X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wzielam nospe jakis czas temu i jest lepiej bardzo dziekuje za rade :)
    i wsparcie :)
    jutro wizyta wiec troche sie uspokoje.

Io, aswalda, Beataa25 lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewuszki :D
    Jak tam samopoczucie po majówce? :P

stardust87 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Witam dziewuszki :D
    Jak tam samopoczucie po majówce? :P
    Witaj:) u mnie super:) trochę rodziny odwiedziliśmy, rodzina z olsztyna odwiedziła nas:) pozytywnie i spokojnie, a jak u Ciebie?

Migotka22, Kaarolina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • assantea Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    On jest złożony z takiej "podkładki" pod tyłek, którą zapina się za pomocą paska dookoła oparcia fotela, siadasz na niej, zapinasz normalnie pas. I wtedy ten co idzie przez brzuch wpinasz w takie dwa boczne paski (na zatrzaski) i wtedy ten dolny pas nie dotyka w ogóle brzucha tylko przechodzi przez biodra. Jestem bardzo z niego zadowolona, jeżdżę w nim już od 10 tygodnia. W ogóle się bez niego nie ruszam. Jak np. mąż mnie zawozi do Torunia i zostawia tam, bo potrzebuje auto i wiem, że np. brat albo mama będą mnie do domu odwozić, to zabieram go ze sobą.. Nie wsiadam do żadnego samochodu bez tego adaptera.
    No i zamówiony! Jeżdzę autem prawie codziennie i już mocno mi przeszkadzał ten pas na brzuchu.

stardust87 lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dobrze :D
    Majówka upłynęła grillowo :) chociaż pogoda nie dopisała :/
    Młody kopie bardzo mocno i często we wtorek połówkowe więc baaardzo pozytywnie :)

Gosia19, Kaarolina lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tradycja nakazuje, kuszę was koktajlem truskawkowo - jogurtowym :)

fd63570ba4cd2952med.jpg

Migotka22, kark, Karolaaa91, stardust87, le'nutka, aswalda lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm...osz Ty niedobra :P
    Aż mi ślinka pociekła :D

Gosia19 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ale co poradzę jak w szpitalu zakazują stosowania tych nakładek? W domu spoko, ale przez 3 dni ma być dziecko głodne?.. :|
    To nałożysz i już. Przecież to twoje dziecko. Ja na pewno wezmę i będę używać. Zresztą tak samo możesz chcieć karmić butelką i koniec kropka, to twój wybór i nikt nie może Cię zmuszać do tego co masz robić i jak.

Witam nowe wrześnióweczki, dodajcie sobie suwaczki na dole, bo nie wiadomo kto i kiedy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 koktaj wygląda pysznie,ja na codzień nadrabiam owocami i jogurtami z musli.

Gosia19 lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze muszę się zaopatrzyć jutro w inne owoce, bo jabłka, cytrusy i banany już mi się nudzą :-) ostatnio jestem strasznie łasa na truskawki ale chyba jeszcze nie można dostać naszych polskich ? Czy już może gdzieś widziałyście?

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    To nałożysz i już. Przecież to twoje dziecko. Ja na pewno wezmę i będę używać. Zresztą tak samo możesz chcieć karmić butelką i koniec kropka, to twój wybór i nikt nie może Cię zmuszać do tego co masz robić i jak.

Witam nowe wrześnióweczki, dodajcie sobie suwaczki na dole, bo nie wiadomo kto i kiedy :)
    no chyba nie będę miała wyjścia :| ale dziwne, że o butelce nic nie mówią, że nie wolno :P Mam nadzieję, że troszkę "wstaną", bo jak mi zimno czy się podkręcę to myślę, że są ok. Będę dziecko w przeciągu najwyżej karmić :P

kark lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    kurcze muszę się zaopatrzyć jutro w inne owoce, bo jabłka, cytrusy i banany już mi się nudzą :-) ostatnio jestem strasznie łasa na truskawki ale chyba jeszcze nie można dostać naszych polskich ? Czy już może gdzieś widziałyście?
    ja proponuję mrożone - są super do koktajlu i innych deserów. Ale polskie gdzie nie gdzie też już można kupić. Tylko trzeba się naszukać.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dziewczyny oświećcie mnie, bo mam jakieś totalne zaćmienie... Śpiochy i pajac to to samo? Bo patrzę na moją listę, którą sama oczywiście napisałam i nie mam pojęcia czemu mam osobno pajace i osobno śpiochy.. Zgłupiałam kompletnie teraz :?

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

To już kolacyjka? Czy jeszcze cos pozniej jesz? O ktorej dziewczyny jecie ostatni posilek?
    Wyglada pyszne:-)

Gosia19 wrote:
    Jak tradycja nakazuje, kuszę was koktajlem truskawkowo - jogurtowym :)

fd63570ba4cd2952med.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wyciągnęłam dwie malutkie kromeczki z wędliną, jajeczkiem i pomidorkiem malinowka :-) mmm i tak sie zastanawiam czy nie za pozno troche jak na chleb? Polecam wam chleb w piekarni hert, taki ciemny, malutki i okraglutki przepełniony ziarnami :-)

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A w ogóle dziewczyny oświećcie mnie, bo mam jakieś totalne zaćmienie... Śpiochy i pajac to to samo? Bo patrzę na moją listę, którą sama oczywiście napisałam i nie mam pojęcia czemu mam osobno pajace i osobno śpiochy.. Zgłupiałam kompletnie teraz :?
    już wiem - śpiochy są bez rękawów. Na szelkach. Znalazłam :) Dzięki :P

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

Ja koktajl zrobiłam z mrożonych truskawek (miałam kilka torebek z zeszłego lata).
    Jeżeli chodzi o takie ze sklepu to ostatnio widziałam paczkowane w polo markecie i intermarche :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    To już kolacyjka? Czy jeszcze cos pozniej jesz? O ktorej dziewczyny jecie ostatni posilek?
    Wyglada pyszne:-)

Nie nie, jeszcze do tego zjem jakąś kanapeczkę z szynką i pomidorkiem

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co roku mrozilam truskawki a kurcze w poprzednim roku czekałam aż beda tańsze i nim sie obejrzałam już nie było :-/ w tym roku zamroże ich całe mnóstwo. Jagody mam jeszcze mrożone i chyba jutro pojde twoim śladem :-)

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    ostatnio jestem strasznie łasa na truskawki ale chyba jeszcze nie można dostać naszych polskich ? Czy już może gdzieś widziałyście?
    Ja dziś przy drodze do mojego miasteczka widziałam panią na krzesełku i krzyczę do męża "Truskawki, stój!", a on na to "Boże, kobieto, za nami jedzie milion aut, nie będę się po truskawki zatrzymywał" :(

Ja ostatni posiłek jem koło 18, bo wtedy mam lekką zgagę przez godzinę, jak zjem później to się męczę pół nocy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 21:08

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ