X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    przekleje z innego wątku mojego posta:

PRagne obalić kilka mitów jakie tu zauważyłam: nie jest lepiej byc naciętym niż pęknąć samej, oxytocyna tylko w ostatecznosci, najpierw nalezy sprobowac znaleźć przyczynę braku postępu porodu jaką np. może byc wydzielana w nadmiarze przeez tatę adrenalina (hamuje produkcje naturalnej oxytocyny przez mame) lub mame cos rozprasza (dlatego tez m.in niefajnei rodzic w wielorodkowyh salach). Dopiero po eliminacji wszystkich czynnikow potencjalnie hamujacych porod mozna tą oxy podawać....

a z tym to sie zgodze :) rozmawialam duzo na ten temat z polozna z warszawy i rowniez byla tego samego zdania :) adrenalina przydaje sie dopiero podczas parcia :)

co do pekania to polozna widzi jak kobieta moze peknac i jesli pekniecie jest malutki (polozna mowila o jakis stopniach pekania) to lepiej nie ruszac natomiast jak ma byc duze to lepiej naciac... niestety u nas w wielu szpitalach to juz jest staly rytual nacinanie i tyle :/

Suzy Lee lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Heh, nie będę cytować tego całego blabla, bo bym zaraz zrobiła 500 stronę, ale dla mnie ten post to bzdury :)
    Zresztą co kraj to obyczaj, a co poród to inna opinia :)

Kobietki, zaraz nam stuknie 500 strona! Kurcze, ciekawe ile będzie pod koniec sierpnia ;)

Ja podchodzę do tego w podobny sposób no trudno każdy ma prawo dziś wybrać jak chce rodzić i czy chce znieczulenie każda babka inaczej przechodzi poród jednej dziecko wylatuje jak z samolotu :) holender... a druga męczy się po kilkanaście godzin no a jeśli o cesarkę chodzi to myślałam że bardziej tu lekarz decyduje a jeśli ktoś za to płaci to jego sumienie i jego decyzja

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • mulan44 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    w dodam ze na zwolnieniu zus nie widzi w jakim miesiacu jestes :)
    ale jestes zobowiązana przebywać pod adresem , który podajesz na zwolnieniu!!!

witam sie po długiej nieobecności

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - zgadzam się w pełni. Też uważam, że to nie łamanie prawa tylko korzystanie z naleznych przywilejów.

Jeżeli chodzi o okres wyczekiwania to on uzależniony jest od tego czy ubezpieczenie jest obowiązkowe czy dobrowlone. U zatrudnionych na umowę o pracę to tylko 30 dni. U przedsiębiorców niestety 90.

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mulan44 wrote:
    ale jestes zobowiązana przebywać pod adresem , który podajesz na zwolnieniu!!!

witam sie po długiej nieobecności

a co ma adres do miesiaca ciazy? ;)

64xp62y.png
  • mulan44 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Ja chodze średnio co 5 tyg. Robie TSH i Ft4. No i na ost wizycie dala mi skierowanie na anty-TPO i anty-TG wiec bede robic jakos po świetach.

ja podobnie chodze. Co ok 6 tygodni, zalezy jak wypadnie

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • mulan44 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    a co ma adres do miesiaca ciazy? ;)

ZUS ma prawo cie skontrolować, a wówczas biorą dane z ostatniego druku L-4.
    nie chodzi o miejsce ciązy a o miejsce przebywania w trakcie chorobowego

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mulan44 wrote:
    ZUS ma prawo cie skontrolować, a wówczas biorą dane z ostatniego druku L-4.
    nie chodzi o miejsce ciązy a o miejsce przebywania w trakcie chorobowego

no ale ja nie pisalam nic o adresie miejscu itp tylko ze zus nie wie w ktorym obecnie jestesc miesiacu (nie miejscu!) hehe
    a niech mnie kontroluja, jak mnie nie zastana to musze jedynie wyjasnic dlaczego mnie nie bylo w domu i tyle...moglam isc do apteki po leki, do lekarza rodzinnego z katarem, do ginekologa... jak juz mowimy o miejscu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 15:46

64xp62y.png
  • mulan44 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    no ale ja nie pisalam nic o adresie miejscu itp tylko ze zus nie wie w ktorym obecnie jestesc miesiacu (nie miejscu!) hehe
    a niech mnie kontroluja, jak mnie nie zastana to musze jedynie wyjasnic dlaczego mnie nie bylo w domu i tyle...moglam isc do apteki po leki, do lekarza rodzinnego z katarem, do ginekologa... jak juz mowimy o miejscu ;)

moga cie np. wezwac do lekarza do zusu, a wtedy jak ktos odbierze pod adresem wskazanym na zwolnieniu to ma obowiązek cie poinformowac a ty zgłosic sie na badanie

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czemu piszesz mi o rzeczach ktore wiem hehe no ale luz... to sie przejde na badania ;) nie zmienia to faktu ze nie powinnam wykonywac swojego zawodu w ciazy i tyle ;)

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - dziękuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziękujemy Suzy, ale niepotrzebnie zaśmiecasz forum na każdym miesięcznym wątku. Jak chcesz coś więcej dodać to jest "podforum" z porodami, jest np. wątek dobry poród, tam możesz pisać, z pewnością się komuś przyda.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunęła się :>

justyna14, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilkę mnie nie ma a tu jakiś harmider się robi. nie pamiętam żadnej Suzy, ska się wzięła i jeszcze jakaś taka bezczelna, albo mi się wydaje?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się, przyszła właśnie moja poducha ciążowa:) ale jest wygodna!! mega! a w gratisie dostałam małą pod glowe:)

http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4130422487.html taką mam ze wzorem Czerwiec, polecam :)

betina89 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    chwilkę mnie nie ma a tu jakiś harmider się robi. nie pamiętam żadnej Suzy, ska się wzięła i jeszcze jakaś taka bezczelna, albo mi się wydaje?

nie z wrzesniówek :) wpadła w "gości"

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem,że to taki gość który po 3 wpisach śmierdzi :) chyba wypadła na stałe :)

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i są moje wyniki. hemoglobina spadła z 11,3 na 10,8 mimo żelaza, pokrzywy i diety ;/ erytrocyty z 3,81 na 3,64 a hematokryt z 33,1 na 31,9(norma od 37).

ft4 spadło z 17,87 na 14,99 a tsh wzrosło z 1,35 na 1,57, ale oba są w normie.

w moczu pojedyncze bakterie i pojedyncze nabłonki płaskie, pojedyncze mogą byc, tak?
    białko ujemne.
    ph z 7,5 spadło na 7.

inne nie wymienione w normie są.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pochwalę się, przyszła właśnie moja poducha ciążowa:) ale jest wygodna!! mega! a w gratisie dostałam małą pod glowe
    Ale wielka O.o! Hehe, jakbym taką kupiła to mąż by się na łóżku nie zmieścił :P :D

Chciała nas zachęcić do korzystania z usług douli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 17:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ft4 spadło z 17,87 na 14,99 a tsh wzrosło z 1,35 na 1,57, ale oba są w normie.
    Patu takie masz normy przy ft4? Bo ja mam wyniki zawsze 10 razy mniejsze...

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ