X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana, no właśnie też totalnie nie rozumiem tych wszystkich nachalnych odwiedzających. Zero wyczucia. Nic tylko się napatrzeć i zaspokoić swoja ciekawość...Co zrobić, dla dobra malucha i własnego niektórych trzeba upominać wprost.

Kark, jak dla mnie ładniejsze Julian :)

Zaczarowana lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzien dobry mamusie,

Mycha89, dobrze mi się rzuciło w oczy na Facebooku, że Was synek też będzie miał na imię Marcel?

Cześć;)
    Tak dobrze CI sie rzuciło;) Drogą eliminacji stanęło na Marcelku. I jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru. Borys odpadł no bo niby Rusek, Ignacy odpadł- ja coś nie mogę się przyzwyczaić... Nie pasuje do mnie... Maksymilian- niestety mąż z psem kojarzy... Moja ostatnia opcja był Marcel- odpadł jako pierwszy, bo niby niesprawiedliwe,że na mojego tatę tak wołają. Ale przeszło, bo mąż poznał nowego kumpla- Marcela;) Jakie to słodkie:D:D:D A mąż Marcin, tata Mariusz, teść Marek - więc Marcelek idealnie się w rodzinę wpisuje!

hela lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiihi no to mamy dwóch wrześniowych Marcelków ;)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój faworyt to Juliusz, sama myślałam też o imieniu Marcel, ale mężowi się nie podoba :/ kojarzy mu się z gejem :O on to ma skojarzenia ;/

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Hej kochane! Ciężko Was nadrobić tak produkujecie :)
    My chcieliśmy się pochwalić:) Wczoraj byliśmy na USG 4D. Kluska rośnie jak na drożdżach, waży ponad 400g (mały koks- jak to powiedział mój M.) Kopie, wierzga i wymachuje łapkami, wiercidupka mała:) Ogólnie wszystko w normie - kamień z serca.

Pytałam również lekarza o silne twardnienie brzucha- powiedział, że na tym etapie jest to zupełnie normalny i fizjologiczny objaw. Jeśli do tych twardnień doszły by bardzo silne, skurczowe bóle i plamienia mam udać się na pogotowie a póki co mam wyluzować i cieszyć się ciążą:D

Jeśli chodzi o wózeczek to obejrzeliśmy na żywo chyba wszystkie możliwe i bezdyskusyjnie wygrał Maxi Cosi - Mura 3. Wózek idealny, do niego dokupiliśmy podstawę do samochodu na IsoFix- fotelik montuje się w autku jednym kliknięciem i tak samo się go wyjmuje. Można przełożyć fotelik na stelaż wózka bez budzenia maleństwa i bez szarpania się z pasami bezpieczeństwa. Polecam pod rozwagę. Nowy zestaw jest bardzo drogi (ok. 4000zł) ale nam udało się kupić używkę w świetnym stanie poniżej tysiąca.

Zaczarowana-> nie przejmuj się tym co ktoś sobie pomyśli, najważniejsze jest maleństwo i jego zdrowie, niech się obrażają jak chcą.

Pozdrawiamy Was gorąco nie dajcie się choróbskom i namolnym teściowym :)

Jejciu, rabarbarka! Ale mnie tym twardnieniem uradowałaś! :D Wiem, że tu większość pisała, że to zły objaw i że lekarze kazali na to uważać, ale jedna opinia lekarza, że jest to normalne pozwoli mi dotrwać do środy w dobrym humorze! Kocham Cię za to! :D

A w ogóle to dziś suwaczek nad kalendarzem ciąży na belly pokazał mi 50% ciąży :) Jestem w połowie :)

Patu, betina89, Gosia19, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez zastanawialismy sie nad Marcelem jesli miałby byc chłopiec :) w koncu stanęło ze albo Marcel albo Oliwier. ale nie bylismy tego tak pewni jak Iga dla dziewczynki.

Z Juliana i Juliusza mi stanowczo bardziej podoba się Juliusz :)

ja chciałam dzis na zakupy jechac ale mąż nie puścił :( mówi, ze noga wciąż boli (ale juz duuuuuzo lepiej) to mnie nigdzie samej nie pusci i koniec kropka. poprosiłam tesciową bo jechała by zajrzała do tego rossmanna ale oczywiscie musiałam sie nasłuchac czy to faktycznie taki dobry czy trzeba itp itd. i od razu zalowałam ze poprosiłam. ale jednak różnica znaczna, więc jakos przezyje

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, mnie się bardziej Juliusz podoba, choć mój ojciec jest Julian. Ale Julian mi się z królem Julianem z Madagaskaru kojarzy niestety :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś miałam na wykładach (teraz nie pamiętam czy na psychologii czy na medyku), że nie powinno się nawiedzać ludzi po porodzie przez 14 dni. To jest czas na dojście do siebie po porodzie, poznanie maluszka (kochacie je już, ale nie znacie ich upodobań, charakterów, temperamentów itp.), zmianę codziennego życia z 2 na 3 (bądź 3 na 4 itd). Zawsze się do tego stosowałam i odwiedzałam ludzi po 2 tygodniach, to już byli wyspani, ubrani jak ludzie i dziecko też normalne. A te dni pierwsze to sobie wyobrażam jaki jest bałagan i w życiu i w domu. No chyba, że ktoś przyjedzie pomóc to jak najbardziej. Moja mama pewnie wpadnie, żeby zająć się trochę domem i psami, jak ja będę leżeć po cesarce i zdychać, że mnie wszystko boli. Tak samo zresztą było jak leżałam i rzygałam 24/dobę, wpadła co jakiś czas na jeden dzień chałupę ogarnąć. Bo jednak co baba to inaczej posprząta i ugotuje niż chłop. :)

Lecę pierwszy raz na depilację woskiem, trzymajcie kciuki żebym się nie darła jak na porodówce ;P

madiiiii, betina89, kark, hela lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Ja tak na szybko- to twardnienie macicy, to chyba nie może być nic groźnego, skoro prawie wszystkie je mamy. Ja też. Czuję jak się spina w środku, same mięśnie brzucha są rozluźnione, tylko w środku czuć kulkę. Trwa to max kilka minut i nic nie boli. Choć macica prawie jak kamień. Najczęściej mam tak rano.

Wesołych Swiąt!

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja się czuję jakbym nie byłą w ciąży hehehe... od tygodnia jestem pełna energii, nic nie boli, nic nie twardnieje .... ;D

Gosia19 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już zgłupiałam, z jednej strony chce imię Alan i Lena a z drugiej M się uparł na Kajetana i Kingę :(
    No i jak tu wybrać coś konkretnego jak jednemu i drugiemu coś nie pasuję?! No masakra :P

Kark ja zdecydowanie wybrałabym Juliusza :)

Dobrze dziewczynki, ja idę naszykować obiadek a potem jeszcze wskoczę na zakupy bo przecież nie mam żadnej spódniczki przy której będę mogła się prezentować z brzuszkiem :D

Jakbym nie zdążyła to w razie czego już dziś wam życzę wszystkiego naj w te święta, samych radości, dużo miłości, smacznego jaja i mokrego dyngusa !!! 1008596l1r7e06rmp.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi też Juliusz bardziej, takie męskie mi się wydaje. No i pierwsze skojarzenie to Verne, Cezar i Słowacki :) Za to Julian bardziej dla starego dziadka mi pasuje no i skojarzenie automatycznie z królem lemurów :P

No mi się Marcel tylko z ciapą kojarzy, bo znam dwóch normalnie zachowują się i charakter jak bliźniacy, ale co się komu podoba :)
    To jest najgorsze, że jest tyle imion pięknych, a człowiek je odrzuca, bo z kimś mu się kojarzą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    drugiej M się uparł na Kajetana i Kingę
    Ja miałam być chrzestną Kajtka i taka z tego byłam dumna, ale w końcu mam chrześniaka Nikosia i też jak dla mnie super :P Chociaż nadal jak słyszę w telewizji Kajetan Kajetanowicz to mi się mordka sama uśmiecha :P

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ):)

zrelacjonuje moją wczorajszą wizytę u doktorka :). No więc dzidziuś zdrowy, prawidłowa aktywność ruchowa, morfologia płodu, prawidłowa czaszka, symetryczne mózgowie, kanał kręgowy zamknięty, powłoki klatki piersiowej i brzucha ciągłe, serce o prawidłowym rzucie 4-jamowym. Akcja miarowa o częśtości 144/min, prawidłowo wypełniony pęcherzyk żółciowy i pęcherz moczowy, 2 nerki, bez zastoju moczu, 2 tętnice pępkowe, 4 kończyny, dłonie, stópki. Prawidłowa ilość płynu owodniowego. Łożysko na przedniej ścianie, wysoko w trzonie macicy Nie uwidoczniono wypełnionego żołądka (to mnie zmartwiło ale lekarz mówił że czasami nie widać na gorszym sprzęcie ).
    I potweirdzone już jest że to chłopczyk, więc wita Michałek :)
    Badał mnie też ginekologiczne, ph mam dobre, szyjka macicy dobra, i mam małą nadżerkę ale nie wymagającą leczenia narazie.

Gosia19, Patu, kark, AniaDS, madiiiii, Paula55, rabarbarka, verynice, stardust87, betina89, Kaarolina, hela, le'nutka lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Ewi! ciesze sie :)

na TLC właśnie leci program o wielodzietnych rodzinach. przed chwilą było o małżeństwie które ma 16! dzieci. a kobieta ma 37 lat. praktycznie co roku nowe. i planują następne... nie wyobrazam sobie tego. jak ona daje rade? i finansowo i czasowo... i tyle porodów. co dzien gotowac dla 18 osób, masakra. nie mówiąc o praniu, prasowaniu, sprzątaniu... szła na spacer, to miała nosidełko dla najmłodszego plus podwójny wózek dla małych dzieci. nieźle to wyglądało. nie moge az tego zrozumiec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 15:13

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Oglądam właśnie ten program.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po dzisiejszej wizycie i będzie chłopczyk :) taki wiercipietek że szok. Tak wymachiwal rączkami kopał i fikal koziołki czasem to tak smieszne pozycję przyjmował ze aż nie wierzyłam :) musiałam się przekręcac na boki żeby urwiska można było dokładnie zbadać. Najważniejsze jest to ze wszystko się prawidłowo rozwija :) Po wizycie udaliśmy się do notariusza założyliśmy księgi wieczyste i w czerwcu ruszamy z budową naszego wymarzonego domu :D Cudowny dzień mimo że nadal jestem chora.

madiiiii, Gosia19, Paula55, rabarbarka, verynice, Patu, stardust87, betina89, hela, kark, le'nutka lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja miałam być chrzestną Kajtka i taka z tego byłam dumna, ale w końcu mam chrześniaka Nikosia i też jak dla mnie super :P Chociaż nadal jak słyszę w telewizji Kajetan Kajetanowicz to mi się mordka sama uśmiecha :P

Ja mam psa Kajtka ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam świnkę morską Edward :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się utarło, że Maks to imię psa :) Tak samo Sara, Sonia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 16:11

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ