X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    przekleje z innego wątku mojego posta:

PRagne obalić kilka mitów jakie tu zauważyłam: nie jest lepiej byc naciętym niż pęknąć samej, oxytocyna tylko w ostatecznosci, najpierw nalezy sprobowac znaleźć przyczynę braku postępu porodu jaką np. może byc wydzielana w nadmiarze przeez tatę adrenalina (hamuje produkcje naturalnej oxytocyny przez mame) lub mame cos rozprasza (dlatego tez m.in niefajnei rodzic w wielorodkowyh salach). Dopiero po eliminacji wszystkich czynnikow potencjalnie hamujacych porod mozna tą oxy podawać....

a z tym to sie zgodze :) rozmawialam duzo na ten temat z polozna z warszawy i rowniez byla tego samego zdania :) adrenalina przydaje sie dopiero podczas parcia :)

co do pekania to polozna widzi jak kobieta moze peknac i jesli pekniecie jest malutki (polozna mowila o jakis stopniach pekania) to lepiej nie ruszac natomiast jak ma byc duze to lepiej naciac... niestety u nas w wielu szpitalach to juz jest staly rytual nacinanie i tyle :/

Suzy Lee lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Heh, nie będę cytować tego całego blabla, bo bym zaraz zrobiła 500 stronę, ale dla mnie ten post to bzdury :)
    Zresztą co kraj to obyczaj, a co poród to inna opinia :)

Kobietki, zaraz nam stuknie 500 strona! Kurcze, ciekawe ile będzie pod koniec sierpnia ;)

Ja podchodzę do tego w podobny sposób no trudno każdy ma prawo dziś wybrać jak chce rodzić i czy chce znieczulenie każda babka inaczej przechodzi poród jednej dziecko wylatuje jak z samolotu :) holender... a druga męczy się po kilkanaście godzin no a jeśli o cesarkę chodzi to myślałam że bardziej tu lekarz decyduje a jeśli ktoś za to płaci to jego sumienie i jego decyzja

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • mulan44 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    w dodam ze na zwolnieniu zus nie widzi w jakim miesiacu jestes :)
    ale jestes zobowiązana przebywać pod adresem , który podajesz na zwolnieniu!!!

witam sie po długiej nieobecności

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - zgadzam się w pełni. Też uważam, że to nie łamanie prawa tylko korzystanie z naleznych przywilejów.

Jeżeli chodzi o okres wyczekiwania to on uzależniony jest od tego czy ubezpieczenie jest obowiązkowe czy dobrowlone. U zatrudnionych na umowę o pracę to tylko 30 dni. U przedsiębiorców niestety 90.

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mulan44 wrote:
    ale jestes zobowiązana przebywać pod adresem , który podajesz na zwolnieniu!!!

witam sie po długiej nieobecności

a co ma adres do miesiaca ciazy? ;)

64xp62y.png
  • mulan44 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Ja chodze średnio co 5 tyg. Robie TSH i Ft4. No i na ost wizycie dala mi skierowanie na anty-TPO i anty-TG wiec bede robic jakos po świetach.

ja podobnie chodze. Co ok 6 tygodni, zalezy jak wypadnie

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • mulan44 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    a co ma adres do miesiaca ciazy? ;)

ZUS ma prawo cie skontrolować, a wówczas biorą dane z ostatniego druku L-4.
    nie chodzi o miejsce ciązy a o miejsce przebywania w trakcie chorobowego

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mulan44 wrote:
    ZUS ma prawo cie skontrolować, a wówczas biorą dane z ostatniego druku L-4.
    nie chodzi o miejsce ciązy a o miejsce przebywania w trakcie chorobowego

no ale ja nie pisalam nic o adresie miejscu itp tylko ze zus nie wie w ktorym obecnie jestesc miesiacu (nie miejscu!) hehe
    a niech mnie kontroluja, jak mnie nie zastana to musze jedynie wyjasnic dlaczego mnie nie bylo w domu i tyle...moglam isc do apteki po leki, do lekarza rodzinnego z katarem, do ginekologa... jak juz mowimy o miejscu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 15:46

64xp62y.png
  • mulan44 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    no ale ja nie pisalam nic o adresie miejscu itp tylko ze zus nie wie w ktorym obecnie jestesc miesiacu (nie miejscu!) hehe
    a niech mnie kontroluja, jak mnie nie zastana to musze jedynie wyjasnic dlaczego mnie nie bylo w domu i tyle...moglam isc do apteki po leki, do lekarza rodzinnego z katarem, do ginekologa... jak juz mowimy o miejscu ;)

moga cie np. wezwac do lekarza do zusu, a wtedy jak ktos odbierze pod adresem wskazanym na zwolnieniu to ma obowiązek cie poinformowac a ty zgłosic sie na badanie

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czemu piszesz mi o rzeczach ktore wiem hehe no ale luz... to sie przejde na badania ;) nie zmienia to faktu ze nie powinnam wykonywac swojego zawodu w ciazy i tyle ;)

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - dziękuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziękujemy Suzy, ale niepotrzebnie zaśmiecasz forum na każdym miesięcznym wątku. Jak chcesz coś więcej dodać to jest "podforum" z porodami, jest np. wątek dobry poród, tam możesz pisać, z pewnością się komuś przyda.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunęła się :>

justyna14, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilkę mnie nie ma a tu jakiś harmider się robi. nie pamiętam żadnej Suzy, ska się wzięła i jeszcze jakaś taka bezczelna, albo mi się wydaje?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się, przyszła właśnie moja poducha ciążowa:) ale jest wygodna!! mega! a w gratisie dostałam małą pod glowe:)

http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4130422487.html taką mam ze wzorem Czerwiec, polecam :)

betina89 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    chwilkę mnie nie ma a tu jakiś harmider się robi. nie pamiętam żadnej Suzy, ska się wzięła i jeszcze jakaś taka bezczelna, albo mi się wydaje?

nie z wrzesniówek :) wpadła w "gości"

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem,że to taki gość który po 3 wpisach śmierdzi :) chyba wypadła na stałe :)

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i są moje wyniki. hemoglobina spadła z 11,3 na 10,8 mimo żelaza, pokrzywy i diety ;/ erytrocyty z 3,81 na 3,64 a hematokryt z 33,1 na 31,9(norma od 37).

ft4 spadło z 17,87 na 14,99 a tsh wzrosło z 1,35 na 1,57, ale oba są w normie.

w moczu pojedyncze bakterie i pojedyncze nabłonki płaskie, pojedyncze mogą byc, tak?
    białko ujemne.
    ph z 7,5 spadło na 7.

inne nie wymienione w normie są.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pochwalę się, przyszła właśnie moja poducha ciążowa:) ale jest wygodna!! mega! a w gratisie dostałam małą pod glowe
    Ale wielka O.o! Hehe, jakbym taką kupiła to mąż by się na łóżku nie zmieścił :P :D

Chciała nas zachęcić do korzystania z usług douli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 17:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ft4 spadło z 17,87 na 14,99 a tsh wzrosło z 1,35 na 1,57, ale oba są w normie.
    Patu takie masz normy przy ft4? Bo ja mam wyniki zawsze 10 razy mniejsze...

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ