WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i oby tak dalej! :) Ja to mam największy ubaw, jak widzę siebie w witrynach sklepowych i nie mogę uwierzyć, że to mój brzuch :D Mnie początkowo nic nie ubyło i teraz mam 2,5 kg na plusie.
    Migotka22 wrote:
    Madiii to mnie ten pierwszy skok ominął, ale za to ten drugi ok 20tyg był konkretny :D Stałam się małą grubą kulką :D
    No i na wadzę 53kg, czyli waga wyjściowa osiągnięta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:08

Migotka22 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to elegancko Migotka :) czekamy na focie sweet brzusia :)
    Moj to juz pokazna pilka :)

My tez sami raczej wszystko kupimy, no moze oprocz ubranek bo dostalismy pelno. Ale jak soe okaze jutro ze to dziewczynka to jestesmy w punkcie wyjscia ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2d6v7lc.jpg
    moj brzusio :) juz wysuwa sie na prowadzenie z cyckami! :) nie lada wyczyn :P

Migotka ty gruba kulka? prosze cie! ja mam ponad 10kg wiecej to dopiero jestem masywna :P nie wiem gdzie te kg poszly chyba w cycki najwiecej hahaa

Migotka22, madiiiii, aleksa.wawa, Kaarolina, kark, Gosia19, betina89, Ewi25, jovi81, aswalda, verynice, Patu lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teoretycznie nie powinnam sie martwic ciuszkami bo szwagierka ma rodzic jakos niedlugo moze juz za 2 tyg ;) wiec maluch bedzie 3,5 miesiaca starszy od mojego... ale jakos tak nigdy nie umialam sie z nia dogadac... nie mam z nia wspolnego jezyka a obie w ciazy jestesmy wiec teoretycznie powinnysmy miec o czym gadac a tu dupa!!! wiec wole sama na spokojnie wszystko pokupowac :)

64xp62y.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszą dziewczyny po porodzie, podobno ubranek zwykle jest nadmiar w stosunku do potrzeb, bo ich kupowanie wszystkim przychodzi najłatwiej. Inaczej jest z pieluchami, których zawsze brakuje :P

Hela...10kg? Chyba masz źle skalibrowaną wagę, bo jakoś nie widać tej masywności :P:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:21

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ktoras z was bedzie uzywac tych pieluszek wielorazowych? kiedys czytalam o tym ze bardziej sie oplaca choc niby wiecej roboty... ale finansowo duzo mniej wychodzi podsumowujac cale pieluszkowanie :) noi wiadomo przy 1 dziecku sie oplaca bo zostana np na drugie... ale szczegolow nie znam wiec moze ktoras z was bardziej obeznana?

64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiii ja też tak mam :D Nie mogę uwierzyć, że to mój brzuś :D

Hela 10kg na plusie? Nie wierzę! Nic nie widać :)
    Moja szwagierka też jest w ciąży, 11 tydzień. Od początku miałyśmy świetny kontakt, ale odkąd ma faceta(jakoś 2lata) nasza przyjaźń się skończyła i albo kłótnie albo jakoś tak sztucznie :/ Wgl denerwuje mnie jej podejście do ciąży i dziecka

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka nie nie! 10kg wiecej niz ty chudzinko :P hahaha

no moja szwagierka to zupelnie inny klimat niz ja, jest starsza o 6lat ode mnie ale ja mam znajomych w jej wieku wiec mysle ze to nie o to chodzi, ale uwaza nas za nieodpowiedzialnych chyba...szkoda bo poznajac meza myslalam sobie "nie mialam siostry tylko brata to bede miala szwagierke" nawet nigdzie razem nie bylysmy przez 8 lat!!! a myslalam ze bedziemy na imprezy jezdzic hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:26

64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

taka jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:22

Migotka22, madiiiii, hela, Kaarolina, kark, Paula55, Gosia19, betina89, stardust87, Ewi25, jovi81, aswalda, verynice, akuszerka89, Patu lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela odnośnie pieluch wielorazowych ja mam że tak powiem doświadczenie bo moja mam używała przy siostrze(młoda ma 9lat). I szczerze te pieluchy to nie głupi pomysł tylko trzeba mieć czas i chęci, bo wiadomo siku trzeba prać, kupka trzeba prać. No i na pewno nie są to pieluchy na wyjścia.

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    tez czekam na pieniazki z zus, ale pewnie jeszcze sobie poczekam, jeszcze decyzji nie dostalam ale maja czas do konca zwolnienia czyli do polowy maja... a placic zus trzeba cholera!

stardust moze u mnie tez tak mysla, albo szukaja powodow zeby sie czepic i mi nie uznac zasilku! ale bede walczyc jak lwica :P

Hela mam pytanie dotyczace zasilku z ZUS. Przewidujesz jakies problemy z nimi???
    Ja tez jestem na IDG ale na L4 planuje iść dopiero w sierpniu. Az mi skora cierpnie jak pomysle ze trzeba sie bedzie z nimi użerać :/

• hela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NENKA udalo sie :)

tak zgadzam sie z toba, ale czytalam ze sa jakies otulacze ktore tylko wklad sie wymienia i pierze sie je dopiero jak sie ubrudza ;) jest duzo tych rodzai wiec ja nie wiem jeszcze ktore najlepsze :) musze sie wbic w temat bo fakt wydatek wiekszy na poczatek ale pozniej duzo mniej wychodzi a ja drugie dzidzi chce miec wiec tym bardziej :) wiadomo na wyjazdy czy cos to jakies jednorazowki trzeba miec w zapasie ale juz nie w takich ilosciach :)

64xp62y.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :)

tak się wcisnę w rozmowę..hela ty masywna :D raczej miss mamusiek :P to ja chyba powinnam się kwalifikować na zawody sumo dla ciężarnych :D przez te męskie hormony i sterydy które zażywałam leczniczo w zeszłym roku w ciągu 4 miesięcy przybrałam ponad 20 kg plus 4kg kolejne teraz (a gdzie tam reszta) i o matko największa moja waga w życiu :D trudno się mówi i choć pod koniec ciąży mój mąż będzie mnie pewno kulał po drodze jak będziemy gdzieś wychodzić to dla mojego bąbelka wszystko nawet jeżeli z domu będą musieli mnie dźwigiem wywozić :D

ja potem też wstawię zdjęcia z kolekcji ubranek jakie na razie zdążyłam uzbierać i kupić :)

aswalda lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Hela mam pytanie dotyczace zasilku z ZUS. Przewidujesz jakies problemy z nimi???
    Ja tez jestem na IDG ale na L4 planuje iść dopiero w sierpniu. Az mi skora cierpnie jak pomysle ze trzeba sie bedzie z nimi użerać :/

wiesz co wg mnie i tego co zrobilam, czyli wszystko jest ok, wiec teoretycznie nie powinni sie czepiac, ale znajac zus to beda sprawdzac czy firma prawdziwa itp zanim decyzje podejma :/ a ja bez kasy wiec lipa!

64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela to źle się zrozumiałyśmy :P
    Moja szwagierka też 6lat starsza i było dobrze...do czasu

Nenka jaki piękny brzuszek :D A w którym ty jesteś tyg?

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna ja tez przed ciaza mialam najwieksza wage w zyciu co dziwne po cwiczeniach, bieganiu i ruchu ;) i moze tak nie widac ale gdzies te kilogramy sa, nie wiem gdzie (na pewno nie w kostkach ahahha) moze i faktycznie nie widac ale juz ponad 65kg waze! na koniec to meza dogonie! matko! a wysoka nie jestem wrecz przeciwnie :/

64xp62y.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice, śliczne ubranka:) ja tez mam małe mieszkanko i miejsca niewiele więc mój przewijak tez jest nakładany na łóżeczko co nie znaczy ze po skończonej higienie nie można go położyć obok żeby cieszyć oczy maluszkiem w całej okazałości :)z boku łóżeczka zrobiliśmy taką małą wąską półeczkę żebym mogła sobie go tam odkładać tak co by nie "latał" po ziemi :)

verynice lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aluśka1987 wrote:
    Hej dziewczyny:)mam takie śmieszne pytanie;)czy Wasi mężowie/partnerzy przykładają ucho do brzuszka?bo mój mąż zawsze przykłada i ponoć słyszy bardzo dobrze co tam się dzieje zwłaszcza rano i poznym wieczorym najlepiej słyszy i mówi że to takie coś jakby rybka w wodzie pływała:)żałuję że sama nie mogę posłuchac,ale mąż zdaje mi całą relację:)

mój tak robi często :D i też coś o bulgotaniu wspominał :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Hela jak tak dalej pójdzie to ja też męża dogonię :P On zawsze był taki misiaczek, w grudniu ważył 106kg, a teraz waży 84,5kg :)

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Cześć mamusie :)

tak się wcisnę w rozmowę..hela ty masywna :D raczej miss mamusiek :P to ja chyba powinnam się kwalifikować na zawody sumo dla ciężarnych :D przez te męskie hormony i sterydy które zażywałam leczniczo w zeszłym roku w ciągu 4 miesięcy przybrałam ponad 20 kg plus 4kg kolejne teraz (a gdzie tam reszta) i o matko największa moja waga w życiu :D trudno się mówi i choć pod koniec ciąży mój mąż będzie mnie pewno kulał po drodze jak będziemy gdzieś wychodzić to dla mojego bąbelka wszystko nawet jeżeli z domu będą musieli mnie dźwigiem wywozić :D

ja potem też wstawię zdjęcia z kolekcji ubranek jakie na razie zdążyłam uzbierać i kupić :)
    Ty sumo to co ja mam powiedzieć?? ja to chyba już mega wielka waga jestem ja przytyłam 30kg po hormonach którymi byłam faszerowana a teraz to już w ogóle echs..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ