X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • assantea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    To jest taki pas: http://allegro.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-i4154780433.html
    z zapięciami z boku, nie w kroku (w kroku ciężko jest z sukienką/spódnicą)
    dziękuję bardzo:-* No to trzeba będzie się zaopatrzyć w ten wynalazek:-)

deidre lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjjj Karolina przypomniałaś mi cholercia o truskawkach! W Corwacji jadłam codziennie z gałką lodów waniliowych mmmmm, co ja teraz zrobie jak wszystko zamknięte i truskawek brak, ajjjj Karola :-)

Kaarolina lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Za to dziewczynom, które mają płaskie sutki polecam nakładki na sutki. Używa się ich tydzień, bo potem faktycznie sutki przybierają już odpowiedni kształt, ale kurcze super sprawa i mniej stresu dla mamy i głodnego, zdenerwowanego dziecka :)
    Mi ginekolog już teraz powiedział, że przed porodem będę musiała "podszczypywać" sutki, bo nie są sterczące i mała będzie miała problem przy jedzeniu. Myślałam, że takie nakładki to są po to, żeby nie bolało i wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że utrudniają niemowlęciu ssanie, ale ręki nie dam sobie uciąć :P Ale skoro polecasz, to na pewno spróbuję.

Ja gadaniem innych na temat imion nie przejmuję się. Jak ktoś jest taki do przodu z gadaniem, że moje imię jest złe itp., to niech sam sobie sprawi dziecko i niech się wykaże przy wybieraniu dla niego imienia. No bez kitu, drażnią mnie tacy ludzie :/ A czepianie się imienia, bo jakiś pies tak się zwał, to już gruba przesada. Czyja to wina, że niektórzy nadają "ludzkie" imiona psom ? U nas teściowa kiedyś miała psa o imieniu Sara, imię bardzo mi się podoba, ale nie rozważam go, bo dziwnie by to wyglądało w rodzinie, tym bardziej, że oni w domu często wspominają tego psa. Nie mam jednak nic przeciwko temu, żeby ktoś nazwał tak swoją córkę, przecież to imię jak najbardziej dla człowieka! A tak jeszcze na dokładkę powiem, że mój dziadek miał kiedyś konia - Kasię, a jej córka to była Basia ;) I co z tego ? Swoją drogą ciekawa jestem co moja teściowa odwali, jak się dowie jakie imię wybraliśmy (jak je w końcu wybierzemy). Już raz powiało grozą jak mi powiedziała, że to musi być ładne, normalne (!) imię.

Dziewczyny, przez to Wasze pisanie o wózkach wpadłam w mega stres :P Normalnie na poniedziałek zarządziłam wyprawę po wózek! Otóż okazuje się, że w tej Kanadzie nie mają wózków 3 w 1, są tylko 2 w 1 (spacerówka i fotelik-nosidełko), długo szukałam, ale nie znalazłam żądnego wózka 3 w 1, w końcu znalazłam 2 w 1 gondola i spacerówka, ale wybór jest co najmniej żenujący. Same czarne wózki z osłonkami w jakimś kolorze i nie wyglądają ogólnie zbyt ciekawie, o cenie nie wspomnę. Mąż rozmawiał z kuzynką i okazuje się, że oni korzystają raczej z tych wózków spacerówka i fotelik, rzadko używają gondoli, no ona w każdym razie nie używała i dziwiła się, że ja się upieram na gondolę :/ Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego, że mam niemowlę wozić na spacery cały czas w foteliku! Ja rozumiem na chwilę, na zakupy, ale na normalne spacery po parku ? Może ja na to źle patrzę, ale dla mnie to jest dziwne i nie podoba mi się to wcale. Ciekawa jestem czy Nelus spotkała jakiś dobry wózek z gondolą u siebie...
    Tak więc chcąc uniknąć stresu zarządziłam poszukiwania wózka w Polsce i to jeszcze przed wyjazdem. Muszę go znaleźć sama z pomocą rodziców, potem skonsultować się z Mężem za pomocą skype (chociaż myślę, że on zda się na mój wybór ;) ), kupić w sklepie albo na allegro jeśli znajdę taniej, zapakować i...wysłać :P Chyba nie muszę wspominać, że na temat wózków wiem tyle co nic ? Jedyne co wiem, to jaki kolor bym chciała hahaha, ale to już chyba coś :) No żarty jakieś normalnie, ale inaczej tego nie widzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 13:29

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Któras z Was pisała o adapterach do pasów - ale takich które sprawdza się też przy sukience. Czy możecie podać mi który to był model? Potrzebuje dość pilnie bo dużo jeżdżę i coraz mniej mi wygodnie z tym pasem na brzuchu
    a no ja. :) Proszę linka https://babymama.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-advanced-p100.html
    ja kupiłam własnie na tej stronie. nie wiem czy gdzieś są tańsze, ale jak potrzebujesz szybko to polecam tę stronę, bo jak rano zamówiłam towar w poniedziałek, to we wtorek już był u mnie kurier :P

assantea lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sutkow... To wy macie takie caly czas sterczace???
    Bo u mnie polozna wogole nic nie mowila i nie widziala moich bimbalkow :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zabrałam za zakupy internetowe. o ile ciuszki lubię kupować "na żywo" tak stwierdziłam, że akcesoria wolę kupić w necie, bo są o niebo tańsze (szczególnie jak przez ceneo się szuka) :)
    Tak więc zamówiłam właśnie laktator elektryczny Canpol i 2 butelki Lovi Medica+ i jakaś taka uchachana jestem z tego powodu :D Aż dzidź się chyba podekscytował, bo w czasie składania zamówienia się obudził i zaczął mnie po pęcherzu kopać :P

akuszerka89 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A co do sutkow... To wy macie takie caly czas sterczace???
    Bo u mnie polozna wogole nic nie mowila i nie widziala moich bimbalkow :P
    ja mam zupełnie płaskie. I duże. W ogóle nieseksowne. A problem będę miała jak nie "wstaną", bo w moim szpitalu zakaz jest używania nakładek na sutki.. :|
    Szczypanie przed porodem coś pomoże?..

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja mam zupełnie płaskie. I duże. W ogóle nieseksowne. A problem będę miała jak nie "wstaną", bo w moim szpitalu zakaz jest używania nakładek na sutki.. :|
    Szczypanie przed porodem coś pomoże?..
    Dlaczego jest zakaz ? Mówili, że szkodzą czy jak ?
    Nie wiem czy pomoże, mi ginekolog powiedział, że tak gdzieś w III trymestrze powinnam zacząć parę razy dziennie tak z nimi pracować. I może źle to ujęłam... nie szczypanie, tylko takie łapanie za sutek i lekkie pociągnięcie ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Dlaczego jest zakaz ? Mówili, że szkodzą czy jak ?
    Nie wiem czy pomoże, mi ginekolog powiedział, że tak gdzieś w III trymestrze powinnam zacząć parę razy dziennie tak z nimi pracować. I może źle to ujęłam... nie szczypanie, tylko takie łapanie za sutek i lekkie pociągnięcie ;)
    zrozumiałam :) się mąż ucieszy :P
    A zakaz nie wiem czemu. Bo ten szpital to taki z tytułem "rodzić po ludzku" i "szpital przyjazny karmieniu" czy coś tam. I coś mówili, że w związku z tym promują "naturalne" karmienie dosłownie i że te nakładki oduczają dzieci ssania czy coś tam. Nie pamiętam. Ale jak byk wisi na oddziale ta informacja o szpitalu przyjaznym karmieniu i dlatego ani nie proponują ani nie pozwalają na korzystanie z tych nakładek :|

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja sie musze w te nakladki zaopatrzyc bo je sie zaklada i nosi przed porkodem...

Stardus ile placilas za laktator??? Bo ja tez chce z tej firmy elektryczny :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki dzisiaj okropny dzień. Pogoda tragiczna, u nas jest 5 stopni! Mąż właśnie wyciągnął grzejniczek. Ogólnie człowiek jest taki jakiś przybity i nic się nie chce. Na domiar złego boli mnie głowa, ale nie chce brać tabletek bo czesto mam migreny i wolę nie faszerować mojego maleństwa lekami za każym razem.
    Na poprawę humoru zrobiłam sobie zdjęcia mojej wyprawki dla maluszka. Muszę się pochwalić. :)
    Moje wczorajsze zakupy:
    1zv7mnn.jpg
    No i ciuszki, ktore uzbierałam już wcześniej. Trochę kupilismy sami, a resztę kupiły moja mama i siostra.
    ta3g93.jpg
    2akfxfq.jpg
    2uptxzl.jpg
    1zfjzwm.jpg
    303cl8j.jpg
    4hxpja.jpg

aswalda, Kaarolina, verynice, Paula55, stardust87, le'nutka, akuszerka89, karolcia:)))), Nelus, Patu, justysia90 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na pewno je zakupię. Mam płaskie, wprawdzie wstają :D czasami wiadomo ale podobno objawem jest też to, że jak się ściśnie pierś tak 3 cm od brodawki to sutek nie wychodzi tylko się chowa. myślałam do tej pory, że to normalne... no nic trzeba będzie przed porodem wprowadzić do codziennego rytuału ciągnięcie sutków heh mąż będzie zadowolony :D na razie jednak nie dotykam, bo jeszcze wywołam poród i się narobi.
    pisałyście o wózkach mi bardzo podoba się ten i chyba się na niego zdecyduję, bo jest tani i z tego co piszą lekki. W blokach to się przydaje. Poza tym producent bliziutko to się osobiście przejadę go obejrzeć :)
    http://allegro.pl/wozek-zipp-3w1-bogata-kolorystyka-gratisy-24h-i4195645379.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 14:09

Paula55 lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    ojjjj Karolina przypomniałaś mi cholercia o truskawkach! W Corwacji jadłam codziennie z gałką lodów waniliowych mmmmm, co ja teraz zrobie jak wszystko zamknięte i truskawek brak, ajjjj Karola :-)
    Hehehe sorrrrry ale moja Teściowa czyta mi chyba w myślach od wczoraj za mną chodziły truskawki ale nikomu nie mówiłam że mam na nie ochotę bo wiedziałam że trudno będzie dostać je teraz... a tu niespodzianka Teściowa do szpitala z kubełkiem truskawek wchodzi :D kochana jest <3

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Io widzę, że wszystko z metkami ;) chyba majątek na to poszedł! :) Ale przecudne ubranka!

Io lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

A co to jest na pierwszym zdjęciu to na czym leży butelka i smoczek?
    Pokazałam Twoje zdobycze mojemu, bo ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy, kurde! Po połówkowym lecę na zakupy, bo już nie moge wytrzymać jak oglądam wasze! :-)

Io wrote:
    Jaki dzisiaj okropny dzień. Pogoda tragiczna, u nas jest 5 stopni! Mąż właśnie wyciągnął grzejniczek. Ogólnie człowiek jest taki jakiś przybity i nic się nie chce. Na domiar złego boli mnie głowa, ale nie chce brać tabletek bo czesto mam migreny i wolę nie faszerować mojego maleństwa lekami za każym razem.
    Na poprawę humoru zrobiłam sobie zdjęcia mojej wyprawki dla maluszka. Muszę się pochwalić. :)
    Moje wczorajsze zakupy:
    1zv7mnn.jpg
    No i ciuszki, ktore uzbierałam już wcześniej. Trochę kupilismy sami, a resztę kupiły moja mama i siostra.
    ta3g93.jpg
    2akfxfq.jpg
    2uptxzl.jpg
    1zfjzwm.jpg
    303cl8j.jpg
    4hxpja.jpg

Io lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda wozek fajny :) tez ogladalam :) i cena naprawde przystepna :)

Lo jejuuu jakie cudne te rzeczy ;) normalnie tylko przytulac hehe :)
    No i masz juz tego troche :P

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    A co to jest na pierwszym zdjęciu to na czym leży butelka i smoczek?
    Pokazałam Twoje zdobycze mojemu, bo ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy, kurde! Po połówkowym lecę na zakupy, bo już nie moge wytrzymać jak oglądam wasze! :-)

Mi to wygląda na śpiworek :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na razie mamy same nowe rzeczy. Dla moich rodziców to będzie pierwszy wnuczek więc chca mu dać wszystko, a że moja mama jest wyjątkowo rozrzutną kobietą to szaleje po sklepach. Moja siostra nie ma swoich dzieci i już od kilku lat pytała kiedy zostanie chrzestna więc też już się z mamą licytują, która ładniejsze ubranka kupiła. Smiejemy się z mężem, że my za dużo nie wydamy na wyprawkę. Poza tym 99% z tych ubranek było kupionych w sklepach internetowych więc nie były tak drogie jak te w sklepach.
    Jeżeli chodzi o ilość to i tak mi się wydaje, że jeszcze dużo brakuje.
    Karolaa - to jest śpiworek :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że te szaro-różowe spodnie można założyć chłopcu? Bo one były kupione jeszcze z myślą, że rośnie nam córeczka ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 14:35

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wlasnie sie zastanawialam o co kaman z tymi spodniami i domyslilam sie ze byly kuoione w ciemno :)
    Ojj ja mysle ze po domu spokojnie mozna zakladac :)
    Sama sie zastanawialam bo mialam szaro rozowe spioszki jedne czy je zostawic ale mam tyle ciuchow ze polecialy fo pl :)

To super masz z mama i siostra :) na nie mam pojecia czy u nas ktos cos kupi :P
    Zreszta z ubranek na teraz nic nam nie trzeba :)

My synkowi brata mojego narzeczonego kupilismy ta elektryszna hustawke-bujaczek z fisher price i juz czeka w pl :) w niedziele powedruje do maluszka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ