X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu sam brzuszek
    20ayl37.jpg

Nelus, Kaarolina, jovi81, Ewi25, Karolaaa91, akuszerka89, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wielki piekny brzusio :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Paula masz na mysli chustonoszenie w pozycjii "kolyski"?
    Ja myslalam, ze bede uzywac chuste a nie nosidelko; wic informacje na temat chusty mnie interesuja.

Tak dokladnie :) pani od kilku lat przeprowadzi szkolenia z chustonoszenia... Sama "wynosila" w chuscie dwoje swoich dzieci i wydawala mi sie bardzo doksztalcona w temacie i obiwktywna. Nie zalezalo jej na sprzedaniu "sie" a jedynie na przekazaniu informacji :)
    Same probowalysmy pozycji majac do dyspozycji specjalna lalke i faktycznie w pozycji "kolyska" dziecko przybieralo dziwne pozy niekoniecznie dobre dla jego kosteczek :)

afrykanka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie tu mają takie ładne duże brzuchy tylko u mnie malusi.
    Ostatnio w przychodni do pani siedzącej obok pewien pan powiedział,żeby weszła bez kolejki bo ona w ciąży,a ona że to sadelko. Ale dziwnie się czułam,że ja 6 miesiąc,a tego nie widać u dziwią się,że chcę bez kolejki wchodzić heh

• nenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dnia na dzien bedzie coraz wiekszy :)

• Io Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podrzucam link do funpage 5 10 15 na facebooku.Mozna dostać 20% rabatu do wykorzystania do 31.05.2014. Wystarczy polubić w okienku kupon rabatowy.

https://www.facebook.com/piec.dziesiec.pietnascie

verynice, assantea, le'nutka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    if1n53.jpg

Mieszkanko Livki w 23 tygodniu :) + 9 kg uff rosniemy jak na drożdżach

afrykanka, Kaarolina, verynice, stardust87, Beataa25, Gosia19, nenka, Io, Ewi25, Patu, aswalda lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77 jaki masz juz duży brzusio ale chyba nic wiecej u ciebie nie rosnie co? Ładna figurka ;))

201703012752.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ale ty laska jestes :) gdzie ty te 9 kg schowalas? ;) chyba w brzuszku i w biuscie ;)

Nelus lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    O to samo mialam Nelus zapytac hahah :)
    Moze ten rewelacyjny biust tyle wazy :)

A ja nawet jak mam wolne to sie wyspac nie moge :) moj psiak stwierdzil ze juz widocznie wiecej snu nie potrzebuje hahaha:)

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie! :)

Ostatnio zaczęłam zastanawiać się aby kupić już termometr do mierzenia temperatury ciała dziecka, elektryczny bezdotykowy, polecacie jakiś model?

Aaaa my się także witamy w nowym tygodniu, już 23! :)

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    Witam się po weekendowym lenistwie.. nie wiem co się stało ale wczorajszy dzień prawie przespałam! Mały też jakoś słabo był aktywny.. mam nadzieję że się rozkręci ;)
    Dziewczyny ale macie superowe brzuszki !! <3
    I zazdroszczę wszystkim Wam które już upatrzyły czy też już nabyły wózki.. ja pewnie kupię wózek dopiero po porodzie, bo Teściowie chcą dać Nam na wózek dla Wnuka a pewnie zrobią to jak się Mały urodzi.. a nie chcemy sprawiać im przykrości i kupować wcześniej.. no chyba już teraz sobie upatrzymy itp.. ciężka sytuacja bo z jednej strony nie wyobrażam sobie nie mieć wózka przez pierwsze 3 tygodnie.. jestem w kropce...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice My też kupujemy bezdotykowy ale nie mamy jakoś konkretnego upatrzonego jeszcze.. daj znać jak jakiś fajny znajdziesz ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki.. Trochę w podłym humorze jestem, szczególnie jak na zdjęcie Nelusi patrzę (chuda szkapo, człowiek w deprechę może wpaść patrząc na Ciebie, Twoje piękne ciałko i śliczną buźkę). Przekroczyłam dziś 60kg :| Nigdy nie sądziłam, że kiedykolwiek to się stanie :| Wiem wiem, głupia jestem i w ciąży i te 60 to niby niewiele (choć mam tylko 164cm wzrostu), ale ciężko mi na to patrzeć. Boję się, że teraz mi odbije i przestanę się odżywiać tak jak powinnam. Cholera! :(

No to się wywnętrzniłam.
    Miłego dnia dziewczynki, bo pogoda dziś u nas piękna..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza bryka juz stoi :) dzis wystawiam ja na balkon do wietrzenia :)
    Co do termometrow to ostatnio czytalam ze termometry "pistolety" bardzo dobrze sie sprawdzaja i mozna nimi mierzyc nie tylko temp ciala ale wody i innych rzeczy :)
    Trzeba sie tylko nimi dobrze nauczyc obslugiwac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Cześć dziewuszki.. Trochę w podłym humorze jestem, szczególnie jak na zdjęcie Nelusi patrzę (chuda szkapo, człowiek w deprechę może wpaść patrząc na Ciebie, Twoje piękne ciałko i śliczną buźkę). Przekroczyłam dziś 60kg :| Nigdy nie sądziłam, że kiedykolwiek to się stanie :| Wiem wiem, głupia jestem i w ciąży i te 60 to niby niewiele (choć mam tylko 164cm wzrostu), ale ciężko mi na to patrzeć. Boję się, że teraz mi odbije i przestanę się odżywiać tak jak powinnam. Cholera! :(

No to się wywnętrzniłam.
    Miłego dnia dziewczynki, bo pogoda dziś u nas piękna..

Stardust kopne cie w dupke :p
    Ty sie ciesz ze dziecko pieknie rosnie :) kazda tyje ale po kazdej to inaczej widac. Jednej sie w dupce wiecej odlozy, innej w biodrach innej w udach!!! Ja mam to w nosie ;) jem to na co mam ochote i tyle :) oczywiscie nie mowie o obzerańiu :)
    Ja wczoraj sie wazylam i jest poki co 53,5 wiec 1,5 kg wiecej niz przed ciaza ale boje sie ze na koniec wystrzele mega :/ a to najgorsze jest!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Śliczne te Twoje kotki. Pewnie taka hodowla wymaga sporo pracy. Ja w ogóle kocham zwierzęta. Niedługo planujemy budowę domu i na pewno chce mieć w nim i psa i kota. Nic tak nie poprawia człowiekowi nastroju jak czekające na niego po pracy zwierzaczki. Poza tym uważam, że dzieciom dobrze robi wychowywanie się ze zwierzętami. Oczywiście pod warunkiem, że rasa jest dobrze wybrana a rodzice sami szanują i kochają zwierzęta. Gorzej jak zwierzak jest tylko zabawką. Ja miałam psa jak mieszkałam z rodzicami. Teraz został u rodziców bo najbardziej kocha moją mamę :P Chyba myśli, że to też jego mama. Teraz już z niego staruszek. Ma 13 lat. Kochamy go jak członka rodziny i pewnie będzie ciężko jak zabierze go starość.
    Co do kotów, to z Twojego opisu wydaje się, że to rasa idealna dla rodziny. A ile taki kitek kosztuje, jeśli mogę spytac?
    Ceny kociąt jak i nowym właścicieli dobieram indywidualnie. Mam ten komfort że u mnie kociaki są raz w roku (jest to jedynie hobby choć staram się robić to profesjonalnie) - nie wyobrażam sobie żeby musieć na tym zarabiać bo wtedy musiałabym mieć 8 - 10 miotów rocznie a to już nie przyjemność tylko mordęga dla mnie i dla kotów. Są to maluchy wyczekane, wypieszczone i odchowane. Nauczone odpowiednich manier i nawyków a ja długo wertuję chętnych zanim zdecyduję się komuś kociaka sprzedać. To procentuje tym że do tej pory utrzymuję stały kontakt ze wszystkimi właścicielami moich pociech :)
    Dla nas też dom bez zwierzaków to dom niepełny (mamy też psa). Najbardziej wkurzaja mnie osoby które teraz się nas pytają co zrobimy ze zwierzętami jak pojawi się dziecko ??? Nie rozumiem ich podejścia :(

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle Dzien Dobry Mamusie :) Jak samopoczucie ? :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja wczoraj sie wazylam i jest poki co 53,5 wiec 1,5 kg wiecej niz przed ciaza ale boje sie ze na koniec wystrzele mega :/ a to najgorsze jest!!!
    A mnie pocieszyłaś :P nie ma co :P Nic nie poradzę. Tak to jest jak się od 15 lat z zaburzeniami odżywiania walczy. Jakoś z rosnącym brzuchem w miarę się godzę (choć wczoraj stałam przed lustrem w nocy i gapiłam się na ten bebzun i załamana byłam), to waga mnie przeraża :| Jeny, takie jak ja powinien psychiatra chyba przed ciążą badać czy się na matkę nadaję :(
    Dobra, nie dołuję już.

Jakie łóżeczka kupujecie? Jakieś firmy konkretne?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za miłe słowa! Broń Boże nikogo nie chce wpędzać w deprechę- wcale chuda nie jestem!!! Przy wzroście 167cm wazę juz 59kg! Jeszcze niedawno nigdy nie mogłam dobić do 50kg takze to tez dla mnie lekki szok. Tylko ze mi niestety apetyt dopisuje... chyba aż za bardzo! Nie wiem czy wy tez to zauwazylyscie u siebie bo u mnie robi sie coraz większy cellulit! Koleżanka mi dała w prezencie takie kapsulki antycellulitowe na noc i na dzien dozwolone w ciazy i pologu z firmy farmona, mam nadzieje ze cos wiecej zadziałają bo jak narazie tylko wygładzają pięknie skore! Co do biustu to urósł o rozmiar mam teraz D a z tego co pisalyscie to wy jednak macie je większe w ciazy :p
    Co do termometru to kuzynka mówiła ze poleca jakiś w kształcie pistoletu, podobno mierzy temp w sekundę

201703012752.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ