X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie musze dowiedziec jak to jest z ta zmiana, bo u mnie bedzie ciagle remont w domu i powiem wam ze juz sie nawdychalam wystarszajaco tego pylu a tu jeszcze szlifowania pelno do tego malowanie az strach myslec, i pojechalabym do rodzicow... pogadam z ksiegowa jak to zrobic ;) na razie czekam na decyzje ;)

edit: jej wybila 500 stronka! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:27

betina89, kark lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny która ma jutro wizytę u gina? bo ja mam o 17 i pamiętam że jeszcze któraś miała :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, co do ceny za dopplera, to ja zapłaciłam 200 zł za 2 kończyny i 2 układy (żylny i tętniczy), a później na wizytę na NFZ czekałam prawie 4 miesiące.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowa pora :)
    Ewi ja mam jutro wizyte o 9.30 i juz jestem zestresowana.
    Mam nadzieje, ze poznamy plec mojego malego lokatora

Nelus lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kontroli z ZUS'u ja jestem od stycznia na zwolnieniu i nie miałam jeszcze ani jednej kontroli.. nawet jakby była to niestety na zwolnieniu mam adres zameldowania ale w ZUS'ie mam podany adres zamieszkania ciekawe gdzie w razie W przyjdą.. chociaż mam zwolnienie 2 czyli że mogę chodzić więc nie muszę być w domu ;)
    Ja się już żegnam idziemy z Krzysiem spać <3 Dobrej nocki :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    https://www.facebook.com/photo.php?v=680420635344987&set=vb.338077742912613&type=2&theater

obejrzyjcie do konca :) az sie wzruszylam :)

dla tych co nie maja fb:
    http://digg.com/video/interviewing-for-the-worlds-toughest-job

Ech Filmik mega łezka się zakręciła i miło na serduszku zrobiło :)

A dziś to się żegnam bo jutro ciężka podróż nie będzie mnie tu trochę i trzymajcie za nas kciuki ;) za mnie i maluszka bo mam nadzieje że nic się nie stanie podczas lotu :( pewnie będę miała co nadrabiać jak wrócę bo pewnie tu ładnie naprodukujecie :)

Pozdrawiam Was dziewczyny i życzę Wesołych Świąt może gdzieś tam w chwilce czasu dorwę czyiś komputer hehe... to was poczytam ;)
    podejrzę też fb tylko nie brójcie za dużo :)

verynice, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dziewczyny która ma jutro wizytę u gina? bo ja mam o 17 i pamiętam że jeszcze któraś miała :)

No to idziemy razem:) Ja mam na 16.45 prywatnie USG 4D:) Popodglądamy sobie brojka małego:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja juz nie moge sapc, bo sie troche denerwuje wizyta. Dzisiaj bede miala tez pobrana krew do testy PAAPa.
    Mam nadzieje, ze bobasek jest zdrowy i ladnie sie rozwija :)

Ewi trzymam kciuki za Twoja wizyte :)
    Teraz ide jesc sanidanie.
    Zycze wam milego i slonecznego dnia :)

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    dla tych co nie maja fb:
    http://digg.com/video/interviewing-for-the-worlds-toughest-job
    Popłakałam się ;)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nie mogę dodzwonić się do lekarza, mam bardzo twardą macicę i brzuch, wiem, że pisałyście żeby brać magnez z b6, ale czy mogę to brać bez konsultacji z ginem?

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka magnez możesz brać bez konsultacji :)
    Jest patent z kontrolami - podczas wypisywania l4 lekarz na druczku wpisuje adres zamieszkania, a nie zameldowania. Ja na dowodzie adres mam inny i zawsze proszę, aby wpisywała zamieszkania. Kontrola z zusu przychodzi na adres, który jest wypisany na zwolnieniu.
    Dzisiaj muszę zadzwonić do szpitala, bo wypisu jeszcze nie mam :/ mam nadzieję, że jeszcze przed świętami będę go mogła odebrać.
    Słońce wyszło :D będę mogła zrobić pranie i wysuszyć na zewnątrz :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    a chodzisz sama czy z meżem?
    u mnie zajecia zaczynaja sie od czerwca takze zaczne chodzic od poczatku III trym.
    Jak na razie byłam samą na 2 zajęciach, może na następne pójdzie Ale szczególnie jakoś nie jest mi tam potrzebny - nie będzie go przy porodzie. Ale dziewczyny chodzą z partnerami. Ale oni siedzą i się nudzą i udają twardzieli jak położna mówi o bólu, śluzie i nacinaniu krocza :P

afrykanka, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w ten piękny słoneczny dzień. Nie pamiętam czy temat już był poruszany ale ciekawią mnie wasze opinie. Chodzi mianowicie o poród z partnerem czy bez. Bo ja nie wiem czy chce rodzic z narzeczonym czy nie. Nie interesuje mnie presja społeczna, moda i inne takie. Znam troszkę swojego narzeczonego, jesteśmy razem 7 lat i wiem, że dla niego będzie to raczej stresujący obowiązek. Wiem, że podczas porodu bardzo potrzebne jest wsparcie bliskiej osoby, w moim przypadku nie wiem kto miałby to być jeśli nie narzeczony, może siostra? Mam obawy też, czy po takim wspólnym porodzie w narzeczonym nie pojawiłaby się jakas blokada w intymnych sytuacjach a może wspólny poród sprawiłby, że nasze dziecko byłoby dla niego "bliższe". Wiem, że jest jeszcze czas na decyzje. Ciekawa jestem jak tam u was? Czy decyzje już podjęte a może macie jakieś doświadczenia z poprzednich porodów? :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba dzięki to jeszcze powiedz mi ile go brać?

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) w piękny słoneczny dzień ale nadal zakatarzony ;)
    A My dzisiaj zaczynamy 20tydzień jej jak to szybko leci :) jesteśmy na półmetku <3 oby te 20ścia kolejnych tygodni minęło mi tak szybko jak te pierwsze :D
    Migotka22 ja od wyjścia ze szpitala miałam okropne skurcze i zaczęłam dodatkowo do witamin brać magnez z b6 bez konsultacji z lekarzem.. ale najpierw sprawdziłam dawkę jaką mam tych witamin w swoich ciążowych witaminach i na opakowaniu które mam w domu żeby nie przesadzić z ilością... i skurcze ustały i nic się nie dzieje.. a nadmiar witaminy b6 (bo jej zawsze jest więcej ) się wysikuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 07:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad wspólnym porodem ale nie wiem co postanowie jak przyjdzie czas porodu.

Mam pytanie czy któraś z okolic Legnicy wie gdzie robią 4D i w miarę tanio?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Ja biorę dwie tabletki po 75mg magnezu.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wspólnego porodu to ja bym nie chciała. Jakoś tak im mniej ludzi Tym lepiej. A najlepiej tylko położna i ja :P Ale chciałabym żeby mąż był przy mnie przed parciem - żeby podał wodę, zaprowadził do łazienki czy coś. Choć nie wiem czy będzie bo w sumie jak się źle czuję to wolę być sama. Jak miałam mdłości i wymioty to wolałam spać osobno - jakoś tak mi bardziej komfortowo. Ale zobaczymy :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas to jest tak że Mąż chce być przy porodzie na dzień dzisiejszy więc Mu tego nie zabronię a tym bardziej wiem że dzięki Niemu będę bardziej spokojna bo tylko On potrafi mnie jak nikt uspokoić (wkurzyć też potrafi jak nikt inny ale nie o tym teraz mowa ;) )zobaczymy jak to będzie jak przyjdzie już na to czas.. może zmieni zdanie a wiadomo na siłę też nie będę Mu kazała tam być i jak nadal będzie chciał być to tego też Mu nie zabronię :)

betina89 lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki! :)
    Co do wspólnego porodu, ja sobie innego nie wyobrażam :)Na szczęście jesteśmy zgodni z mężem co do tej kwestii. U kwietniówek jeden z tatusiów napisał nawet relacje z porodu, żeby zachęcić innych. Polecam lekturę (długi post pod nickiem Tusia89) ->
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/kwietniowe-mamusie-2014,810,357.html

Poza tym osobiście nie znam przypadków, żeby ktoś żałował decyzji o wspólnym porodzie. Patrząc na relacje, zwykle jest odwrotnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 08:26

betina89 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ