekarze wam zlecają wyniki? bo mój dał mi skierowanie jak poszłam 1 raz do niego w 7 czy 8 tyg i od tego czasu nic nie mówił, prywatnie zrobiłam bo tarczyce musze kontrolowac co miesiąc to dla spokoju dołozyłam podstawowe wyniki.
nogi tak bolą, ze nie mogłam sprzęgła nadusicmusiałam kogos poprosic zeby mnie zawiózł
mam nadzieje ze tenpotas pomoze...
Patu, ja morfologię i ogólne badanie moczu mam co 4 tygodnie. Przy gorszych wynikach moczu miałam częściej plus posiew, żeby sprawdzić, czy są jakieś bakterie.
-
betina89 wrote:justyna, jeśli chcesz żeby to było wyświetlane, to musisz z lewej strony kliknąć "na forum", później wybrać plik>> "zapodaj" i skopiować link w którym piszę " do wstawienia na forum" . Zrób sobie edycję posta:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/603dfc7bb9d1.jpgbetina89 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
My po wizycie, małe waży 213 gram, pomiary wszystkie w porządku. Niestety stał na baczność, nie chciał się rozkraczyć i nie znamy płci. TSH się podniosło, więc jest dobrze. Cytologia wykazała zapalenie, ale powiedziała, że skoro nie ma upławów, ani żadnych innych objawów to olać. Może w maju na następnej wizycie się czegoś dowiemy więcej
Patu, justyna14, aleksa.wawa, stardust87, Mika 28, kark, aswalda, Szonka, dba lubią tę wiadomość
-
Betinka, tylko uważaj z tą działalnością, bo jest duże prawdopodobieństwo, że zrobią Ci kontrolę z ZUS-u ze względu na to, że zakładasz firmę w trakcie ciąży. Ja chciałam się zatrudnić w firmie u męża (bo faktycznie wykonuję dla niej pracę), ale przestrzegł nas znajomy, który ma duże doświadczenie w biznesie i ksiegowości. Dlatego zrezygnowałam z tego pomysłu.betina89 wrote:Dzień dobry wszystkim:)
Moja dzidzia dziś okropnie ruchliwa:))
Dziewczyny, zakładam działalność gospodarcza czy któraś na tym się zna? Jeśli tak to proszę o pomoc, dla zbędnych wiadomości tu, proszę o wiadomość prywatnąbetina89 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
AniaDS wrote:Patu, ja morfologię i ogólne badanie moczu mam co 4 tygodnie. Przy gorszych wynikach moczu miałam częściej plus posiew, żeby sprawdzić, czy są jakieś bakterie.
o jak często. to cos musze sie upomniec u tego gina mojego
ale dzis sie podłamałam nieco. dzwoniłam o tego dopplera zapytac, prywatnie trzeba miesiąc czasu czekac i kosztuje 400 zł za dwie nogina NFZ moge, ale nie u nich, bo nie mają podpisanego kontraktu z moją przychodnią rodzinną, więc nawet jakbym lekarza uprosiła o skierowanie to mi to nic nie da, a gin prosił by zrobic konkretnie tam, bo robią dobrze. no nic, na razie mam brac magnez i potas i czekac, zobaczymy w przyszłym tyg, jak nie będzie poprawy to moze jakos uprosze rodzinnego o to skierowanie i zrobie gdzie będę mogła, 400 zł to jednak sporo. ale skoro prywatnie kolejka na miesiąc to nie chce myslec jaka będzie na NFZ
-
Fipsik wrote:My po wizycie, małe waży 213 gram, pomiary wszystkie w porządku. Niestety stał na baczność, nie chciał się rozkraczyć i nie znamy płci. TSH się podniosło, więc jest dobrze. Cytologia wykazała zapalenie, ale powiedziała, że skoro nie ma upławów, ani żadnych innych objawów to olać. Może w maju na następnej wizycie się czegoś dowiemy więcej
cóż, dobrze, że wszystko w porządku, wagowo też są podobni:)
7w3d 💔 -
Dzień dobry:)
Ja wczoraj milusio zakończyłam dzieńPo kąpieli poczułam, że tak jakoś jest mi dziwnie niedobrze, nie chciało mi się wierzyć, że może mnie to jeszcze teraz spotkać, ale jednak poszłam szybko do toalety i dobrze, bo skończyło się pawikiem
Może to od witamin? Wczoraj akurat wzięłam pierwsza tabletkę innych witamin...
Jestem po wizycie - wszystko o.k., cytologia o.k., serduszko bije, szyjka wysoko i zamknięta, doktor przepisał mi Pimafucin zapobiegawczo, bo po antybiotyku całkiem możliwe, że coś mi wylezie. Na badanie połówkowe mam przyjść za 3 tygodnie.
Znowu nie zamierzał zrobić usg, więc się upomniałam. Śmiał się, że pewnie chce wiedzieć co zajączek przyniesieI tak oto dziewczyny chwalę się, że...
...TO DZIEWCZYNKA!Jednak miałam dobre przeczucia
Ciekawe co na to powie mój Mężulek, ale tego dowiem się dopiero wieczorem, bo teraz śpi sobie słodko po pracy.
Oczywiście nie obyło się bez akcji, tuż przed wejściem do gabinetu zaczęła mi lecieć krew z nosa i siedziałam w tym gabinecie jak takie nieszczęście z chusteczką przy nosie i lusterkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 12:16
aleksa.wawa, Patu, stardust87, Mika 28, madiiiii, kark, Kaarolina, aswalda, betina89, verynice, Szonka, Nelus, dba, hela lubią tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:moim sercem też rządzi Szymon
ale po imionach jakie Mąż wybierał dla Naszego Syna i jak padło z Jego ust Krzyś od razu się zgodziłam, bo On nie chciał się zgodzić na moje propozycje.. a trafiło się to w czasie kiedy buzowały mi nieźle hormony i przez tydzień ani słowa ze sobą nie zamieniliśmy, Nasz jedyny kontakt to było jak wychodził do pracy i wracał z Niej i na dobranoc jak całował brzuszek i mówił do Synka
A tak poza tym witam się w ten słoneczny ale jakże zakatarzony dzień
u mnie walka z przeziębieniem dalej trwa i choć się nie poddaje to zaczynam przegrywać..
w sumie mam takie pytanie bo starałam się w nocy wygrzać grubo się ubrałam, na nogach naciągnięte grube wełniane skarpety,opatulona po samą szyje i nic zero reakcji.. co jeszcze mogę zrobić żeby mi się ten organizm wypocić,żeby choróbsko odegnać na święta muszę być zdrowa jak ryba a jak tak dalej pójdzie to pewnie święta będą spędzone w łóżku;/Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Zaczarowana wrote:Dzień dobry:)
Ja wczoraj milusio zakończyłam dzieńPo kąpieli poczułam, że tak jakoś jest mi dziwnie niedobrze, nie chciało mi się wierzyć, że może mnie to jeszcze teraz spotkać, ale jednak poszłam szybko do toalety i dobrze, bo skończyło się pawikiem
Może to od witamin? Wczoraj akurat wzięłam pierwsza tabletkę innych witamin...
Jestem po wizycie - wszystko o.k., cytologia o.k., serduszko bije, szyjka wysoko i zamknięta, doktor przepisał mi Pimafucin zapobiegawczo, bo po antybiotyku całkiem możliwe, że coś mi wylezie. Na badanie połówkowe mam przyjść za 3 tygodnie.
Znowu nie zamierzał zrobić usg, więc się upomniałam. Śmiał się, że pewnie chce wiedzieć co zajączek przyniesieI tak oto dziewczyny chwalę się, że...
...TO DZIEWCZYNKA!Jednak miałam dobre przeczucia
Ciekawe co na to powie mój Mężulek, ale tego dowiem się dopiero wieczorem, bo teraz śpi sobie słodko po pracy.
Oczywiście nie obyło się bez akcji, tuż przed wejściem do gabinetu zaczęła mi lecieć krew z nosa i siedziałam w tym gabinecie jak takie nieszczęście z chusteczką przy nosie i lusterkiem
gratuluje dziewczynkii przede wszystkim zdrowej
-
nick nieaktualnyWitam was ciezarowki
Zaczarowana super wiesci no i gratuluje coreczkiPytalas o Euthyrox, wiec lek sam w sobie nie ma zlego wplywu na dzidzie wrecz przeciwnie. To naturalny hormon takze wspiera dzidzie we wzroscie itp. A jaką dawke dostalas? Ja zaczynalam od 25 a teraz juz biore 75.
Coraz wiecej z nas pisze o tych twardniejacych macicach, balonikach w brzuchu itp wiec zaczelam dedukowac ze chyba to normalne skoro nagle w okolicach 20 tc u wiekszosci z nas zaczely sie takie sytuacje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 12:31
-
nick nieaktualny
-
aleksa.wawa wrote:Witam was ciezarowki
Zaczarowana super wiesci no i gratuluje coreczkiPytalas o Euthyrox, wiec lek sam w sobie nie ma zlego wplywu na dzidzie wrecz przeciwnie. To naturalny hormon takze wspiera dzidzie we wzroscie itp. A jaką dawke dostalas? Ja zaczynalam od 25 a teraz juz biore 75.
Coraz wiecej z nas pisze o tych twardniejacych macicach, balinikach w brzuchu itp wiec zaczelam dedukowac ze chyba to normalne skoro nagle w okolicach 20 tc u wiekszosci z nas zaczely sie takie sytuacje...
Mnie się wydaje, że u mnie to nie macica, tylko jelita. Tzn jelita pełne gazów wypychają macicę w górę, przez co ta napina na brzuch od środka i przez to jest twardy. Bo mam zawsze rano taki - kiedy mam wzdęcia i jakiś czas po obfitym posiłku. Zapytam moją gin za tydzień, ale skoro nic nie boli, nie plamię itd to chyba nie ma się czym martwić co? -
Patu wrote:o jak często. to cos musze sie upomniec u tego gina mojego
ale dzis sie podłamałam nieco. dzwoniłam o tego dopplera zapytac, prywatnie trzeba miesiąc czasu czekac i kosztuje 400 zł za dwie nogina NFZ moge, ale nie u nich, bo nie mają podpisanego kontraktu z moją przychodnią rodzinną, więc nawet jakbym lekarza uprosiła o skierowanie to mi to nic nie da, a gin prosił by zrobic konkretnie tam, bo robią dobrze. no nic, na razie mam brac magnez i potas i czekac, zobaczymy w przyszłym tyg, jak nie będzie poprawy to moze jakos uprosze rodzinnego o to skierowanie i zrobie gdzie będę mogła, 400 zł to jednak sporo. ale skoro prywatnie kolejka na miesiąc to nie chce myslec jaka będzie na NFZ
ooooo matko, Patu, gdzie tak drogo? U mnie w poradni doppler obu kończyn kosztuje 80 zł, w sąsiedniej poradni 120 zł. I to prywatnie. Ale nie 400zł!!! -
Dziękujemy
aleksa.wawa ja mam brać Euthyrox N 25, najpierw przez 6 dni po połowie tabletki, a potem już normalnie całą. U mnie tsh, ft3, ft4 jest o.k., endokrynolog przepisał mi Euthyrox ze względu na podwyższone anty TPO, ponoć nic złego nie powinno się dziać, ale tak profilaktycznie stwierdził, że w ciąży dobrze byłoby jednak brać ten lek skoro mam taki wynik. -
Stardust ja bym się nie martwiła, dla pewności spytaj gina. Jeli chodzi o glukozę z obciążeniem to robi się ją około połowy ciąży, czyli jak najbardziej teraz
. Wiecie, że mam ostatnio takiego smaka na kanapki z pasztetem i pomidorem, wiem jaki pasztet jest nie zdrowy ale on tak mi smakuje
Fajnie, że jednak troszkę dziewczynek będzie i fajnie, że nasze dzidzie są zdrowe, bo to najważniejsze. -
akuszerka89 wrote:ooooo matko, Patu, gdzie tak drogo? U mnie w poradni doppler obu kończyn kosztuje 80 zł, w sąsiedniej poradni 120 zł. I to prywatnie. Ale nie 400zł!!!
tez byłam w szoku... w Elblągu. a robią tylko w jednym miejscu. w drugim robią dopplera, ale nie konczyn i odesłali właśnie tam.
później weszłam na strone szpitala sąsiedniego miasta, to obu kosztuje tam 210 zł.
mama miała robione rok temu w Gdansku to płaciła 300 zł.
ceny powalaja. ale żeby różnica 80 a 400? masakra...
-
stardust87 wrote:proponuję herbatę malinową z miodem albo syropem malinowym, ja się tak "leczę" od kilku dni. Ale zwróć uwagę ile maliny jest w herbacie, bo w większości to jakieś marne kilka %. Herbapol robi chyba ponad 60% malin.https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png