X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Haaa i ja dziś rozpoczynam 23 tydzień ciąży. Brzuszek rośnie i ma się znakomicie. Oto dowód:

581fd37bdc59fc1fmed.jpg

aswalda, Paula55, hela, verynice, assantea, Patu, nenka, madiiiii, akuszerka89, mycha89, kark lubią tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Aluśka, ja nie czuję jeszcze ruchów, bo mam łożysko na przedniej ścianie,więc muszę poczekać aż dziecko się wzmocni i będzie naprawdę mocno kopało :-)
    ja też mam na przedniej i czuję już dawno, chyba jestem ewenementem :D wydaje mi się, że to raczej kwestia indywidualna

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia no niezly apartament ;)
    A to ja tez sobie na nowy tydz zaraz fote cykne :P

Gosia19 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja mimo wszystko mam brzuch nadal mały i po prostu czuję gdzie i w jakiej pozycji leży :) Jak kopie czy się wygina to zazwyczaj po lewej i po prawej stronie brzucha na raz, tuż nad wzgórkiem. Z jednej strony to fajne, ale z drugiej przez to się denerwuję, bo wiem, że ten uparciuch upatrzył sobie to miejsce :/ A jak ma charakter po tatusiu to nie odpuści aż do urodzenia :P I co ja zrobię, w poprzek chyba tylko jest opcja cesarki, nie?

Ale zauważyłam, że w nocy ma "pory czuwania" 23, 3 i 7 i mam nadzieję, że jak się urodzi to zapamięta te pory :D

Ok, lecę, bo muszę jeszcze wydrukować kupony do kfc albo mcdonaldsa, dziś kino i niezdrowe jedzenie czyli idealne prezenty na imieniny 5-cio latki :P

Dziewczyno, do porodu jeszcze masz sporo czasu, nie martw sie na zapas. Nie wkręcaj sobie :) Trzeba myślec pozytywnie i jeśli nie mamy powodów do zmartwień to sie nie martwmy :) Dla dobra dzidziusia

relg4z17djzzyjqt.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion, to ja się w ogóle nie przejmuję opinią innych. Najważniejsze, że mi i mężowi się podoba i kropka. Jakie wybierzemy, do takiego reszta musi się przyzwyczaić i myślę, że po niedługim czasie nikt się nad tym nie będzie zastanawiał.
    Dla przykładu, moja siostra nazwała córkę Paraskiewi, bo jej mąż jest Grekiem i jego mama ma tak na imię. Co prawda nie mieszkają w Polsce, ale rodzina długo roztrząsała ten temat i nie mogli dobrze zapamiętać, a teraz nikt nie zwraca na to uwagi, wydaje się to być czymś zupełnie normalnym. Z kolei synowi dali na imię Michael, ale wszyscy wołają na niego Harry i nie ma problemu:-)

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 22 tyg ;)
    Sorry za balagan ale wlasnie sie pakujemy :)

2hsamo5.jpg

AniaDS, Gosia19, assantea, aswalda, stardust87, Patu, verynice, nenka, madiiiii, akuszerka89, kark lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też bym chciała dodać zdjęcie, jak to robicie? I jak ustawić suwaczek? Kurde nie wiem jak się poruszać po tym forum :-( pięknie wyglądają wasze brzuszki:-)

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne dresy i widze, że wygodne muszą być, bo nisko leżą, gdzie moge takie dostać ? :-)

Paula55 wrote:
    A to my w 22 tyg ;)
    Sorry za balagan ale wlasnie sie pakujemy :)

2hsamo5.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Fajne dresy i widze, że wygodne muszą być, bo nisko leżą, gdzie moge takie dostać ? :-)

Mam takich juz 2 pary i napewno jeszcze kupie. Sa wspaniale i wygodne :) cale £5 w Primarku :)
    Jest chyba milion wzorow do wyboru :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny też bym chciała dodać zdjęcie, jak to robicie? I jak ustawić suwaczek? Kurde nie wiem jak się poruszać po tym forum :-( pięknie wyglądają wasze brzuszki:-)

Ja wchodze tu bo nie trzeba sie rejestrowac :)

http://pl.tinypic.com/

Wybieram zdj, potem rozmiar i laduje :) po kilku sek wyskakuja ci linki z adresem ktory trzeba skopiowac i wklejasz tak samo jak dodajesz post :)
    Wybierz ten drugi link z A suwaczek.... Klikasz na jeden ktorejs z nas i tam masz cala instrukcje. Potem wchodzisz w ustawienia na twoim koncie i tam masz podpis na forum  wklejasz link ze str z suwaczkiem i gotowe

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo :-) a jeszcze proszę powiedź mi czy , żeby wejść na forum na wątek wrześniówek zawsze wchodzisz w społecznosc --> forum---> ogólne---> i tam szukasz wrześniówek czy da się to szybciej zrobić ? :-)

Paula55 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze otwarta zakladke :) hehe
    Zreszta mam milion otwartych :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• deidre Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha!
    Mam jak Ty, Paula! zawsze milion zakładek otwartych :D

A Primark to coś czego mi bardzo brakuje w Polsce... zazdroszczę ;-)

v50lkjv.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któras z Was pisała o adapterach do pasów - ale takich które sprawdza się też przy sukience. Czy możecie podać mi który to był model? Potrzebuje dość pilnie bo dużo jeżdżę i coraz mniej mi wygodnie z tym pasem na brzuchu

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próba mojego suwaczka :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm może teraz ?

atdci09kamv7205a.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Któras z Was pisała o adapterach do pasów - ale takich które sprawdza się też przy sukience. Czy możecie podać mi który to był model? Potrzebuje dość pilnie bo dużo jeżdżę i coraz mniej mi wygodnie z tym pasem na brzuchu

To jest taki pas: http://allegro.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-i4154780433.html
    z zapięciami z boku, nie w kroku (w kroku ciężko jest z sukienką/spódnicą)

v50lkjv.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w ten deszczowy dzionek :)

Wiem że u Fipsik wszystko o.k. i że najpierw u rodzinki na święta była a teraz "majówkuje" nad morzem :)

akuszerka89, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek dziala :)

Ojj Primark to moj drugi dom haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam
    Dzisiejsze samopoczucie lepsze bo dzisiaj przynieślibmi truskawki :)
    Dajcie mi poniedziałek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 13:21

Paula55, madiiiii lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ