X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wzielam nospe jakis czas temu i jest lepiej bardzo dziekuje za rade :)
    i wsparcie :)
    jutro wizyta wiec troche sie uspokoje.

Io, aswalda, Beataa25 lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewuszki :D
    Jak tam samopoczucie po majówce? :P

stardust87 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Witam dziewuszki :D
    Jak tam samopoczucie po majówce? :P
    Witaj:) u mnie super:) trochę rodziny odwiedziliśmy, rodzina z olsztyna odwiedziła nas:) pozytywnie i spokojnie, a jak u Ciebie?

Migotka22, Kaarolina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • assantea Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    On jest złożony z takiej "podkładki" pod tyłek, którą zapina się za pomocą paska dookoła oparcia fotela, siadasz na niej, zapinasz normalnie pas. I wtedy ten co idzie przez brzuch wpinasz w takie dwa boczne paski (na zatrzaski) i wtedy ten dolny pas nie dotyka w ogóle brzucha tylko przechodzi przez biodra. Jestem bardzo z niego zadowolona, jeżdżę w nim już od 10 tygodnia. W ogóle się bez niego nie ruszam. Jak np. mąż mnie zawozi do Torunia i zostawia tam, bo potrzebuje auto i wiem, że np. brat albo mama będą mnie do domu odwozić, to zabieram go ze sobą.. Nie wsiadam do żadnego samochodu bez tego adaptera.
    No i zamówiony! Jeżdzę autem prawie codziennie i już mocno mi przeszkadzał ten pas na brzuchu.

stardust87 lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dobrze :D
    Majówka upłynęła grillowo :) chociaż pogoda nie dopisała :/
    Młody kopie bardzo mocno i często we wtorek połówkowe więc baaardzo pozytywnie :)

nick nieaktualny, Kaarolina lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tradycja nakazuje, kuszę was koktajlem truskawkowo - jogurtowym :)

fd63570ba4cd2952med.jpg

Migotka22, nick nieaktualny, Karolaaa91, stardust87, le'nutka, aswalda lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm...osz Ty niedobra :P
    Aż mi ślinka pociekła :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ale co poradzę jak w szpitalu zakazują stosowania tych nakładek? W domu spoko, ale przez 3 dni ma być dziecko głodne?.. :|
    To nałożysz i już. Przecież to twoje dziecko. Ja na pewno wezmę i będę używać. Zresztą tak samo możesz chcieć karmić butelką i koniec kropka, to twój wybór i nikt nie może Cię zmuszać do tego co masz robić i jak.

Witam nowe wrześnióweczki, dodajcie sobie suwaczki na dole, bo nie wiadomo kto i kiedy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 koktaj wygląda pysznie,ja na codzień nadrabiam owocami i jogurtami z musli.

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze muszę się zaopatrzyć jutro w inne owoce, bo jabłka, cytrusy i banany już mi się nudzą :-) ostatnio jestem strasznie łasa na truskawki ale chyba jeszcze nie można dostać naszych polskich ? Czy już może gdzieś widziałyście?

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    To nałożysz i już. Przecież to twoje dziecko. Ja na pewno wezmę i będę używać. Zresztą tak samo możesz chcieć karmić butelką i koniec kropka, to twój wybór i nikt nie może Cię zmuszać do tego co masz robić i jak.

Witam nowe wrześnióweczki, dodajcie sobie suwaczki na dole, bo nie wiadomo kto i kiedy :)
    no chyba nie będę miała wyjścia :| ale dziwne, że o butelce nic nie mówią, że nie wolno :P Mam nadzieję, że troszkę "wstaną", bo jak mi zimno czy się podkręcę to myślę, że są ok. Będę dziecko w przeciągu najwyżej karmić :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    kurcze muszę się zaopatrzyć jutro w inne owoce, bo jabłka, cytrusy i banany już mi się nudzą :-) ostatnio jestem strasznie łasa na truskawki ale chyba jeszcze nie można dostać naszych polskich ? Czy już może gdzieś widziałyście?
    ja proponuję mrożone - są super do koktajlu i innych deserów. Ale polskie gdzie nie gdzie też już można kupić. Tylko trzeba się naszukać.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dziewczyny oświećcie mnie, bo mam jakieś totalne zaćmienie... Śpiochy i pajac to to samo? Bo patrzę na moją listę, którą sama oczywiście napisałam i nie mam pojęcia czemu mam osobno pajace i osobno śpiochy.. Zgłupiałam kompletnie teraz :?

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

To już kolacyjka? Czy jeszcze cos pozniej jesz? O ktorej dziewczyny jecie ostatni posilek?
    Wyglada pyszne:-)

Gosia19 wrote:
    Jak tradycja nakazuje, kuszę was koktajlem truskawkowo - jogurtowym :)

fd63570ba4cd2952med.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wyciągnęłam dwie malutkie kromeczki z wędliną, jajeczkiem i pomidorkiem malinowka :-) mmm i tak sie zastanawiam czy nie za pozno troche jak na chleb? Polecam wam chleb w piekarni hert, taki ciemny, malutki i okraglutki przepełniony ziarnami :-)

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A w ogóle dziewczyny oświećcie mnie, bo mam jakieś totalne zaćmienie... Śpiochy i pajac to to samo? Bo patrzę na moją listę, którą sama oczywiście napisałam i nie mam pojęcia czemu mam osobno pajace i osobno śpiochy.. Zgłupiałam kompletnie teraz :?
    już wiem - śpiochy są bez rękawów. Na szelkach. Znalazłam :) Dzięki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

Ja koktajl zrobiłam z mrożonych truskawek (miałam kilka torebek z zeszłego lata).
    Jeżeli chodzi o takie ze sklepu to ostatnio widziałam paczkowane w polo markecie i intermarche :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    To już kolacyjka? Czy jeszcze cos pozniej jesz? O ktorej dziewczyny jecie ostatni posilek?
    Wyglada pyszne:-)

Nie nie, jeszcze do tego zjem jakąś kanapeczkę z szynką i pomidorkiem

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co roku mrozilam truskawki a kurcze w poprzednim roku czekałam aż beda tańsze i nim sie obejrzałam już nie było :-/ w tym roku zamroże ich całe mnóstwo. Jagody mam jeszcze mrożone i chyba jutro pojde twoim śladem :-)

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    ostatnio jestem strasznie łasa na truskawki ale chyba jeszcze nie można dostać naszych polskich ? Czy już może gdzieś widziałyście?
    Ja dziś przy drodze do mojego miasteczka widziałam panią na krzesełku i krzyczę do męża "Truskawki, stój!", a on na to "Boże, kobieto, za nami jedzie milion aut, nie będę się po truskawki zatrzymywał" :(

Ja ostatni posiłek jem koło 18, bo wtedy mam lekką zgagę przez godzinę, jak zjem później to się męczę pół nocy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 21:08

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ