Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Narobiłyście mi ochoty na te truskawki. Jutro też zrobię koktajl. Już nie mogę się doczekać kiedy będzie można kupić polskie truskawki. Dobry czas trafiłyśmy na ciąże. Będą świeże owoce i warzywa. Szkoda, że nasze maluszki na lato będą musiały czekać do przyszłego roku.
-
Dziekuje Kochane za mile przywitańie w kraju :*
Ahh dopiero dzis czuje ze jestem u siebiecudownie,
Bylismy odwiedzic rodzinke... Tesciowie zachwyceńi brzuszkiem
Brat narzeczonego z zona zachwyceni hustawka i nie moga sie doczekac az jej uzyja bo dzis nie mielismy baterii
Ale pierwszy test przez 2- tygodniowego maluszka zaluczony.
Swoja droga jakimon kochany i malusi!!!!
A dzis gadalam z jedna mama i mowila ze to wcale nie prawda ze z rozmiaru 56 dzieci tak szybko wyrastaja... Wiec sama nie wiem
Wogole to nie pomyslalam ze z taka latwoscia przyjdzie mi dzis nrac to malenstwo na recechyba instynkt dziala bo ZAWSZE sie balam takich malusiow a dzis od tak wzielam na rece. Wiedzialam jak trzymac, co robic.... Poprostu bylo to dla mnie mega naturale. Az moj T powiedzial ze az dziw ze wzielam go wogole na rece
Jutro od rana na badania... Rano pelno badan krwipotem usg tarczycy, dentysta
ale jak mus to mus...
Pozdrawiam mamusie i sliczne wasze brzuszkido jutra
karolcia:)))), betina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam was wymarznięta po majówce
U mnie majówka minęła grilowo-ogniskowo i zimno. Byliśmy na wsi i strasznie się wymarzliśmy, ale i tak było fanie
Zaraz Was ponadrabiam, choć większość czytałam już na telefonie
Witam nowe mamy, Paula witam w Polsce
Mi przed majówką zaczęły się jakieś dziwne plamienia i trochę się niepokoję. Z tym, ze te plamienia sa chyba nie z dróg rodnych, a z cewki moczowej (na 90%, tak są ulkowane na wkładce)i obawiam się czy to nie jakiś poczatęk zapalenia układu moczowego, choć na razie oprócz kilku plamek blado różowych na wkładce nic mnie nie piecze itd więc sama nie wiem co to jest. Jak myślicie powinnam panikować, czy poczekać cierpliwie do wizyty w środę ? Raz też po stosunku śluz był zabariony na lekko różowo-bordowo, ale czytałam w sieci, że też tak się może zdarzać. Boję się jechać na IP, bo boję się że mnie tam na obserwację zatrzymają, a jutro moje dziecie ma urodziny i bardzo chciałabm być w domu i sama nie wiem co robic teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 08:12
-
Paula55 wrote:
A dzis gadalam z jedna mama i mowila ze to wcale nie prawda ze z rozmiaru 56 dzieci tak szybko wyrastaja... Wiec sama nie wiem
Paula to zależy jakie dziecko się urodzi, moja starsza miała przy urodzeniu już 56 cm, a młodsza córka 57 cm. Więc u mnie te ciuszki na 56 starczyły przy starszej na chwilkę, a przy młodszej te ciuszki zostawiłam w szpitalu dziewczynie która urodziła mniejszą córeczkę, bo na moja od razu były za małe.
Jak się urodzi dzidziuś 50 cm, to ciuszki starczą na dłużej
Ja na 56 nic nie kupuję bo myślę ze jak dziewczynki były duże to chłopiec tym bardzieji najmniejsze kupuję na 62cm.
-
nick nieaktualnyDzień Dobry
Ja też zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty
A co do tych ubranek to pierwsze ubranka spokojnie kupuje w rozmiarze nie mniejszym niż 62 np. do 10 sztuk body, pajacyków, śpioszków i kaftaników. Kombinezony czy śpiworki kupuje od razu w większym rozmiarze (np. 68-74) - po pierwsze muszą starczyć na dłużej, a poza tym ubiera się je już na jakieś ubranka i naprawdę łatwiej się je zakłada (i dziecko też wtedy lepiej to znosi), jak nie są tak dopasowane.
Ciuszki na rozm 56, z tym jest problem ale na wszelki wypadek kupię 5 zestawów śpiochów + kaftaników
-
Witam
u mnie o 5 pobudka i kurs na badania. Pomyślałam pójdę wcześniej na 7, badania od 8, to będę pierwsza. ehe Zaszłam i pocałowałam klamkę
. Pomyślałam, że wrócę do domu, bo mam raptem 2 minuty drogi i wrócę tak o 7:30 choćbym miała stać na dworze to te pół godziny wytrzymam ale nie godzinę stania na zimnie.... Tak zrobiłam i akurat Pani otwierała ale ja byłam już 8
Wszystkie babki od razu na stołki a są ich aż 3
tylko jedna Pani spytała czy mogę stać, więc i tak sukces. Machnęłam ręką ale boję się jak wytrzymam glukozę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 09:27
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Witam się z rana
Trzymam kciuki za wizyty
Szonka wszystko na spokojnie...bez nerwów. Ja bym poczekała do środy chyba, że coś by się zaczęło dziać.
no właśnie nic się szczególnego nie dzieje poza tymi plamieniami i to bardzo skąpymi i sporadycznymi. Nic nie boli itd. -
Witam się poniedziałkowo.
Oczywiście jak mąż musi iść już do pracy to pogoda się poprawia...
W czwatek mam USG 4D i połówkowe. Już nie mogę się doczekać
A jutro wizyta u ginekologa. Pewnie nie zrobi mi USG jak mam mieć drugie w czwartek.
Migotka22 lubi tę wiadomość