X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja mam zupełnie płaskie. I duże. W ogóle nieseksowne. A problem będę miała jak nie "wstaną", bo w moim szpitalu zakaz jest używania nakładek na sutki.. :|
    Szczypanie przed porodem coś pomoże?..

dziewczyny, szczypanie i "hartowanie" sutków przed porodem nic nie da, poza Waszym bólem i dyskomfortem. Nawet jeśli brodawki są wklęsłe, to nakładki świetnie się sprawdzą. Poza tym metoda na odwróconą strzykawkę też się nieźle sprawdza. A jak maluchy będą się przyzsywać to i brodawki ładnie wyciągną:)

kark lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy mi przez pierwszy miesiąc szły po około 7-8 dziennie. Te 1 starczają krótko, bo potem zaczynają na udkach czerwone ślady zostawiać.

Herbatki miałam, ale jakoś nie widziałam różnicy :/

Sutki mam jak pisze stardust - duże i płaskie, totalnie nie seksowne. Po podnieceniu kurczą się i twardnieją, ale nie "wychodzą", dalej są płaskie.
    Ja wyciągałam je ręcznie co wieczór chyba już miesiąc przed porodem, ale nic nie dało.
    W szpitalu też zabronili używać i tylko położne przychodziły i mówiły, że jak ja mogę mieć takie płaskie, że jestem matką i powinnam sama coś z tym zrobić :/
    W końcu położna środowiskowa w domu jak poprosiła, żeby przy niej małą przystawić to widziała, że młoda wściekła, sutka wyciągnąć nie może i powiedziała, żeby się i jej nie męczyć tylko w aptece kupić takie nakładki. Za 2 sztuki z aventu chyba dałam 18zł. Dziecko chwyta za to i zasysa sutek i on po jakimś czasie stosowania sam jest już w takiej pozycji (wyciągnięty) przez większość dnia (przynajmniej u mnie tak było) ;)
    Jak dla mnie to po prostu smoczek założony na sutek :P
    Nie mam pojęcia w czym może hamować odruch ssania, chyba raczej chodzi o nagonkę na jak najbardziej naturalne karmienie piersią i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 21:06

aswalda, Io lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pieluszki wielorazowe to ja bym ich na pewno nie kupiła, bo jestem pewna, że nie chciałoby mi się ich prać. ;P

Jeżeli chodzi o środki na laktację to kwietniówki pisały o jakimś super specyfiku, który polecają położne i który podobno działa, ale nie pamiętam jak się nazywał i nie mogę tego znaleźć. Można by je podpytać.

Co do sutków to ja dostałam w gratisie taki odsysacz do brodawek, ale go nie wypróbowałam jeszcze :P

aswalda lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, pewnie to zbyt nowatorskie myślenie, ale może usuniemy z naszej tabelki wzrost? I tak na tym etapie bardziej wagą lekarze obracają :)

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej, widzę że nie tylko ja nie śpię od rana :)
    Myślę że usunięcie wzrostu jest dobrym posunięciem, bo i tak praktycznie u żadnej z nas lekarz nie mierzy już CRL.
    Buziaki na niedzielę, dziś komunia a jutro USG :D

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :-)

Ja mam za tydzien trzy komunie :-) i muszę jakaś kiecke kupic w tym tygodniu i tak sie zastanawiam czy kupic taka zeby próbować jeszcze ukryć brzuszek czy kupic już taka ze wszyscy sie zdziwia :-) haha bo akurat poza tesciami to nikt z tych rodzin jeszcze nie wie :-)

Mnie dziś od rana strasznieee bolą nogi :-/ i zauważyłam ze mój maluch jest bardzo aktywny w nocy- mam nadzieje ze mu sie przestawi do narodzin :-)

Miłego dnia mamusie :-)

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was i ja zrana,u nas święci słońce,a ja muszę się uczyć,powiem szczerze,że już mnie ta szkoła męczy. Na szczęście jeszcze tylko 2tygodnie :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja sie witam w tej samej strefie czasowej :) jestesmy po nocce w Pl juz :)
    U nas tez slonce swieci ale chlodno poki co :)

Ja mam w sob komunie chrzesniaka i kuoilam sukieneczke odcinana pod biustem z koronka :) chce ladnie zaprezentowac brzuszek bo jestem z niego dumna :)

A dzis babcia mnie przywitala textem: ale ladnie wygladasz. Pasuje ci taki brzuszek hahha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to na prosbe naszej kolezanki :)
    Taka kupilismy maluszkowi brata mojego narzeczonego :)

2rep9tv.jpg

Io, madiiiii lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• assantea Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a no ja. :) Proszę linka https://babymama.pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-advanced-p100.html
    ja kupiłam własnie na tej stronie. nie wiem czy gdzieś są tańsze, ale jak potrzebujesz szybko to polecam tę stronę, bo jak rano zamówiłam towar w poniedziałek, to we wtorek już był u mnie kurier :P
    on jet zapinany od dołu na zatrzaski czy na rzep? Bo jakoś nie mogłam się dopatrzyć. Zadowolona jesteś? rzeczywiście obniża pas?

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    w końcu pogoda się u nas poprawiła! Od razu chce się żyć.
    Paula - Dzieki! A jak minęła podróż?
    Co do huśtawki to wygląda super. Zaraz poszukam jej w necie. Słyszałam, że bardzo się przydaje bo nie trzeba dziecka nosić, wystarczy ustawić ją tak, żeby maluszek widział rodziców. Liczę, że dzieki temu będę miała trochę czasu na sprzątanie ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny poprostu masakra cala noc nie rzespana caly prawy bok mnie boli jak wstane to juz calkiem sie nie da nie wiem co sie dzieje jak tak dalej bedzie jade do szpitala :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 10:22

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje podroz spoko.
    Wyladowalismy nawet 20 min przed czasem :) tylko wczoraj od rana mnie glowa bolala a w samolocie sie bol spotegowal :/
    Ale przyjechalismy do domu, wzielam pol apapu i poszlam spac :)
    A dzis juz super :) u nas tez slonce :) w koncu zamowilismy pogode hehe :)

A hustawka wyglada fajnie. Zobaczymy jak sie ja rozpakuje i jak sie bedzie sprawowac :)
    Ale wlasnie czytalam ze dzieki opcji bujania na roznych predkosciach dzieci naprawde w niej zasypiaja i ja lubia :)
    Jak sie spr to tez kuoimy :P

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dołącze do wątku wrześniowego bo też mam termin na koniec września, obecnie tz dziś zaczełam 20 tydzień, :)

Io, aswalda, stardust87, kark lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka a ciebie to brzuch z boku boli czy bok???
    Jak bok to napewno krzywo spalas :) tez tak mam czasem :)

Aniqa witamy na wrzesniowym watku :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrześniak mojego brata też miał podobną, ale już nie taką wypasioną. Leżał w niej praktycznie cały czas.. W końcu był już za duży, ale ciągle chciał tam siadać. Szwagier nie mial wyboru i musiał schować huśtawkę bo bali się, że się urwie i mały sobie krzywdę zrobi. ;)

Nenka - nie wiem jak cię boli ale ja ostatnio też się budzę cała obolała. Strasznie bolą mnie plecy i lewe biodro od spania na tym przeklętym lewym boku. Nie mogę sobie znaleźć pozycji, w której będzie mi wygodnie. Aż się boję myśleć co będzie dalej. Najchętniej bym sobie całe plecy wysmarowała jakąs maścią, ale jestem pewna, że nie wolno. Jak tylko urodzę to będę non stop spac na brzuchu :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry mamusie :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo no to super lo :)
    Oby im sie przydala :) ja juz srody sie nie moge doczekac :) mamy 4 d usg i jedziemy wozki ogladac aaaa :)
    Kurde co do soania to wam powiem ze ja cale zycie spalam na brzuchu i teraz mi ciezko :/ na bokach ni cholery nie umiem spac jedynie na plecach a wiem ze nie powinnam :/
    Ńo i tak to u mnie wyglada :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobity nie narzekać, ja muszę spędzać większość dnia w łóżku i co mam powiedzieć :P mówcie sobie: "zawsze może być gorzej" :D

madiiiii, kark lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba lepiej tego ujac nie moglas hahaha :)
    Super ze dobry humor cie nie opuszcza ;)

I wlasnie baby... Nie narzekac bo powinnysmy sie cieszyc ze nas tylko boki bola ;) mnie to w zasadzie dupa :P

dba lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ