X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 fajny ten Twój wózeczek :)

Paula55 lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa juz wem co mi w nim nie siadlo :) design mi sie ńie spodobal (ale ja inna jestem wiec wiesz..) :P
    Spacerowka szczegolnie bo gondola wyglada ok.... Poprostu wsrod wieeelu wozkow wogole nie przykol mojej uwagi :)
    Ale ma wszystko to samo co "moj" wiec to tylko kwesja wizualna ;)

A i ja bralam jeszcze pod uwage camarelo carerra :) tez mial to co potrzebuje i wyglad ok :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Paula55 fajny ten Twój wózeczek :)

A dziekuje. Ciekae czy naocznie tez sie sprawdzi :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    No i właśnie dlatego zaczęłam wątpić w te skojarzone. Chyba wolę pojedyncze szczepienia, a kilka ukłuć jest do przeżycia, nawet dla małego dziecka.
    hehe i tak tego dzieci nie pamiętają :D my musimy gorsze bóle przeżywać, one tylko maleńkie ukłucia ;)
    Paula55 nie zrozumiałam Cię :)
    Karolina współczuję, jakoś musimy przetrwać ten szpital :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myslalam dlatego sie wytlumaczylam :)
    Tez uwazam ze skojazone to zlo :P

Ehhh masakra z tymi szpitalami ale coz jak nic sie nie poradzi... Dacie rade babki ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zakupów. Nie sądziłam, że to będzie takie trudne. Po 2 godzinach w Smyku wyszliśmy z 6 rzeczami. Kupienie butelki albo smoczka to jakaś masakra. Na ścianie 100 różnych a ty masz wybrac najlepszy. Jeśli chodzi o ubranka to też nie jest łatwo bo nawet w Smyku wybór nie jest za duży. Doszliśmy z mężem do wniosku, że resztę kupimy przez internet to będziemy mogli na spokojnie się zastanowić, ceny niższe i wybór większy.

Co do wózka to my chyba kupimy Seka Carlo Lux 3 w 1. Cena ok. 1400 zł. Wybraliśmy go ponieważ jest lżejszy od innych a my mieszkamy na 4 piętrze.

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matko....nawet mnie nie dobijaj :P
    Ja chyba tez wiekszosc przez neta zamowie :/
    Ubranek juz mam dosc :P teraz powazne zakupy :)

A ile ten wasz wazy????
    Ja czytalam opinie na blogu laski ktora testuje produkty dla dzieci ze o zipy pisze producent waga 15kg ( gondola+stelarz i spacer+stelarz) a w rzeczywistosci nie wazy nawet 13. Mowila ze w porywach do 12 kg wiec musze sie przekonac :P

Pochwal sie co kupilas :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba wiem wiem ale mnie dobija ta niepewnosc i brak ich reakcji na zglaszAne dolegliwosci ja mowie ze mam skurcze to slysze wiecej dac mi nie moga ale zeby szyjke sprawdzic czy cos to nie mam na co liczyc... a jak tam u Ciebie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 21:08

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 - pracuję w NZOZie, teraz jestem na zwolnieniu, bo od 5 tc praktycznie do 14 z przerwami leżałam w szpitalu i lekarze odradzali mi wracanie do pracy. Na szczęście mam zajebistą szefową, która nawet przez moment nie dała mi odczuć, że jest w jakikolwiek sposób zła czy coś (chociaż jestem jedyną położną w naszej poradni i wszystko było na mojej głowie).

Lo - wózeczek ładny, praktyczny i całkowicie w moim guście:) Chociaż ja sama tak jak pisałam już wcześniej wybrałam Bebetto Flavio :)

assantea, Io lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki:)ja mam konkretne pytanko do AniDs;) bo z tego co pamietam to pisałaś ostatnio że nie czujesz jeszcze ruchów dziecka.Czy jak byłas dzisiaj na połówkowych to zapytałaś lekarza czemu tak może byc? ja też jeszcze nic nie czuje i bardzo sie denerwuje,a usg połówkowe mam dopiero 7 maja.Chciałabym się jakoś uspokoić a widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji.

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Aaa bo wy liczycie ten tydz do przodu :P
    A ja jak mam 20 t 5 dz to caly czas mowie ze jestem w 20 tyg hehe :P
    Czyli ciążę rozpoczęłaś nie od ostatniej miesiączki tylko tydzień po niej ;)?
    Ja liczę jak położne czyli 21+1 to 22 tydzień. W książeczce jak rodziłam córkę mam wpisane 41 tydzień porodu, mimo, że to było 40+0 :)

Mika to nic, ale kurde chyba z 1,5 tygodnia Fipsik się nie odzywa... :/

Ja 6 miesiąc zaczynam za równy tydzień ;) I... Wyszła mi linea nigra :D

Kurcze, już sama nie wiem gdzie jechać na te wakacje. Chcę, żeby córka odpoczęła, żeby nie czuła, że ma mieć rodzeństwo to musi mieć jakieś wyrzeczenia już teraz, mimo, że jeszcze się nie urodziło :(

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    hehe i tak tego dzieci nie pamiętają :D my musimy gorsze bóle przeżywać, one tylko maleńkie ukłucia ;)
    O tak, ja nie wiem jak ja przeżyję szczepienie dziecka. Jak słyszę płacz całkiem obcego mi dziecka w przychodni, bo jest właśnie szczepione, to mam łzy w oczach, a co dopiero przy swoim... Już zapowiedziałam Mężowi, że on będzie chodził na szczepienia :P

kark lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, my z córką w brzuchu jak byliśmy w Smyku to po godzinie wyszłam z... Ceratką na łóżeczko, bo na nic nie mogłam się zdecydować. Teraz wszystko kupuję przez internet, bo możesz poczytać opinie i na spokojnie się zdecydować. Minus, że nie możesz tego dotknąć i obejrzeć na żywo, ale coś za coś.

My mamy taki:
    http://www.dymex.eu/wozki-gleboko-spacerowe/dukat-na-paskach.html
    Wolę jeździć po lasku czy polnych, bocznych drogach niż po chodniku koło ulicy, wiec chciałam, żeby dzieciom było wygodnie na wybojach :D
    Już 3 dzieci wyjeździł, więc chyba nie jest taki zły ;)

Io lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas polozne licza tak jak ja :)
    I wszystkie moje kolezanki tak samo mialy liczone :)
    Na poczatku mowilam kazdemu tak jak wy i potem sie okazywalo ze sobie dodawalam hehe :)
    Wiec ja juz sama nie wiem jak sie to liczy :)

Mamy tu dwie polozne wiec moze mnie uswiadomia??? :)
    Bo moze te u nas sa niedouczone czy co :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 21:56

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo wlasnie obczailam wasz wozeczek :)
    Bardzo fajny :) podobie mnie sie :) hehe.
    Jedna jedyna jego wada (dla mnie) to montarz fotelika na tych pałąkach....
    Poza tym mam wrazenie ze jest podobny do tego co my wybralismy :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie
    kurde nie moge za wami nadazyc

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jak to liczyć, bo ja jutro tez bede miała 21 tydzien i 1 dzien i mowię ze jestem w 21 tygodniu, bo sie boje ze za szybko chce już sobie dodawać zeby byc w 6 miesiacu :-) ja mam polowkowe w poniedziałek i już jajko znoszę tak mi sie dluzy:-)

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się ten wózek bardzo podoba :) Waży podobno 11 kg z gondolą.

Zdjęcia zakupów zrobię jutro bo dzisiaj już padam na pyszczek. Swoją drogą właśnie porównałam ceny w necie i w ogóle nie opłaca sie kupować w Smyku! Wszystko jest dużo droższe. Właśnie zrobiliśmy dużo fajniejsze zakupy w sklepie internetowym. Zamówilismy podgrzewacz, sterylizator, wkladki laktacyjne, torbę termoizolacyjną, butelkę tommee tippee i wyszło nam 270 zł z dostawą. W Smyku za 200 zł kupiłam butelkę Avent, dwa smoczki, śpiochy, śpiworek, szczotkę do mycia butelek i 5 par skarpetek. Z działu karmienie brakuje nam jeszcze chyba tylko poduszki do karmienia ;P Chyba że o czymś zapomniałam?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo a podrzucisz link do tego sklepu bo serio sie wydaje niewiele za takie rzeczy :)
    Ja do smyka bardziej poogladac wozki sie wybieram. No chyba ze cos mi mega w oko wpadnie a tak to allegro :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Mnie też się ten wózek bardzo podoba :) Waży podobno 11 kg z gondolą.

Zdjęcia zakupów zrobię jutro bo dzisiaj już padam na pyszczek. Swoją drogą właśnie porównałam ceny w necie i w ogóle nie opłaca sie kupować w Smyku! Wszystko jest dużo droższe. Właśnie zrobiliśmy dużo fajniejsze zakupy w sklepie internetowym. Zamówilismy podgrzewacz, sterylizator, wkladki laktacyjne, torbę termoizolacyjną, butelkę tommee tippee i wyszło nam 270 zł z dostawą. W Smyku za 200 zł kupiłam butelkę Avent, dwa smoczki, śpiochy, śpiworek, szczotkę do mycia butelek i 5 par skarpetek. Z działu karmienie brakuje nam jeszcze chyba tylko poduszki do karmienia ;P Chyba że o czymś zapomniałam?

W sklepie internetowym smyka robiliście zakupy czy jakis inny znalazlas :-) ?

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ