Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:Patu takie masz normy przy ft4? Bo ja mam wyniki zawsze 10 razy mniejsze...
a moze w innych jednostkach masz? u mnie są takie
fT4 14.99 pmol/l
wart. ref.: 12.0 - 22.0 pmol/l
Kob.ciężarne: I trym 12.1 - 19.6 pmol/l
Kob.ciężarne: II trym 9.63 - 17.0 pmol/l
Kob.ciężarne: III trym 8.39 - 15.6 pmol/
-
Justynka super poducha! Mnie do tej pory straszyła trochę cena, ale skoro piszesz, że taka wygodna, to może i ja się skuszę
betina89 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
kark wrote:Ale wielka
! Hehe, jakbym taką kupiła to mąż by się na łóżku nie zmieścił
Chciała nas zachęcić do korzystania z usług douli
co to są te usługi "douli"?bo nie rozumiemkark lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
madiiiii wrote:Justynka super poducha! Mnie do tej pory straszyła trochę cena, ale skoro piszesz, że taka wygodna, to może i ja się skuszę
bałam się, że będzie dla mnie za krótka, bo ja mam 175 wzrostu, a poduch 130 ale jest idealna:)aswalda lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:pochwalę się, przyszła właśnie moja poducha ciążowa:) ale jest wygodna!! mega! a w gratisie dostałam małą pod glowe:)
http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4130422487.html taką mam ze wzorem Czerwiec, polecam
-
justyna14 wrote:cena może nie niska, ale naprawdę poducha fajna, poszewka na suwak kryty, spoko można zdjąć i sobie uprać. Ta mała też fajna:) dam znać jak się z nią spało
bałam się, że będzie dla mnie za krótka, bo ja mam 175 wzrostu, a poduch 130 ale jest idealna:)kark lubi tę wiadomość
-
nie, własnie nie pracuję od początku kwietnia, nie miałam umowy o pracę i bym jej nie dostała:)
iwo_na wrote:betina89 wrote:Tzn. znajomy mi powiedział , że w ZUSIE mam się opytać jak to wygląda hmmm.. mam im powiedzieć ,że jestem w ciąży i że mam okazję założyć działalność.
Niby jego znajoma tak zrobiła i dostaje 3 tyś. macierzyńskiego. Tylko nie mogłabym dać im l-4. Skorzystać po porodzie z samego macierzyńskiego.[/QU
Nie radze na zwolnieniu zakładać działalności gospodarczej. Moja koleżanka tak zrobiła i teraz ma takie problemy z ZUSem, że ho ho. Nie chcą jej kasy wypłacić i chyba sprawę do sądu mogą skierować przeciw niej, z tego co wiem. JAk już chcesz załozyc działalność to musisz przerwać zwolnienie, założyć działalność i wtedy znowu na L4, o ile w ogóle na nim jesteś -
No więc dziewczyny, TAK planowałam już wcześniej założyć działalność , tylko mąż się bał i ciągle mi mówił , że mam pracodawcę namówic na um. o pracę ale się nie dało i nas przycisnęło do tego stopnia ,że sam uznał że mam zakładać tą działalnośc. Nic tylko moje marzenie się spełni w dobrym momencie:)
madiiiii, kark lubią tę wiadomość
-
betina to zakladaj
i nie sluchaj straszenia jakie to kontrole bedziesz miala, niektore kobiety (tak jak jedna klientka mojej ksiegowej) nie miala zadnej kontroli, oplacila skladki a co najlepsze nawet przychodu nie miala, i dostala normalnie zasilek
wiec nie zakladajmy ze bedzie zle tylko trzeba myslec pozytywnie!
na umowe o prace w ciazy moglabys nie przejsc badan wstepnych ktore sa wymagane a na DG nie ma takiego wymogu
jakbys chciala cos wiecej sie dowiedziec to sluze pomoca, jestem na biezaco w tym temacie
-
Hela nikt tu nikogo nie straszy
Zdarza się, że kontroli nie ma, ale czasami jest też tak, że są - ja znam takie przypadki i nie zawsze kończą się one przyjemnie. Także jeśli zakładać działalność, to z głową, żeby sobie nie narobić większych problemów. Stres to ostatnia rzecz, która potrzebna jest nam w ciąży
Betina powodzenia!
hela wrote:betina to zakladaji nie sluchaj straszenia jakie to kontrole bedziesz miala, niektore kobiety (tak jak jedna klientka mojej ksiegowej) nie miala zadnej kontroli, oplacila skladki a co najlepsze nawet przychodu nie miala, i dostala normalnie zasilek
wiec nie zakladajmy ze bedzie zle tylko trzeba myslec pozytywnie!
na umowe o prace w ciazy moglabys nie przejsc badan wstepnych ktore sa wymagane a na DG nie ma takiego wymogu
jakbys chciala cos wiecej sie dowiedziec to sluze pomoca, jestem na biezaco w tym temacie
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
justyna14 wrote:łóżko mamy wielkie bo 180 szerokości także spoko, jeszcze dziecko się zmieści z nami
co to są te usługi "douli"?bo nie rozumiem
justyna14 - Doula to ktoś na kształt przewodniczki w porodzie, która pomasuje kręgosłup, przytuli, potrzyma za rękę, coś tam doradzi, ogólnie moim zdaniem zbędne wydawanie pieniędzykark lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:pochwalę się, przyszła właśnie moja poducha ciążowa:) ale jest wygodna!! mega! a w gratisie dostałam małą pod glowe:)
http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4130422487.html taką mam ze wzorem Czerwiec, polecam
super.
tez zakupie, bo poprzednia mi sie juz zniszczyła
-
hela wrote:https://www.facebook.com/photo.php?v=680420635344987&set=vb.338077742912613&type=2&theater
obejrzyjcie do koncaaz sie wzruszylam
dla tych co nie maja fb:
http://digg.com/video/interviewing-for-the-worlds-toughest-job7w3d 💔 -
akuszerka89 wrote:justyna14 - Doula to ktoś na kształt przewodniczki w porodzie, która pomasuje kręgosłup, przytuli, potrzyma za rękę, coś tam doradzi, ogólnie moim zdaniem zbędne wydawanie pieniędzy
verynice, kark lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Tak, tak, będę czekać na relację, jak się spało z rogalikiem
justyna14 wrote:cena może nie niska, ale naprawdę poducha fajna, poszewka na suwak kryty, spoko można zdjąć i sobie uprać. Ta mała też fajna:) dam znać jak się z nią spało
bałam się, że będzie dla mnie za krótka, bo ja mam 175 wzrostu, a poduch 130 ale jest idealna:)♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
madiiiii pewnie ze sa ale ja mysle pozytywnie nie zakladam najgorszego
nawet jesli bede miala kontrole to wiem ze wszystko robie zgodnie z prawem, moga wiec sprawdzac do woli
ja mam fakt troche inna sytuacje niz betina bo mam juz firme dlugo ale podwyzszylam sobie do max
zus pewnie wkurzony bedzie ale ja jakos musze rodzinke utrzymac na stalym poziomie hehe
a za betinke trzymam kciuki oby zadnych kontrolii zeby interes sie krecil i miala chociaz na pieluchy na macierzynskim hehe
betina89, kark lubią tę wiadomość