X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo:
    http://www.patiimaks.pl/

Kupiliśmy Podgrzewacz Tommee Tippee za 109 zł i Sterylizator parowy Canpol za 99,90. Nie wiem czy będą dobre, ale mam taką nadzieję. :)

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) juz sie zaglebiam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkcja, mi cholera zimno znow wyszlo i jesten zla bo gowno boli jak cholera! Malowalam dzis kaloryfer (taki stary nue nowy) i powiem wam ze najgorsza rzecz jaka malowalam miglabym cala chate pomalowac tylko nie to! Do tego z bialego na grafit wiec jutro poprawka bo nie pokrylo dobrze bleeeee ....

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo musze powiedziec ze sklepik calkiem przyjemny :)
    Juz znalazlam troche tansze rzeczy m. In krem na sutki :) spora roznica w ceńie.
    A ile wychodzi prżesylka bo nie moglam sie doszukac???

Ok. Ja uciekam :) milej nocki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja tak po nocy ale teraz mam wreszcie chwile i postarałam się w miarę Was nadrobić. Matko przez 3-4 dni ze 20 stron się wyprodukowało :P Też sporządziłam sobie listę rzeczy i na prawdę sporo tego:
    proszek do prania kolor
    proszek do prania biel
    kocyk cieńszy
    kocyk grubszy
    śpiworek
    materacyk
    rożek 2 szt.
    prześcieradełko 2 szt.
    pościel 2 kpl. w tym jeden z ochraniaczem
    przewijak
    wkładki laktacyjne
    butelka 150 ml
    laktator (również z butelką 150 ml)
    myjka do butelek
    łyżeczka
    herbatka z kopru
    termometr elektroniczny
    sudocrem duży
    aksamitne mleczko nawilżające
    chusteczki nawilżające
    krem na każdą pogodę
    izotoniczny roztwór wody morskiej
    sól fizjologiczna
    octenisept 50 ml
    gaziki
    waciki
    pieluchy 1-4 paczki
    pieluchy 2 -dużo paczek :P
    szczotka do włosków
    nożyczki do pazurków
    aspirator do noska
    tetra biała 5 szt.
    flanelka 3 szt.
    mydełko
    emolium do kąpieli
    ręcznik z kapturkiem 2 szt.
    termometr do wody
    wanienka
    stanik do karmienia 2 szt.
    majtki poporodowe 5 szt.
    podpaski i podkłady
    kapcie i klapki
    tantum rosa
    podkład poporodowy 5szt.
    nakładki na sedes
    koszula
    silikonowe osłonki na piersi
    krem do pielęgnacji brodawek
    herbatka laktacyjna
    niania z monitorem oddechu
    smoczek ortodontyczny
    drugi smoczek
    łańcuszek do smoczka
    osłonki na szyby samochodowe

dodatkowo:

śliniaki
    butelka duża
    termoopakowanie
    krzesełko do karmienia
    bujaczek/huśtawka
    poducha do karmienia
    pudło na zabawki
    Pisałyście coś o zdaniu na temat imion Waszych Maluchów, to ja się pożalę... Moja szwagierka zapytała się nas jakie wybraliśmy imię, na to odpowiedzieliśmy "chyba Kacper", chyba przede wszystkim dlatego, że na 100% nie wiadomo, czy to chłopczyk, a ta na to- nie nie wybierajcie takiego imienia, bo mi się z psem kojarzy. NO KUŹWA !! Wyszłam z siebie i stanęłam obok!!! :(
    Tak w ogóle ostatnie dni miałam jakieś do kitu... W niedzielę i wtorek w nocy męczyła mnie biegunka, w środę w nocy miałam piekielną zgagę i ....mdłości :/ Wczoraj zaś znowu mnie zaczął boleć brzuch, a właściwie kłuć, przede wszystkim w miejscu gdzie mam łożysko, bałam się jak nie wiem, ale znów zaczęłam brać lutka i nospe i dziś w końcu odpukać mi przeszło, ale kilka nocy prawie nie przespanych... Do tego w międzyczasie brzuch się stawiał. Już obsesyjnie sprawdzałam bieliznę jak poczułam,że coś leci ale na szczęście plamień nie miałam więc to widać nic groźnego.
    Mam nadzieję, że dotrwam do usg 7 maja jakoś, bo sobie uroiłam, że może to łożysko się odkleja :/ Dobranoc Wszystkim, idę się myć i spać,a dzisiaj nie miła noc, bo jestem sama, Mąż na rybach... ehh podziwiam Go :)

deidre lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ludzie maja z tymi psami??? Mysmy znajomym mowili ze myslimy o imieniu Maksymilian, to tez stwierdzili ze to z psem im sie kojarzy... co najmniej jakbysmy chcieli dac dziecku na imie Azor albo Burek...

Kolejna fajna lista, dzieki aswalda :-)

stardust87, kark lubią tę wiadomość

v50lkjv.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem właśnie co mają, wg mnie to w ogóle niezbyt fajne jak ktoś psa nazywa ludzkim imieniem, ale wiadomo każdy ma swoje zdanie. Mnie to w sumie wszystko jedno co kto uważa jednak ona zawsze myśli jak tu dociąć :/ a jak jej kuzynka dała na imię synkowi tak jak ona swemu kotu to nie komentowała. ehhh trudno, ja zdania nie zmienię i póki nam pasuje i wiadomo, że to chłopczyk to będzie Kacperek. Mnie tam się z nikim nie kojarzy i to najważniejsze :)

kark, deidre lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    ...co najmniej jakbysmy chcieli dac dziecku na imie Azor albo Burek...
    :D a się uśmiałam od rana :D dzień dobry dziewczyny :) 23 tydzień zaczynam dziś :)

Paula55, deidre lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ale u nas polozne licza tak jak ja :)
    I wszystkie moje kolezanki tak samo mialy liczone :)
    Na poczatku mowilam kazdemu tak jak wy i potem sie okazywalo ze sobie dodawalam hehe :)
    Wiec ja juz sama nie wiem jak sie to liczy :)

Mamy tu dwie polozne wiec moze mnie uswiadomia??? :)
    Bo moze te u nas sa niedouczone czy co :P

Paula - liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i jeśli masz skończonych 20 tygodni to znaczy że rozpoczęłaś 21 tydzień i jak ktoś pyta w którym jesteś tygodniu to mówisz że w 21, bo ten 21 właśnie trwa:)

Witam się z rana :) Jakieś takie ciężkie noce ostatnio mam. I takie głupoty mi się śnią że masakra:/ Śnią Wam się Wasze dzieci? Bo mi nie, mam tylko takie sny, że karzą mi coś robić, a ja wiem że nie mogę bo jestem w ciąży i ciągle mam przez to jakieś problemy, ciągle muszę uciekać, bronić się i takie tam, oszaleć można. A do tego boli mnie kość ogonowa, buuu:(

Paula55, kark, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda ja też tak mam z tymi urojeniami. Dodatkowo teraz biorę dwa razy dziennie wiesiołka i praktycznie cały czas mam mokro w majtach i cały czas żyję w stresie że to krew czy coś. Dodatkowo po tej grypie ubzdurałam sobie że szyjka mi się skróciła i że znów czeka mnie leżenie:/ Już ponad 3 tygodnie nie byłam na USG i świrka dostaje. Na szczęście w poniedziałek się wszystko wyjaśni.

Hejka stardust:) dobrze że chociaż Ty w dobrym humorze z rana :P

stardust87, aswalda lubią tę wiadomość

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Fipsika to napisałam jej na fb żeby się do nas odezwała w końcu bo się martwimy. Może tak tylko wyjechała gdzieś czy coś?

kark lubi tę wiadomość

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka dzień dobry :) wreszcie w dobrym humorze, bo mąż w końcu przeprosił wczoraj (chociaż dopiero jak zobaczył mnie nago w łazience - palant!) i skończyły nam się ciche dni :P
    A poza tym jak mnie dzieciuch od rana kopie to trudno mi być w złym nawet jak bym chciała :P
    A Ty się kochana nie martw - taki stan, że wkręcamy sobie dużo dziwnych i najczęściej złych rzeczy. A spokój najważniejszy teraz. Wiec wdech, moja droga, jakaś dobra książka i pozytywne myślenie a do poniedziałku szybko zleci, szczególnie jak będziesz dobrej myśli :)

kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    A co do Fipsika to napisałam jej na fb żeby się do nas odezwała w końcu bo się martwimy. Może tak tylko wyjechała gdzieś czy coś?
    Też o niej myślę od kilku dni. Mam nadzieję, że wszystko w porządku, bo rzeczywiście długo się nie odzywa... :?

• Io Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Paula - dostawa kurierem za pobraniem 20 zł.

Jeżeli chodzi o psie imię ;) to tak jak pisałam wcześniej moi dziadkowie za takie uważają Kubusia. Też myślałam, ze padne. Prawda jst taka, że nikomu sie nie dogodzi. U nas moja mama i teściowa na pytanie czy podobają im się imiona Kubuś albo Wojtuś nie odpowiedziały czy tak czy nie tylko zaraz zaczęły wymyslać inne imiona. A jak powiedzieliśmy, że inne nam się nie podobają to zaraz usłyszałam, że nam to się nic nie podoba. Nasze dziecko pozostanie chyba bezimienne bo ja sama mam problem z decyzją. Na tapecie są Kubuś, Wojtuś i Piotruś. Chyba poczekam aż dziecko zacznie mówić i samo sobie wybierze ;)
    Co do urojeń to widzę, że nie jestem jedyna. Od tygodnia uroiłam sobie, że mi się szyjka macicy skraca bo czuję ruchy dziecka jakby w pochwie. Zastanawiam się czy mały mnie nie kopie po prostu po pęcherzu bo moje ,,zapalenie pęcherza'' dziwnie ujawnia się w trakcie jego aktywności. No ale i tak za każdym razem jak poczuję kopniaka w krok to mam wrażenie, że mi to dziecko zaraz wypadnie. Na szczęście wizyta już we wtorek.

Paula55, aswalda, kark lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dba wiem wiem ale mnie dobija ta niepewnosc i brak ich reakcji na zglaszAne dolegliwosci ja mowie ze mam skurcze to slysze wiecej dac mi nie moga ale zeby szyjke sprawdzic czy cos to nie mam na co liczyc... a jak tam u Ciebie??
    ja nie mogę narzekać, u mnie opieka bardzo dobra, jak mnie mocno bolało to od razu lekarz kazał dać tabletki przeciwbólowe. Ja czuję się już dobrze, myślę, że jak w pon będzie ordynator to mnie wypisze.
    Karolina radzę im się popłakać, może zmiękną ;)
    wczoraj jak chcieli mi osłuchać małego to nie dało rady, bo zjadłam słodkie i wiecznie się ruszał, aż pielęgniarka się śmiała :)czułam kopniaki jak szukała mi jego tętna :D
    a myśmy psa nazwali psa "Sony" :D żałujemy, że nie nazwaliśmy go "Nypel", bo jest z krótkimi nogami i długim tułowiem :D sąsiad na działce zawołał go "panasonic" i wszyscy w śmiech :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 09:27

kark, Zaczarowana lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion, to ja zawsze zwierzętom dawałam imiona "ludzkie". A że miałam dużo zwierzątek w życiu to większość imion z jakimś zwierzątkiem kojarzę, ale zupełnie mi to nie przeszkadza. Jak ktoś np. mówi, że miał psa "Kubę" a lubił tego psa to co za problem, żeby jego dziecko nosiło takie imię? Ja miałam psa Maksa, a jak mój mąż zaproponował to imię dla naszego synka to od razu mi się spodobało. Fakt, że jeszcze inne rozpatrujemy, ale ani ja, ani nikt z mojej rodziny, mimo że im też się z naszym psem kojarzy, nie uważają tego za coś złego :)
    A że złośliwa ze mnie bestia, to jakby mi ktoś wyjechał z tekstem, że jakieś imię jest jak dla pas, to pewnie z zupełnie poważną miną bym powiedziała coś w stylu "No w sumie tak.. Ale mamy jeszcze inne typy. Azor i Burek". Uwierzcie mi, że takie złośliwości zamykają usta wszystkim, którzy niepotrzebnie się wtrącają :P

Io, aswalda, kark, akuszerka89, dba lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry laseczki :) ja tez w dobrym humorze bo dzis POLSKA :) mimo ze bedziemy na miejscu w nocy az brzuch mnie z nerwow boli :P

Akuszerka dzieki za wyjasnienie :) czyli u nas tez licza po swojemu hehe :) to oficjalnie mowie ze jestem w 22 tyg a za tydz zaczynam 6 mies :) wow :)

Stardust super ze sie pogodziliscie z mezem :)
    Dba dobrże wiedziec ze juz lepiej z wami!!!! :) maluch daje znac wiec jest silny :)
    Lo dziekuje za info ;)

A moj wczoraj poswietowal rozpoczecie urlopu i tak chrapal ze myslalam ze wyjde z siebie :) za to moj synus kochany tak wieczorem wariowal ze mezus poczyl pierwsze kopniaki i potem "grali w pilke" rażem na moim brzuchu haha :)

Ja wspominalam o imionach... Bo mi sie przykro przez tescia zrobilo :(
    Powiedzcie mi... Czy TIAGO to naprawde takie chore i inne imie... Nie mozna takiego nadac??? Bo moze ja jestem zaslepiona???

akuszerka89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien dobry laseczki :) ja tez w dobrym humorze bo dzis POLSKA :) mimo ze bedziemy na miejscu w nocy az brzuch mnie z nerwow boli :P

Akuszerka dzieki za wyjasnienie :) czyli u nas tez licza po swojemu hehe :) to oficjalnie mowie ze jestem w 22 tyg a za tydz zaczynam 6 mies :) wow :)

Stardust super ze sie pogodziliscie z mezem :)
    Dba dobrże wiedziec ze juz lepiej z wami!!!! :) maluch daje znac wiec jest silny :)
    Lo dziekuje za info ;)

A moj wczoraj poswietowal rozpoczecie urlopu i tak chrapal ze myslalam ze wyjde z siebie :) za to moj synus kochany tak wieczorem wariowal ze mezus poczyl pierwsze kopniaki i potem "grali w pilke" rażem na moim brzuchu haha :)

Ja wspominalam o imionach... Bo mi sie przykro przez tescia zrobilo :(
    Powiedzcie mi... Czy TIAGO to naprawde takie chore i inne imie... Nie mozna takiego nadac??? Bo moze ja jestem zaslepiona???
    Paula, imię jest oryginalne, ale pewnie tylko w Polsce. Na świecie na pewno nie wzbudziło by tylu emocji :P I wcale nie jest trudne to zapamiętania - mi od razu wpadło do głowy i nie miałam problemu z zapamiętaniem.
    Ja bym dzidzi tak nie dała na imię, ale tylko dlatego, że mieszkam w Polsce i nie zamierzam nigdzie się przeprowadzać. Jakbym miała w perspektywie życie za granicą to też bym się zastanowiła nad imieniem, które byłoby łatwe do zapamiętania i wymówienia dla obcojęzycznych.
    Teściami bym się nie przejmowała w ogóle. Nikim bym się nie przejmowała. Fakt - ważne, żeby ojcu dziecka też się podobało, szkoda, że jest on taki podatny na wpływy.
    Ja Ci powiem, że jestem taka, że zawsze robię na przekór wszystkim (oprócz męża) i jak ktoś mi rzuca propozycje imion, to ja tym bardziej wybiorę inne :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust dziekuje :*
    Wiem ze jest oryginalne ale mysle ze bez przesady :) no zobaczymy co powiedza u mnie :P
    Hehe :) chyba podswiadomie szukalam aprobaty kogos z "zewnatrz" :P

Kiedys chcemy wrocic do Pl ale co zycie przyniesie to sie okaze :)

A ja mialam bardzo nieprzyjemna sytuacje teraz z moim i jestem cala zaryczana :( ehh pierwszy raz od kad jestesmy razem zdazylo sie ze sie wkurzylam bo zrobil glupote i dowiaduje sie o tym od obcych ludzi :( co za dzien... :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - moim zdanem imię ładne. Pytanie jak się komponuje z nazwiskiem bo to też ważne. Ja bym takiego nie dała, bo wolę polskie imiona, ale uważam, że skoro mieszkacie za granicą to jak najbardziej pasuje. Ja zwracam uwage na to czy moim rodzicom imię się podoba, ale nie zamierzam sugerować się tylko tym. Prawda jest taka, że już niedługo będziemy wysłuchiwać, że źle dziecko ubieramy, karmimy, nosimy itp. Także do marudzenia czas się przygotować bo dalej będzie jeszcze gorzej. :P
    Moim rodzicom i dziadkom nie podobają się niektóre imiona, które ja wybrałam. Nie wiem jeszcze na ktore się zdecyduję ale najwyżej będą musieli się z tym pogodzić.

aswalda lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ