Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzy Lee wrote:przekleje z innego wątku mojego posta:
PRagne obalić kilka mitów jakie tu zauważyłam: nie jest lepiej byc naciętym niż pęknąć samej, oxytocyna tylko w ostatecznosci, najpierw nalezy sprobowac znaleźć przyczynę braku postępu porodu jaką np. może byc wydzielana w nadmiarze przeez tatę adrenalina (hamuje produkcje naturalnej oxytocyny przez mame) lub mame cos rozprasza (dlatego tez m.in niefajnei rodzic w wielorodkowyh salach). Dopiero po eliminacji wszystkich czynnikow potencjalnie hamujacych porod mozna tą oxy podawać....
a z tym to sie zgodzerozmawialam duzo na ten temat z polozna z warszawy i rowniez byla tego samego zdania
adrenalina przydaje sie dopiero podczas parcia
co do pekania to polozna widzi jak kobieta moze peknac i jesli pekniecie jest malutki (polozna mowila o jakis stopniach pekania) to lepiej nie ruszac natomiast jak ma byc duze to lepiej naciac... niestety u nas w wielu szpitalach to juz jest staly rytual nacinanie i tyle
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Heh, nie będę cytować tego całego blabla, bo bym zaraz zrobiła 500 stronę, ale dla mnie ten post to bzdury
Zresztą co kraj to obyczaj, a co poród to inna opinia
Kobietki, zaraz nam stuknie 500 strona! Kurcze, ciekawe ile będzie pod koniec sierpnia
Ja podchodzę do tego w podobny sposób no trudno każdy ma prawo dziś wybrać jak chce rodzić i czy chce znieczulenie każda babka inaczej przechodzi poród jednej dziecko wylatuje jak z samolotuholender... a druga męczy się po kilkanaście godzin no a jeśli o cesarkę chodzi to myślałam że bardziej tu lekarz decyduje a jeśli ktoś za to płaci to jego sumienie i jego decyzja
-
Hela - zgadzam się w pełni. Też uważam, że to nie łamanie prawa tylko korzystanie z naleznych przywilejów.
Jeżeli chodzi o okres wyczekiwania to on uzależniony jest od tego czy ubezpieczenie jest obowiązkowe czy dobrowlone. U zatrudnionych na umowę o pracę to tylko 30 dni. U przedsiębiorców niestety 90.kark lubi tę wiadomość
-
mulan44 wrote:ZUS ma prawo cie skontrolować, a wówczas biorą dane z ostatniego druku L-4.
nie chodzi o miejsce ciązy a o miejsce przebywania w trakcie chorobowego
no ale ja nie pisalam nic o adresie miejscu itp tylko ze zus nie wie w ktorym obecnie jestesc miesiacu (nie miejscu!) hehe
a niech mnie kontroluja, jak mnie nie zastana to musze jedynie wyjasnic dlaczego mnie nie bylo w domu i tyle...moglam isc do apteki po leki, do lekarza rodzinnego z katarem, do ginekologa... jak juz mowimy o miejscuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 15:46
-
hela wrote:no ale ja nie pisalam nic o adresie miejscu itp tylko ze zus nie wie w ktorym obecnie jestesc miesiacu (nie miejscu!) hehe
a niech mnie kontroluja, jak mnie nie zastana to musze jedynie wyjasnic dlaczego mnie nie bylo w domu i tyle...moglam isc do apteki po leki, do lekarza rodzinnego z katarem, do ginekologa... jak juz mowimy o miejscu
moga cie np. wezwac do lekarza do zusu, a wtedy jak ktos odbierze pod adresem wskazanym na zwolnieniu to ma obowiązek cie poinformowac a ty zgłosic sie na badanie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pochwalę się, przyszła właśnie moja poducha ciążowa:) ale jest wygodna!! mega! a w gratisie dostałam małą pod glowe:)
http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4130422487.html taką mam ze wzorem Czerwiec, polecambetina89 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
i są moje wyniki. hemoglobina spadła z 11,3 na 10,8 mimo żelaza, pokrzywy i diety ;/ erytrocyty z 3,81 na 3,64 a hematokryt z 33,1 na 31,9(norma od 37).
ft4 spadło z 17,87 na 14,99 a tsh wzrosło z 1,35 na 1,57, ale oba są w normie.
w moczu pojedyncze bakterie i pojedyncze nabłonki płaskie, pojedyncze mogą byc, tak?
białko ujemne.
ph z 7,5 spadło na 7.
inne nie wymienione w normie są. -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:pochwalę się, przyszła właśnie moja poducha ciążowa:) ale jest wygodna!! mega! a w gratisie dostałam małą pod glowe
! Hehe, jakbym taką kupiła to mąż by się na łóżku nie zmieścił
Chciała nas zachęcić do korzystania z usług douliWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 17:00
-
nick nieaktualny