WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A Ja dziś zaczęłam 26 tydzień i za 2 tygodnie będę w trzecim trymestrze :) to już będzie balon wielki i gigantyczny :)
    A jeśli chodzi o nivea to też słyszałam dobre opinie a stosowałam kremik na twarz taki w tubce na różne warunki pogodowe jak tylko wychodziliśmy na dwór zimą i jesienią to nam służył i teraz też go zakupię :)
    jeny! już w 3? Ale fajnie! :) Ja dopiero 7 czerwca :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już jakieś konkrety bo wózek już zakupiony śliczny wózeczek :) A piesio słodziak! Ciekawe jak urośnie i jaka będzie duża ta Twoja psina ?:)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiś taki dzień do dupy dziś. Zła jestem, zdegustowana. Nie wiadomo z jakiego powodu. Jeszcze w piżamie siedzę i pewnie już dziś z niej nie wyjdę..
    Jakieś sposoby na poprawę humoru? Próbowałam truskawkami z jogurtem, ale dostałam uczulenia - język mi spuchł i myślałam, że na izbie wyląduję, ale na szczęście jak szybko przyszło tak szybko poszło. Ale teraz mam pokrzywkę na dekolcie. Głupie truskawki :| W ogóle nie wiem czy chce mi się spać, czy płakać czy jeszcze co innego.. :(

• dba Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jak już wjeżdżamy z medycyną, to wiesz, że układ pokarmowy kształtuje się do 6rz? Trzeba na wiele rzeczy uważać, jednakże nikt gerberami do 6rz nie karmi. Wszystko z głową trzeba. Jednemu dziecku nie będzie przeszkadzać zwykły proszek (osobiście wolę płyny do prania, mniej zostaje ich na ubraniach i mniej uczulają) już w 1 miesiącu życia, a inne dzieci do dorosłego wręcz będą miały alergie (jak np ja na większość proszków). To samo tyczy się kosmetyków , jedne będą miały uczulenie na bambino, innym nie spodoba się jonson, a inne jeszcze prane w zwykłym mydle będą zadowolone.

ja mam zamiar spróbować floslek - nie dostaniesz tych kosmetyków w żadnym supermarkecie tylko w sklepie firmowym albo aptece. Sama ich używam i mi dobrze służą, mają też dla noworodków. Jak mojemu nie podpasują, to sama będę ich używać a jemu/jej kupię wtedy balneum - podobne do oilatum i emolium ale nie pachnie typowo "dziecięco" tylko neutralnie.
    mądrze to napisałaś :) ja w sumie więcej używam płynów do prania niż proszków, bo mam wrażenie, że tak nie niszczą ubrań. Ale do białego jednak góruje proszek mój ulubiony (nie będę firmy reklamować) :)

• dba Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka wózek śliczny, mój typ, że tak powiem :)
    Taka mała opowiastka: przy pierwszym dziecku wszystko nowe, pięknie wyprane, wyprasowane, przy drugim wyprane, a przy trzecim dziury na ubrankach się szyje :D W sumie ja to jestem maniaczką prasowania, więc u mnie by to nie przeszło :D ale ogólnie coś w tej opowiastce jest, im więcej dzieci tym mniej przejmujemy się drobiazgami ;)

Szonka, Patu, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    U mnie dzisiaj placki ziemniaczane po węgiersku mniam ;)

ha u mnie tez! zaraz wstawiam miesko na gulasz i obieram pyrki ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rowniez uzywam do prania plynow, w proszku tylko piore skarpety itp ;) bo na nich nie widac jak nawet jakis proszek zostaje, ale np czarnego prania nie wyobrazam sobie prac w proszku tylko plyn wchodzi w rachube ;) malemu tez kupilam plyn do prania lovela, i plyn do plukania, na razie po 1 butelce wiec starczy na dobry poczatek... co do kosmetykow dla maluszka to kompletnie nie wiem od czego zaczac, za duzo tego jest po prostu w sklepach, milion opinii ze idzie zwariowac...

smoczek mam lovi nie wiem dokladnie jaki ale dostalam z probkami wiec na poczatek moze starczy jeden :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    akuszerka wózek śliczny, mój typ, że tak powiem :)
    Taka mała opowiastka: przy pierwszym dziecku wszystko nowe, pięknie wyprane, wyprasowane, przy drugim wyprane, a przy trzecim dziury na ubrankach się szyje :D W sumie ja to jestem maniaczką prasowania, więc u mnie by to nie przeszło :D ale ogólnie coś w tej opowiastce jest, im więcej dzieci tym mniej przejmujemy się drobiazgami ;)

Dokładnie tak jest :) Przy pierwszym jest szał, przy drugim już spokojniej, a przy trzecim to juz taka rutyna :) Ale każde jest najkochańsze na świecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 14:55

kark lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dokładnie tak jest :) Przy pierwszym jest szał, przy drugim już spokojniej, a przy trzecim to juz taka rutyna :) Ale każde jest najkochańsze na świecie :)

Podobno pierwszą ciążę liczy się w tygodniach, drugą w miesiącach a kolejne "jak urodzę to będzie". Moja siostra faktycznie z trzecim teraz jest i niczym się nie przejmuje.

dba lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja mam jakiś taki dzień do dupy dziś. Zła jestem, zdegustowana. Nie wiadomo z jakiego powodu. Jeszcze w piżamie siedzę i pewnie już dziś z niej nie wyjdę..
    Jakieś sposoby na poprawę humoru? Próbowałam truskawkami z jogurtem, ale dostałam uczulenia - język mi spuchł i myślałam, że na izbie wyląduję, ale na szczęście jak szybko przyszło tak szybko poszło. Ale teraz mam pokrzywkę na dekolcie. Głupie truskawki :| W ogóle nie wiem czy chce mi się spać, czy płakać czy jeszcze co innego.. :(
    Pewnie masz po prostu gorszy dzień :P Tak to czasem bywa, szczególnie teraz. Zrób sobie dziś dzień lenistwa i relaksu, tv, książka, muzyka, niczym się nie przejmuj, a jutro już powinno być lepiej ;) Ja miewam takie chwile, że smucę się albo złoszczę bez powodu, wszystko widzę czarno i ogarnia mnie beznadzieja. Kładę się wtedy i albo oglądam tv albo słucham muzyki, a jak mała wtedy zaczyna kopać to już w ogóle mi te czarne myśli odchodzą ;)

Miałam wybrać się na spacer do sklepu z artykułami dla maluchów żeby zobaczyć jeszcze czy może tam mój wózek jest tańszy, ale co chwilę albo wychodzi słońce albo pada i już sama nie wiem iść, czy nie...nie uśmiecha mi się łażenie w deszczu.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Matko jak ja bym zjadła krokieta! Chyba musze poświęcić trochę czasu i zrobić :-) mmmmm
    Gosia19 wrote:
    U nas dzisiaj krokiety i barszczyk czerwony :P

Gosia19 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ślinka cieknie na myśl i goląbkach :) chyba będę musiała poprosić Teściową żeby zrobiła bo Jej są niebiańskie nikogo (nawet moje) mi tak nie smakują ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak z innej beczki wszystkim Karolinom które dzisiaj obchodzą imieniny życze wszystkiego co najlepsze i samych radosnych chwil :)))

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Im bliżej porodu tym bardziej myślę ze chciałabym szybko drugie by wychowywaly się razem i raz przechodzić przez pieluchy itd. Chce by mała miała szybko rodzeństwo jak na złość mieszkamy na wsi i nie ma w okolicy żadnych maleńkich dzieci ani kobiet w ciąży. W rodzinie i wśród znajomych też nic. A chce by miala się z kim bawić zanim pójdzie do szkoły. Ale maz nie chce tak szybko drugiego zawsze mówiliśmy o 2-3 latach a nie szybciej
    też chce drugie zaraz po pierwszym, ale u mnie mąż też chce więc nawet nie muszę z nim o tym rozmawiać. Już nawet o 3 myślimy, choć zawsze mówiliśmy że 2 to maks:)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    litr lodów i dobra komedia :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więcej nie po prosze Was o pomysły na obiad, bo generalnie mam ochote na wszystko co wymieniłyście :) ale ze mnie żarłok tylko robić się nie che:)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez myslelismy o 2 dziecku z mala roznica wiekowa ale niestety po ostatnich zdarzenia nie wiem czy zdecydujemy się tak szybko ponieważ nie wyobrażam sobie żebym znowu spędziła tyle czasu szpitalu i miec maluszka w domku..

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    to już jakieś konkrety bo wózek już zakupiony śliczny wózeczek :) A piesio słodziak! Ciekawe jak urośnie i jaka będzie duża ta Twoja psina ?:)

Mika, moja psina ma już prawie 2 lata, większa nie urośnie :))

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A mi ślinka cieknie na myśl i goląbkach :) chyba będę musiała poprosić Teściową żeby zrobiła bo Jej są niebiańskie nikogo (nawet moje) mi tak nie smakują ;)
    A ja mam w zamrażalniku gołąbki, bo zrobiłam we wtorek i trochę zostało :P

Kaarolina lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja mam w zamrażalniku gołąbki, bo zrobiłam we wtorek i trochę zostało :P
    Nooo to podeślij mi ze dwa :P

‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ