Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczęta, jak samopoczucie z rana? Pawiki były ?
Co do wieku ciąży ja wyznaczałam od owulacji, bo miałam już w 11 dc. I w związku z tym system przełożył mi pierwszy dzień ostatniej miesiączki z 9 grudnia na 5. W sumie nie mam nic przeciwko. Mój dzidek ma teraz 2 tygodnie i 2 dni istne szaleństwo :DDDstaraczka lubi tę wiadomość
-
I mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które pracują: kiedy powiecie pracodawcy o ciąży? Bo ja za bardzo nie wiem, myślę że na początku lutego, chociaż chciałabym wcześniej, ale mój M mi odradza
-
akuszerka89 wrote:I mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które pracują: kiedy powiecie pracodawcy o ciąży? Bo ja za bardzo nie wiem, myślę że na początku lutego, chociaż chciałabym wcześniej, ale mój M mi odradza
Ja myślę, żeby powiedzieć od razu jak lekarz potwierdzi ciążę. Będąc w ciąży szef nie może mnie zwolnić, więc o to jestem spokojna, a myślę, że powinien wiedzieć wcześniej. Ja mam takie stanowisko, że nikt mnie nie zastąpi z obecnych pracowników (pracuję w oddziale firmy i jest u nas tylko 9 osób i każdy ma swoje osobne zajęcie) więc lepiej żeby wiedział wcześniej.
W biurze jesteśmy 3 i jedna z nas jest też w ciąży (rodzi teraz w lutym), więc jak szef się dowie, że i ja jestem w ciąży to się pewnie załamie
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Ale Wy od owulacji liczycie, czy od ostatniej @? Bo ja jak od owulacji to jakiś 2 tydzień dopiero
Ja nie wiem jaak to liczyć bo jestem po in vitro i to jest porypane nie wiem czy od punkcji , transferu czy 1 dnia ostatniej @ WIĘC czekam na usg ono prawde mi powie
A MAM usg na 16 stycznia na 10-30 .... miałam na 13 stycznia , ale zmieniłam bo wydaje mi się , że ten 13-sty to trochę za wcześnie ... niby 3 dni różnicy ale jednak lekarz mi mówił wczoraj przez tel , że wizyta za 2 tyg licząc od wczoraj to za 2 nooo a też nie chce mi się latać co tydzień do kliniki bo powiedzą mi , że za wcześnie a wiadome to są koszta za każdą wizytę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyakuszerka89 wrote:Hej Dziewczęta, jak samopoczucie z rana? Pawiki były ?
Co do wieku ciąży ja wyznaczałam od owulacji, bo miałam już w 11 dc. I w związku z tym system przełożył mi pierwszy dzień ostatniej miesiączki z 9 grudnia na 5. W sumie nie mam nic przeciwko. Mój dzidek ma teraz 2 tygodnie i 2 dni istne szaleństwo :DDD
Narazie zero objawów -
nick nieaktualnyNusia1989 wrote:Jak samopoczucia?
Coś wam doskwiera?
U mnie nic....i UU dalej mnie nie bolą... zaczyna mnie to niepokoić ;>
bo nawet żadnych zmian u siebie nie zauważyłam... gdyby nie ta beta to w dalszym ciągu bym myślała , że nie jestem w ciąży....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 13:51
-
mnie w zasadzie też już nic nie boli i też się tym denerwuje. Ale to może dobrze że narazie nic nie czujemy?
Kurcze tak bardzo chciałabym wykrzyczeć całemu światu że w końcu się udało, że będziemy mieli dziecko, ale rozum podpowiada żeby dać sobie jeszcze czas, że wszystko jest za bardzo kruche, aż prawie nierzeczywiste...
Komu powiedziałyście o ciąży? Ja w zasadzie tylko rodzicom, teściom, rodzeństwu i babci mojego M, no i najlepszej przyjaciółce, no i oczywiście WAM -
nick nieaktualnyOdebrałam wyniki.
TSH super, FT4 też, progesteron wysoki jak nigdy w moim życiu (prawie 56). Beta z 2.01 robiona o 9.30 335.
Dziś się zorientowałam, że jest inne, tańsze laboratorium i tam zrobiłam dziś bete, czyli 3.09 o 9. Wynik 408,12.
Siedze i rycze, bo wiem, że to zły przyrost. Mam jakieś złudne nadzieje, że to może wina innego laboratorium, ale jednostki są takie sameWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 15:16
-
nick nieaktualny200 podaj wyniki i daty swojej bety kiedy robiłaś
A ten inne labo nie ma innch norm ???
Akuszerka u mnie wie rodzina... powiedziałam rodzicom to dowiedziała się babcia, ciotki , druga babcia no i tak poszło w świat moi rodzice są niepoważni no , ale w końcu chciał nie chciał jestem w tej ciąży a co będzie dalej to los pokaże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 15:02
-
200 nie denerwuj się na zapas, za wcześnie zrobiłaś drugą Betę, idź jutro do tego pierwszego labu i zrób jeszcze raz o tej samej godzinie. Standardowo jest tak, że beta powinna podwoić swoją wartość po 48 godzinach. nic straconego!
staraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Mąż twierdzi, że niby chyba jest inne urządzenie i normy się różnią, ale przecież to ta sama jednostka...
No właśnie dlatego dziś robiłam, bo od jutra rana do w zasadzie czwartku za 2 tygodnie nie będę miała na nic czasu w ogóle. A badania robię w innym mieścieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 15:30
-
nick nieaktualnyNo przecież widać gołym okiem , że normy są inne ...
A ty w dziub w ogóle chcesz ;> czemuś była na becie dzień po dniu .....???? przyrost sprawdza się po upływie 48 godzin
a TERAZ nie potrzebnie się denerwujesz głupolku :*
w tym drugim labo z dzisiaj normy są ogólne bo masz 1-10 tydzień ciąży ... więc spokojnie ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 15:35
200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
200 przecież z Betą jest tak, że im wyższa wartość tym szybciej rośnie. Zobacz, jeśli masz betę 20 to po 48 godzinach będziesz miała 40, a po kolejnych 48 godzinach nie będziesz miała 60 tylko 80!!!! I tak będzie w Twoim przypadku. Ajjjj tak to jest jak człowiek nie może spokojnie na miejscu usiedzieć.
A ja chociaz jeszcze u lekarza nie byłam, to powiem mojemu pracodawcy o ciąży, żeby już nie krzyczał na mnie za rzeczy za które nie jestem odpowiedzialna! Ehhh kiepski dzień dziś jest, wiecie... -
nick nieaktualny200 wrote:Mąż to samo mówi, a ja mu ryczę w rękaw.
Kurde, teraz jedyne co mi zostaje to czekać na wizytę za 2 tygodnie...
Nie potrzebnie sobie sama strasa zafundowałaś
CO CIĘ PODKUSIŁO , żeby iść dzień po dniu ;>
zresztą betka i tak ci rośnie , a nie spada więc zostaw ten rękaw emka , bo przyda się jeszcze na humorki ciążowe
AKUSZERKA JA też jestem zdania , żeby powiedzieć od razu ....
ja nie pracuję , ale jak bym pracowała to bym od razu powiedziała ...będą cię traktować lżej za nim pójdziesz na L4...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 16:01
200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane nieśmiało do Was chce dołączyć,mam nadzieje,ze mnie przyjmiecie??!!
Gratulacje dla każdej z Was i powodzenia każdej z nas
Ja pisze,ze nieśmiało bo jestem po 3 poronieniach i w tym roku skończe 39 lat a dziś dopiero 26 dc beta wczoraj pozytywna i dobra wg lekarza bo 29 nie powiem teraz w jakich normach a progesteron 20,44 też jak na mnie bardzo dobry. Jestem od wtorku na luteinie a od dzisiaj na dopochwowej. Przede mną najtrudniejszy okres bo czas @ i tego sie boje.
Mam wiele chorób i to jest też duży problem ale wierze,ze tym razem sie w końcu uda
Ja już mam troche objawów bolą mnie bardzo piersi i sa duże mam lekkie mdłosci ale cały czas,nie mam apetytu i cały czas bym spała.
akuszerka89, Niecierpliwa87, stardust87, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
inessa witamy Cię bardzo serdecznie:) Mamy nadzieję, że szczęśliwie dotrwasz z nami do września :)Widzę, że grudzień był łaskawy dla dziewczyn po przejściach:)
A czemu nie napiszesz Bety? ja swoją pierwszą miałam 26,9 i cieszyłam się jak szalona :DDD
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny