Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Boże.... Mam nadzieję, że u 200 to nie jest prawda:( Przeraziłam się...
Witam nowe dziewczyny, LO, Eva, hela rozgośćcie się i wytrwajmy razem do września
Po wczorajszym okropnym dniu w pracy dziś rano powiedziałam kierownikowi, że jestem w ciązy, niech teraz trochę uważa na słowa. Zwłaszcza że na ten moment nikt nie jest w stanie mnie zastąpić, a jak się wkurzę to pójdę na L4 i będzie miał problem!inessa, Io, Beataa25 lubią tę wiadomość
-
Witam przyszle mamusie! Moj termin to 7 wrzesnia test zrobilam dosc wczesnie Bo juz 25 dn I mu mojemu zaskoczeniu wyszedl piekny pozytyw wiec chyba musiala wystapic wczesniejsza niz zwykle owulka! Dzis mija mi 31 dzien cyklu- dokucza mi bol brzucha jak na miesiaczke przez co nie moge spac w nocy (Martwie sie czy to jest normalne?), poza tym bol piersi i ich wrazliwosc! Pozdrawiam was kochane :*
inessa, judith lubią tę wiadomość
-
Witaj Nelus, jeśli boli Cię brzuch idź wcześniej do lekarza, niech da Ci luteinę i no spe na skurcze. W tak wczesnej ciąży niczego nie można ignorować.
Hela - trzeba być dobrej myśli, chociaż ten przyrost jest taki malutki. Poczekaj do wtorku i daj nam znać co i jakinessa, Nelus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane ale sie zmartwiłam 200
każdej z nas życze aby nam sie udało
Ja starałam sie tak z badaniami i lekarzami 20 cykli w tym 3 wczesne poronienia, ja choruje na choroby autoimmunologiczne, mam astme,alergie,ch.tarczycy guzotorbiele i Haschimoto,mam problemy z krwią,mam arytmie serca,jestem po operacji kregosłupa. Troche sie tego nazbierało dlatego tak sie boje,zeby tym razem wszystko poszło dobrze.
Od wtorku dużo odpoczywam a od wczoraj duzo leże. Najgorsze są dla mnie godziny od 2 - 5 nad ranem mam tragiczne mdłosci oraz bardzo duzą duszność mój organizm walczy i to bardzo z horomonami.
Biore luteine i wrazie bóli i dużych mdłosci mam przepisany Diphergan.
Dbajcie kochane o siebie bardzo nie przemeczajcie sie i starajcie sie odpoczywać dużo nie bójcie sie snu ( mnie on meczy masakrycznie )
Acha ja mam termin narazie wyznaczony przez ovu na 12.09
Buziaki dla każdej -
nick nieaktualnyWitam nowe dziewczyny w naszych skromnych progach
200 odezwij sie co u ciebie !!!
Ja to chyba @ juz nie dostane bo powinnam dostac 2 dni temu , a tez latalam na bete przed @ ktoras napisala ze pierwsza beta wyszla 29 to i tak duza ja pierwsza mialam 18,8 wiec chyba najnizsza z was
Ja dzis bylam w Opolu w zoo i emek dal mi kierowac matkooo czuje ze zyje po tym nic nie robieniu po transferzeinessa lubi tę wiadomość
-
Hej Mamuśki. Dołączam do grupy;). Ovu pokazuje mi termin na 7.09.2014 choć wydaje mi się,że to będzie już w sierpniu (z powodu nadciśnienia i bardzo wąskiej meidnicy raczej też będzie cesarka). Pierwszą wizytę mam na 7 tydzień, ale spróbuję się wprosić w ten wtorek (martwią mnie bóle podbrzusza). Chyba też we wtorek skoczę na betę i dla spokoju progesteron (zawsze miałam plamienia przed okresem jak brałam tabletki anty i miesiąc temu też przez tydzień!!)...
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczko chyba była jeszcze niższa od Ciebie beta ale nie pamietam dobrze a nastepne jakie były?? bo ja dopiero moge isć we wtorek i lekarz powiedział,zę wtedy na te bete z czwartku nie mam patrzeć bo za duza przerwa.
Jak sie kochane czujecie?????
-
nick nieaktualnyLo ja 3 dni przed @ mialam wynik 52.23 wiec spokojnie nie liczy sie wielkosc bety a przyrost progesteron mozesz sobie zbadac przy kolejnej becie... w ciazy jest on istotny bo podtrzymuje ciaze.. jak jest za niski to moze sie to skonczyc nie ciekawie , ale wtedy lekarze daja duphaston albo lutke w razie w
inessa, Io lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykochana zobacz na moją bete w 25 dc 29 wiec Twoja jest ładna ale ważniejszy jest przyrost powinnaś zrobić drugą bete po 48 h góra po 72h wiem teraz jest długi wekend to trudno isć gdziekolwiek. Jak bedziesz powtarzać bete to zrób progetseron również warto
Io lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zrobiłam dziś znów test sikany w ciągu dnia, myślałam że druga kreska będzie tak samo widoczna jak testowa, ale niestety jest słabsza. ja do lekarza mam 13.01 pewnie koło 12. a kiedy najwcześniej coś widać na USG? Niby powinnam być specjalistką w tym temacie (jestem położną) a już zupełnie nic nie pamiętam.
Inessa faktycznie tyle tych rzeczy Ci się przyplątało - tym bardziej będę Ci kibicować -
nick nieaktualnyAkuszerko nie patrz do końca na testy bo one wychodzą bardzo różnie narazie czekaj na USG a wtedy u Ciebie powinno być już widać maleństwo. Nie weim który to bedzie dzień po owulce u Ciebie ale liczy sie,ze od mniej wiecej 21 dnia po zapłodnieniu powiino być juz słychać serduszko tylko nigdy nie wiemy kiedy dochodzi do niego. No i u kazdej kobiety wyglada to róznie.
-
staraczka wrote:Lo ja 3 dni przed @ mialam wynik 52.23 wiec spokojnie nie liczy sie wielkosc bety a przyrost progesteron mozesz sobie zbadac przy kolejnej becie... w ciazy jest on istotny bo podtrzymuje ciaze.. jak jest za niski to moze sie to skonczyc nie ciekawie , ale wtedy lekarze daja duphaston albo lutke w razie w
U mnie na razie przyrost jest bardzo duży:
31.12 - 3,2
01.01 - 14,6
03.01 - 87,3
Mam nadzieje, że w dalszym ciągu będzie tak rosło. Na kolejną betę pójdę 06.01 to zrobię też progesteron. Ciągle boli mnie brzuch. Mam nadzieje, że to nic złego. Do gina idę po długim weekendzie. Teraz mam dylemat, którego wybrać, gina, do którego chodze od lat, czy tego, który pracuje w szpitalu w moim mieście...inessa lubi tę wiadomość