WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    300 zl ale rzeczy ttrochę jest ;) a jeszcze aspirator frida do tego

To nie tak źle...ja około 250 wydam na Allegro ;) Ale cóż za radocha będzie jak odbiorę paczkę od kuriera! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Pewnie masz po prostu gorszy dzień :P Tak to czasem bywa, szczególnie teraz. Zrób sobie dziś dzień lenistwa i relaksu, tv, książka, muzyka, niczym się nie przejmuj, a jutro już powinno być lepiej ;) Ja miewam takie chwile, że smucę się albo złoszczę bez powodu, wszystko widzę czarno i ogarnia mnie beznadzieja. Kładę się wtedy i albo oglądam tv albo słucham muzyki, a jak mała wtedy zaczyna kopać to już w ogóle mi te czarne myśli odchodzą ;)

Miałam wybrać się na spacer do sklepu z artykułami dla maluchów żeby zobaczyć jeszcze czy może tam mój wózek jest tańszy, ale co chwilę albo wychodzi słońce albo pada i już sama nie wiem iść, czy nie...nie uśmiecha mi się łażenie w deszczu.
    Hej Zaczarowana jeśli dobrze pamiętam to podoba Ci się ten sam wózek co mi baby design lupo jeśli się mylę to przepraszam. Ale do rzeczy jest taka strona tosia i tam jest ten wózek w promocji za 999 zł

Zaczarowana lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Pewnie masz po prostu gorszy dzień :P Tak to czasem bywa, szczególnie teraz. Zrób sobie dziś dzień lenistwa i relaksu, tv, książka, muzyka, niczym się nie przejmuj, a jutro już powinno być lepiej ;) Ja miewam takie chwile, że smucę się albo złoszczę bez powodu, wszystko widzę czarno i ogarnia mnie beznadzieja. Kładę się wtedy i albo oglądam tv albo słucham muzyki, a jak mała wtedy zaczyna kopać to już w ogóle mi te czarne myśli odchodzą ;)

Miałam wybrać się na spacer do sklepu z artykułami dla maluchów żeby zobaczyć jeszcze czy może tam mój wózek jest tańszy, ale co chwilę albo wychodzi słońce albo pada i już sama nie wiem iść, czy nie...nie uśmiecha mi się łażenie w deszczu.
    Hej Zaczarowana jeśli dobrze pamiętam to podoba Ci się ten sam wózek co mi baby design lupo jeśli się mylę to przepraszam. Ale do rzeczy jest taka strona tosia i tam jest ten wózek w promocji za 999 zł

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy niedawno ze sklepu,kupiłam soboe lody kanapki i zaraz po wejściu do domu jednego spałaszowałam.Od rana pogoda była do kitu,bo nawet mocno padało,teraz słoneczko i ciepełko.Znajomy męża dzwonił,że może nam oddać wózek z nosidełkiem w którym można dzidzię przewozić samochodem.Zastanawiam się czy wziąźć,bo w sumie wózek mam po pierwszym dziecku,a mieliśmy fotelik do samochodu dokupić,bo nie mamy.Ten znajomy mówił,że w takim nosidełku córkę wozili na początku i policja się nie czepiała.Co o tym myślicie?

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Dziękuję za informację :) Ja zastanawiałam się na początku nad Baby design Lupo i Baby design Lupo Comfort, ale wybraliśmy z Mężem Lupo Comfort. Dziś właśnie byłam w sklepie go zamówić i wpłacić zaliczkę. Wygląda tak: 124dbn9.png29m4zzq.png
    W poniedziałek dowiem się ile będą go sprowadzali.
    Do tego kupiłam fotelik Maxi-Cosi CabrioFix
    2jd1jip.png
    i muszę przyznać, że o ile szukanie wózka było przyjemnością, to wybieranie fotelika było dla mnie katorgą :P

doti77, ja co prawda znawcą tematu nie jestem, ale fotelik wolałabym kupić nowy, no chyba, że macie absolutną pewność, że fotelik nie brał udziału w żadnej stłuczce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 16:43

Beataa25, afrykanka, betina89 lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam "Porody" na Polsat Cafe i ryczę jak bóbr:-) moment narodzin malucha jest magiczny...

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika, to argument "policja nic nie mówiła" by do mnie chyba nie przemawiał. Bo w końcu dziecko się wozi w foteliku po to, żeby było bezpieczne, a nie po to, żeby mandatu nie płacić.. Jeśli chodzi o fotelik to moim zdaniem powinien on być najlepszej jakości, bo w słabym foteliku nawet przy drobnej stłuczce może stać się tragedia..

Fipsik lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

a ja ani wózka ani fotelika nie mam upatrzonego :/... musimy wkońcu pochodzić za tym ale to już w czerwcu jak pójde na zwolnienie lekarskie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Dziękuję za informację :) Ja zastanawiałam się na początku nad Baby design Lupo i Baby design Lupo Comfort, ale wybraliśmy z Mężem Lupo Comfort. Dziś właśnie byłam w sklepie go zamówić i wpłacić zaliczkę. Wygląda tak: 124dbn9.png29m4zzq.png
    W poniedziałek dowiem się ile będą go sprowadzali.
    Do tego kupiłam fotelik Maxi-Cosi CabrioFix
    2jd1jip.png
    i muszę przyznać, że o ile szukanie wózka było przyjemnością, to wybieranie fotelika było dla mnie katorgą :P

doti77, ja co prawda znawcą tematu nie jestem, ale fotelik wolałabym kupić nowy, no chyba, że macie absolutną pewność, że fotelik nie brał udziału w żadnej stłuczce.
    Właśnie też się zastanawiam czy lupo czy comfort a co do fotelika te też ten sam planuję kupić:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam weekendowo :)

Dziewczyny jak ogladam wasze wozki, to wam zazdroszcze, bo u mnie to wszystkie sa 2w1, czyli fotelik i spacerowka. U nas nie ma zimnej zimy i ogolnie wszedzie sie jedzie samochodem, bo miasto jest olbrzymie. W centrach handlowych wszczyscy uzywaja tego fotelika, a jak maluch jest starszy to sapcerowki. Jak corcia sie urodzi to u mnie jest wiosna ( ale w sumie taka,ze jednego dnia mam sandaly a drugiego balerinki czy botki) i sie zastanawiam czy bede potrzebowac gondole.

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://chelino.co.za/en/products/item/the-switch

to jedyny wozek jaki zanalazlam, ktory jest z gondola i nie jest czarny lub szary.
    Co o nim myslicie?

Nelus lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich w ten pochmurny dzień.

Ja dzisiaj od rana jestem w tak podłym nastroju, że lepiej nie podchodzić. Zaczęło się od tego, że teściowa ze szwagierką umyśliły robić dzisiaj urodziny małej, tj. mojego męża bratanicy. My mieszkamy z teściami, więc mąż musiał pojechać po nie o 8:00 rano. Ale to jeszcze nic- jestem tak wkurzona, bo cały dzień męczą mi mojego szczeniaka, którego mamy od niedzieli. Tak mnie to irytuje, że nie mogę na to patrzeć, więc postanowiłam pójść do siebie i siedzę sama. Coś czuję, że do mojego dziecka to na pewno nie dam się nikomu zbliżyć przez najbliższe miesiące. Grrrr.....

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy pieczecie ciasta albo trzymacie teściową w drzwiach, a moja przez 4 lata była u nas raz. Pieczenie ciast mam więc z głowy ;) 8 godzin w szkole i padam ze zmęczenia. A jutro 10. Masakra :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi po jabłeczniku humor się poprawił i oczywiście wizyta Teściów udana jak zawsze j jeszcze dostałam truskawki mniam :) i na całe szczęście ciacho się udało a miałam obawy w trakcie robienia że coś z nim nie tak ;) udanego weekendziku bo nie wiem czy jutro uda mi się zajrzeć bo właśnie mamy z Mężem dla siebie "chwilę" po 2tygodniach <3,
    P.S Krzyś dzisiaj nieźle daje się w znaki chyba wyczuwa dobry humor mamusi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 18:58

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo. Ja dzisiaj miałam bardzo zabiegany dzień. Oglądaliśmy też trochę wózków. Na ten moment naszym faworytem jest Bebetto Luca. Wcześniej typowaliśmy wózek Seka Carlo Lux. Kupować wózek chcemy w lipcu więc może nam się jeszcze odmieni. Bylismy dzisiaj w Łodzi w Tesco z ogromnym stoiskiem F&F. Gorąco polecam te ciuszki bo wybór olbrzymi, ceny przystępne i jakościowo wydają się super. Kupiliśmy młodemu pare wyjściowych ubranek.
    219axog.jpg

Co do tych kotków to właśnie takiego chciałam. Mąż mi nawet obiecał, ale zaszłam w ciąże. Poza tym chyba poczekamy z kotkiem, aż będziemy mieli dom, żeby miał więcej miejsca do biegania. A ta rasa nie jest problematyczna?

verynice, Kaarolina, mycha89, stardust87, jovi81, karolcia:)))), Gosia19, Beataa25, kark, Patu, betina89, le'nutka, aswalda lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo: poczytasz o charakterach tej rasy na mojej stronie www.zeszczesliwej.pl , ja się dawno w tej rasie zakochałam :)
    ciuszki śliczne <3

Io, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Twoje kotki. Pewnie taka hodowla wymaga sporo pracy. Ja w ogóle kocham zwierzęta. Niedługo planujemy budowę domu i na pewno chce mieć w nim i psa i kota. Nic tak nie poprawia człowiekowi nastroju jak czekające na niego po pracy zwierzaczki. Poza tym uważam, że dzieciom dobrze robi wychowywanie się ze zwierzętami. Oczywiście pod warunkiem, że rasa jest dobrze wybrana a rodzice sami szanują i kochają zwierzęta. Gorzej jak zwierzak jest tylko zabawką. Ja miałam psa jak mieszkałam z rodzicami. Teraz został u rodziców bo najbardziej kocha moją mamę :P Chyba myśli, że to też jego mama. Teraz już z niego staruszek. Ma 13 lat. Kochamy go jak członka rodziny i pewnie będzie ciężko jak zabierze go starość.
    Co do kotów, to z Twojego opisu wydaje się, że to rasa idealna dla rodziny. A ile taki kitek kosztuje, jeśli mogę spytac?

jovi81 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Właśnie też się zastanawiam czy lupo czy comfort a co do fotelika te też ten sam planuję kupić:)
    A oglądałaś na żywo te wózki ? Wg mnie Lupo Comfort ma trochę lepszy, wydaje się, że solidniejszy materiał, noi do tego ta wkładka w spacerówce...Poza tym wybór kolorów jest trochę ciekawszy :) Ale jeśli masz możliwość kupić Lupo za 999zł, to może jednak warto, w końcu 300-400 zł piechotą nie chodzi.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Witam weekendowo :)

Dziewczyny jak ogladam wasze wozki, to wam zazdroszcze, bo u mnie to wszystkie sa 2w1, czyli fotelik i spacerowka. U nas nie ma zimnej zimy i ogolnie wszedzie sie jedzie samochodem, bo miasto jest olbrzymie. W centrach handlowych wszczyscy uzywaja tego fotelika, a jak maluch jest starszy to sapcerowki. Jak corcia sie urodzi to u mnie jest wiosna ( ale w sumie taka,ze jednego dnia mam sandaly a drugiego balerinki czy botki) i sie zastanawiam czy bede potrzebowac gondole.
    I właśnie dlatego ja kupuję wózek w Polsce i wysyłam do Kanady. Jak zobaczyłam, że oni w sklepach internetowych mają wózki fotelik+spacerówka, albo gondola ale czarna i droga, to podziękowałam. Jeszcze u Ciebie to może to ma jakieś wytłumaczenie, ale tam ? Tam są normalnie zimy i to ostre, więc jak tak bez gondoli oni funkcjonują, to ja nie rozumiem. Na spacery w ogóle nie chodzą czy co ? :/

afrykanka, Nelus lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja dzisiaj szukałam sobie wózków na ebayu i sa z gondolami. Co do cen to chyba podobnie jak w Polsce... ale moze to zależy od modelu. Zaczarowana a ile płacisz za tak ciężka przesyłkę jesli mozna spytać? Mi sie marzy stokke xplory ale cena chyba w każdym kraju powala (moze kupie w dobrym stanie używany?) Macie moze jakieś opinie na jego temat? Ja ostatnio testowałam niestety tylko w sklepie i byłam zachwycona! Drugi który mi sie podoba to quinny- duzo tańszy ale siostra mi odradza bo podobno jej sie cieżko sklada. To jest ciężki wybór a czas juz leci... 6 miesiac a ja jeszcze nie mam nic oprócz kilku ciuszków :/

201703012752.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ