Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBoże, tak mi przykro. Najgorsze, że to już był taki duży dzidziuś, już niby to co najgorsze minęło...
Hela, ja córkę rodziłam w lutym przy -20 stopniach, lodzie, śniegu itd., a ani razu się nie poślizgnęłam czy przewróciłam, za to teraz na wiosnę w kółko się potykam i o mało co nie przewracam.
Ech, jak teraz pomyślę, że kilka dni temu myłam okna na naszych wąskich parapetach to aż źle mi jest i mam wyrzuty sumienia...Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Nelus - specjalistką nie jestem, ale z tego co tu dziewczyny pisały to nisko osadzone łożysko jest wskazaniem do cesarki. Chyba, że się jeszcze podniesie. Podobno leżenie i odpoczywanie sprzyja podnoszeniu się łożyska. Także chyba musisz odpoczywać i czekać na najbliższą wizytę.
Wszystkim życzę spokojnych i radosnych świąt.Nelus, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
jezeli łozysko jest bardzo nisko, to nie mozna podnosic nic ciezkiego ani uprawiac seksu. nawet podczas badania ginekologicznego lekarz musi bardzo uwazac. ale takie zalecenia to lekarz musi dac, bo nie wiadomo na ile nisko jest ono ułożone, lekarz musi widziec sam jak jest. na wszelki wypadek uwazaj na siebie do badania
-
hej nie straszcie jej z tym łożyskiem. Wskazaniem do cięcia jest łożysko nisko usadowione z tendencją do nachodzenia na szyjkę bądź przodujące, czyli całkowicie zasłaniające wewnętrzne ujście szyjki macicy. Jeśli jest nisko, ale nie zasłania ujścia szyjki to spoko, nic złego się nie dzieje, po prostu tam się maluch zagnieździł i tyle. Łożysko nisko usadowione ma nawet swoje plusy. Podczas porodu, gdy rozwiera się szyjka a główka napiera na kanał rodny to niejako "przytrzymuje" łożysko siłą naporu i nie pozwala na przedwczesne odklejenie się go.
rabarbarka, Nelus lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki chciałam Wam wszystkim jak i sobie życzyć zdrowych,wesołych Świąt Wielkanocnych,smacznego jajuszka oczywiśćie i najważniejsze żeby nasze dzieciaczki rosły zdrowo w brzuszkach i każdej z Was szczęśliwego rozwiązania(choć do niego jeszcze trochę czasu;)
rabarbarka, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Ja też zaglądam,żeby życzy Wam Spokojnych,pogodnych Oraz rodzinnych Świąt Wielkanocnych:) aby bez problemów je przetrwać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2014, 06:26
rabarbarka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualny
-
Nelus wrote:Moj tez byl zaskoczony bo wszyscy wrozyli chlopca a tu psikus
ale widac ze jest szczesliwy! Wazne ze jest zdrowa
Ja tez lece w maju 17! Juz widze jak odliczasz dni po tak dlugim czasie, skoro ja po miesiacu nie moge sie doczekac kiedy go przytule. To bedzie piekny czas
Mam do was dziewczynki pytanie odnosnie szyjki, pani ktora robila skan powiedziala ze niepokoi ja moja szyjka 2,5cm ale ze trzeba to skonsultowac z lekarzem a ja go dopiero zobacze za miesiac. Czy wy orientujecie sie czy to cos groznego i jak mam teraz postepowac zeby to sie nie pogorszylo??
Tusinka nie mogę w to uwierzyć, bardzo współczuję tak ogromnej stratynie obwiniaj się :*
-
nick nieaktualnyNelus wrote:Wrocilam z badania polowkowego! To dziewczynka- moja ksiezniczka! Wszystkie organy i kostki na swoim miejscu, dzidzius rosnie prawidliwo i ma juz 19 tyg i 4 dni
podczas badania strasznie byla aktywna co "zmusilo mnie" do ogladania jej az 1,5h na fotelu
hihi zaraz wstawie fotki! Jestem szczesliwa!!!
Nelus gratuluję córeczki
Na zdjęciach jest wręcz prześliczna
Nelus lubi tę wiadomość
-
Wesilych i spokojnych kochane
Ja dzis skonczylam sprzatac i ruszac sie nie moge moj krzyz daje mi znow o sobie znacwystarczy zamiesc i zmyc podlige i koniec
swieta przeleze nie ma innej opcji sciskam was !!!
Kaarolina lubi tę wiadomość