Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja już odłożyłam część ubranek - tych typowo dla dziewczynki i nie ma ich na zdjęciach, ale te spodnie tak mi sie podobają, że syn bedzie mi musiał to wybaczyć.
Moi rodzice i siostra są wręcz niezastąpieni. Bardzo chcą pomagać. Mama już dzisiaj dzwoniła, żebym tylko powiedziała co ma jeszcze kupić. Aż mi głupio, że tyle wydają, ale widzę ile im to daje radości. Obiecali też do spółki z moimi dziadkami kupić wózek, łóżeczko, materac i całą pościel. Zamierzają też dużo pomagać. Mama zaklepała sobie 2 tygodnie urlopu na wrzesień. Naprawdę nie wiem jak im się odwdzięczę.
Też chcemy taką hustawkę kupić. Chciałam taką, żeby już od początku można było jej używać. A jaką wy kupiliście? -
Paula55 wrote:Kurde to ja sie musze w te nakladki zaopatrzyc bo je sie zaklada i nosi przed porkodem...
Stardus ile placilas za laktator??? Bo ja tez chce z tej firmy elektryczny -
Io wrote:Jaki dzisiaj okropny dzień. Pogoda tragiczna, u nas jest 5 stopni! Mąż właśnie wyciągnął grzejniczek. Ogólnie człowiek jest taki jakiś przybity i nic się nie chce. Na domiar złego boli mnie głowa, ale nie chce brać tabletek bo czesto mam migreny i wolę nie faszerować mojego maleństwa lekami za każym razem.
Na poprawę humoru zrobiłam sobie zdjęcia mojej wyprawki dla maluszka. Muszę się pochwalić.
Moje wczorajsze zakupy:
No i ciuszki, ktore uzbierałam już wcześniej. Trochę kupilismy sami, a resztę kupiły moja mama i siostra.
też muszę się za ciuszki zabrać
-
Io wrote:No ja już odłożyłam część ubranek - tych typowo dla dziewczynki i nie ma ich na zdjęciach, ale te spodnie tak mi sie podobają, że syn bedzie mi musiał to wybaczyć.
Moi rodzice i siostra są wręcz niezastąpieni. Bardzo chcą pomagać. Mama już dzisiaj dzwoniła, żebym tylko powiedziała co ma jeszcze kupić. Aż mi głupio, że tyle wydają, ale widzę ile im to daje radości. Obiecali też do spółki z moimi dziadkami kupić wózek, łóżeczko, materac i całą pościel. Zamierzają też dużo pomagać. Mama zaklepała sobie 2 tygodnie urlopu na wrzesień. Naprawdę nie wiem jak im się odwdzięczę.
Też chcemy taką hustawkę kupić. Chciałam taką, żeby już od początku można było jej używać. A jaką wy kupiliście?
Nasi w zasadzie nie maja szansy bo my tak dalekoale moja mama ostatnio marudzila przez skypa ze chce wozek kupic
ja nie bardzo chce sie zgodzic bo wiem ile to kosztuje
nie narzekamy na brak gotowki a wiem ile moja mama ma wydatkow bo jest sama.... Tzn z bratem. Rodzice narzeczonego tez nie maja za wiele bo wykanczaja dom... Wiec ja niczego nie oczekuje jesli chodzi o materialne sprawy. Wazne dla mnie jest to ze sa, ze sie bardzo interesuja, czekaja na nas
Ale super jesli u was tak pomagajato bardzo mile
Do mnie mama tez przyleci we wrzesniu mam nadzieje ze zdazy na porodchoc boi sie latac i nie zna jezyka wiec to dla mnie najwiekszy orezent
Tesciowa tez by chciala ale zostala "zaklepana" przez brata T i jego zone do opieki nad malym
Co do chustawki... Kurcze nie podam ci teraz modelu bo zaraz wyjezdzamy na lotnisko
Przypomnij mi sie to jutro zrobie fotkeIo lubi tę wiadomość
-
Jak ktoś zainteresowany to polecam ten sklep z ciuszkami:
http://esklep-dla-dzieci.pl/
Siostra tam kupowała. Przy zakupach za 400 zł dostawa gratis. A ubranka świetnej jakości i dobrych firm. Ja zamierzam resztę ciuszków też tam kupić. Na 56 mam niewiele. 90% na 62. Chcę jeszcze dokupić ciuszki na 68. Większych już nie kupuję, bo z czasem przekonam się co warto kupić.le'nutka lubi tę wiadomość
-
Spokojnej podróży! Jutro się przypomnę.
Wiem ile kasy idzie na wesele bo my 29.06.2013 braliśy ślub. Studnia bez dna. Wesele mielismy na ok 130 osób.
Ja też niczego nie oczekuję od mojej rodziny, nawet im tłumaczę, żeby nie przesadzali, ale oni bardzo chcą mieć swój udział w przygotowaniach do przyjęcia nowego członka rodziny. Poza tym dla nich to nie jest duży problem finansowy. Martwię sie tylko jak na te prezenty zareagują teściowie bo ich po prostu nie stać na to, żeby tyle kupić. Boję się, że będzie im przykro, dlatego o większości rzeczy im nie mowimy.
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Io wrote:Jaki dzisiaj okropny dzień. Pogoda tragiczna, u nas jest 5 stopni! Mąż właśnie wyciągnął grzejniczek. Ogólnie człowiek jest taki jakiś przybity i nic się nie chce. Na domiar złego boli mnie głowa, ale nie chce brać tabletek bo czesto mam migreny i wolę nie faszerować mojego maleństwa lekami za każym razem.
Na poprawę humoru zrobiłam sobie zdjęcia mojej wyprawki dla maluszka. Muszę się pochwalić.
Moje wczorajsze zakupy:
No i ciuszki, ktore uzbierałam już wcześniej. Trochę kupilismy sami, a resztę kupiły moja mama i siostra.
Cudne ciuszkipowiedz gdzie takie ładne kolorowe i praktyczne body z długim rękawkiem i śpiochy można kupić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 15:45
Io lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie, dziewczyny, o pieluchy.
aswalda, pisałaś że kupujesz/kupiłaś 4 paczki pampersów rozmiar 1.
Ile to będzie sztuk? Bo wiadomo że są różne pampersy i mają różną liczbę sztuk w paczce...
Ja kupiłam wczoraj białe pampersy 2 x 78 szt + Baby dream 1 x 30 szt (oczywiście po 1 pieluszce z każdego rodzaju już zepsułam na testy) i tak sobie myślę czy wystarczy na początek... nie przewiduję wielkiego noworodka, ale też i nie malutkiego (ja miałam 4kg/55cm a mąż 3,5kg/50cm)... jakbyśmy zużywali 10 pampersów dziennie to mam na jakieś 2.5 tygodnia, to chyba wystarczy?
Chyba że przeceniam tempo wzrostu malucha i trzeba mieć więcej najmniejszych pampersów... -
nick nieaktualnyJa na początek zakupię pampersy active baby 150szt. Do szpitala kupię takie same tylko że po 32szt. Myśle że starczy, a jak nie to zawsze można zamówić na allegro, z tego co wiem to są bardzo tanie
150szt - 89zł
lo te ciuszki są prześliczne
Io lubi tę wiadomość
-
Wkleję Wam niesamowity tekst, który znalazłam w internecie:
Para nienarodzonych bliźniąt prowadzi rozmowę w brzuchu matki.
“Powiedz mi , czy ty wierzysz w życie po porodzie? pyta jeden z bliźniaków.
“Jasne, zdecydowanie! Tu rośniemy, nabieramy siły by
sprostać temu co nas czeka na zewnątrz“ odpowiada drugi.
“To jest kompletna bzdura“ mówi ten pierwszy. “Przecież nie może być życia
po porodzie; jak przypuszczalnie mogłoby ono wyglądać, pozwól że zapytam?
“Osobiście dokładnie tego nie wiem, ale z pewnością będzie
jaśniej niż tutaj. Przypuszczam tez że będziemy poruszać
się na naszych nogach i odżywiać się przez nasze usta.“
“Nigdy nie słyszałem takich nonsensów! Jeść naszymi ustami, co za
zwariowany pomysł! Przecież my mamy pępowinę która nas karmi. I ty
chcesz gdzieś chodzić? To nie da rady; nasza pępowina jest zbyt krótka!“
“Z pewnością będzie to możliwe. Tam wszystko będzie trochę inne.“
“Oszalałeś! Nikt nigdy nie wrócił po porodzie.
Życie się kończy gdy się rodzisz, to wszystko. Kropka.“
“Musze przyznać że faktycznie nikt nie wie jak wygląda życie po urodzeniu. Ale
wiem że będziemy mogli zobaczyć naszą matkę, wtedy ona się nami zaopiekuje”
“Matką? Chcesz mi powiedzieć że wierzysz w
istnienie matki? Cóż , no to gdzie jest nasza matka?“
“Jak to gdzie, tu wokół nas. Żyjemy w niej i poprzez nią. Bez niej my byśmy nie istnieli!“
“Bzdury! Nigdy nie zauważyłem, nie widziałem
niczego z matki. Więc, matka nie może istnieć.“
“to prawda! Ale czasami gdy jesteś naprawdę cicho, możesz
usłyszeć jej głos, możesz czuć jak troszczy się o nasz świat!”karolcia:)))), le'nutka, justyna14 lubią tę wiadomość
-
A ja a`propos Pampersów przypominam, że niemowlaki mogą mieć uczulenie na niektóre pieluszki więc bym się tak nie rozpędzała z ilością
I o ile rzeczywiście na początek trzeba coś mieć to chyba 1 paczka na szpital wystarczy, a później zawsze tata czy inny członek rodziny może dokupić. Gorzej jak kupicie kilka paczek, bo w promocji, a się okaże że dzidzia uczulona..
Szonka lubi tę wiadomość
-
Jestesmy juz na lotnisku i czekamy na odprawe
Uhh dobrze że mamy wykupione pierszenstwo wejscia bo jak pomysle o tym nawale dzikusow....
Babeczki dobrze ze dalyscie znac co i jak z pampersami bo ja jeszcże nie mam..
Tzn mam testowe 4 paczki po 4 szt tam chyba saakuszerka89 lubi tę wiadomość
-
deidre wrote:Mam pytanie, dziewczyny, o pieluchy.
aswalda, pisałaś że kupujesz/kupiłaś 4 paczki pampersów rozmiar 1.
Ile to będzie sztuk? Bo wiadomo że są różne pampersy i mają różną liczbę sztuk w paczce...
Ja kupiłam wczoraj białe pampersy 2 x 78 szt + Baby dream 1 x 30 szt (oczywiście po 1 pieluszce z każdego rodzaju już zepsułam na testy) i tak sobie myślę czy wystarczy na początek... nie przewiduję wielkiego noworodka, ale też i nie malutkiego (ja miałam 4kg/55cm a mąż 3,5kg/50cm)... jakbyśmy zużywali 10 pampersów dziennie to mam na jakieś 2.5 tygodnia, to chyba wystarczy?
Chyba że przeceniam tempo wzrostu malucha i trzeba mieć więcej najmniejszych pampersów...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 20:14
-
aswalda wrote:tak myślę, że jak urodzi się malutkie to te 4 paczki mogą nie wystarczyć-tak tylko na 10-12 dni. wszystko zależy jak będzie rosło w brzuchu. na razie nie należy do wielkoludów. wiadomo usg idealnie wagi nie poda, okaże się przed porodem. większe zawsze się przydadzą a malutkich można dokupić. ja będę używać głownie dada. wiele osób w moim otoczeniu ich używa i są naprawdę dobre. na temat pampersów słyszałam dużo złych opinii i właśnie często uczulają. pewnie też kupię, ale na początek tylko na próbę
co do pampersów takich klasycznych, zielonych też mam złe zdanie - gdzieś w necie widziałam testy na zawartość metali ciężkich w różnych pieluchach i te pampersy miały właśnie największą zawartość, a jak się poczyta opinie to właśnie często uczulają... dlatego zainwestowałam w linię Premium Care, tę białą. Ona ma bardzo dobre opinie, zwłaszcza wersja dla noworodków - pielucha dobrze się układa pod kikucikiem i jest bardzo delikatna - żadnych odparzeń i odczynów alergicznych.
Co do mojego testowania pampersa i baby dream - może którąś z Was zainteresuje - to pielucha rossmannowa nie jest wcale jakoś szczególnie sztywna, twarda czy szorstka (gdzieś przeczytałam opinię, że te pieluchy zachowują się jak książka telefoniczna, chyba na bangla.pl ktoś tak napisał).
Rossmanowe pieluchy natomiast są mniej chłonne od premium care - przyjęły 150 ml i były już nieco wilgotne na powierzchni, a pampers przyjął spokojnie 150 ml, był suchy na powierzchni a wskaźnik zapełnienia pokazywał gdzieś 2/3 - 3/4.
Ale premium care jest też prawie 2 razy droższy od baby dream, więc coś za coś...
Na pewno też kupię paczkę Dada, choć generalnie unikam biedronki jak tylko mogę, ale na pewno chcę sprawdzić różne opcje, bo nie będziemy używać pampersów (firmy pampers) na dłuższą metę przez te metale ciężkie, a linia premium care jest dość droga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 20:44
aswalda, madiiiii lubią tę wiadomość
-
a Mamusie mam pytanie, będziecie piły herbatki czy kawki laktacyjne?? albo Mamusie z doświadczeniem- piłyście? bo ja zielona jestem i nawet nie wiem kiedy to się pije, po porodzie czy jeszcze przed i czy pomaga??
-
nenka wrote:a co myslicie o pieluchach wielorazowych?
Pieluchy wielorazowe nie są głupie... myślałam nad nimi, ale nie sądzę, że miałabym tyle wytrwałości z praniem. A trochę szkoda mi kasy na te kieszonki, otulacze, formowanki, jeśli rzucę tym w kąt po tygodniu