Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
stardust87 wrote:ja mam zupełnie płaskie. I duże. W ogóle nieseksowne. A problem będę miała jak nie "wstaną", bo w moim szpitalu zakaz jest używania nakładek na sutki..
Szczypanie przed porodem coś pomoże?..
dziewczyny, szczypanie i "hartowanie" sutków przed porodem nic nie da, poza Waszym bólem i dyskomfortem. Nawet jeśli brodawki są wklęsłe, to nakładki świetnie się sprawdzą. Poza tym metoda na odwróconą strzykawkę też się nieźle sprawdza. A jak maluchy będą się przyzsywać to i brodawki ładnie wyciągnąkark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPampersy mi przez pierwszy miesiąc szły po około 7-8 dziennie. Te 1 starczają krótko, bo potem zaczynają na udkach czerwone ślady zostawiać.
Herbatki miałam, ale jakoś nie widziałam różnicy
Sutki mam jak pisze stardust - duże i płaskie, totalnie nie seksowne. Po podnieceniu kurczą się i twardnieją, ale nie "wychodzą", dalej są płaskie.
Ja wyciągałam je ręcznie co wieczór chyba już miesiąc przed porodem, ale nic nie dało.
W szpitalu też zabronili używać i tylko położne przychodziły i mówiły, że jak ja mogę mieć takie płaskie, że jestem matką i powinnam sama coś z tym zrobić
W końcu położna środowiskowa w domu jak poprosiła, żeby przy niej małą przystawić to widziała, że młoda wściekła, sutka wyciągnąć nie może i powiedziała, żeby się i jej nie męczyć tylko w aptece kupić takie nakładki. Za 2 sztuki z aventu chyba dałam 18zł. Dziecko chwyta za to i zasysa sutek i on po jakimś czasie stosowania sam jest już w takiej pozycji (wyciągnięty) przez większość dnia (przynajmniej u mnie tak było)
Jak dla mnie to po prostu smoczek założony na sutek
Nie mam pojęcia w czym może hamować odruch ssania, chyba raczej chodzi o nagonkę na jak najbardziej naturalne karmienie piersią i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 21:06
aswalda, Io lubią tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o pieluszki wielorazowe to ja bym ich na pewno nie kupiła, bo jestem pewna, że nie chciałoby mi się ich prać. ;P
Jeżeli chodzi o środki na laktację to kwietniówki pisały o jakimś super specyfiku, który polecają położne i który podobno działa, ale nie pamiętam jak się nazywał i nie mogę tego znaleźć. Można by je podpytać.
Co do sutków to ja dostałam w gratisie taki odsysacz do brodawek, ale go nie wypróbowałam jeszczeaswalda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej hej, widzę że nie tylko ja nie śpię od rana
Myślę że usunięcie wzrostu jest dobrym posunięciem, bo i tak praktycznie u żadnej z nas lekarz nie mierzy już CRL.
Buziaki na niedzielę, dziś komunia a jutro USG -
Dzien dobry dziewczyny
Ja mam za tydzien trzy komuniei muszę jakaś kiecke kupic w tym tygodniu i tak sie zastanawiam czy kupic taka zeby próbować jeszcze ukryć brzuszek czy kupic już taka ze wszyscy sie zdziwia
haha bo akurat poza tesciami to nikt z tych rodzin jeszcze nie wie
Mnie dziś od rana strasznieee bolą nogii zauważyłam ze mój maluch jest bardzo aktywny w nocy- mam nadzieje ze mu sie przestawi do narodzin
Miłego dnia mamusie -
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Ja sie witam w tej samej strefie czasowejjestesmy po nocce w Pl juz
U nas tez slonce swieci ale chlodno poki co
Ja mam w sob komunie chrzesniaka i kuoilam sukieneczke odcinana pod biustem z koronkachce ladnie zaprezentowac brzuszek bo jestem z niego dumna
A dzis babcia mnie przywitala textem: ale ladnie wygladasz. Pasuje ci taki brzuszek hahha
-
stardust87 wrote:a no ja.
Proszę linka https://babymama.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-advanced-p100.html
ja kupiłam własnie na tej stronie. nie wiem czy gdzieś są tańsze, ale jak potrzebujesz szybko to polecam tę stronę, bo jak rano zamówiłam towar w poniedziałek, to we wtorek już był u mnie kurier -
Hej
w końcu pogoda się u nas poprawiła! Od razu chce się żyć.
Paula - Dzieki! A jak minęła podróż?
Co do huśtawki to wygląda super. Zaraz poszukam jej w necie. Słyszałam, że bardzo się przydaje bo nie trzeba dziecka nosić, wystarczy ustawić ją tak, żeby maluszek widział rodziców. Liczę, że dzieki temu będę miała trochę czasu na sprzątaniePaula55 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje podroz spoko.
Wyladowalismy nawet 20 min przed czasemtylko wczoraj od rana mnie glowa bolala a w samolocie sie bol spotegowal
Ale przyjechalismy do domu, wzielam pol apapu i poszlam spac
A dzis juz superu nas tez slonce
w koncu zamowilismy pogode hehe
A hustawka wyglada fajnie. Zobaczymy jak sie ja rozpakuje i jak sie bedzie sprawowac
Ale wlasnie czytalam ze dzieki opcji bujania na roznych predkosciach dzieci naprawde w niej zasypiaja i ja lubia
Jak sie spr to tez kuoimyIo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chrześniak mojego brata też miał podobną, ale już nie taką wypasioną. Leżał w niej praktycznie cały czas.. W końcu był już za duży, ale ciągle chciał tam siadać. Szwagier nie mial wyboru i musiał schować huśtawkę bo bali się, że się urwie i mały sobie krzywdę zrobi.
Nenka - nie wiem jak cię boli ale ja ostatnio też się budzę cała obolała. Strasznie bolą mnie plecy i lewe biodro od spania na tym przeklętym lewym boku. Nie mogę sobie znaleźć pozycji, w której będzie mi wygodnie. Aż się boję myśleć co będzie dalej. Najchętniej bym sobie całe plecy wysmarowała jakąs maścią, ale jestem pewna, że nie wolno. Jak tylko urodzę to będę non stop spac na brzuchu -
nick nieaktualny
-
Oo no to super lo
Oby im sie przydalaja juz srody sie nie moge doczekac
mamy 4 d usg i jedziemy wozki ogladac aaaa
Kurde co do soania to wam powiem ze ja cale zycie spalam na brzuchu i teraz mi ciezkona bokach ni cholery nie umiem spac jedynie na plecach a wiem ze nie powinnam
Ńo i tak to u mnie wyglada