X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko wszystko będzie dobrze:)
    A teraz odpoczywaj i dbaj o siebie:*

justysia90 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Postanowiłam do was dołączyć :). Byłam wczoraj u lekarza i nie bardzo wiem czy wymiary mojej fasolki są dobre. Otóż GS wynosi 1,38 cm. Natomiast CRL 0,22cm. Niby lekarz mówił, że to w normie ale jakoś mi się wydaje, że jest za mała. Poza tym nie widać było bicia serca, lekarz mówił, że coś tam może pyka ale nie był pewien i powiedział, że to za wcześnie. Nast. wizyte mam za tydzień bo się uparłam, bo podobno serce ma już na pewno być widoczne. Może mnie troszkę uspokoicie bo się martwię, mam nadzieje, ze niepotrzebnie :). Aha termin mam na 12,09,2014 :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kochana panikujesz niepotrzebnie:)
    Serduszko na pewno nie długo zacznie pięknie bić:) A maleństwo szybko rosnąć:) Tylko spokojnie:)

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ale jeżeli karte ciąży mam założoną przez lekarza prywatnego to moge isc na nfz i nie będzie krzywo się patrzył ze juz karta jest? czy nie pokazywałas i nie mówiłaś, że masz założoną karte?

nie wiem jeszcze jak zrobie z karta ciazy bo mi zaden nie zalozyl jeszcze, wiec jesli ten na kase chce zakladac to niech sobie zaklada ;) i tak jako prawdziwą będe traktowała tą co mi prywatnie dadzą ;) powiem mu jedynie ze poszlam do innego po zdjecie usg a ze on nie drukuje to poszlam prywatnie wiec 1 ścieme mam i oby tylko przepisal badania, łachy nie robi w koncu tyle skladek i podatkow place ze mi sie nalezy ;) i nie wyjdę póki nie da skierowania!!! choć trochę zaoszczędzę przy tych drogich wizytach prywatnych chociaz badania :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona wyniki usg jak najbardziej poprawne, serduszko na pewno bedzie w swoim czase :) gratulacje!!!!

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Na 10dni zwolnienie,luteina i 27 wizyta oraz zakładanie karty

leżcie i odpoczywajcie :) 27 na pewno juz serduszko bedzie :)

64xp62y.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczyny. Postanowiłam do was dołączyć :). Byłam wczoraj u lekarza i nie bardzo wiem czy wymiary mojej fasolki są dobre. Otóż GS wynosi 1,38 cm. Natomiast CRL 0,22cm. Niby lekarz mówił, że to w normie ale jakoś mi się wydaje, że jest za mała. Poza tym nie widać było bicia serca, lekarz mówił, że coś tam może pyka ale nie był pewien i powiedział, że to za wcześnie. Nast. wizyte mam za tydzień bo się uparłam, bo podobno serce ma już na pewno być widoczne. Może mnie troszkę uspokoicie bo się martwię, mam nadzieje, ze niepotrzebnie :). Aha termin mam na 12,09,2014 :)

spokojnie, jeszcze ma czas urosnąć i serduszko bić wyraźniej :) niektóre dziewczyny pierwszy raz słyszą dopiero w 8 tygodniu, więc nie martw się :) i witamy!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Ja mam pierwszą spokojną noc za sobą - całą przespaną ... uff
    Miłego dnia kochane <3

O to tak jak ja :) Wyspana jak nigdy hehe a dlatego ze spałam sama bo niemąż chory i go na kanape pognałam :) przyniósł do domu jakieś wirusy cholera i juz czuje ze i mi katar wychodzi :(

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Mam pierwsze wyniki bety...1018,22mlU/ml
    :)

staraczka, akuszerka89, nescafe lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- a jakie badanie dokladnie masz na wyniku? samo beta? czy całkowite?

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Na 10dni zwolnienie,luteina i 27 wizyta oraz zakładanie karty

Przynajmniej odpoczniesz, bo pewnie jest wsyztko oki ;)
    A mialas tez tera usg ?

• nescafe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:

Pewnie wszytko dobrze. W sumie wczenie jeszcze. Czasem to dziewczyny sam pecherzyk tylko maja. urosnie fasolka. Kiedy nastepna wizyta??

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Migotka- a jakie badanie dokladnie masz na wyniku? samo beta? czy całkowite?

Na wyniku jest "Total Beta-HCG" a czemu?...bo ja się na tym kompletnie nie znam:/

relganlikx65a1ud.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Pewnie wszytko dobrze. W sumie wczenie jeszcze. Czasem to dziewczyny sam pecherzyk tylko maja. urosnie fasolka. Kiedy nastepna wizyta??
    Za tydzień :) Bo nie wytrzymałabym trzech tygodni niepewności.

relg4z17djzzyjqt.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    :D Mam pierwsze wyniki bety...1018,22mlU/ml
    :)
    Sie na becie nie znam. Ale z tego co widze, cieszysz sie :D No wiec gratki :D
    Bedziesz sobie powtarzac bete, czy przyrasta prawidlowo? A jest tu ktos, kogo lekarz skierowal na bete ? Czy wszytkie same dla siebie robicie?

Tez jeszcze nie mam badan porobionych. Na pierwsza wizyte, do mojego prowadzacego lekarza smigam za tydzien. Czyli w 9 tygodniu . Mam nadzieje ze bedzie oki i zalozymy ksiazeczke matki i dziecka ;);) No lekarze licza, ze to juz 10 bedzie. W kazdym razie w lipcu mialam wszystkie mozliwe badania krwi. Wiec wiem, ze zadne mi tam toxo, czy koflikty nie sa straszne. ( ten konflikt i ten coombs ,to tylko moze byc ewentualnie, jak kobieta ciezarna ma rh ujemny tak ?? )

A witaminy odstawilam. Biore sam kwas foliowy. Nic mi lekarz nie gadal w lipcu o witaminach tylko o kwasie. No to co bede sama se brala. W pierwszej ciazy w ogole zadnych witamin nie bralam, a i tak urodzilam wielgachne dziecko. hehe oby tym razem bylo ciut mniejsze, to i porod latwiejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 14:14

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no cieszę się bo wydaję mi się że betka jest ok:)

relganlikx65a1ud.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c
    mam do ciebie pytanko powiedz mi gdzie mam we wtorek powtórzyć tę betę która lepsza?
    Ta z z lab. u mojej ciotki oznakowanie : HCG + beta
    czy ta z tego drugiego laboratorium co panikę rozsiałam gdzie oznaczenie jest BetaHCG

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • b-c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka- pytam z ciekawosci, bo sa rozne badania i wyniki mogą byc różne, a my w tym samym okresie ciąży jesteśmy i sobie chciałam porównać :)Mimo, ze wiem, ze nie powinnam :p

A wiek ciąży liczysz od dnia ostatniej miesiączki, czy z owulacji? Bo ja z owulacji i myśle,ze akurat u mnie to jest dosc pewny termin. W tym cyklu owulacje mialam dopiero w 22dc, wiec liczac z miesiaczki, to moja ciąża byłaby starsza o 1t1d

25.07.2019 FET....
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia to odpoczywaj :))

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti- w sumie obojętnie.Najlepiej gdzie bliżej Ci, taniej, szybciej :P Każda pokaże ciąże, chociaż ja nigdzie nie znalazłam informacji, która beta powinna przyrastać o te 66%, bo nikt sie nie zaglębiał w ten temat, aż tak. Ja założyłam, ze każda tak powinna :p

25.07.2019 FET....
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ