X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko wszystko będzie dobrze:)
    A teraz odpoczywaj i dbaj o siebie:*

justysia90 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Postanowiłam do was dołączyć :). Byłam wczoraj u lekarza i nie bardzo wiem czy wymiary mojej fasolki są dobre. Otóż GS wynosi 1,38 cm. Natomiast CRL 0,22cm. Niby lekarz mówił, że to w normie ale jakoś mi się wydaje, że jest za mała. Poza tym nie widać było bicia serca, lekarz mówił, że coś tam może pyka ale nie był pewien i powiedział, że to za wcześnie. Nast. wizyte mam za tydzień bo się uparłam, bo podobno serce ma już na pewno być widoczne. Może mnie troszkę uspokoicie bo się martwię, mam nadzieje, ze niepotrzebnie :). Aha termin mam na 12,09,2014 :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kochana panikujesz niepotrzebnie:)
    Serduszko na pewno nie długo zacznie pięknie bić:) A maleństwo szybko rosnąć:) Tylko spokojnie:)

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ale jeżeli karte ciąży mam założoną przez lekarza prywatnego to moge isc na nfz i nie będzie krzywo się patrzył ze juz karta jest? czy nie pokazywałas i nie mówiłaś, że masz założoną karte?

nie wiem jeszcze jak zrobie z karta ciazy bo mi zaden nie zalozyl jeszcze, wiec jesli ten na kase chce zakladac to niech sobie zaklada ;) i tak jako prawdziwą będe traktowała tą co mi prywatnie dadzą ;) powiem mu jedynie ze poszlam do innego po zdjecie usg a ze on nie drukuje to poszlam prywatnie wiec 1 ścieme mam i oby tylko przepisal badania, łachy nie robi w koncu tyle skladek i podatkow place ze mi sie nalezy ;) i nie wyjdę póki nie da skierowania!!! choć trochę zaoszczędzę przy tych drogich wizytach prywatnych chociaz badania :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona wyniki usg jak najbardziej poprawne, serduszko na pewno bedzie w swoim czase :) gratulacje!!!!

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Na 10dni zwolnienie,luteina i 27 wizyta oraz zakładanie karty

leżcie i odpoczywajcie :) 27 na pewno juz serduszko bedzie :)

64xp62y.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczyny. Postanowiłam do was dołączyć :). Byłam wczoraj u lekarza i nie bardzo wiem czy wymiary mojej fasolki są dobre. Otóż GS wynosi 1,38 cm. Natomiast CRL 0,22cm. Niby lekarz mówił, że to w normie ale jakoś mi się wydaje, że jest za mała. Poza tym nie widać było bicia serca, lekarz mówił, że coś tam może pyka ale nie był pewien i powiedział, że to za wcześnie. Nast. wizyte mam za tydzień bo się uparłam, bo podobno serce ma już na pewno być widoczne. Może mnie troszkę uspokoicie bo się martwię, mam nadzieje, ze niepotrzebnie :). Aha termin mam na 12,09,2014 :)

spokojnie, jeszcze ma czas urosnąć i serduszko bić wyraźniej :) niektóre dziewczyny pierwszy raz słyszą dopiero w 8 tygodniu, więc nie martw się :) i witamy!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Ja mam pierwszą spokojną noc za sobą - całą przespaną ... uff
    Miłego dnia kochane <3

O to tak jak ja :) Wyspana jak nigdy hehe a dlatego ze spałam sama bo niemąż chory i go na kanape pognałam :) przyniósł do domu jakieś wirusy cholera i juz czuje ze i mi katar wychodzi :(

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Mam pierwsze wyniki bety...1018,22mlU/ml
    :)

staraczka, akuszerka89, nescafe lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- a jakie badanie dokladnie masz na wyniku? samo beta? czy całkowite?

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Na 10dni zwolnienie,luteina i 27 wizyta oraz zakładanie karty

Przynajmniej odpoczniesz, bo pewnie jest wsyztko oki ;)
    A mialas tez tera usg ?

• nescafe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:

Pewnie wszytko dobrze. W sumie wczenie jeszcze. Czasem to dziewczyny sam pecherzyk tylko maja. urosnie fasolka. Kiedy nastepna wizyta??

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Migotka- a jakie badanie dokladnie masz na wyniku? samo beta? czy całkowite?

Na wyniku jest "Total Beta-HCG" a czemu?...bo ja się na tym kompletnie nie znam:/

relganlikx65a1ud.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Pewnie wszytko dobrze. W sumie wczenie jeszcze. Czasem to dziewczyny sam pecherzyk tylko maja. urosnie fasolka. Kiedy nastepna wizyta??
    Za tydzień :) Bo nie wytrzymałabym trzech tygodni niepewności.

relg4z17djzzyjqt.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    :D Mam pierwsze wyniki bety...1018,22mlU/ml
    :)
    Sie na becie nie znam. Ale z tego co widze, cieszysz sie :D No wiec gratki :D
    Bedziesz sobie powtarzac bete, czy przyrasta prawidlowo? A jest tu ktos, kogo lekarz skierowal na bete ? Czy wszytkie same dla siebie robicie?

Tez jeszcze nie mam badan porobionych. Na pierwsza wizyte, do mojego prowadzacego lekarza smigam za tydzien. Czyli w 9 tygodniu . Mam nadzieje ze bedzie oki i zalozymy ksiazeczke matki i dziecka ;);) No lekarze licza, ze to juz 10 bedzie. W kazdym razie w lipcu mialam wszystkie mozliwe badania krwi. Wiec wiem, ze zadne mi tam toxo, czy koflikty nie sa straszne. ( ten konflikt i ten coombs ,to tylko moze byc ewentualnie, jak kobieta ciezarna ma rh ujemny tak ?? )

A witaminy odstawilam. Biore sam kwas foliowy. Nic mi lekarz nie gadal w lipcu o witaminach tylko o kwasie. No to co bede sama se brala. W pierwszej ciazy w ogole zadnych witamin nie bralam, a i tak urodzilam wielgachne dziecko. hehe oby tym razem bylo ciut mniejsze, to i porod latwiejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 14:14

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no cieszę się bo wydaję mi się że betka jest ok:)

relganlikx65a1ud.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c
    mam do ciebie pytanko powiedz mi gdzie mam we wtorek powtórzyć tę betę która lepsza?
    Ta z z lab. u mojej ciotki oznakowanie : HCG + beta
    czy ta z tego drugiego laboratorium co panikę rozsiałam gdzie oznaczenie jest BetaHCG

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • b-c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka- pytam z ciekawosci, bo sa rozne badania i wyniki mogą byc różne, a my w tym samym okresie ciąży jesteśmy i sobie chciałam porównać :)Mimo, ze wiem, ze nie powinnam :p

A wiek ciąży liczysz od dnia ostatniej miesiączki, czy z owulacji? Bo ja z owulacji i myśle,ze akurat u mnie to jest dosc pewny termin. W tym cyklu owulacje mialam dopiero w 22dc, wiec liczac z miesiaczki, to moja ciąża byłaby starsza o 1t1d

25.07.2019 FET....
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia to odpoczywaj :))

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti- w sumie obojętnie.Najlepiej gdzie bliżej Ci, taniej, szybciej :P Każda pokaże ciąże, chociaż ja nigdzie nie znalazłam informacji, która beta powinna przyrastać o te 66%, bo nikt sie nie zaglębiał w ten temat, aż tak. Ja założyłam, ze każda tak powinna :p

25.07.2019 FET....
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ