X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jaaaaka szczuplutka! A brzunio okraglutki i piękny! :-)

nenka wrote:
    6 miesiac szok
    5le1aa.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuu już bedzie trzeci trymestr! Proszę jakaś sweet focie brzuszka wrzucić tutaj! :-)
    Mika 28 wrote:

aaaaaaa i muszę się pochwalić że dziś stuknął mi 27 tydzień jeszcze tydzień i 3 trymestr hihi hura mogę się chyba trochę uradować :)

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciagnelam 4 tosty! ( kuzwa az 4 całe tosty!) bo kalafiorowa jeszcze nie gotowa i zabieram sie za wstawienie wątróbki drobiowej i ziemniaczkow, pozniej moze racuchy walne bo jabłka mi sflaczaly:-) o ile brzuch na to pozwoli bo twardy i spięty- miesiac nie chodziłam na basen wczoraj poszłam do tego od trzech dni robię 50 przysiadów i chyba ruch w ciazy mi nie służy :-(

atdci09kamv7205a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabieram sie za rogaliki drozdzowe z serem marmolada i nutella smakami robicie na slodkie

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zakupilam laktator Canpol easy start elektryczny :)
    Dalam 160 zl i czekam na dostawe :)
    Wolalam kupic tu w pl bo kto mi tam potem bedzie za tym latal. A tez mam kolezanke (ta od cc) ktora zbagatelizowala nawal i skonczyla z zapaleniem piersi. Mowi ze bol niesamowity, musiala mala odstawic od piersi, co skonczylo sie zanikiem pokarmu.

A ja mam znow problem :( moja endo kazala mi sie dowiedziec czy w uk badaja po porodzie dziecku tarczyce (w pl od jakiegos czasu to podobno standard).
    Okazalo sie ze nie badaja :/ a endo mi powiedziala ze w pl to jest obowiazek i jesli cos jest nie tak od razu daja leki i dziecko wychodzi bez szwanku.
    A jesli sie to zbagatelizuje i nie da leku w pore to potem juz nie ma odwrotu i nie da sie tego wyleczc, co jak wnioskuje skazuje dziecko na przyjmowanie lekow do konca zycia :(
    W czw chyba bed miec wizyte z polozna wiec sie musze o wszystko wypytac...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podusze was dzisiaj normalnie :P zaraz dzwonie do meza zeby przywiozl mi cos normalnego do jedzenia :P

verynice lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dzisiaj słodkości pitrasicie. To i ja się pochwale. Ja robię sernik gotowany na ciasteczkowym spodzie z polewą malinową :) Mam nadzieje, że mi wyjdzie. Trzymajcie kciuki :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy tak o jedzeniu to ja tez wyrzucę zdjecie mojego dzisiejszego śniadanka. Codziennie jem coraz większe porcje i nadal po 15 min jestem głodna! Czy wy tez tak duzo mieścicie? :O
    f0n7gl.jpg

verynice, Paula55, Kaarolina, Karolaaa91, Beataa25, Gosia19, Ewi25, aswalda lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak duzo ja wczoraj zjadla tony nie wiem gdzie to mieszcze

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    jest dobrze, nie leze na patologii na ktorej jest mega goraco, tu fajnie chlodno, mam fajna pania w sali, jest po usunieciu miesniaka i macicy...
    mam neta, kompa wiec poszperam sobie po necie, moze poszukam materaca ;)

z tego co czytalam to najlepsze sa termoplastyczne czy cos takiego (to jakie akuszerka pokazywala) i lateksowe, te pierwsze najdrozsze... wiec moze latekstowe? fajnie by bylo jakby byl usztywniany na brzegach...
    ja też się nad tymi dwoma zastanawiałam, ale w końcu stanęło na piance termoplastycznej. Mąż wybrał, bo ta pianka przez NASA jest stosowana :P ale opinie mają dobre, więc chyba niezłe są te materace.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to sa te trzy na talerzyku ?

Ja mieszcze sporo, ale tez bez przesady :) Ja juz swoje w tej ciazy przytylam teraz musze sie bardzo oszczedzac z jedzeniem zeby nie przekroczyc 20 kg chociaz. Niestety oszczedzanie sie, brak ruchu i rzucenie palenia zrobilo swoje :/

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    hej mamusie:) mam takie pytanko, w ktczorym miejscu czujecie swoje dzieciaczk?Moja mala ostatnio byla na wysokosci pepka, bo juz tam mam macice a teraz ja czuje duzo ponizej. Hmm ...a wy jak macie??
    ja bardzo długo czułam tylko na dole, ale odkąd mi macica nad pępek wyszła to już jest różnie. Raz jest u góry, raz jest bardzo niziutko. Ale najczęściej tak pośrodku na bokach..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    moze sie obrocila ;) moj czesto kopie w okolicy pepka, nizej, wyzej ;) ale ma glowe w dole wiec pewnie dlatego :)

wiem ze temat juz byl ale jaki polecacie laktator? Avent czy Tommee Tippee?
    ja mam elektryczny Canpol. Ma 3 tryby ssania (jak maluszek) i 3 moce ssania i czytałam o nim bardzo dobre opinie, a kupić można już za 150zł na necie. Nie wiem jeszcze czy skuteczny, ale włączyłam sobie to rzeczywiście jest moc :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie tez glodowka :/ rety jestem glodna non stop!!! nie robilismy zakupow na weekend bo wyjezdzamy i teraz nie mam nawet co zjesc :/ zostala mi ostatnia bułka hehe :)
    Najgorsze jest to ze jedziemy w gosci i boje sie ze bede tam ich ciagle objadac albo marudzic ze glodna jestem i szwagierka bedzie siedziec w garach i mi cos pichcic :/ glupio tak :/

uciekam sie pakowac i wyjezdzamy!

udanego weekendu brzuchatki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 14:15

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Witam was ciezarowki :)
    Wczoraj udalo mi sie nabyc łózeczko :) ale bylam podjarana :)
    Teraz poluje na ten materacyk i bedzie komplet :) Tesciowka obiecala ze nam zwroci za zakupy łóżeczkowe takze juz planuje co kupic nastepne :)
    Zastanawiam sie nad sensem kupowania teraz laktatora bo u mnie jest planowane cc i duzo slyszalam o braku pokarmu po cc :/ Chyba sie wstrzymam z tym poki co.

Fipsik, ale super ten wozek!!! Kurde moze i ja zaczne szperac w necie za takimi perełkami :)

Pogoda paskudna a my dziś do Torunia na weekend jedziemy ehhh :/ moze sie poprawi.
    W Toruniu całkiem ładnie. Tzn nie pada, pochmurno jest i wieje. Ale sucho :)

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła koszulka z nadrukiem zamówiona przez męża :) :) idziemy dziś wieczorem do znajomych, ciekawe czy ją ubierze :)
    2my3n2g.jpg

Noo i ciasto gotowe (wygląda jak niedopieczone z jednej strony ale to tak światło padało :)) Piekło się godzinę :)
    96lto8.jpg

aleksa.wawa, Paula55, Nelus, Kaarolina, Karolaaa91, madiiiii, Io, nenka, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Jak wy tak o jedzeniu to ja tez wyrzucę zdjecie mojego dzisiejszego śniadanka. Codziennie jem coraz większe porcje i nadal po 15 min jestem głodna! Czy wy tez tak duzo mieścicie? :O
    f0n7gl.jpg
    ja tak mam od kilku dni i opanować tego nie mogę :( może to taki czas?..

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na badaniach i robili mi test obciążenia glukozą. Najbardziej zestresowałam się, jak babka miała mi pobrać krew z palca do glukometru, z resztą paluch boli do teraz. Nienawidzę pobierania krwi z palców! Także współczuję Ci hela...
    Glukozę wypiłam bez większych problemów, nawet z cytrynką mi smakowało, aczkolwiek chyba sok z cytryny został na górze, bo na koniec zaczęło mi się robić niedobrze i bałam się, że zaraz zwymiotuję, już szukałam wzrokiem najbliższych drzwi do toalety :P ale jakoś dałam radę.

Ja nie wiem jak Wy to wyczuwacie gdzie maleństwa są :P Ja kompletnie się na tym nie znam. Jedyne co wiem, to np., że mała dziś po glukozie kopała z prawej strony, a teraz kopie po lewej i tyle z mojej wiedzy na temat jej ułożenia ;)

Jeśli chodzi o pracę w ciąży, to pewnie, że jak kobieta ma fajną, satysfakcjonującą pracę i dobrze się czuje - powinna pracować. Uważam jednak, że nie ma co na siłę się męczyć, orderu nikt za to kobiecie nie da, a nawet szybciutko pójdzie to w zapomnienie, że zapychała do roboty w 8 miesiącu ciąży. A już kompletnie uważam za totalne dziadostwo pytać czy kobieta będzie pracować na macierzyńskim!
    Ja w pracy dawałam z siebie wszystko, sama się dokształcałam, starałam się, wygrałam kilka poważnych spraw. I co ? I nic, nawet głupiego podwyższenia stanowiska nie mogłam się doprosić. Myślę, że m.in. przez tę durną pracę miałam problemy z zajściem w ciążę bo stres itp. Na zwolnienie miałam zamiar pójść od razu. Nic dobrego poza stresem dla mnie i dzidzi tam na mnie nie czekało...

madiiiii lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was zamorduje!!! Jestem pelna po obiedzie a wy mi tu takie foty podsylacie!!!
    Ja ostatnio wciagam zarcie jak odkurzacz hahaha :) zycie na mamusinym garnuszku mi sluzy :)

Stardust tez kupilam dzis ten laktaror :) ale juz go nie obejrze przed wyjazdem bo nie zdazy przyjsc :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice gdzie moge taka koszulke dostac? :) kupie mezowi juz mu to mowie ciagle hehehe

zaczarowana, mam tak fajna pielegniarke ze nic nie czuje lekkie uklucie i tyle juz zapomnialam z ktorego paluszka brala :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ