X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Haaa i ja dziś rozpoczynam 23 tydzień ciąży. Brzuszek rośnie i ma się znakomicie. Oto dowód:

581fd37bdc59fc1fmed.jpg

aswalda, Paula55, hela, verynice, assantea, Patu, nenka, madiiiii, akuszerka89, mycha89, kark lubią tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Aluśka, ja nie czuję jeszcze ruchów, bo mam łożysko na przedniej ścianie,więc muszę poczekać aż dziecko się wzmocni i będzie naprawdę mocno kopało :-)
    ja też mam na przedniej i czuję już dawno, chyba jestem ewenementem :D wydaje mi się, że to raczej kwestia indywidualna

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia no niezly apartament ;)
    A to ja tez sobie na nowy tydz zaraz fote cykne :P

Gosia19 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja mimo wszystko mam brzuch nadal mały i po prostu czuję gdzie i w jakiej pozycji leży :) Jak kopie czy się wygina to zazwyczaj po lewej i po prawej stronie brzucha na raz, tuż nad wzgórkiem. Z jednej strony to fajne, ale z drugiej przez to się denerwuję, bo wiem, że ten uparciuch upatrzył sobie to miejsce :/ A jak ma charakter po tatusiu to nie odpuści aż do urodzenia :P I co ja zrobię, w poprzek chyba tylko jest opcja cesarki, nie?

Ale zauważyłam, że w nocy ma "pory czuwania" 23, 3 i 7 i mam nadzieję, że jak się urodzi to zapamięta te pory :D

Ok, lecę, bo muszę jeszcze wydrukować kupony do kfc albo mcdonaldsa, dziś kino i niezdrowe jedzenie czyli idealne prezenty na imieniny 5-cio latki :P

Dziewczyno, do porodu jeszcze masz sporo czasu, nie martw sie na zapas. Nie wkręcaj sobie :) Trzeba myślec pozytywnie i jeśli nie mamy powodów do zmartwień to sie nie martwmy :) Dla dobra dzidziusia

relg4z17djzzyjqt.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion, to ja się w ogóle nie przejmuję opinią innych. Najważniejsze, że mi i mężowi się podoba i kropka. Jakie wybierzemy, do takiego reszta musi się przyzwyczaić i myślę, że po niedługim czasie nikt się nad tym nie będzie zastanawiał.
    Dla przykładu, moja siostra nazwała córkę Paraskiewi, bo jej mąż jest Grekiem i jego mama ma tak na imię. Co prawda nie mieszkają w Polsce, ale rodzina długo roztrząsała ten temat i nie mogli dobrze zapamiętać, a teraz nikt nie zwraca na to uwagi, wydaje się to być czymś zupełnie normalnym. Z kolei synowi dali na imię Michael, ale wszyscy wołają na niego Harry i nie ma problemu:-)

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 22 tyg ;)
    Sorry za balagan ale wlasnie sie pakujemy :)

2hsamo5.jpg

AniaDS, Gosia19, assantea, aswalda, stardust87, Patu, verynice, nenka, madiiiii, akuszerka89, kark lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też bym chciała dodać zdjęcie, jak to robicie? I jak ustawić suwaczek? Kurde nie wiem jak się poruszać po tym forum :-( pięknie wyglądają wasze brzuszki:-)

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne dresy i widze, że wygodne muszą być, bo nisko leżą, gdzie moge takie dostać ? :-)

Paula55 wrote:
    A to my w 22 tyg ;)
    Sorry za balagan ale wlasnie sie pakujemy :)

2hsamo5.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Fajne dresy i widze, że wygodne muszą być, bo nisko leżą, gdzie moge takie dostać ? :-)

Mam takich juz 2 pary i napewno jeszcze kupie. Sa wspaniale i wygodne :) cale £5 w Primarku :)
    Jest chyba milion wzorow do wyboru :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny też bym chciała dodać zdjęcie, jak to robicie? I jak ustawić suwaczek? Kurde nie wiem jak się poruszać po tym forum :-( pięknie wyglądają wasze brzuszki:-)

Ja wchodze tu bo nie trzeba sie rejestrowac :)

http://pl.tinypic.com/

Wybieram zdj, potem rozmiar i laduje :) po kilku sek wyskakuja ci linki z adresem ktory trzeba skopiowac i wklejasz tak samo jak dodajesz post :)
    Wybierz ten drugi link z A suwaczek.... Klikasz na jeden ktorejs z nas i tam masz cala instrukcje. Potem wchodzisz w ustawienia na twoim koncie i tam masz podpis na forum  wklejasz link ze str z suwaczkiem i gotowe

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo :-) a jeszcze proszę powiedź mi czy , żeby wejść na forum na wątek wrześniówek zawsze wchodzisz w społecznosc --> forum---> ogólne---> i tam szukasz wrześniówek czy da się to szybciej zrobić ? :-)

Paula55 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze otwarta zakladke :) hehe
    Zreszta mam milion otwartych :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• deidre Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha!
    Mam jak Ty, Paula! zawsze milion zakładek otwartych :D

A Primark to coś czego mi bardzo brakuje w Polsce... zazdroszczę ;-)

v50lkjv.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któras z Was pisała o adapterach do pasów - ale takich które sprawdza się też przy sukience. Czy możecie podać mi który to był model? Potrzebuje dość pilnie bo dużo jeżdżę i coraz mniej mi wygodnie z tym pasem na brzuchu

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próba mojego suwaczka :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm może teraz ?

atdci09kamv7205a.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Któras z Was pisała o adapterach do pasów - ale takich które sprawdza się też przy sukience. Czy możecie podać mi który to był model? Potrzebuje dość pilnie bo dużo jeżdżę i coraz mniej mi wygodnie z tym pasem na brzuchu

To jest taki pas: http://allegro.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-i4154780433.html
    z zapięciami z boku, nie w kroku (w kroku ciężko jest z sukienką/spódnicą)

v50lkjv.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w ten deszczowy dzionek :)

Wiem że u Fipsik wszystko o.k. i że najpierw u rodzinki na święta była a teraz "majówkuje" nad morzem :)

akuszerka89, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek dziala :)

Ojj Primark to moj drugi dom haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam
    Dzisiejsze samopoczucie lepsze bo dzisiaj przynieślibmi truskawki :)
    Dajcie mi poniedziałek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 13:21

Paula55, madiiiii lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ