WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.Ja od 6.40 nie śpię.Oczy pieką,głowa boli.Pewnie usnę w ciągu dnia.Nie wiem czy hemoroidôw się nie nabawiłam .Na papierze kropelki krwi widać,dupsko boli podczas wycierania,piecze.No kurczę,jeszcze tego mi brakuje.Któraś na/miała hemoroidy? Ja już zupę ugotowałam na wędzonych żeberkach.Kurier był przed chwilą i przywiózł sterownik wentylatora do samochodu.Palił papierosa,ale jak zobaczył mój brzuch,to go wyrzucił,chociaz tyle,bo kurde po co mam wdychać ten smród.Też wrzucę fotkę gdzieś w niedzielę brzuszka,bo mam już niezły balonik,że juz nie dojrzę co mam poniżej ;) Położę się ,bo zmęczona jestem po tej nieprzespanej nocy.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pędzę do fryzjera :) niech ze mną porządek zrobi bo "zarosłam" :)

miłego dzionka

o! podrzućcie jakiś pyszny pomysł na obiadek, bo wena mnie opuściła
    Ja dziś jem na obiad makaron razowy z ratatouille, a dla męża pstrąg łososiowy z grilla.

justyna14 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja dziś jem na obiad makaron razowy z ratatouille, a dla męża pstrąg łososiowy z grilla.

U mnie dzisiaj placki ziemniaczane po węgiersku mniam ;)

afrykanka, Karolaaa91, justyna14 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie,

a ja dzisiaj na szybko gotuję ulubioną zupkę męża - barszcz biały :)

justyna14 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas naleśniki z dzemem i twarogiem ;) a dla męża frytki pewnie i ja mu podjem :D

verynice, betina89, justyna14 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się mała rozkopala podoba jej się jak mama szykuje jej wyprawke :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no ale oczywiście każda zrobi jak uważa :) do niczego broń Boże nie namawiam, tak informacyjnie. Może ktoś nie wie.

Jak już wjeżdżamy z medycyną, to wiesz, że układ pokarmowy kształtuje się do 6rz? Trzeba na wiele rzeczy uważać, jednakże nikt gerberami do 6rz nie karmi. Wszystko z głową trzeba. Jednemu dziecku nie będzie przeszkadzać zwykły proszek (osobiście wolę płyny do prania, mniej zostaje ich na ubraniach i mniej uczulają) już w 1 miesiącu życia, a inne dzieci do dorosłego wręcz będą miały alergie (jak np ja na większość proszków). To samo tyczy się kosmetyków , jedne będą miały uczulenie na bambino, innym nie spodoba się jonson, a inne jeszcze prane w zwykłym mydle będą zadowolone.

ja mam zamiar spróbować floslek - nie dostaniesz tych kosmetyków w żadnym supermarkecie tylko w sklepie firmowym albo aptece. Sama ich używam i mi dobrze służą, mają też dla noworodków. Jak mojemu nie podpasują, to sama będę ich używać a jemu/jej kupię wtedy balneum - podobne do oilatum i emolium ale nie pachnie typowo "dziecięco" tylko neutralnie.

dba lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na obiad mąż sobie zażyczył rekina.

akuszerka89, justyna14 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im bliżej porodu tym bardziej myślę ze chciałabym szybko drugie by wychowywaly się razem i raz przechodzić przez pieluchy itd. Chce by mała miała szybko rodzeństwo jak na złość mieszkamy na wsi i nie ma w okolicy żadnych maleńkich dzieci ani kobiet w ciąży. W rodzinie i wśród znajomych też nic. A chce by miala się z kim bawić zanim pójdzie do szkoły. Ale maz nie chce tak szybko drugiego zawsze mówiliśmy o 2-3 latach a nie szybciej

betina89, justyna14 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Ja właśnie do domu wróciłam troszkę pobuszowałam w lumpku i kupiłam kilka rzeczy dla Malucha :D pochwalę się później.. tak czytałam Was o tych kosmetykach do pielęgnacji Maluchów i dalej nic nie wiem wczoraj stanęłam w sklepie przed półką z tymi rzeczami i zgłupiałam do reszty.. więc ja sobie myślę że się wstrzymam z ich kupnem i na pierwszej wizycie położnej się Jej o wszystko wypytam zobaczę co Ona mi podpowie..

a u Nas dzisiaj na obiad kurczaczek w sosie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:42

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj krokiety i barszczyk czerwony :P

Karolaaa91, verynice, justyna14 lubią tę wiadomość

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O smoczkach czytałam opinie i zdecydowałam, że kupię smoczek z NUKa.
    Jakie kupię kosmetyki dla dzidzi - szczerze mówiąc nie wiem. Tu w Polsce wiem, że Hipp i Babydream są dobre, a tam za oceanem to nie mam pojęcia :P Johnsona na pewno nie kupię, a opinii o reszcie nie znam. Wolałabym tez uniknąć kupowania kosmetyków tu i wysyłania tam :/
    Nie wiem jak zrobię z proszkiem, na pewno na początku będę stosować specjalny dla maluchów, a potem zobaczymy jak to będzie wyglądało ;)

My na obiad mamy gołąbki :)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Ja siedze w pracy i szczerze to plecy już mnie bolą troszkę, prawie cały dzień przy biurku siedze. A na dodatek sekretarka mnie tak wkurzyła dzisiaj, że chyba się odbiło to na dzidziusiu bo uaktywnił się na ponad dwie godziny, a wcześniej mu się to nie zdarzało.
    Co do kosmetyków to ja patrzyłam na Nivea, moja siostra je stosuje do swojego maleństwa i bardzo je chwali, a jej maluszek ma skaze białkową i alergię, ale wiadomo, że nie każdemu dziecku podpasują dane kosmetyki i tak naprawdę albo się trafi albo nie i trzeba będzie dalej testować.
    Dzis zaczynam 23 tydzień, jak ten czas leci, masakra.
    Jeśli chodzi o proszki to ja początek na pewno będę używała tych specjalnych dla dzieci, a potem delikatniejszych płynów do prania.
    A na obiadzik mam dzisiaj pulpety w sosie pomidorowym i mizerie, uwielbiam :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was slonecznie:)
    Dzieci wam wiem jaki smocked kupic:) jesters cite nie zastapione.
    Ja dzisiaj nie gotuje, jestem sama w domu wiec nie musze gotowac codziennie.
    Jestem w drodze do restauracjii I pewnie jakas saltke zjem.
    Zanim wyjade na miesiac, to spotykam sie z koleznkami.
    Na kolacje sushi :) wiem ze to dla niektorych kontrowersyjne, ale ja jem sushi przez cala ciaze.

Zycze milego dnia.
    Ktos z was mi narobil ochoty na placki ale ziemniaczane.

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bledow narobilam. Sorry slownik mi sie wlancza.

1usat5od00spirqc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Johnsons bardzo też uczulał.
    Zauważyłam, że naukowcy co roku zmieniają swoje teorie na różne sprawy, a skoro bobas był na proszku to używałam :P ;)

Teoria się zmienia w zależności od tego która firma zaplaci za badania. Myślę, że nie ma co przesadzać z praniem osobno ubrań o 3 roku zycia. Jak dziecko nie ma alergii to wcześniej mozna prać w zwykłaym proszku.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiad kasza gryczana, młoda kapustka z koperkiem i jajko sadzone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 13:55

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja dziś zaczęłam 26 tydzień i za 2 tygodnie będę w trzecim trymestrze :) to już będzie balon wielki i gigantyczny :)
    A jeśli chodzi o nivea to też słyszałam dobre opinie a stosowałam kremik na twarz taki w tubce na różne warunki pogodowe jak tylko wychodziliśmy na dwór zimą i jesienią to nam służył i teraz też go zakupię :)

Szonka, akuszerka89, Gosia19, verynice, Patu, kark lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:15

stardust87, Mika 28, Gosia19, dba, Io, betina89, verynice, le'nutka, kark, aswalda lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o fuuu, drugiego zdjęcia Vegi mogłam nie wstawiać, bo widać cały mój syf:/

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ