X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    co sadzicie o imieniu Marika

I Ja się witam już wciągnełam loda mniam, mniam jaki pyyyszny :)

Skąd wytrzasnęłaś to Tarzańskie imię ?? Jeszcze tak dają na imię dzieciom? :) No Ja mam na imię Marika powiem tylko tyle że bardzo ich malutko a teraz nabiera to imię rozpędu :)

Widzę że jeszcze wałkujecie cc ale któraś pisała że po kilku godzinach się wychodzi do domu ? tosz to szok hehe ale bałabym sie wyjśc bo jednak wszystko się sączy moja bratowa mieszka w anglii i też musiała mieć cesarkę w domu dostała krwotoku z rany i brat musiał pogotowie wzywać i wtedy na trochę został sam z dzieckiem nie mówię bo był przestraszony tym krwotokiem a u nas jednak poleżysz i jesteś spokojniejsza :) a tak po za tym leżałam na sali porodowej z panią która miała cesarkę to powiem Wam że szybko się pozbierała i opiekowała małym :) a druga znowu miała brzydką ranę i nie chciała się goić no i tu nie dogodzi sie bo każdy przejdzie to inaczej

A Ja dziś jadę do teściowej i może trochę pobuszuję po lumpkach hehe narazie moja dzidzia jest kobietką i oby się to nie zmieniło :( bo w moim przypadku siusiak nie odleci tylko zostanie doklejony :P

Udanych wizyt dziewczynki :)

aaaaaaa i muszę się pochwalić że dziś stuknął mi 27 tydzień jeszcze tydzień i 3 trymestr hihi hura mogę się chyba trochę uradować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 12:19

Nelus, aleksa.wawa, nenka, akuszerka89, JagoodkaK, stardust87, aswalda lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Nelus to tam jest ten most szklany? ogladalam go kiedys! przecudowne widoki i juz ci zazdroszcze!!!

ja ciuszki jak poskladalam (znow!!! kocham to robic!!!) to jedna szuflada wyszla o szerokosci 100cm :D wiec chyba nie przesadzam z zakupami :)

Szklany! Nie wiem czy z moim lekiem przed wysokościa dam radę tam wejść!
    Trzymaj sie w tym szpitalu! A czemu musisz tam leżeć? Przepraszam ale chyba czegoś nie odczytałam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 12:25

201703012752.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    [...] Jest tu jeszcze jakaś pracująca dziewczyna?
    Jest. Ja nadal pracuję - praca urzędowa. Ale też zaczynam sie zastanawiać nad przejściem na zwolnienie... Chociaż na razie dobrze sie czuję, a nie chce być sama w domu, przed tv. Podobno jeśli dobrze się kobieta czuje to nie ma przeciwwskazań żeby nie pracować - im dłużnej kobieta pracuje tym lepiej znosi poród - tak słyszałam ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę Wam zrobić apetyt bo będąc na rynku kupiłam rabarbar i w piekarniku siedzi już duża blacha ciasta z rabarbarem i kruszonką <3 mmmmmmmmmmm ale zapach!!! :)

Ps. ja kupiłam laktator elektryczny Avent (ale może on też działać jako ręczny)

Io, Nelus, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie boicie się że zabraknie pokarmu i co wtedy z laktatorem Ja zostawiłam sobie to już na ostatnią chwilę po porodzie mąż kupi i już bo w poprzedniej ciąży też zostawiłam na ostatnią chwilę i dobrze ze nie kupiłam bo pokarm miałam 1 miesiąc a nawet nie

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wczoraj patrzyłam na rabarbar i zastanawiałam się czy nie kupić. Myślałam o zrobieniu kompotu z rabarbaru bo mnie ciągle chce się pić a staram się unikać kupnych soków i kolorowych napojów. No ale chyba namówiłaś mnie na ciasto. :)Masz jakiś fajny przepis?
    Swoją drogą ktoś tu kiedyś wrzucił przepis na pleśniaka. Zrobiłam to ciasto dla taty bo on pleśniaka lubi najbardziej, a moja mama nie lubi piec ciast. Wszedł rewelacyjny. Miałam kiedyś inny przepis, ale ten bije go na głowę. Dlatego dziękuję chociaż nie wiem komu :P

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A ja muszę Wam zrobić apetyt bo będąc na rynku kupiłam rabarbar i w piekarniku siedzi już duża blacha ciasta z rabarbarem i kruszonką <3 mmmmmmmmmmm ale zapach!!! :)

Ps. ja kupiłam laktator elektryczny Avent (ale może on też działać jako ręczny)

U mnie rabarbar królował wczoraj :) tez było ciasto i do tego kompot :) Dziś królóją ogórki - ogórkowa i wstawiłam na małosolne. Jakoś wszystko co kwaśne mi w tej ciąży smakuje :)

Co do laktatora ja juz kupiłam avent natural ręczny. Juz przezemnie przetestowany przy drugim dziecku więc polecam.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io mam bardzo prosty przepis:

Składniki:
    - 2 pęczki rabarbaru,
    - 3/4 kostki masła,
    - 5 jajek (białka ubić osobno na pianę i potem dodać do ciasta),
    - 1 szklanka cukry,
    - 2 i 1/2 szklanki mąki,
    - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    - na koniec kruszonka :)

Składniki się miesza w misce, wysypujesz pokrojony rabarbar na to kruszonka i do piekarnika :) na 170 stopni ale teraz nie pamiętam ile się piecze, dlatego co chwila zaglądam do piekarnika :) wstawiłam 30min temu i widze, że jeszcze potrzebuje trochę czasu w piecu :) :) Mniam mniam mniam!

Ps. a laktator kupiłam używany, od Pani która użyła go zaledwie parę razy..za 130zł... stan jak nowiusieńki, wymyję go sobie, wysterylizuję i zobaczymy jak to będzie :)

Io, Nelus lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    ale nie boicie się że zabraknie pokarmu i co wtedy z laktatorem Ja zostawiłam sobie to już na ostatnią chwilę po porodzie mąż kupi i już bo w poprzedniej ciąży też zostawiłam na ostatnią chwilę i dobrze ze nie kupiłam bo pokarm miałam 1 miesiąc a nawet nie

Ja się bardziej boje nawału. Jak nie będzie potrzebny to go sprzedam, ale z doświadczenia wiem, ze jak jest nawał i nie ma czym odciągnąć to można się do niezłego stanu doprowadzić.Ja przy pierwszym dziecku wylądowalam w szpitalu w bardzo złym stanie wlaśnie przez zastój pokarmu. Dla mnie laktator to priorytet!

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam jedną zachcianke, strasznie chce mi się zapalić. Przed zajściem w ciążę rzuciłam, co przyszło mi dość łatwo ale teraz czasem mnie nachodzi, że bym sobie zapaliła. Póki co opieram się tej zachciance :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalus ale ci zazdroszcze! samy bym tam wlazla! :) chociaz szklany most w chinach robi na mnie wieksze wrazenie :) a szpital bo cukier wysoki wyszedl i mam dobowa glikemie zlecona wiec mnie kluja w palusza co 2-3h :)

rozmawialam z kolezanka mowila ze jak cos to mi pozyczy laktator, teraz ma go nasza kolezanka wiec kazda skorzysta ;) a ze miala 3 i ten najlepszy to go poleca, laktator z aventu :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za przepis :) Chyba dzisiaj wypróbuję. Muszę tylko sprawdzić czy blachy do mnie powracały bo piekę ciasta dla całej rodziny i często zostaję bez ani jednej blachy bo długo muszę czekać na zwroty ;)

verynice lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robiłam takie:
    CIASTO NA MAŚLANCE Z RABARBAREM

Składniki (na blachę 32x27 cm):

* 2 i 3/4 szklanki mąki
    * 1 szklanka cukru
    * 1 szklanka maślanki
    * 3 jajka
    * 1/2 szklanki oleju
    * 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    * 750g-owy pęk rabarbaru jak najbardziej czerwonego (jest najsłodszy)

Rabarbar obieramy z zewnętrznej błonki, kroimy na mniejsze kawałki i podgotowujemy z odrobina wody i 2 łyżkami cukru, by się nie przypalił. Większość kawałków zostawiłam w całości, nie rozgotowywałam całkowicie. Odstawiamy do przestudzenia.
    Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, a blachę o wymiarach 27x32 cm wykładamy papierem do pieczenia.
    Jajka ubijamy z cukrem na białą, puszystą masę. Następnie do jajek dodajemy olej oraz maślankę i miksujemy 2-3 minuty. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo do masy jajecznej. Kiedy ciasto jest jednolite przekładamy je do formy i posypujemy owocami. Surowe ciasto jest dość gęste, by utrzymało owoce na wierzchu, natomiast po upieczeniu stanie się lekkie i puszyste. Może się wydawać, że jest go mało, ale w piekarniku rośnie jak oszalałe;)
    Ciasto pieczemy ok. 60 min. do czasu, aż wbity w środek patyczek wyjdzie suchy.
    Smacznego!

Io, verynice lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczynki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ja ostatnio mam jedną zachcianke, strasznie chce mi się zapalić. Przed zajściem w ciążę rzuciłam, co przyszło mi dość łatwo ale teraz czasem mnie nachodzi, że bym sobie zapaliła. Póki co opieram się tej zachciance :)

Ja też przed ciążą paliłam i jak tylko się dowiedziałam, że jestem w ciąży, to zaraz przestałam :D Teraz jak mnie ciągnie to zajadam cukierki landrynki, nawet czasami mi to pomaga :P

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię 3 bita na zimno:)

verynice lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy tu o przepisach to ja wam powiem co dzis mi szpital zaserwowal na obiadek ;)
    zupa ktora udawala pomidorowa z kasza w srodku, startym selerem i marchewka, na drugie danie ziemniaki (nieposolone) ze startym burakiem czerwonym (tez ani slodkie ani nic) do tego pulpecik (malusi) w ktorym powinno byc mieso ale chyba o nim zapomnieli bo sama bulka tarta hehehe ale najadlam sie na jakis czas chodziaz ;) no nic mi nie pozostaje jak wierzyc w idealne wyniki przy takim stolowaniu :P

assantea, Nelus lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja dziś robię 3 bita na zimno:)

ojaaa <3 ale mi apetyt zrobiłaś, ale u mnie to nie przejdzie, bo mój mąż nie lubi takich słodkich ciast :) :) :) hiihi

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Też wczoraj patrzyłam na rabarbar i zastanawiałam się czy nie kupić. Myślałam o zrobieniu kompotu z rabarbaru bo mnie ciągle chce się pić a staram się unikać kupnych soków i kolorowych napojów.

uwielbiam kompot z rabarbaru :) aaaaaaaaa jutro lece na ryneczek i kupuje :)

• Io Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 4 dniach w szpitalu schudłam 2 kg.
    Co do ciast to mój mąż ze słodyczy je głownie śledzie. ;) Nawet nie chce spróbować ciast, które upiekłam. Dlatego dokarmiam rodziców i teściów a sobie zostawiam tylko trochę.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ