Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaDS wrote:Dziewczyny, naprawdę musimy na siebie uważać. Ja też bagatelizuję słowa innych jak mi mówią, żebym tego czy tamtego nie robiła, bo przecież dobrze się czuję. Jednak trzeba zacząć na siebie dmuchać i chuchać, bo zbyt wiele jest do stracenia.
-
Tusinko tak bardzo Ci współczuję... Trzymaj się jakoś Kochanie :*
-
Tusinka współczuje
Ja dziś jak myłam okna na krześle , to od razu sobie przypomniałam jak spadłaś z tych schodów i stwierdziłam oj nie, umyję tylko balkonowe z klatki schodowej, co jak będa przyjeżdzac goście do teściowej żeby się brudne szyby z dołu nie rzucały w oczy. I dobrze zrobiłam , bo później bolało mnie biodro i nie umiałam chodzić, pewnie dlatego, że się przeciągałam. Resztę prac domowych zrobił za mnie mąż...
-
Wrocilam z badania polowkowego! To dziewczynka- moja ksiezniczka! Wszystkie organy i kostki na swoim miejscu, dzidzius rosnie prawidliwo i ma juz 19 tyg i 4 dni
podczas badania strasznie byla aktywna co "zmusilo mnie" do ogladania jej az 1,5h na fotelu
hihi zaraz wstawie fotki! Jestem szczesliwa!!!
verynice, Paula55, hela, Io, Zaczarowana, Patu, stardust87, Beataa25, aleksa.wawa, betina89, kark, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
teraz jak bedzie mega goraco to bede doceniac to ze nie chodze w ciazy zima i mam mniejsze prawdopodobienstwo upaku!!! tym bardziej ze ja jestem straszna kaleka!
Nelus jeszcze raz grauluje coreczki! ja spedzilam malo czasu na fotelu ok 20-25min na samo usg bo moj maluch jak wazniejsze badania to odziwo siedzi grzeczniea pozostale szaleje
Nelus lubi tę wiadomość
-
Nelus, fajnie że też macie dziewczynkę
Zapomniałam Ci ostatnio odpisać: Mąż był zaskoczony, ale widać, że się cieszyMiałam jechać do niego na początku maja, ale prawnik trochę przeciągnął sprawę i teraz obstawiamy za połową maja.
Nelus lubi tę wiadomość
-
Zaczarowana wrote:Nelus, fajnie że też macie dziewczynkę
Zapomniałam Ci ostatnio odpisać: Mąż był zaskoczony, ale widać, że się cieszyMiałam jechać do niego na początku maja, ale prawnik trochę przeciągnął sprawę i teraz obstawiamy za połową maja.
Moj tez byl zaskoczony bo wszyscy wrozyli chlopca a tu psikusale widac ze jest szczesliwy! Wazne ze jest zdrowa
Ja tez lece w maju 17! Juz widze jak odliczasz dni po tak dlugim czasie, skoro ja po miesiacu nie moge sie doczekac kiedy go przytule. To bedzie piekny czas
Mam do was dziewczynki pytanie odnosnie szyjki, pani ktora robila skan powiedziala ze niepokoi ja moja szyjka 2,5cm ale ze trzeba to skonsultowac z lekarzem a ja go dopiero zobacze za miesiac. Czy wy orientujecie sie czy to cos groznego i jak mam teraz postepowac zeby to sie nie pogorszylo?? -
Tusinko kochana jak przeczytałam to byłam w szoku. Tak bardzo współczuję. I tak mi przykro. Tylko się nie obwiniaj proszę. To był wypadek z niczyjej winy. Płacz kiedy masz ochotę nie tłum w sobie.Mam nadzieję ze uda Ci się dojść do siebie i dobrze ze masz kochana córeczkę. Sciskam gorąco!
-
Witam
Ja dzisiaj jakoś spać nie mogę. Już jestem po śniadaniu. Może to i lepiej bo muszę jeszcze dzisiaj dokończyć sprzątanie i zrobić zakupy bo mąż cały tydzień pracował tak, że nawet nie było kiedy jechać do sklepu.
Nelus - szyjka macicy w ciąży powinna być wysoko. Zaczyna się obniżać dopiero przed porodem i jest to właśnie znak, że organizm przygotowuje się do porodu. Niewydolność szyjki macicy zazwyczaj jest przyczyną przedwczesnych porodów i trzeba to kontrolować w ciąży. Jeżli lekarz zauważy skracanie się w odpowiednim momencie to może zatrzymać poród. Mojej koleżance skróciła się do 1,5 cm. Dostała jakąś kroplówkę i luteinę. Z tego co wiem to przy skracającej się szyjce trzeba jak najwięcej leżeć. Czasami nawet tylko leżeć. Seks jest zakazany do końca ciąży i nie wolno podnosić więcej niż 0,5 kg. No i trzeba to ciągle kontrolować. Jak gin uzna, że jest już źle to zawsze może założyć taki krążek który zapobiega obniżaniu się szyjki. Piszę Ci to wszystko nie po to, żebyś się stresowała, bo lekarze mają całą gamę środków do przeciwdziałania obniżaniu się szyjki, tylko żebyś wiedziała, że tego nie wolno bagatelizować. Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do gina jeszcze dzisiaj. Może po prostu miałaś tak nisko szyjkę? Podobno ona jest na wysokosci ok 3 cm.
Swoją droga zastanawiałam się czy same możemy sobie sprawdzać szyjkę. W końcu wiem gdzie jest.Nelus lubi tę wiadomość
-
Nelus - w tym okresie ciąży szyjka nie powinna być krótsza niż 3 cm. Najlepiej jak masz możliwość to zrób USG jeszcze raz, bo to może być błąd pomiaru.
Witam się w Wielkosobotni poranek:)Nelus lubi tę wiadomość
-
Jak szyjka macicy się skraca to zazwyczaj lekarze zakładają krążek (kiedyś za czasów naszych mam były podszywki), no i to wiążę się z zaprzestaniem kochania się i trzeba na siebie uważać, więcej leżeć itd.
Ja również dziś już nie śpię o 8, kawę piję i jem króliczka czekoladowegoNelus lubi tę wiadomość
-
Io wrote:Witam
Ja dzisiaj jakoś spać nie mogę. Już jestem po śniadaniu. Może to i lepiej bo muszę jeszcze dzisiaj dokończyć sprzątanie i zrobić zakupy bo mąż cały tydzień pracował tak, że nawet nie było kiedy jechać do sklepu.
Nelus - szyjka macicy w ciąży powinna być wysoko. Zaczyna się obniżać dopiero przed porodem i jest to właśnie znak, że organizm przygotowuje się do porodu. Niewydolność szyjki macicy zazwyczaj jest przyczyną przedwczesnych porodów i trzeba to kontrolować w ciąży. Jeżli lekarz zauważy skracanie się w odpowiednim momencie to może zatrzymać poród. Mojej koleżance skróciła się do 1,5 cm. Dostała jakąś kroplówkę i luteinę. Z tego co wiem to przy skracającej się szyjce trzeba jak najwięcej leżeć. Czasami nawet tylko leżeć. Seks jest zakazany do końca ciąży i nie wolno podnosić więcej niż 0,5 kg. No i trzeba to ciągle kontrolować. Jak gin uzna, że jest już źle to zawsze może założyć taki krążek który zapobiega obniżaniu się szyjki. Piszę Ci to wszystko nie po to, żebyś się stresowała, bo lekarze mają całą gamę środków do przeciwdziałania obniżaniu się szyjki, tylko żebyś wiedziała, że tego nie wolno bagatelizować. Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do gina jeszcze dzisiaj. Może po prostu miałaś tak nisko szyjkę? Podobno ona jest na wysokosci ok 3 cm.
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. Do swojego ginekologa w kanadzie nie mam numeru a w recepcji mi mowia ze jak chce cos sie dowiedziec to zapraszaja na wizyte czyli zaplaisz to ci powiemy! Ale za kilka dni jade do Polski na dwa tyg wiec pewnie tam sie przejde. Mam nadzieje ze to jakos szybko sie nie obniza...
Poza tym teraz spojzalam na kartke I jest tam napisane "low lying placenta posterior" czyli chyba lozysko nisko osadzone na tylnej scianie. A jak powinno byc?jej przepraszam za te pytania ale ja jestem zielona a pani od skanu nie byla lekarzem..
Zycze wam Wesloych Swiat i spokojnych przygotowan. U mnie juz slysze ze jest burzliwie az mi glupio ze nie pomagam I leze w lozku ale mialam ciezka noc! Buziaki :*Io lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny