X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane już przed spaniem mnie wzięło cała noc z boku na bok tak jak bym kolkè miała ale pod żebrami a dzidzie czuje w dole brzucha

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ci sie bebechy poprzesuwaly :) wnetrznosci nam "wedruja" bo macica rosnie, dziecko rosnie...
    Mnie tez czasem to czasem tamto boli... Jak siedze to brzuch tak mi do gory wypycha ze czasem ciezko oddychac..
    No trzeba sie do tego przyzwyczaic bo bedzie tylko "gorzej" :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jest coś takiego jak kolka jelitowa. Mnie kiedyś zaczął strasznie boleć brzuch. Nie mogłam chodzić normalnie tylko zgięta wpół. Zadzwoniłam do gin. Jak jej opisałam jak i gdzie mnie boli to powiedziała, że to żoładek albo jelita. A ja byłam pewna, że to jakieś skurcze albo coś. Jak wzięłam nospę to po godzinie był spokój. A masz możliwość zadzwonienia do swojego ginekologa? Moja mówi, że jeśli wezmę nospę i ból brzucha ni przejdzie przez godzinę to najlepiej jechać na IP.

Witam też nową mamusię. :) Wiesz już na kogo czekasz?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tez tak mialam chyba dwa razy, ale wiedzialam ze to zoladek choc promieniowalo na caly brzuch..
    Ale samo przeszlo po jakims czasie....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko panikuję przy bólu brzucha (ale tylko jak boli z dołu, czyli tak jakby skurcze),zresztą przy moich problemach to zrozumiałe; resztę olewam :P wszystko zniosę, najważniejsze żeby dziecku było dobrze :)

Paula55, Kaarolina, madiiiii, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja całe życie nauczona spania na brzuchu,a teraz to niemoge zasnąć, boki mnie bolą,i przewracam sie z boku na bok co pare min, na plecach mi niewygodnie też. I niemoge zasnąć, a brzuszka to mi niewidać aż tak bardzo,jest b.maleńki,ale i tak boje sie zgnieść maleństwo.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    ja tylko panikuję przy bólu brzucha (ale tylko jak boli z dołu, czyli tak jakby skurcze),zresztą przy moich problemach to zrozumiałe; resztę olewam :P wszystko zniosę, najważniejsze żeby dziecku było dobrze :)

Dba u ciebie to zrozumiale. Ale my jestesmy zdrowe a bobasy maja sie dobrze ;)
    Wy tez musicie. Matka ma to do siebie ze dla dziecka jest w stanie zniesc wszystko. I zrozumie to tylko druga matka.
    Pozdrawiam cie serdecznie i milego dzionka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski ;) z tym przemieszczaniem sie to prawda, ja juz nawet jak ziewam to czuje ze nie moge nabrac tyle powietrza co wczesniej ;) maluch mnie skopal z rana :) i bol glowy powrocil buuuu

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wasze brzuszki sa wyżej umiejscowione? Mój kurcze nisko poki co jest.

Ja za to mam takie dni ze strasznie panikuje i myśle o tym ze moze mi sie dziecko chore urodzić:-( kurde niby wszystko okey ale wiadomo poki nie wyskoczy to nie mamy 100% pewności :-( i tak sama sie ganie i stopuje zeby o tym nie myślec :-(

Ajjj zmieniam temat.

Udało mi sie kupic sukienkę, taka jak lubie najbardziej czyli biust dopasowany a dół bombka i o dziwo z racji tego ze mam brzuszek nisko nie widać go w niej, a w przyszła niedziele to już wkraczam w 6 miesiac - matko jak to leci, dopiero co przecież byłam w trzecim :-)

U mnie pogoda nieprzyjemna, wieje i raczej chmury niż słońce.

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a chodzicie na obcasach?
    Ja zrezygnowalam z nich już w grudniu i tak sie zastanawiam czy dam rade na tych komuniach na obcasie?

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Czyli wasze brzuszki sa wyżej umiejscowione? Mój kurcze nisko poki co jest.

Ja za to mam takie dni ze strasznie panikuje i myśle o tym ze moze mi sie dziecko chore urodzić:-( kurde niby wszystko okey ale wiadomo poki nie wyskoczy to nie mamy 100% pewności :-( i tak sama sie ganie i stopuje zeby o tym nie myślec :-(

U mnie pogoda nieprzyjemna, wieje i raczej chmury niż słońce.

Ja też mam takie myśli, nawet nieśpie w nocy i rozmyślam nad tym. Zaczełam 20 tydzień i dalej mi lekarz nie powiedział czy jest ryzyko wad genetycznych. Tak naprawde chciałabym wiedzieć że niema takiego ryzyka,uspokoiłam bym sie w tej kwesti.
    U mnie na południu też słońca brak.

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój lekarz powiedział ze nikt mi takiej gwarancji nie da. Jedyna pewna metoda to amniopunkcja a na ta wiadomo nikt sie nie zdecyduje jezeli nie ma podstaw. Mówił tez ze usg tez nie daje 100% pewności bo miał takie dzieci ze na usg pokazywało ze prawie na pewno urodzi sie chore a rodziło sie zdrowe i odwrotnie. Nie pocieszył mnie powiedział ze ciaza to loteria i do samego końca nie wiemy jak bedzie. Kazał myślec pozytywnie, a jak ostatnio mu powiedziałam ze wyczytałam gdzies ze dzieci z Downem w brzuchu ruszają sie mało w stosunku do zdrowych a mi sie wydawało ze mój rusza sie mało bo zawsze na usg taki spokojny jest ( nie przewidziałam ze w nocy jest bardziej aktywny) to powiedział ze jak bede tak myślec to jeszcze sie cos złego wydarzy.... A wiec od tamtej pory staram sie nie myślec nic złego choć nie jest łatwo.

Dobra tfu tfu tfu koniec już tych mysli.

Jutro na 17.40 mam prenatalne we Wrocławiu wiec trzymajcie dziewczyny kciuki!

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jutro musze podpytać o to lekarza, bo dalej niebędzie dawało mi to spokoju. A co to te usg prenetarne?

• verynice Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    Jakoś w week mam mało czasu aby tu zaglądać :)

Wpadłam się Wam pochwalić moim środowym brzusiem :D
    w7mnwz.jpg
    5pmpw.jpg

Kaarolina, aswalda, Gosia19, stardust87, Patu, betina89, assantea, kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Jaki fajny duży, ja dziś zaczynam 20 tydzień i brzuszek mikroskopijny.

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie polowkowe :-) prenatalne to było to pierwsze badanie w I trymestrze :-) jak nic nie pokręciłam :-) teraz pora na kolejne w II trymestrze i z tego co wiem w III trymestrze tez sie robi:-) to te badanie na ktorym lekarz sprawdza wszystkie narządy i części ciałka :-)

atdci09kamv7205a.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqua dziękuję, a Ty spodziewasz sie synusia czy córeczki? Dopisz się do naszej tabelki
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing

:)

kark lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    W sensie polowkowe :-) prenatalne to było to pierwsze badanie w I trymestrze :-) jak nic nie pokręciłam :-) teraz pora na kolejne w II trymestrze i z tego co wiem w III trymestrze tez sie robi:-) to te badanie na ktorym lekarz sprawdza wszystkie narządy i części ciałka :-)
    A to ja takiego niemiałam, na usg pokazuje mi tylko bijące serce i zarys dziecka, mierzy też długość i koniec.wizyty mam prywatne co 3 tyg,bo tak ustala i zawsze robi usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 14:01

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę tez sobie pstryknąć fotunie haha:-) narazie mój brzuch ma tylko jedna ta ktora mam na zdjęciu głównym:-) mój mi sie wydaje taki jakis niefotogieniczny :-) haha

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Aniqua dziękuję, a Ty spodziewasz sie synusia czy córeczki? Dopisz się do naszej tabelki
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing

:)
    Jeszcze niewiem, nie powiedział mi lekarz, może jeszcze nie był pewien. może jutro mi powie.

‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ