Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny. Postanowiłam do was dołączyć . Byłam wczoraj u lekarza i nie bardzo wiem czy wymiary mojej fasolki są dobre. Otóż GS wynosi 1,38 cm. Natomiast CRL 0,22cm. Niby lekarz mówił, że to w normie ale jakoś mi się wydaje, że jest za mała. Poza tym nie widać było bicia serca, lekarz mówił, że coś tam może pyka ale nie był pewien i powiedział, że to za wcześnie. Nast. wizyte mam za tydzień bo się uparłam, bo podobno serce ma już na pewno być widoczne. Może mnie troszkę uspokoicie bo się martwię, mam nadzieje, ze niepotrzebnie . Aha termin mam na 12,09,2014
-
Patu wrote:ale jeżeli karte ciąży mam założoną przez lekarza prywatnego to moge isc na nfz i nie będzie krzywo się patrzył ze juz karta jest? czy nie pokazywałas i nie mówiłaś, że masz założoną karte?
nie wiem jeszcze jak zrobie z karta ciazy bo mi zaden nie zalozyl jeszcze, wiec jesli ten na kase chce zakladac to niech sobie zaklada i tak jako prawdziwą będe traktowała tą co mi prywatnie dadzą powiem mu jedynie ze poszlam do innego po zdjecie usg a ze on nie drukuje to poszlam prywatnie wiec 1 ścieme mam i oby tylko przepisal badania, łachy nie robi w koncu tyle skladek i podatkow place ze mi sie nalezy i nie wyjdę póki nie da skierowania!!! choć trochę zaoszczędzę przy tych drogich wizytach prywatnych chociaz badania -
iwo_na wrote:Witajcie dziewczyny. Postanowiłam do was dołączyć . Byłam wczoraj u lekarza i nie bardzo wiem czy wymiary mojej fasolki są dobre. Otóż GS wynosi 1,38 cm. Natomiast CRL 0,22cm. Niby lekarz mówił, że to w normie ale jakoś mi się wydaje, że jest za mała. Poza tym nie widać było bicia serca, lekarz mówił, że coś tam może pyka ale nie był pewien i powiedział, że to za wcześnie. Nast. wizyte mam za tydzień bo się uparłam, bo podobno serce ma już na pewno być widoczne. Może mnie troszkę uspokoicie bo się martwię, mam nadzieje, ze niepotrzebnie . Aha termin mam na 12,09,2014
spokojnie, jeszcze ma czas urosnąć i serduszko bić wyraźniej niektóre dziewczyny pierwszy raz słyszą dopiero w 8 tygodniu, więc nie martw się i witamy! -
nick nieaktualnyjovi81 wrote:Ja mam pierwszą spokojną noc za sobą - całą przespaną ... uff
Miłego dnia kochane
O to tak jak ja Wyspana jak nigdy hehe a dlatego ze spałam sama bo niemąż chory i go na kanape pognałam przyniósł do domu jakieś wirusy cholera i juz czuje ze i mi katar wychodzi -
Migotka- a jakie badanie dokladnie masz na wyniku? samo beta? czy całkowite?3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
iwo_na wrote:Witajcie dziewczyny. Postanowiłam do was dołączyć . Byłam wczoraj u lekarza i nie bardzo wiem czy wymiary mojej fasolki są dobre. Otóż GS wynosi 1,38 cm. Natomiast CRL 0,22cm. Niby lekarz mówił, że to w normie ale jakoś mi się wydaje, że jest za mała. Poza tym nie widać było bicia serca, lekarz mówił, że coś tam może pyka ale nie był pewien i powiedział, że to za wcześnie. Nast. wizyte mam za tydzień bo się uparłam, bo podobno serce ma już na pewno być widoczne. Może mnie troszkę uspokoicie bo się martwię, mam nadzieje, ze niepotrzebnie . Aha termin mam na 12,09,2014
Pewnie wszytko dobrze. W sumie wczenie jeszcze. Czasem to dziewczyny sam pecherzyk tylko maja. urosnie fasolka. Kiedy nastepna wizyta?? -
Migotka22 wrote:Mam pierwsze wyniki bety...1018,22mlU/ml
Bedziesz sobie powtarzac bete, czy przyrasta prawidlowo? A jest tu ktos, kogo lekarz skierowal na bete ? Czy wszytkie same dla siebie robicie?
Tez jeszcze nie mam badan porobionych. Na pierwsza wizyte, do mojego prowadzacego lekarza smigam za tydzien. Czyli w 9 tygodniu . Mam nadzieje ze bedzie oki i zalozymy ksiazeczke matki i dziecka No lekarze licza, ze to juz 10 bedzie. W kazdym razie w lipcu mialam wszystkie mozliwe badania krwi. Wiec wiem, ze zadne mi tam toxo, czy koflikty nie sa straszne. ( ten konflikt i ten coombs ,to tylko moze byc ewentualnie, jak kobieta ciezarna ma rh ujemny tak ?? )
A witaminy odstawilam. Biore sam kwas foliowy. Nic mi lekarz nie gadal w lipcu o witaminach tylko o kwasie. No to co bede sama se brala. W pierwszej ciazy w ogole zadnych witamin nie bralam, a i tak urodzilam wielgachne dziecko. hehe oby tym razem bylo ciut mniejsze, to i porod latwiejszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 14:14
-
b-c
mam do ciebie pytanko powiedz mi gdzie mam we wtorek powtórzyć tę betę która lepsza?
Ta z z lab. u mojej ciotki oznakowanie : HCG + beta
czy ta z tego drugiego laboratorium co panikę rozsiałam gdzie oznaczenie jest BetaHCG -
migotka- pytam z ciekawosci, bo sa rozne badania i wyniki mogą byc różne, a my w tym samym okresie ciąży jesteśmy i sobie chciałam porównać :)Mimo, ze wiem, ze nie powinnam :p
A wiek ciąży liczysz od dnia ostatniej miesiączki, czy z owulacji? Bo ja z owulacji i myśle,ze akurat u mnie to jest dosc pewny termin. W tym cyklu owulacje mialam dopiero w 22dc, wiec liczac z miesiaczki, to moja ciąża byłaby starsza o 1t1d3 letnia córeczka- naturalnie
3 x
02.2018
25.07.2019 FET.... -
Okti- w sumie obojętnie.Najlepiej gdzie bliżej Ci, taniej, szybciej Każda pokaże ciąże, chociaż ja nigdzie nie znalazłam informacji, która beta powinna przyrastać o te 66%, bo nikt sie nie zaglębiał w ten temat, aż tak. Ja założyłam, ze każda tak powinna :p3 letnia córeczka- naturalnie
3 x
02.2018
25.07.2019 FET....