WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jaaaaka szczuplutka! A brzunio okraglutki i piękny! :-)

nenka wrote:
    6 miesiac szok
    5le1aa.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuu już bedzie trzeci trymestr! Proszę jakaś sweet focie brzuszka wrzucić tutaj! :-)
    Mika 28 wrote:

aaaaaaa i muszę się pochwalić że dziś stuknął mi 27 tydzień jeszcze tydzień i 3 trymestr hihi hura mogę się chyba trochę uradować :)

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciagnelam 4 tosty! ( kuzwa az 4 całe tosty!) bo kalafiorowa jeszcze nie gotowa i zabieram sie za wstawienie wątróbki drobiowej i ziemniaczkow, pozniej moze racuchy walne bo jabłka mi sflaczaly:-) o ile brzuch na to pozwoli bo twardy i spięty- miesiac nie chodziłam na basen wczoraj poszłam do tego od trzech dni robię 50 przysiadów i chyba ruch w ciazy mi nie służy :-(

atdci09kamv7205a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabieram sie za rogaliki drozdzowe z serem marmolada i nutella smakami robicie na slodkie

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zakupilam laktator Canpol easy start elektryczny :)
    Dalam 160 zl i czekam na dostawe :)
    Wolalam kupic tu w pl bo kto mi tam potem bedzie za tym latal. A tez mam kolezanke (ta od cc) ktora zbagatelizowala nawal i skonczyla z zapaleniem piersi. Mowi ze bol niesamowity, musiala mala odstawic od piersi, co skonczylo sie zanikiem pokarmu.

A ja mam znow problem :( moja endo kazala mi sie dowiedziec czy w uk badaja po porodzie dziecku tarczyce (w pl od jakiegos czasu to podobno standard).
    Okazalo sie ze nie badaja :/ a endo mi powiedziala ze w pl to jest obowiazek i jesli cos jest nie tak od razu daja leki i dziecko wychodzi bez szwanku.
    A jesli sie to zbagatelizuje i nie da leku w pore to potem juz nie ma odwrotu i nie da sie tego wyleczc, co jak wnioskuje skazuje dziecko na przyjmowanie lekow do konca zycia :(
    W czw chyba bed miec wizyte z polozna wiec sie musze o wszystko wypytac...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podusze was dzisiaj normalnie :P zaraz dzwonie do meza zeby przywiozl mi cos normalnego do jedzenia :P

verynice lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dzisiaj słodkości pitrasicie. To i ja się pochwale. Ja robię sernik gotowany na ciasteczkowym spodzie z polewą malinową :) Mam nadzieje, że mi wyjdzie. Trzymajcie kciuki :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy tak o jedzeniu to ja tez wyrzucę zdjecie mojego dzisiejszego śniadanka. Codziennie jem coraz większe porcje i nadal po 15 min jestem głodna! Czy wy tez tak duzo mieścicie? :O
    f0n7gl.jpg

verynice, Paula55, Kaarolina, Karolaaa91, Beataa25, Gosia19, Ewi25, aswalda lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak duzo ja wczoraj zjadla tony nie wiem gdzie to mieszcze

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    jest dobrze, nie leze na patologii na ktorej jest mega goraco, tu fajnie chlodno, mam fajna pania w sali, jest po usunieciu miesniaka i macicy...
    mam neta, kompa wiec poszperam sobie po necie, moze poszukam materaca ;)

z tego co czytalam to najlepsze sa termoplastyczne czy cos takiego (to jakie akuszerka pokazywala) i lateksowe, te pierwsze najdrozsze... wiec moze latekstowe? fajnie by bylo jakby byl usztywniany na brzegach...
    ja też się nad tymi dwoma zastanawiałam, ale w końcu stanęło na piance termoplastycznej. Mąż wybrał, bo ta pianka przez NASA jest stosowana :P ale opinie mają dobre, więc chyba niezłe są te materace.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to sa te trzy na talerzyku ?

Ja mieszcze sporo, ale tez bez przesady :) Ja juz swoje w tej ciazy przytylam teraz musze sie bardzo oszczedzac z jedzeniem zeby nie przekroczyc 20 kg chociaz. Niestety oszczedzanie sie, brak ruchu i rzucenie palenia zrobilo swoje :/

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    hej mamusie:) mam takie pytanko, w ktczorym miejscu czujecie swoje dzieciaczk?Moja mala ostatnio byla na wysokosci pepka, bo juz tam mam macice a teraz ja czuje duzo ponizej. Hmm ...a wy jak macie??
    ja bardzo długo czułam tylko na dole, ale odkąd mi macica nad pępek wyszła to już jest różnie. Raz jest u góry, raz jest bardzo niziutko. Ale najczęściej tak pośrodku na bokach..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    moze sie obrocila ;) moj czesto kopie w okolicy pepka, nizej, wyzej ;) ale ma glowe w dole wiec pewnie dlatego :)

wiem ze temat juz byl ale jaki polecacie laktator? Avent czy Tommee Tippee?
    ja mam elektryczny Canpol. Ma 3 tryby ssania (jak maluszek) i 3 moce ssania i czytałam o nim bardzo dobre opinie, a kupić można już za 150zł na necie. Nie wiem jeszcze czy skuteczny, ale włączyłam sobie to rzeczywiście jest moc :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie tez glodowka :/ rety jestem glodna non stop!!! nie robilismy zakupow na weekend bo wyjezdzamy i teraz nie mam nawet co zjesc :/ zostala mi ostatnia bułka hehe :)
    Najgorsze jest to ze jedziemy w gosci i boje sie ze bede tam ich ciagle objadac albo marudzic ze glodna jestem i szwagierka bedzie siedziec w garach i mi cos pichcic :/ glupio tak :/

uciekam sie pakowac i wyjezdzamy!

udanego weekendu brzuchatki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 14:15

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Witam was ciezarowki :)
    Wczoraj udalo mi sie nabyc łózeczko :) ale bylam podjarana :)
    Teraz poluje na ten materacyk i bedzie komplet :) Tesciowka obiecala ze nam zwroci za zakupy łóżeczkowe takze juz planuje co kupic nastepne :)
    Zastanawiam sie nad sensem kupowania teraz laktatora bo u mnie jest planowane cc i duzo slyszalam o braku pokarmu po cc :/ Chyba sie wstrzymam z tym poki co.

Fipsik, ale super ten wozek!!! Kurde moze i ja zaczne szperac w necie za takimi perełkami :)

Pogoda paskudna a my dziś do Torunia na weekend jedziemy ehhh :/ moze sie poprawi.
    W Toruniu całkiem ładnie. Tzn nie pada, pochmurno jest i wieje. Ale sucho :)

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła koszulka z nadrukiem zamówiona przez męża :) :) idziemy dziś wieczorem do znajomych, ciekawe czy ją ubierze :)
    2my3n2g.jpg

Noo i ciasto gotowe (wygląda jak niedopieczone z jednej strony ale to tak światło padało :)) Piekło się godzinę :)
    96lto8.jpg

aleksa.wawa, Paula55, Nelus, Kaarolina, Karolaaa91, madiiiii, Io, nenka, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Jak wy tak o jedzeniu to ja tez wyrzucę zdjecie mojego dzisiejszego śniadanka. Codziennie jem coraz większe porcje i nadal po 15 min jestem głodna! Czy wy tez tak duzo mieścicie? :O
    f0n7gl.jpg
    ja tak mam od kilku dni i opanować tego nie mogę :( może to taki czas?..

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na badaniach i robili mi test obciążenia glukozą. Najbardziej zestresowałam się, jak babka miała mi pobrać krew z palca do glukometru, z resztą paluch boli do teraz. Nienawidzę pobierania krwi z palców! Także współczuję Ci hela...
    Glukozę wypiłam bez większych problemów, nawet z cytrynką mi smakowało, aczkolwiek chyba sok z cytryny został na górze, bo na koniec zaczęło mi się robić niedobrze i bałam się, że zaraz zwymiotuję, już szukałam wzrokiem najbliższych drzwi do toalety :P ale jakoś dałam radę.

Ja nie wiem jak Wy to wyczuwacie gdzie maleństwa są :P Ja kompletnie się na tym nie znam. Jedyne co wiem, to np., że mała dziś po glukozie kopała z prawej strony, a teraz kopie po lewej i tyle z mojej wiedzy na temat jej ułożenia ;)

Jeśli chodzi o pracę w ciąży, to pewnie, że jak kobieta ma fajną, satysfakcjonującą pracę i dobrze się czuje - powinna pracować. Uważam jednak, że nie ma co na siłę się męczyć, orderu nikt za to kobiecie nie da, a nawet szybciutko pójdzie to w zapomnienie, że zapychała do roboty w 8 miesiącu ciąży. A już kompletnie uważam za totalne dziadostwo pytać czy kobieta będzie pracować na macierzyńskim!
    Ja w pracy dawałam z siebie wszystko, sama się dokształcałam, starałam się, wygrałam kilka poważnych spraw. I co ? I nic, nawet głupiego podwyższenia stanowiska nie mogłam się doprosić. Myślę, że m.in. przez tę durną pracę miałam problemy z zajściem w ciążę bo stres itp. Na zwolnienie miałam zamiar pójść od razu. Nic dobrego poza stresem dla mnie i dzidzi tam na mnie nie czekało...

madiiiii lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was zamorduje!!! Jestem pelna po obiedzie a wy mi tu takie foty podsylacie!!!
    Ja ostatnio wciagam zarcie jak odkurzacz hahaha :) zycie na mamusinym garnuszku mi sluzy :)

Stardust tez kupilam dzis ten laktaror :) ale juz go nie obejrze przed wyjazdem bo nie zdazy przyjsc :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice gdzie moge taka koszulke dostac? :) kupie mezowi juz mu to mowie ciagle hehehe

zaczarowana, mam tak fajna pielegniarke ze nic nie czuje lekkie uklucie i tyle juz zapomnialam z ktorego paluszka brala :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ