Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
deidre wrote:To jest taki pas: http://allegro.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-i4154780433.html
z zapięciami z boku, nie w kroku (w kroku ciężko jest z sukienką/spódnicą)
deidre lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Za to dziewczynom, które mają płaskie sutki polecam nakładki na sutki. Używa się ich tydzień, bo potem faktycznie sutki przybierają już odpowiedni kształt, ale kurcze super sprawa i mniej stresu dla mamy i głodnego, zdenerwowanego dziecka
Ale skoro polecasz, to na pewno spróbuję.
Ja gadaniem innych na temat imion nie przejmuję się. Jak ktoś jest taki do przodu z gadaniem, że moje imię jest złe itp., to niech sam sobie sprawi dziecko i niech się wykaże przy wybieraniu dla niego imienia. No bez kitu, drażnią mnie tacy ludzieA czepianie się imienia, bo jakiś pies tak się zwał, to już gruba przesada. Czyja to wina, że niektórzy nadają "ludzkie" imiona psom ? U nas teściowa kiedyś miała psa o imieniu Sara, imię bardzo mi się podoba, ale nie rozważam go, bo dziwnie by to wyglądało w rodzinie, tym bardziej, że oni w domu często wspominają tego psa. Nie mam jednak nic przeciwko temu, żeby ktoś nazwał tak swoją córkę, przecież to imię jak najbardziej dla człowieka! A tak jeszcze na dokładkę powiem, że mój dziadek miał kiedyś konia - Kasię, a jej córka to była Basia
I co z tego ? Swoją drogą ciekawa jestem co moja teściowa odwali, jak się dowie jakie imię wybraliśmy (jak je w końcu wybierzemy). Już raz powiało grozą jak mi powiedziała, że to musi być ładne, normalne (!) imię.
Dziewczyny, przez to Wasze pisanie o wózkach wpadłam w mega stresNormalnie na poniedziałek zarządziłam wyprawę po wózek! Otóż okazuje się, że w tej Kanadzie nie mają wózków 3 w 1, są tylko 2 w 1 (spacerówka i fotelik-nosidełko), długo szukałam, ale nie znalazłam żądnego wózka 3 w 1, w końcu znalazłam 2 w 1 gondola i spacerówka, ale wybór jest co najmniej żenujący. Same czarne wózki z osłonkami w jakimś kolorze i nie wyglądają ogólnie zbyt ciekawie, o cenie nie wspomnę. Mąż rozmawiał z kuzynką i okazuje się, że oni korzystają raczej z tych wózków spacerówka i fotelik, rzadko używają gondoli, no ona w każdym razie nie używała i dziwiła się, że ja się upieram na gondolę
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego, że mam niemowlę wozić na spacery cały czas w foteliku! Ja rozumiem na chwilę, na zakupy, ale na normalne spacery po parku ? Może ja na to źle patrzę, ale dla mnie to jest dziwne i nie podoba mi się to wcale. Ciekawa jestem czy Nelus spotkała jakiś dobry wózek z gondolą u siebie...
Tak więc chcąc uniknąć stresu zarządziłam poszukiwania wózka w Polsce i to jeszcze przed wyjazdem. Muszę go znaleźć sama z pomocą rodziców, potem skonsultować się z Mężem za pomocą skype (chociaż myślę, że on zda się na mój wybór), kupić w sklepie albo na allegro jeśli znajdę taniej, zapakować i...wysłać
Chyba nie muszę wspominać, że na temat wózków wiem tyle co nic ? Jedyne co wiem, to jaki kolor bym chciała hahaha, ale to już chyba coś
No żarty jakieś normalnie, ale inaczej tego nie widzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 13:29
-
assantea wrote:Któras z Was pisała o adapterach do pasów - ale takich które sprawdza się też przy sukience. Czy możecie podać mi który to był model? Potrzebuje dość pilnie bo dużo jeżdżę i coraz mniej mi wygodnie z tym pasem na brzuchu
Proszę linka https://babymama.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-advanced-p100.html
ja kupiłam własnie na tej stronie. nie wiem czy gdzieś są tańsze, ale jak potrzebujesz szybko to polecam tę stronę, bo jak rano zamówiłam towar w poniedziałek, to we wtorek już był u mnie kurierassantea lubi tę wiadomość
-
a ja się zabrałam za zakupy internetowe. o ile ciuszki lubię kupować "na żywo" tak stwierdziłam, że akcesoria wolę kupić w necie, bo są o niebo tańsze (szczególnie jak przez ceneo się szuka)
Tak więc zamówiłam właśnie laktator elektryczny Canpol i 2 butelki Lovi Medica+ i jakaś taka uchachana jestem z tego powoduAż dzidź się chyba podekscytował, bo w czasie składania zamówienia się obudził i zaczął mnie po pęcherzu kopać
akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:A co do sutkow... To wy macie takie caly czas sterczace???
Bo u mnie polozna wogole nic nie mowila i nie widziala moich bimbalkow
Szczypanie przed porodem coś pomoże?.. -
stardust87 wrote:ja mam zupełnie płaskie. I duże. W ogóle nieseksowne. A problem będę miała jak nie "wstaną", bo w moim szpitalu zakaz jest używania nakładek na sutki..
Szczypanie przed porodem coś pomoże?..
Nie wiem czy pomoże, mi ginekolog powiedział, że tak gdzieś w III trymestrze powinnam zacząć parę razy dziennie tak z nimi pracować. I może źle to ujęłam... nie szczypanie, tylko takie łapanie za sutek i lekkie pociągnięcie -
Zaczarowana wrote:Dlaczego jest zakaz ? Mówili, że szkodzą czy jak ?
Nie wiem czy pomoże, mi ginekolog powiedział, że tak gdzieś w III trymestrze powinnam zacząć parę razy dziennie tak z nimi pracować. I może źle to ujęłam... nie szczypanie, tylko takie łapanie za sutek i lekkie pociągnięciesię mąż ucieszy
A zakaz nie wiem czemu. Bo ten szpital to taki z tytułem "rodzić po ludzku" i "szpital przyjazny karmieniu" czy coś tam. I coś mówili, że w związku z tym promują "naturalne" karmienie dosłownie i że te nakładki oduczają dzieci ssania czy coś tam. Nie pamiętam. Ale jak byk wisi na oddziale ta informacja o szpitalu przyjaznym karmieniu i dlatego ani nie proponują ani nie pozwalają na korzystanie z tych nakładek -
Jaki dzisiaj okropny dzień. Pogoda tragiczna, u nas jest 5 stopni! Mąż właśnie wyciągnął grzejniczek. Ogólnie człowiek jest taki jakiś przybity i nic się nie chce. Na domiar złego boli mnie głowa, ale nie chce brać tabletek bo czesto mam migreny i wolę nie faszerować mojego maleństwa lekami za każym razem.
Na poprawę humoru zrobiłam sobie zdjęcia mojej wyprawki dla maluszka. Muszę się pochwalić.
Moje wczorajsze zakupy:
No i ciuszki, ktore uzbierałam już wcześniej. Trochę kupilismy sami, a resztę kupiły moja mama i siostra.
aswalda, Kaarolina, verynice, Paula55, stardust87, le'nutka, akuszerka89, karolcia:)))), Nelus, Patu, justysia90 lubią tę wiadomość
-
Ja też na pewno je zakupię. Mam płaskie, wprawdzie wstają
czasami wiadomo ale podobno objawem jest też to, że jak się ściśnie pierś tak 3 cm od brodawki to sutek nie wychodzi tylko się chowa. myślałam do tej pory, że to normalne... no nic trzeba będzie przed porodem wprowadzić do codziennego rytuału ciągnięcie sutków heh mąż będzie zadowolony
na razie jednak nie dotykam, bo jeszcze wywołam poród i się narobi.
pisałyście o wózkach mi bardzo podoba się ten i chyba się na niego zdecyduję, bo jest tani i z tego co piszą lekki. W blokach to się przydaje. Poza tym producent bliziutko to się osobiście przejadę go obejrzeć
http://allegro.pl/wozek-zipp-3w1-bogata-kolorystyka-gratisy-24h-i4195645379.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 14:09
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:ojjjj Karolina przypomniałaś mi cholercia o truskawkach! W Corwacji jadłam codziennie z gałką lodów waniliowych mmmmm, co ja teraz zrobie jak wszystko zamknięte i truskawek brak, ajjjj Karola
kochana jest
Io lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
A co to jest na pierwszym zdjęciu to na czym leży butelka i smoczek?
Pokazałam Twoje zdobycze mojemu, bo ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy, kurde! Po połówkowym lecę na zakupy, bo już nie moge wytrzymać jak oglądam wasze!
Io wrote:Jaki dzisiaj okropny dzień. Pogoda tragiczna, u nas jest 5 stopni! Mąż właśnie wyciągnął grzejniczek. Ogólnie człowiek jest taki jakiś przybity i nic się nie chce. Na domiar złego boli mnie głowa, ale nie chce brać tabletek bo czesto mam migreny i wolę nie faszerować mojego maleństwa lekami za każym razem.
Na poprawę humoru zrobiłam sobie zdjęcia mojej wyprawki dla maluszka. Muszę się pochwalić.
Moje wczorajsze zakupy:
No i ciuszki, ktore uzbierałam już wcześniej. Trochę kupilismy sami, a resztę kupiły moja mama i siostra.
Io lubi tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:A co to jest na pierwszym zdjęciu to na czym leży butelka i smoczek?
Pokazałam Twoje zdobycze mojemu, bo ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy, kurde! Po połówkowym lecę na zakupy, bo już nie moge wytrzymać jak oglądam wasze!
Mi to wygląda na śpiworek -
No na razie mamy same nowe rzeczy. Dla moich rodziców to będzie pierwszy wnuczek więc chca mu dać wszystko, a że moja mama jest wyjątkowo rozrzutną kobietą to szaleje po sklepach. Moja siostra nie ma swoich dzieci i już od kilku lat pytała kiedy zostanie chrzestna więc też już się z mamą licytują, która ładniejsze ubranka kupiła. Smiejemy się z mężem, że my za dużo nie wydamy na wyprawkę. Poza tym 99% z tych ubranek było kupionych w sklepach internetowych więc nie były tak drogie jak te w sklepach.
Jeżeli chodzi o ilość to i tak mi się wydaje, że jeszcze dużo brakuje.
Karolaa - to jest śpiworek -
Hehe wlasnie sie zastanawialam o co kaman z tymi spodniami i domyslilam sie ze byly kuoione w ciemno
Ojj ja mysle ze po domu spokojnie mozna zakladac
Sama sie zastanawialam bo mialam szaro rozowe spioszki jedne czy je zostawic ale mam tyle ciuchow ze polecialy fo pl
To super masz z mama i siostrana nie mam pojecia czy u nas ktos cos kupi
Zreszta z ubranek na teraz nic nam nie trzeba
My synkowi brata mojego narzeczonego kupilismy ta elektryszna hustawke-bujaczek z fisher price i juz czeka w plw niedziele powedruje do maluszka