Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie musze dowiedziec jak to jest z ta zmiana, bo u mnie bedzie ciagle remont w domu i powiem wam ze juz sie nawdychalam wystarszajaco tego pylu a tu jeszcze szlifowania pelno do tego malowanie az strach myslec, i pojechalabym do rodzicow... pogadam z ksiegowa jak to zrobic ;) na razie czekam na decyzje ;)

edit: jej wybila 500 stronka! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:27

betina89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny która ma jutro wizytę u gina? bo ja mam o 17 i pamiętam że jeszcze któraś miała :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, co do ceny za dopplera, to ja zapłaciłam 200 zł za 2 kończyny i 2 układy (żylny i tętniczy), a później na wizytę na NFZ czekałam prawie 4 miesiące.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowa pora :)
    Ewi ja mam jutro wizyte o 9.30 i juz jestem zestresowana.
    Mam nadzieje, ze poznamy plec mojego malego lokatora

Nelus lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kontroli z ZUS'u ja jestem od stycznia na zwolnieniu i nie miałam jeszcze ani jednej kontroli.. nawet jakby była to niestety na zwolnieniu mam adres zameldowania ale w ZUS'ie mam podany adres zamieszkania ciekawe gdzie w razie W przyjdą.. chociaż mam zwolnienie 2 czyli że mogę chodzić więc nie muszę być w domu ;)
    Ja się już żegnam idziemy z Krzysiem spać <3 Dobrej nocki :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    https://www.facebook.com/photo.php?v=680420635344987&set=vb.338077742912613&type=2&theater

obejrzyjcie do konca :) az sie wzruszylam :)

dla tych co nie maja fb:
    http://digg.com/video/interviewing-for-the-worlds-toughest-job

Ech Filmik mega łezka się zakręciła i miło na serduszku zrobiło :)

A dziś to się żegnam bo jutro ciężka podróż nie będzie mnie tu trochę i trzymajcie za nas kciuki ;) za mnie i maluszka bo mam nadzieje że nic się nie stanie podczas lotu :( pewnie będę miała co nadrabiać jak wrócę bo pewnie tu ładnie naprodukujecie :)

Pozdrawiam Was dziewczyny i życzę Wesołych Świąt może gdzieś tam w chwilce czasu dorwę czyiś komputer hehe... to was poczytam ;)
    podejrzę też fb tylko nie brójcie za dużo :)

verynice, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dziewczyny która ma jutro wizytę u gina? bo ja mam o 17 i pamiętam że jeszcze któraś miała :)

No to idziemy razem:) Ja mam na 16.45 prywatnie USG 4D:) Popodglądamy sobie brojka małego:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja juz nie moge sapc, bo sie troche denerwuje wizyta. Dzisiaj bede miala tez pobrana krew do testy PAAPa.
    Mam nadzieje, ze bobasek jest zdrowy i ladnie sie rozwija :)

Ewi trzymam kciuki za Twoja wizyte :)
    Teraz ide jesc sanidanie.
    Zycze wam milego i slonecznego dnia :)

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    dla tych co nie maja fb:
    http://digg.com/video/interviewing-for-the-worlds-toughest-job
    Popłakałam się ;)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nie mogę dodzwonić się do lekarza, mam bardzo twardą macicę i brzuch, wiem, że pisałyście żeby brać magnez z b6, ale czy mogę to brać bez konsultacji z ginem?

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka magnez możesz brać bez konsultacji :)
    Jest patent z kontrolami - podczas wypisywania l4 lekarz na druczku wpisuje adres zamieszkania, a nie zameldowania. Ja na dowodzie adres mam inny i zawsze proszę, aby wpisywała zamieszkania. Kontrola z zusu przychodzi na adres, który jest wypisany na zwolnieniu.
    Dzisiaj muszę zadzwonić do szpitala, bo wypisu jeszcze nie mam :/ mam nadzieję, że jeszcze przed świętami będę go mogła odebrać.
    Słońce wyszło :D będę mogła zrobić pranie i wysuszyć na zewnątrz :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    a chodzisz sama czy z meżem?
    u mnie zajecia zaczynaja sie od czerwca takze zaczne chodzic od poczatku III trym.
    Jak na razie byłam samą na 2 zajęciach, może na następne pójdzie Ale szczególnie jakoś nie jest mi tam potrzebny - nie będzie go przy porodzie. Ale dziewczyny chodzą z partnerami. Ale oni siedzą i się nudzą i udają twardzieli jak położna mówi o bólu, śluzie i nacinaniu krocza :P

afrykanka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w ten piękny słoneczny dzień. Nie pamiętam czy temat już był poruszany ale ciekawią mnie wasze opinie. Chodzi mianowicie o poród z partnerem czy bez. Bo ja nie wiem czy chce rodzic z narzeczonym czy nie. Nie interesuje mnie presja społeczna, moda i inne takie. Znam troszkę swojego narzeczonego, jesteśmy razem 7 lat i wiem, że dla niego będzie to raczej stresujący obowiązek. Wiem, że podczas porodu bardzo potrzebne jest wsparcie bliskiej osoby, w moim przypadku nie wiem kto miałby to być jeśli nie narzeczony, może siostra? Mam obawy też, czy po takim wspólnym porodzie w narzeczonym nie pojawiłaby się jakas blokada w intymnych sytuacjach a może wspólny poród sprawiłby, że nasze dziecko byłoby dla niego "bliższe". Wiem, że jest jeszcze czas na decyzje. Ciekawa jestem jak tam u was? Czy decyzje już podjęte a może macie jakieś doświadczenia z poprzednich porodów? :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba dzięki to jeszcze powiedz mi ile go brać?

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) w piękny słoneczny dzień ale nadal zakatarzony ;)
    A My dzisiaj zaczynamy 20tydzień jej jak to szybko leci :) jesteśmy na półmetku <3 oby te 20ścia kolejnych tygodni minęło mi tak szybko jak te pierwsze :D
    Migotka22 ja od wyjścia ze szpitala miałam okropne skurcze i zaczęłam dodatkowo do witamin brać magnez z b6 bez konsultacji z lekarzem.. ale najpierw sprawdziłam dawkę jaką mam tych witamin w swoich ciążowych witaminach i na opakowaniu które mam w domu żeby nie przesadzić z ilością... i skurcze ustały i nic się nie dzieje.. a nadmiar witaminy b6 (bo jej zawsze jest więcej ) się wysikuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 07:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad wspólnym porodem ale nie wiem co postanowie jak przyjdzie czas porodu.

Mam pytanie czy któraś z okolic Legnicy wie gdzie robią 4D i w miarę tanio?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Ja biorę dwie tabletki po 75mg magnezu.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wspólnego porodu to ja bym nie chciała. Jakoś tak im mniej ludzi Tym lepiej. A najlepiej tylko położna i ja :P Ale chciałabym żeby mąż był przy mnie przed parciem - żeby podał wodę, zaprowadził do łazienki czy coś. Choć nie wiem czy będzie bo w sumie jak się źle czuję to wolę być sama. Jak miałam mdłości i wymioty to wolałam spać osobno - jakoś tak mi bardziej komfortowo. Ale zobaczymy :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas to jest tak że Mąż chce być przy porodzie na dzień dzisiejszy więc Mu tego nie zabronię a tym bardziej wiem że dzięki Niemu będę bardziej spokojna bo tylko On potrafi mnie jak nikt uspokoić (wkurzyć też potrafi jak nikt inny ale nie o tym teraz mowa ;) )zobaczymy jak to będzie jak przyjdzie już na to czas.. może zmieni zdanie a wiadomo na siłę też nie będę Mu kazała tam być i jak nadal będzie chciał być to tego też Mu nie zabronię :)

betina89 lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki! :)
    Co do wspólnego porodu, ja sobie innego nie wyobrażam :)Na szczęście jesteśmy zgodni z mężem co do tej kwestii. U kwietniówek jeden z tatusiów napisał nawet relacje z porodu, żeby zachęcić innych. Polecam lekturę (długi post pod nickiem Tusia89) ->
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/kwietniowe-mamusie-2014,810,357.html

Poza tym osobiście nie znam przypadków, żeby ktoś żałował decyzji o wspólnym porodzie. Patrząc na relacje, zwykle jest odwrotnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 08:26

betina89 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ