Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
jeny! już w 3? Ale fajnie!Mika 28 wrote:A Ja dziś zaczęłam 26 tydzień i za 2 tygodnie będę w trzecim trymestrze
to już będzie balon wielki i gigantyczny 
A jeśli chodzi o nivea to też słyszałam dobre opinie a stosowałam kremik na twarz taki w tubce na różne warunki pogodowe jak tylko wychodziliśmy na dwór zimą i jesienią to nam służył i teraz też go zakupię
Ja dopiero 7 czerwca
-
A ja mam jakiś taki dzień do dupy dziś. Zła jestem, zdegustowana. Nie wiadomo z jakiego powodu. Jeszcze w piżamie siedzę i pewnie już dziś z niej nie wyjdę..
Jakieś sposoby na poprawę humoru? Próbowałam truskawkami z jogurtem, ale dostałam uczulenia - język mi spuchł i myślałam, że na izbie wyląduję, ale na szczęście jak szybko przyszło tak szybko poszło. Ale teraz mam pokrzywkę na dekolcie. Głupie truskawki
W ogóle nie wiem czy chce mi się spać, czy płakać czy jeszcze co innego..
-
mądrze to napisałaśFipsik wrote:Jak już wjeżdżamy z medycyną, to wiesz, że układ pokarmowy kształtuje się do 6rz? Trzeba na wiele rzeczy uważać, jednakże nikt gerberami do 6rz nie karmi. Wszystko z głową trzeba. Jednemu dziecku nie będzie przeszkadzać zwykły proszek (osobiście wolę płyny do prania, mniej zostaje ich na ubraniach i mniej uczulają) już w 1 miesiącu życia, a inne dzieci do dorosłego wręcz będą miały alergie (jak np ja na większość proszków). To samo tyczy się kosmetyków , jedne będą miały uczulenie na bambino, innym nie spodoba się jonson, a inne jeszcze prane w zwykłym mydle będą zadowolone.
ja mam zamiar spróbować floslek - nie dostaniesz tych kosmetyków w żadnym supermarkecie tylko w sklepie firmowym albo aptece. Sama ich używam i mi dobrze służą, mają też dla noworodków. Jak mojemu nie podpasują, to sama będę ich używać a jemu/jej kupię wtedy balneum - podobne do oilatum i emolium ale nie pachnie typowo "dziecięco" tylko neutralnie.
ja w sumie więcej używam płynów do prania niż proszków, bo mam wrażenie, że tak nie niszczą ubrań. Ale do białego jednak góruje proszek mój ulubiony (nie będę firmy reklamować)
-
akuszerka wózek śliczny, mój typ, że tak powiem

Taka mała opowiastka: przy pierwszym dziecku wszystko nowe, pięknie wyprane, wyprasowane, przy drugim wyprane, a przy trzecim dziury na ubrankach się szyje
W sumie ja to jestem maniaczką prasowania, więc u mnie by to nie przeszło
ale ogólnie coś w tej opowiastce jest, im więcej dzieci tym mniej przejmujemy się drobiazgami
Szonka, Patu, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
ja rowniez uzywam do prania plynow, w proszku tylko piore skarpety itp
bo na nich nie widac jak nawet jakis proszek zostaje, ale np czarnego prania nie wyobrazam sobie prac w proszku tylko plyn wchodzi w rachube
malemu tez kupilam plyn do prania lovela, i plyn do plukania, na razie po 1 butelce wiec starczy na dobry poczatek... co do kosmetykow dla maluszka to kompletnie nie wiem od czego zaczac, za duzo tego jest po prostu w sklepach, milion opinii ze idzie zwariowac...
smoczek mam lovi nie wiem dokladnie jaki ale dostalam z probkami wiec na poczatek moze starczy jeden
-
dba wrote:akuszerka wózek śliczny, mój typ, że tak powiem

Taka mała opowiastka: przy pierwszym dziecku wszystko nowe, pięknie wyprane, wyprasowane, przy drugim wyprane, a przy trzecim dziury na ubrankach się szyje
W sumie ja to jestem maniaczką prasowania, więc u mnie by to nie przeszło
ale ogólnie coś w tej opowiastce jest, im więcej dzieci tym mniej przejmujemy się drobiazgami 
Dokładnie tak jest
Przy pierwszym jest szał, przy drugim już spokojniej, a przy trzecim to juz taka rutyna
Ale każde jest najkochańsze na świecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 14:55
kark lubi tę wiadomość
-
Szonka wrote:Dokładnie tak jest
Przy pierwszym jest szał, przy drugim już spokojniej, a przy trzecim to juz taka rutyna
Ale każde jest najkochańsze na świecie 
Podobno pierwszą ciążę liczy się w tygodniach, drugą w miesiącach a kolejne "jak urodzę to będzie". Moja siostra faktycznie z trzecim teraz jest i niczym się nie przejmuje.
dba lubi tę wiadomość
-
Pewnie masz po prostu gorszy dzieństardust87 wrote:A ja mam jakiś taki dzień do dupy dziś. Zła jestem, zdegustowana. Nie wiadomo z jakiego powodu. Jeszcze w piżamie siedzę i pewnie już dziś z niej nie wyjdę..
Jakieś sposoby na poprawę humoru? Próbowałam truskawkami z jogurtem, ale dostałam uczulenia - język mi spuchł i myślałam, że na izbie wyląduję, ale na szczęście jak szybko przyszło tak szybko poszło. Ale teraz mam pokrzywkę na dekolcie. Głupie truskawki
Tak to czasem bywa, szczególnie teraz. Zrób sobie dziś dzień lenistwa i relaksu, tv, książka, muzyka, niczym się nie przejmuj, a jutro już powinno być lepiej
Ja miewam takie chwile, że smucę się albo złoszczę bez powodu, wszystko widzę czarno i ogarnia mnie beznadzieja. Kładę się wtedy i albo oglądam tv albo słucham muzyki, a jak mała wtedy zaczyna kopać to już w ogóle mi te czarne myśli odchodzą 
Miałam wybrać się na spacer do sklepu z artykułami dla maluchów żeby zobaczyć jeszcze czy może tam mój wózek jest tańszy, ale co chwilę albo wychodzi słońce albo pada i już sama nie wiem iść, czy nie...nie uśmiecha mi się łażenie w deszczu. -
też chce drugie zaraz po pierwszym, ale u mnie mąż też chce więc nawet nie muszę z nim o tym rozmawiać. Już nawet o 3 myślimy, choć zawsze mówiliśmy że 2 to maks:)Patu wrote:Im bliżej porodu tym bardziej myślę ze chciałabym szybko drugie by wychowywaly się razem i raz przechodzić przez pieluchy itd. Chce by mała miała szybko rodzeństwo jak na złość mieszkamy na wsi i nie ma w okolicy żadnych maleńkich dzieci ani kobiet w ciąży. W rodzinie i wśród znajomych też nic. A chce by miala się z kim bawić zanim pójdzie do szkoły. Ale maz nie chce tak szybko drugiego zawsze mówiliśmy o 2-3 latach a nie szybciej7w3d 💔
-
litr lodów i dobra komediastardust87 wrote:A ja mam jakiś taki dzień do dupy dziś. Zła jestem, zdegustowana. Nie wiadomo z jakiego powodu. Jeszcze w piżamie siedzę i pewnie już dziś z niej nie wyjdę..
7w3d 💔 -
My tez myslelismy o 2 dziecku z mala roznica wiekowa ale niestety po ostatnich zdarzenia nie wiem czy zdecydujemy się tak szybko ponieważ nie wyobrażam sobie żebym znowu spędziła tyle czasu szpitalu i miec maluszka w domku..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Mika 28 wrote:to już jakieś konkrety bo wózek już zakupiony śliczny wózeczek
A piesio słodziak! Ciekawe jak urośnie i jaka będzie duża ta Twoja psina ?
Mika, moja psina ma już prawie 2 lata, większa nie urośnie
)
-
A ja mam w zamrażalniku gołąbki, bo zrobiłam we wtorek i trochę zostałoKaarolina wrote:A mi ślinka cieknie na myśl i goląbkach
chyba będę musiała poprosić Teściową żeby zrobiła bo Jej są niebiańskie nikogo (nawet moje) mi tak nie smakują 
Kaarolina lubi tę wiadomość

[