Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Noo i oby tak dalej!
Ja to mam największy ubaw, jak widzę siebie w witrynach sklepowych i nie mogę uwierzyć, że to mój brzuch
Mnie początkowo nic nie ubyło i teraz mam 2,5 kg na plusie.
Migotka22 wrote:Madiii to mnie ten pierwszy skok ominął, ale za to ten drugi ok 20tyg był konkretnyStałam się małą grubą kulką
No i na wadzę 53kg, czyli waga wyjściowa osiągniętaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:08
Migotka22 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
No to elegancko Migotka
czekamy na focie sweet brzusia
Moj to juz pokazna pilka
My tez sami raczej wszystko kupimy, no moze oprocz ubranek bo dostalismy pelno. Ale jak soe okaze jutro ze to dziewczynka to jestesmy w punkcie wyjsciaMigotka22 lubi tę wiadomość
-
moj brzusiojuz wysuwa sie na prowadzenie z cyckami!
nie lada wyczyn
Migotka ty gruba kulka? prosze cie! ja mam ponad 10kg wiecej to dopiero jestem masywnanie wiem gdzie te kg poszly chyba w cycki najwiecej hahaa
Migotka22, madiiiii, aleksa.wawa, Kaarolina, kark, Gosia19, betina89, Ewi25, jovi81, aswalda, verynice, Patu lubią tę wiadomość
-
ja teoretycznie nie powinnam sie martwic ciuszkami bo szwagierka ma rodzic jakos niedlugo moze juz za 2 tyg
wiec maluch bedzie 3,5 miesiaca starszy od mojego... ale jakos tak nigdy nie umialam sie z nia dogadac... nie mam z nia wspolnego jezyka a obie w ciazy jestesmy wiec teoretycznie powinnysmy miec o czym gadac a tu dupa!!! wiec wole sama na spokojnie wszystko pokupowac
-
Jak piszą dziewczyny po porodzie, podobno ubranek zwykle jest nadmiar w stosunku do potrzeb, bo ich kupowanie wszystkim przychodzi najłatwiej. Inaczej jest z pieluchami, których zawsze brakuje
Hela...10kg? Chyba masz źle skalibrowaną wagę, bo jakoś nie widać tej masywności:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:21
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
a ktoras z was bedzie uzywac tych pieluszek wielorazowych? kiedys czytalam o tym ze bardziej sie oplaca choc niby wiecej roboty... ale finansowo duzo mniej wychodzi podsumowujac cale pieluszkowanie
noi wiadomo przy 1 dziecku sie oplaca bo zostana np na drugie... ale szczegolow nie znam wiec moze ktoras z was bardziej obeznana?
-
Madiii ja też tak mam
Nie mogę uwierzyć, że to mój brzuś
Hela 10kg na plusie? Nie wierzę! Nic nie widać
Moja szwagierka też jest w ciąży, 11 tydzień. Od początku miałyśmy świetny kontakt, ale odkąd ma faceta(jakoś 2lata) nasza przyjaźń się skończyła i albo kłótnie albo jakoś tak sztucznieWgl denerwuje mnie jej podejście do ciąży i dziecka
-
Migotka nie nie! 10kg wiecej niz ty chudzinko
hahaha
no moja szwagierka to zupelnie inny klimat niz ja, jest starsza o 6lat ode mnie ale ja mam znajomych w jej wieku wiec mysle ze to nie o to chodzi, ale uwaza nas za nieodpowiedzialnych chyba...szkoda bo poznajac meza myslalam sobie "nie mialam siostry tylko brata to bede miala szwagierke" nawet nigdzie razem nie bylysmy przez 8 lat!!! a myslalam ze bedziemy na imprezy jezdzic heheWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:26
-
Hela odnośnie pieluch wielorazowych ja mam że tak powiem doświadczenie bo moja mam używała przy siostrze(młoda ma 9lat). I szczerze te pieluchy to nie głupi pomysł tylko trzeba mieć czas i chęci, bo wiadomo siku trzeba prać, kupka trzeba prać. No i na pewno nie są to pieluchy na wyjścia.
-
nick nieaktualnyhela wrote:tez czekam na pieniazki z zus, ale pewnie jeszcze sobie poczekam, jeszcze decyzji nie dostalam ale maja czas do konca zwolnienia czyli do polowy maja... a placic zus trzeba cholera!
stardust moze u mnie tez tak mysla, albo szukaja powodow zeby sie czepic i mi nie uznac zasilku! ale bede walczyc jak lwica
Hela mam pytanie dotyczace zasilku z ZUS. Przewidujesz jakies problemy z nimi???
Ja tez jestem na IDG ale na L4 planuje iść dopiero w sierpniu. Az mi skora cierpnie jak pomysle ze trzeba sie bedzie z nimi użerać -
NENKA udalo sie
tak zgadzam sie z toba, ale czytalam ze sa jakies otulacze ktore tylko wklad sie wymienia i pierze sie je dopiero jak sie ubrudzajest duzo tych rodzai wiec ja nie wiem jeszcze ktore najlepsze
musze sie wbic w temat bo fakt wydatek wiekszy na poczatek ale pozniej duzo mniej wychodzi a ja drugie dzidzi chce miec wiec tym bardziej
wiadomo na wyjazdy czy cos to jakies jednorazowki trzeba miec w zapasie ale juz nie w takich ilosciach
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Cześć mamusie
tak się wcisnę w rozmowę..hela ty masywnaraczej miss mamusiek
to ja chyba powinnam się kwalifikować na zawody sumo dla ciężarnych
przez te męskie hormony i sterydy które zażywałam leczniczo w zeszłym roku w ciągu 4 miesięcy przybrałam ponad 20 kg plus 4kg kolejne teraz (a gdzie tam reszta) i o matko największa moja waga w życiu
trudno się mówi i choć pod koniec ciąży mój mąż będzie mnie pewno kulał po drodze jak będziemy gdzieś wychodzić to dla mojego bąbelka wszystko nawet jeżeli z domu będą musieli mnie dźwigiem wywozić
ja potem też wstawię zdjęcia z kolekcji ubranek jakie na razie zdążyłam uzbierać i kupićaswalda lubi tę wiadomość
-
aleksa.wawa wrote:Hela mam pytanie dotyczace zasilku z ZUS. Przewidujesz jakies problemy z nimi???
Ja tez jestem na IDG ale na L4 planuje iść dopiero w sierpniu. Az mi skora cierpnie jak pomysle ze trzeba sie bedzie z nimi użerać
wiesz co wg mnie i tego co zrobilam, czyli wszystko jest ok, wiec teoretycznie nie powinni sie czepiac, ale znajac zus to beda sprawdzac czy firma prawdziwa itp zanim decyzje podejmaa ja bez kasy wiec lipa!
-
BlackLuna ja tez przed ciaza mialam najwieksza wage w zyciu co dziwne po cwiczeniach, bieganiu i ruchu
i moze tak nie widac ale gdzies te kilogramy sa, nie wiem gdzie (na pewno nie w kostkach ahahha) moze i faktycznie nie widac ale juz ponad 65kg waze! na koniec to meza dogonie! matko! a wysoka nie jestem wrecz przeciwnie
-
verynice, śliczne ubranka:) ja tez mam małe mieszkanko i miejsca niewiele więc mój przewijak tez jest nakładany na łóżeczko co nie znaczy ze po skończonej higienie nie można go położyć obok żeby cieszyć oczy maluszkiem w całej okazałości :)z boku łóżeczka zrobiliśmy taką małą wąską półeczkę żebym mogła sobie go tam odkładać tak co by nie "latał" po ziemi
verynice lubi tę wiadomość
-
aluśka1987 wrote:Hej dziewczyny:)mam takie śmieszne pytanie;)czy Wasi mężowie/partnerzy przykładają ucho do brzuszka?bo mój mąż zawsze przykłada i ponoć słyszy bardzo dobrze co tam się dzieje zwłaszcza rano i poznym wieczorym najlepiej słyszy i mówi że to takie coś jakby rybka w wodzie pływała:)żałuję że sama nie mogę posłuchac,ale mąż zdaje mi całą relację
mój tak robi częstoi też coś o bulgotaniu wspominał
-
BlackLuna wrote:Cześć mamusie
tak się wcisnę w rozmowę..hela ty masywnaraczej miss mamusiek
to ja chyba powinnam się kwalifikować na zawody sumo dla ciężarnych
przez te męskie hormony i sterydy które zażywałam leczniczo w zeszłym roku w ciągu 4 miesięcy przybrałam ponad 20 kg plus 4kg kolejne teraz (a gdzie tam reszta) i o matko największa moja waga w życiu
trudno się mówi i choć pod koniec ciąży mój mąż będzie mnie pewno kulał po drodze jak będziemy gdzieś wychodzić to dla mojego bąbelka wszystko nawet jeżeli z domu będą musieli mnie dźwigiem wywozić
ja potem też wstawię zdjęcia z kolekcji ubranek jakie na razie zdążyłam uzbierać i kupićhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png