X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ja nie wytrzymałam kobietki :)
    Obiecałam, że usunę konto, że skupie się na sesji, na nie myśleniu o forum i wynikach, ale się nie da :P
    Więc założyłam znowu, ale obiecałam sobie, że do końca sesji będę wpadać raz na dzień na 5 minut i NIC więcej :) Od kilku dni tu zaglądam, w końcu napisałam, uff, ale mi ciężar spadł z serca :D
    Tylko nick mam do dupy, miało być Karolak, ale mi wcięło literki...

200

dobrze że wszystko jest u ciebie ok :) i fajnie ze wrocilas :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusinka wrote:
    Uspokoje sie jak zobaczę ze dzieciaczek rośnie i bije serduszko :) obiecuje Ci Migotko ze wtedy juz nie bede panikowac ;))

Kochana, ale zdajesz sobie sprawę z tego, że w tak wczesnej ciąży może nie być jeszcze bijącego serduszka?
    Oczywiście z całego serca życzę ci zebyś zobaczyła małego człowieka ;)

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Hej :) Bylam dzis u lekarza dzidziuś rozwija się tętno jest 107 uderzeń na minute ! mam mase badań do zrobienia i muszę przyjmować progesteron w zastrzykach , luteine dowcipną 2x2 , i lutienę podjęzykową 2x2 dziennie . Robiłam dziś progesteron i wyszedł 39,2 a na mnie to mało bo ja zawsze po owulacji na zwykłym cyklu miałam ok 25 .... więc walczymy . Jak to lekarz powiedział utrzymujemy ciążę jak się tylko da ! Zarodek ma aż 4 mm ! ile ma pęcherzyk ciążowy to nie wiem , bo lekarz skupił się na zarodku , żeby go zmierzyć :) z usg wychodzi 6 tydzień i 1 dzień ;) Jak za 2 tyg okaże się wszystko ok to będą miała powoli odstawione leki :)

kochana a powiedz mi czemu az tyle progesteronu ci dal?
    ja biore cały czas luteine 3x1 i cholera sama juz nie wiem, w cyklach mialam zawsze okolo kilkunastu i dlatego mi przepisali. Ale jak badałam ostatnio to miałam 52 myslalam ze to duzo, ale jak ty masz 39 to ja niewiele wiecej i moze tez za mala dawke mam :/ badalas bo zazyciu juz wczesniej luteiny? bo moj wynik jest taki ale to ja juz bralam ciągiem luteine i na pewno podwyzszyla mi wynik. lekarz ostatnio pytal ile biore czy 2x2 to mu powiedziałam ze 3x1 i mowil ze po badaniu powie mi ile brac i w koncu nie powiedzial a ja tez zapomnialam zapytac :/ a ten na kase uwaza ze po co mi...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą,kiedyś miałam bóle ale rzadko,miałam problemy z kręgosłupem,przy 1poronieniu też bolał Ale w podbrzuszu też czułam jak na @,a teraz tylko w kregoslupie,Ale nie tyle ból co takie napięcie
    nescafe wrote:
    QUOTE=justysia90]Żadna z was nie ma boli w kręgosłupie,w odcinku krzyzowym?
    A moze tak po prostu Cie boli. Przed ciaza Cie nigdy nie bolalo w tym odcinku krzyzowym? Moze to nie, ze od ciazy. Nie martw sie bedzie dobrze :*[/QUOTE]

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Dopinam się do wrześniowych mamusi i mam nadzieję że będziemy w komplecie do końca-a właściwie początku:)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :)
    Te bóle są jak leżę na plecach :/
    Ale damy radę :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz za twarde/ za miękkie łóżko?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie ;-)

Paula55 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od owulacji bola piersi i podbrzusze.

Paula55 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    no wg ovufriend wyszło, że owulacja była w 17 dniu cyklu... w mojej pierwszej ciązy też był pęcherzyk 8mm ale w 4 tyg. i 6 dniu i był pecherzyk żółtkowy, no i potem wszystko dobrze się skończyło... a teraz tylko ten pęcherzyk :/

Wiesz zycie mnie nauczylo ze nie ma co sie martwic na zapas co ma byc i tak bedzie a tak wogole to takie zamartwianie sie nie za dobrze wplywa na ciaze wiec glowa do gory cycki do przodu i uwazaj na brzuszek:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Mnie od owulacji bola piersi i podbrzusze.

No mnie tez JagoodkaK wczoraj nawet mocny skurcz mnie zlapal...

uanndqk36vjen8uu.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, forumowiczki a kiedy planujecie ogłosić tą wiadomość rodzinie? kiedy powiedzieć w pracy?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze wstrzymam, ostatnim razem pochwaliłam się w 6 tygodniu a później...musiałam odwoływać:/
    W czwartek mam wizytę, jak zobaczę serduszko i gin powie że wszystko w porządku to powiem rodzinie.
    Dziś idę na pierwszą betę, trzymajcie kciuki:)

~~~~~~
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już dwie bety zrobiłam, przyrost ładny, a w związku z tym że mieszkamy jeszcze z moimi rodzicami to chciałąm im powiedzieć w weekend, ale każe im dalej tego nie rozgłaszać aż do 2 trymestru. Teściom planuje powiedzieć później.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana
    Obudziłam się wyspana,nic nie boli,chyba ze leze na plecach, to pobolewa,ale bolace piersi,biały śluz oraz chęć przytulania dzidzi jest tak silna,że wierzę,ze wszystko w porządku :) muszę kłaść się na bok :)

inessa lubi tę wiadomość

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak...teściowie zawsze poszkodowani, u mnie to samo:)

~~~~~~
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ja nie wytrzymałam kobietki :)
    Obiecałam, że usunę konto, że skupie się na sesji, na nie myśleniu o forum i wynikach, ale się nie da :P
    Więc założyłam znowu, ale obiecałam sobie, że do końca sesji będę wpadać raz na dzień na 5 minut i NIC więcej :) Od kilku dni tu zaglądam, w końcu napisałam, uff, ale mi ciężar spadł z serca :D
    Tylko nick mam do dupy, miało być Karolak, ale mi wcięło literki...

200
    Cholera jasna, 200! Chyba juz dawno nikt Ci pozadnie nie nagadal!!! Wesz jak ja przezylam Twoje nagle znikniecie? Myslalam ze stalo sie najgorsze! Nigdy wiecej tak nie rob, zadna z Was niech tak nie robi!
    A tak wogole to dobrze ze wrocilas:-)

inessa lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzie w dniu babci i dziadka miła niespodzianka będzie :-)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, forumowiczki a kiedy planujecie ogłosić tą wiadomość rodzinie? kiedy powiedzieć w pracy?

Justyna a w pracy musisz ciezko sie nadziwgac albo cos? Z reszta teraz, to wiekszosc od razu smiga na l4 i juz do pracy nie przychodzi.

Rodzinie powiem, za jakis miesic ;) Bo jade do Polski to im powiem. Juz na wigilie widzialam ze jestem w ciazy ale nic nie gadalam . Wszyscy byli skupieni na ciazy mojej siostry ( ma termin na lipiec hihi).

A dlatego tak pozno, bo jak powiem babci to babcia powie cioci Edzi. A jak ciocia Edzia sie dowie to juz wszyscy beda widziec . To juz nikomu nic nie musze gadac :D

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ