Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
a mi by się słoneczko wlasnie przydało, nawet tesciowa mowila, ze blada jestem (a babcia to juz o anemie się boi ) zawsze bylam ładnie opalona, bo szybko mnie słonce łapało i tylko czekam az sie pojawi to pojade do mamy na dzialke poopalac nozki i buzie
-
Nigdzie nie napisałam, że uważam, że w ogóle nie wolno na słońce wychodzić, kąpać się w jeziorze, albo jechać na wakacje w ciepłe miejsce. Nie zamierzam paradować wszędzie z parasolką. Dla mnie ,,opalanie'' to leżenie plackiem na słońcu a to jest niewskazane, zwłaszcza gdy słońce mocno grzeje. Każdy oczywiście robi co uważa. Ja ogólnie rzadko się opalam bo to niezbyt zdrowe dla skóry. Jeśli jestem na plaży to zawsze głowę i twarz trzymam w cieniu, bo szkoda mi cery. Latem jestem opalona mimo, iż nie smażę się na słońcu. Mnie wystarcza ta naturalna opalenizna, którą łapię chodząc po słońcu. Ja osobiście nie zamierzam się opalać (leżeć na słoncu), ale nie uważam, żeby moje podejście do tego tematu było głupsze od waszych tylko dlatego, że jest inne.
-
Nie uwierzycie mój Mąż oszalał
ja myślałam że to ja mam świra na punkcie kupowania dla Krzysia
ale też załapał bakcyla i gdzie sklep z rzeczami dla Malucha to wchodziliśmy i coś kupował sam i oczy aż Mu się przy tym tak świeciły cudowny widok
Io, stardust87, verynice lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
lo bo prawda jest taka, że masz racje-wszedzie jest napisane, że opalanie w ciąży niewskazane pomijam fakt, że w ogole czy w ciazy czy nie jest dla naszej skóry nie zdrowe, ja mam to szczescie, że niewiele mi trzeba żeby złapać kolorków.
Io wrote:Nigdzie nie napisałam, że uważam, że w ogóle nie wolno na słońce wychodzić, kąpać się w jeziorze, albo jechać na wakacje w ciepłe miejsce. Nie zamierzam paradować wszędzie z parasolką. Dla mnie ,,opalanie'' to leżenie plackiem na słońcu a to jest niewskazane, zwłaszcza gdy słońce mocno grzeje. Każdy oczywiście robi co uważa. Ja ogólnie rzadko się opalam bo to niezbyt zdrowe dla skóry. Jeśli jestem na plaży to zawsze głowę i twarz trzymam w cieniu, bo szkoda mi cery. Latem jestem opalona mimo, iż nie smażę się na słońcu. Mnie wystarcza ta naturalna opalenizna, którą łapię chodząc po słońcu. Ja osobiście nie zamierzam się opalać (leżeć na słoncu), ale nie uważam, żeby moje podejście do tego tematu było głupsze od waszych tylko dlatego, że jest inne.Io lubi tę wiadomość
-
Odchodząc od drażliwych tematów to właśnie wyjęłam z piekarnika swoje ciasto. W mojej wersji jest truskawkowo-rabarbarowe bo w moim sklepie mieli mało rabarbaru, a nie chciało mi się za nim biegać. Teraz muszę czekać aż wystygnie, ale pachnie bosko.
stardust87, verynice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie zobaczyłam temat opalania. Ja dziś leżałam plackiem na plaży przez 10 minut (20 stopni C było, głowę miałam w cieniu) i myślałam, że się nie podniosę. Mąż musiał pomagać mi napić się wody...
Także ja akurat po dzisiejszym zdarzeniu wiem, że resztę ciąży zamierzam przesiedzieć w cieniu. -
nick nieaktualnyI od razu zaznaczam, ze w zeszłym roku potrafiłam leżeć plackiem podczas upałów 40 stopni przez 1,5h bez cienia, wody czy kąpieli, bo mój organizm w normalnej sytuacji na to mi pozwala. Z natury mam raczej śniadą karnację, słońce zazwyczaj powoli mnie brązuje, nie spieka, a dziś taka niemiła niespodzianka
A co do staników, to chyba wyrosłam z mojego akutalnego 70F i będę musiała kupić 70G... Czyli lekko licząc do karmienia będę potrzebować pewnie 70IW sklepie pewnie po 150zł taki znajdę, na allegro po 70-80 są, ale znalazłam fajną opcję
Można kupić zwykły stanik, który jest duuuużo tańszy i przerobić go na stanik do karmienia, jak tutaj:
http://brafittingpulawy.blog.pl/2011/03/29/karmnik-ze-zwyklego-biustonosza/
Ja się chyba skuszę, bo jak mam za trzy staniki dać jakieś 300zł albo 100zł, to wolę dać stuwę, a resztę wydać na bąbelka, nie oszczędzając przy tym na moim najważniejszym atucie, czyli piersiach -
ale super mialam kolejne usg Pani doktor mnie zabrała przed chwilką i widzialam mojego maluszka
wazy dokladnie 639gram wiec male sprostowanie
rosnie bardzo dobrze jak na swoj wiek, lozysko na tylnej scianie, wszystko ok, plyn owodniowy w normie wiec moge spac spokojnie
synus sie wiercił, nozke zaciagal gdzies kolo glowy, standardowo raczki kolo twarzyczki ale na 2d nawet bylo widac jak otwiera buzie i zamyka
Io, Nelus, Beataa25, kark, Kaarolina, Gosia19, Paula55, verynice, aswalda lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj spędziłam cały dzien na ogródku- siedząc, grając, tańcząc! Kocham to
i chyba troszke mnie chwyciło mimo filtra 30 spf. Teraz jem pyszności z grilla i zaszalalam no wypiłam karmi! Trzeba uczcić ten ostatni dzien z rodzinkom
a co do przegrzania dziecka to nie matwcie sie, dziecko ma stała temp w brzuszku nawet jesli go odkryjecie! Jedynie groźne jest jesli kobieta przesadzi, dozna udaru, poparzenia albo sie odwodni
a wiec chwytać witaminki!!!
Beataa25, Fipsik lubią tę wiadomość
-
Kark - dobrze, że dłużej nie leżałaś i że nic poważnego się nie stało. A gdzie się w ogóle wczasujesz?
Hela - coś Ci już powiedzieli o tej cukrzycy?
A ciasto mi nie wyszłoGodzinę siedziało w piekarniku, ale środek pływa
Za to boki super więc chyba wytnę po prostu to co nie wyszło ;/ Na razie wyjadam kruszonkę
-
nick nieaktualnyW Rewalu
Jak wysłaliśmy mmsy na plaży to się rodzina i znajomi nie mogli dodzwonić, bo w kółko wszyscy chcieli zawiadomić, że u nas (małopolska / śląsk) ciągle deszcze i powodzie wszędzie
Ale kończymy w niedzielę, bo chcemy jeszcze w lipcu po obronach skoczyć gdzieś na kilka dni i mężowi musi urlopu na wtedy coś zostać
Swoją drogą cieszę się, że nie czekałam na last minute, bo w sobotę sprawdzałam oferty na wyjazd w niedzielę i wychodziło na naszą trójkę 4200zł
Właśnie hela, tak przeglądam strony i ty w szpitalu miałaś być na obserwacji z tą cukrzycą. Jest jakiś werdykt już? -
nick nieaktualnystardust87 wrote:tak się zastanawiam jak liczyć mój przyrost wagi. Bo przed ciążą było 59kg. W dniu kiedy wyszedł mi pozytywny test było 57.7 kg, a później spadło aż do 53.3 kg. Od której powinnam liczyć przyrost? Chyba od tej 57,7, co?
stardust87 lubi tę wiadomość