X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.Ja od 6.40 nie śpię.Oczy pieką,głowa boli.Pewnie usnę w ciągu dnia.Nie wiem czy hemoroidôw się nie nabawiłam .Na papierze kropelki krwi widać,dupsko boli podczas wycierania,piecze.No kurczę,jeszcze tego mi brakuje.Któraś na/miała hemoroidy? Ja już zupę ugotowałam na wędzonych żeberkach.Kurier był przed chwilą i przywiózł sterownik wentylatora do samochodu.Palił papierosa,ale jak zobaczył mój brzuch,to go wyrzucił,chociaz tyle,bo kurde po co mam wdychać ten smród.Też wrzucę fotkę gdzieś w niedzielę brzuszka,bo mam już niezły balonik,że juz nie dojrzę co mam poniżej ;) Położę się ,bo zmęczona jestem po tej nieprzespanej nocy.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pędzę do fryzjera :) niech ze mną porządek zrobi bo "zarosłam" :)

miłego dzionka

o! podrzućcie jakiś pyszny pomysł na obiadek, bo wena mnie opuściła
    Ja dziś jem na obiad makaron razowy z ratatouille, a dla męża pstrąg łososiowy z grilla.

justyna14 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja dziś jem na obiad makaron razowy z ratatouille, a dla męża pstrąg łososiowy z grilla.

U mnie dzisiaj placki ziemniaczane po węgiersku mniam ;)

afrykanka, Karolaaa91, justyna14 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie,

a ja dzisiaj na szybko gotuję ulubioną zupkę męża - barszcz biały :)

justyna14 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas naleśniki z dzemem i twarogiem ;) a dla męża frytki pewnie i ja mu podjem :D

verynice, betina89, justyna14 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się mała rozkopala podoba jej się jak mama szykuje jej wyprawke :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no ale oczywiście każda zrobi jak uważa :) do niczego broń Boże nie namawiam, tak informacyjnie. Może ktoś nie wie.

Jak już wjeżdżamy z medycyną, to wiesz, że układ pokarmowy kształtuje się do 6rz? Trzeba na wiele rzeczy uważać, jednakże nikt gerberami do 6rz nie karmi. Wszystko z głową trzeba. Jednemu dziecku nie będzie przeszkadzać zwykły proszek (osobiście wolę płyny do prania, mniej zostaje ich na ubraniach i mniej uczulają) już w 1 miesiącu życia, a inne dzieci do dorosłego wręcz będą miały alergie (jak np ja na większość proszków). To samo tyczy się kosmetyków , jedne będą miały uczulenie na bambino, innym nie spodoba się jonson, a inne jeszcze prane w zwykłym mydle będą zadowolone.

ja mam zamiar spróbować floslek - nie dostaniesz tych kosmetyków w żadnym supermarkecie tylko w sklepie firmowym albo aptece. Sama ich używam i mi dobrze służą, mają też dla noworodków. Jak mojemu nie podpasują, to sama będę ich używać a jemu/jej kupię wtedy balneum - podobne do oilatum i emolium ale nie pachnie typowo "dziecięco" tylko neutralnie.

dba lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na obiad mąż sobie zażyczył rekina.

akuszerka89, justyna14 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im bliżej porodu tym bardziej myślę ze chciałabym szybko drugie by wychowywaly się razem i raz przechodzić przez pieluchy itd. Chce by mała miała szybko rodzeństwo jak na złość mieszkamy na wsi i nie ma w okolicy żadnych maleńkich dzieci ani kobiet w ciąży. W rodzinie i wśród znajomych też nic. A chce by miala się z kim bawić zanim pójdzie do szkoły. Ale maz nie chce tak szybko drugiego zawsze mówiliśmy o 2-3 latach a nie szybciej

betina89, justyna14 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Ja właśnie do domu wróciłam troszkę pobuszowałam w lumpku i kupiłam kilka rzeczy dla Malucha :D pochwalę się później.. tak czytałam Was o tych kosmetykach do pielęgnacji Maluchów i dalej nic nie wiem wczoraj stanęłam w sklepie przed półką z tymi rzeczami i zgłupiałam do reszty.. więc ja sobie myślę że się wstrzymam z ich kupnem i na pierwszej wizycie położnej się Jej o wszystko wypytam zobaczę co Ona mi podpowie..

a u Nas dzisiaj na obiad kurczaczek w sosie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:42

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj krokiety i barszczyk czerwony :P

Karolaaa91, verynice, justyna14 lubią tę wiadomość

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O smoczkach czytałam opinie i zdecydowałam, że kupię smoczek z NUKa.
    Jakie kupię kosmetyki dla dzidzi - szczerze mówiąc nie wiem. Tu w Polsce wiem, że Hipp i Babydream są dobre, a tam za oceanem to nie mam pojęcia :P Johnsona na pewno nie kupię, a opinii o reszcie nie znam. Wolałabym tez uniknąć kupowania kosmetyków tu i wysyłania tam :/
    Nie wiem jak zrobię z proszkiem, na pewno na początku będę stosować specjalny dla maluchów, a potem zobaczymy jak to będzie wyglądało ;)

My na obiad mamy gołąbki :)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Ja siedze w pracy i szczerze to plecy już mnie bolą troszkę, prawie cały dzień przy biurku siedze. A na dodatek sekretarka mnie tak wkurzyła dzisiaj, że chyba się odbiło to na dzidziusiu bo uaktywnił się na ponad dwie godziny, a wcześniej mu się to nie zdarzało.
    Co do kosmetyków to ja patrzyłam na Nivea, moja siostra je stosuje do swojego maleństwa i bardzo je chwali, a jej maluszek ma skaze białkową i alergię, ale wiadomo, że nie każdemu dziecku podpasują dane kosmetyki i tak naprawdę albo się trafi albo nie i trzeba będzie dalej testować.
    Dzis zaczynam 23 tydzień, jak ten czas leci, masakra.
    Jeśli chodzi o proszki to ja początek na pewno będę używała tych specjalnych dla dzieci, a potem delikatniejszych płynów do prania.
    A na obiadzik mam dzisiaj pulpety w sosie pomidorowym i mizerie, uwielbiam :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was slonecznie:)
    Dzieci wam wiem jaki smocked kupic:) jesters cite nie zastapione.
    Ja dzisiaj nie gotuje, jestem sama w domu wiec nie musze gotowac codziennie.
    Jestem w drodze do restauracjii I pewnie jakas saltke zjem.
    Zanim wyjade na miesiac, to spotykam sie z koleznkami.
    Na kolacje sushi :) wiem ze to dla niektorych kontrowersyjne, ale ja jem sushi przez cala ciaze.

Zycze milego dnia.
    Ktos z was mi narobil ochoty na placki ale ziemniaczane.

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bledow narobilam. Sorry slownik mi sie wlancza.

1usat5od00spirqc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Johnsons bardzo też uczulał.
    Zauważyłam, że naukowcy co roku zmieniają swoje teorie na różne sprawy, a skoro bobas był na proszku to używałam :P ;)

Teoria się zmienia w zależności od tego która firma zaplaci za badania. Myślę, że nie ma co przesadzać z praniem osobno ubrań o 3 roku zycia. Jak dziecko nie ma alergii to wcześniej mozna prać w zwykłaym proszku.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiad kasza gryczana, młoda kapustka z koperkiem i jajko sadzone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 13:55

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja dziś zaczęłam 26 tydzień i za 2 tygodnie będę w trzecim trymestrze :) to już będzie balon wielki i gigantyczny :)
    A jeśli chodzi o nivea to też słyszałam dobre opinie a stosowałam kremik na twarz taki w tubce na różne warunki pogodowe jak tylko wychodziliśmy na dwór zimą i jesienią to nam służył i teraz też go zakupię :)

Szonka, akuszerka89, Gosia19, verynice, Patu, kark lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:15

stardust87, Mika 28, Gosia19, dba, Io, betina89, verynice, le'nutka, kark, aswalda lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o fuuu, drugiego zdjęcia Vegi mogłam nie wstawiać, bo widać cały mój syf:/

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ