Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie nikt nic nie wie... jutro dopiero mi skontrolują szyjkę niestety w majówkę wszyscy Nas olewają dają to co było przepisane w czwartek nie zważając na to czy coś się zmieniło czy nie..verynice wrote:Kaarolina a jakie są "rokowania"?https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina wrote:No właśnie nikt nic nie wie... jutro dopiero mi skontrolują szyjkę niestety w majówkę wszyscy Nas olewają dają to co było przepisane w czwartek nie zważając na to czy coś się zmieniło czy nie..
Karolina wszystko bedzie dobrze, wypisza cię i bedziesz mogła spokojnie pójść na badanie, ktore tylko potwierdzi ze już jest lepiej. Trzymam mocno za ciebie i malucha kciuki.
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
ale co poradzę jak w szpitalu zakazują stosowania tych nakładek? W domu spoko, ale przez 3 dni ma być dziecko głodne?..akuszerka89 wrote:dziewczyny, szczypanie i "hartowanie" sutków przed porodem nic nie da, poza Waszym bólem i dyskomfortem. Nawet jeśli brodawki są wklęsłe, to nakładki świetnie się sprawdzą. Poza tym metoda na odwróconą strzykawkę też się nieźle sprawdza. A jak maluchy będą się przyzsywać to i brodawki ładnie wyciągną

-
On jest złożony z takiej "podkładki" pod tyłek, którą zapina się za pomocą paska dookoła oparcia fotela, siadasz na niej, zapinasz normalnie pas. I wtedy ten co idzie przez brzuch wpinasz w takie dwa boczne paski (na zatrzaski) i wtedy ten dolny pas nie dotyka w ogóle brzucha tylko przechodzi przez biodra. Jestem bardzo z niego zadowolona, jeżdżę w nim już od 10 tygodnia. W ogóle się bez niego nie ruszam. Jak np. mąż mnie zawozi do Torunia i zostawia tam, bo potrzebuje auto i wiem, że np. brat albo mama będą mnie do domu odwozić, to zabieram go ze sobą.. Nie wsiadam do żadnego samochodu bez tego adaptera.assantea wrote:on jet zapinany od dołu na zatrzaski czy na rzep? Bo jakoś nie mogłam się dopatrzyć. Zadowolona jesteś? rzeczywiście obniża pas?
-
Ja też mam to często od jakiegoś czasu. Jak mi macica nad pępek wyszła to mam bardzo często. Ból masakryczny pod żebrami. Czasem żołądek, czasem wątroba. Nospa pomaga bo jest rozkurczowa, ale nic złego z dzidzią się nie dzieję.Io wrote:Podobno jest coś takiego jak kolka jelitowa. Mnie kiedyś zaczął strasznie boleć brzuch. Nie mogłam chodzić normalnie tylko zgięta wpół. Zadzwoniłam do gin. Jak jej opisałam jak i gdzie mnie boli to powiedziała, że to żoładek albo jelita. A ja byłam pewna, że to jakieś skurcze albo coś. Jak wzięłam nospę to po godzinie był spokój. A masz możliwość zadzwonienia do swojego ginekologa? Moja mówi, że jeśli wezmę nospę i ból brzucha ni przejdzie przez godzinę to najlepiej jechać na IP.
Witam też nową mamusię.
Wiesz już na kogo czekasz? -
nick nieaktualny
-
A w ogóle dzień dobry

Ja dziś później, bo rano sobie pofolgowałam i obudziłam się dopiero po 9 (
), a jak tylko wstałam to mąż mnie na basen zabrał i na lody 
Witam nową wrześniówke
No i przede wszystkim: Paula, WITAMY W KRAJU!
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Ja też teraz co 4 tygodnie. Wcześniej miałam co 5 tygodni. I teraz, tak jak Ty, mam 21 maja dopieroverynice wrote:No niestety, wizyty co 4 tygodnie... Wy też tak macie?
Ale jak dzidź się rusza to jakoś szybciej czas leci między jednym a drugim USG
verynice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam kobietki

Paula ja Ci zazdroszcze, ze juz w kraju jestes, ja dopiero 16 maja bede.
Ja mam wizyty co 4 tyg. zawsze w czwartek o tej samej godzinie. od 30 tyg bede miala wizyty co 2 tygodnie ( ciesze sie, bo mam wizyte w 28 tyg i w 30 tyg.) Za kazdym razem mam usg i lekarz nagrywa mi na pendriva
)
Ogolnie czuje sie bardzo dobrze, czesto chodze w szpilkach:)
Jutro mezus wyjezdza do Nigerii i bedziemy sie widziec dopiero ok 15 czerwca i to tylko na weekend
Do domu na dobre przyjedzie dopiero 30 sierpnia.
U mnie piekna pogoda jak zawsze
Duzo zdrowka dla mamus i dzidzisiow
Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny