Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć.Ja od 6.40 nie śpię.Oczy pieką,głowa boli.Pewnie usnę w ciągu dnia.Nie wiem czy hemoroidôw się nie nabawiłam .Na papierze kropelki krwi widać,dupsko boli podczas wycierania,piecze.No kurczę,jeszcze tego mi brakuje.Któraś na/miała hemoroidy? Ja już zupę ugotowałam na wędzonych żeberkach.Kurier był przed chwilą i przywiózł sterownik wentylatora do samochodu.Palił papierosa,ale jak zobaczył mój brzuch,to go wyrzucił,chociaz tyle,bo kurde po co mam wdychać ten smród.Też wrzucę fotkę gdzieś w niedzielę brzuszka,bo mam już niezły balonik,że juz nie dojrzę co mam poniżej
Położę się ,bo zmęczona jestem po tej nieprzespanej nocy.
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
justyna14 wrote:pędzę do fryzjera
niech ze mną porządek zrobi bo "zarosłam"
miłego dzionka
o! podrzućcie jakiś pyszny pomysł na obiadek, bo wena mnie opuściłajustyna14 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:no ale oczywiście każda zrobi jak uważa
do niczego broń Boże nie namawiam, tak informacyjnie. Może ktoś nie wie.
Jak już wjeżdżamy z medycyną, to wiesz, że układ pokarmowy kształtuje się do 6rz? Trzeba na wiele rzeczy uważać, jednakże nikt gerberami do 6rz nie karmi. Wszystko z głową trzeba. Jednemu dziecku nie będzie przeszkadzać zwykły proszek (osobiście wolę płyny do prania, mniej zostaje ich na ubraniach i mniej uczulają) już w 1 miesiącu życia, a inne dzieci do dorosłego wręcz będą miały alergie (jak np ja na większość proszków). To samo tyczy się kosmetyków , jedne będą miały uczulenie na bambino, innym nie spodoba się jonson, a inne jeszcze prane w zwykłym mydle będą zadowolone.
ja mam zamiar spróbować floslek - nie dostaniesz tych kosmetyków w żadnym supermarkecie tylko w sklepie firmowym albo aptece. Sama ich używam i mi dobrze służą, mają też dla noworodków. Jak mojemu nie podpasują, to sama będę ich używać a jemu/jej kupię wtedy balneum - podobne do oilatum i emolium ale nie pachnie typowo "dziecięco" tylko neutralnie.dba lubi tę wiadomość
-
Im bliżej porodu tym bardziej myślę ze chciałabym szybko drugie by wychowywaly się razem i raz przechodzić przez pieluchy itd. Chce by mała miała szybko rodzeństwo jak na złość mieszkamy na wsi i nie ma w okolicy żadnych maleńkich dzieci ani kobiet w ciąży. W rodzinie i wśród znajomych też nic. A chce by miala się z kim bawić zanim pójdzie do szkoły. Ale maz nie chce tak szybko drugiego zawsze mówiliśmy o 2-3 latach a nie szybciej
betina89, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Hej hej
Ja właśnie do domu wróciłam troszkę pobuszowałam w lumpku i kupiłam kilka rzeczy dla Maluchapochwalę się później.. tak czytałam Was o tych kosmetykach do pielęgnacji Maluchów i dalej nic nie wiem wczoraj stanęłam w sklepie przed półką z tymi rzeczami i zgłupiałam do reszty.. więc ja sobie myślę że się wstrzymam z ich kupnem i na pierwszej wizycie położnej się Jej o wszystko wypytam zobaczę co Ona mi podpowie..
a u Nas dzisiaj na obiad kurczaczek w sosie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:42
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualny
-
O smoczkach czytałam opinie i zdecydowałam, że kupię smoczek z NUKa.
Jakie kupię kosmetyki dla dzidzi - szczerze mówiąc nie wiem. Tu w Polsce wiem, że Hipp i Babydream są dobre, a tam za oceanem to nie mam pojęciaJohnsona na pewno nie kupię, a opinii o reszcie nie znam. Wolałabym tez uniknąć kupowania kosmetyków tu i wysyłania tam
Nie wiem jak zrobię z proszkiem, na pewno na początku będę stosować specjalny dla maluchów, a potem zobaczymy jak to będzie wyglądało
My na obiad mamy gołąbki -
Witajcie dziewczynki. Ja siedze w pracy i szczerze to plecy już mnie bolą troszkę, prawie cały dzień przy biurku siedze. A na dodatek sekretarka mnie tak wkurzyła dzisiaj, że chyba się odbiło to na dzidziusiu bo uaktywnił się na ponad dwie godziny, a wcześniej mu się to nie zdarzało.
Co do kosmetyków to ja patrzyłam na Nivea, moja siostra je stosuje do swojego maleństwa i bardzo je chwali, a jej maluszek ma skaze białkową i alergię, ale wiadomo, że nie każdemu dziecku podpasują dane kosmetyki i tak naprawdę albo się trafi albo nie i trzeba będzie dalej testować.
Dzis zaczynam 23 tydzień, jak ten czas leci, masakra.
Jeśli chodzi o proszki to ja początek na pewno będę używała tych specjalnych dla dzieci, a potem delikatniejszych płynów do prania.
A na obiadzik mam dzisiaj pulpety w sosie pomidorowym i mizerie, uwielbiam
-
Witam was slonecznie:)
Dzieci wam wiem jaki smocked kupic:) jesters cite nie zastapione.
Ja dzisiaj nie gotuje, jestem sama w domu wiec nie musze gotowac codziennie.
Jestem w drodze do restauracjii I pewnie jakas saltke zjem.
Zanim wyjade na miesiac, to spotykam sie z koleznkami.
Na kolacje sushiwiem ze to dla niektorych kontrowersyjne, ale ja jem sushi przez cala ciaze.
Zycze milego dnia.
Ktos z was mi narobil ochoty na placki ale ziemniaczane. -
dba wrote:Johnsons bardzo też uczulał.
Zauważyłam, że naukowcy co roku zmieniają swoje teorie na różne sprawy, a skoro bobas był na proszku to używałam
Teoria się zmienia w zależności od tego która firma zaplaci za badania. Myślę, że nie ma co przesadzać z praniem osobno ubrań o 3 roku zycia. Jak dziecko nie ma alergii to wcześniej mozna prać w zwykłaym proszku. -
A Ja dziś zaczęłam 26 tydzień i za 2 tygodnie będę w trzecim trymestrze
to już będzie balon wielki i gigantyczny
A jeśli chodzi o nivea to też słyszałam dobre opinie a stosowałam kremik na twarz taki w tubce na różne warunki pogodowe jak tylko wychodziliśmy na dwór zimą i jesienią to nam służył i teraz też go zakupięSzonka, akuszerka89, Gosia19, verynice, Patu, kark lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:15
stardust87, Mika 28, Gosia19, dba, Io, betina89, verynice, le'nutka, kark, aswalda lubią tę wiadomość
-
o fuuu, drugiego zdjęcia Vegi mogłam nie wstawiać, bo widać cały mój syf:/