X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela to dobrze że z maluszkiem wszystko ok :)

• hela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane z cukrzyca okaze sie po dobowej obserwacji, na razie nastepne kłucie o polnocy pozniej o 3, i ok 6 i ostatnie o 10 wiec pewnie pozniej srednia wezma ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu ciągle o stanikach, ja noszę od paru miesięcy sportowe - rosnące z ciążą. Przez to nie zauważyłam czy jakoś specjalnie rosną. No ale chciałam sobie kupić sukienki, to muszę mieć ładny stanik. Zmierzyłam się i z 75D urosłam do 80F !!! Masakra

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - to się raczej nie wyspisz. To dla mnie było najgorsze w szpitalu. W ogole spac sie nie dalo. Dookola lezały ciężarne wiec z każdej strony KTG co kilka godzin. Jak nie u jednej to u drugiej. Do tego pielegniarki wchodząc na sale w srodku nocy zapalaly wszystkie swiatla i nie gasily ich wychodzac, bo za 15 minut wracaly sprawdzic zapis z KTG. A o 6 mierzenie cinienia, bo przecież nie można go zmierzyć o 8. Zaraz po cisnieniu od nowa KTG u sąsiadek więc spanie już z głowy. No a jak ciebie będą jeszcze tyle razy kłuć to tragedia.

Muszę się pochwalić, że widziałam właśnie jak brzuch mi podskakuje od kopniaczków młodego. :) Wcześniej nie było widać. Niesamowity widok.

akuszerka89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja obecnie nosze stanik 85I to jakas masakra jak dzisiaj Pani dawala mi kolejne staniki do mierzenia i wygladaly jak namioty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 21:51

akuszerka89, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo. Ja dopiero wrocilam z targow :)
    Powiem wam ze byly duuzo lepsze niz te w Krakowie :)

Najpierw wam napisze troszke o targach. Wrzuce fotki a potem bede nadrabiac :)

No wiec gratisy to jeden plus. Ale powiem wam ze mega podobaly mi sie wyklady o karmieniu piersia, pielegnacji noworodka i bezpiecznym przewozeniu dziecka w samochodzie. Myslalam ze wiem jak sie fotelik zapina a tu zonk. Warsztaty sie przydaly. Wiem tez duuzo wiecej o zagrozeniu czyhajacym na nas przez niedbalstwo :) jednym slowem oplacalo sie.... :)

Tak paki wygladaly spakowane :)

ermkc3.jpg

Io, Gosia19, Kaarolina, kark, aswalda lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest zawartosc :) do tego dla kazdego byla woda mama i ja plus ciastka zbozowe :P

2mfxfrk.jpg

Io, Gosia19, Kaarolina, Beataa25, kark, verynice, aswalda lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego mam do odebrania butelke tomee tipee ale to w ich sklepie w Sosnowcu.
    Dodatkowo byl konkurs na haslo gdzie glowna nagroda byl fotelik maxi cosi
    I dilkanascie innych drobniejszych nagrod. Ja sie niestety nie zalapalam bo tam mamy poematy wypisywaly :P

io3ckw.jpg

Io, Gosia19, Kaarolina, Beataa25, verynice lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Biore soe za nadrabianie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo tu nie ma tragiedii nie mierza cisnienia rano, ktg mi robila niedawno wiec w nocy raczej nie bedzie robic, przynajmniej jak wczesniej lezalam to laska obok miala tez pobierana krew w nocy to szybko szlo, rano tylko przykladaja ci do glowy pistolet (ja sie wystraszylam okropnie haha)

Paula to warsztaty Mamo to ja? ja jade 28go maja do poznania :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mierzyli bo takie było zalecenie. Leżałam z powodu ciśnienia. KTG robili w nocy bo były dziewczyny ze skurczami i nie wiedzieli co z tego bedzie dalej. No i też strzelali do mnie z rana :P

Paula - super gratisy. Rozszyfrujesz co tam masz?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak hela :) to te warsztaty :)
    Jasli idziesz to tajnie bo naprawde polecam :)

Tak poza tym to gratuluje ze widzialas maluszka :) i wszystko bedzie ok :)

Co do opalania...no ja bym sie nie odwazyla oczywiscie plackiem lezec na sloncu w 40 st ale jesli jest ladna pogoda i slonk sobie swieci to grzech siedziec w domu :) wit d trżeba lapac bo po co sie prochami szprycowac ;)
    U nas w uk od jutra podobńo ma byc "lato" a w Angli w weekend podobno do 30 st nawet :) zobaczymy czy o Szkocje zahaczy :)

Ehh ale sobie dzis dogadzalyscie :) az mnie zazdrosc bierze :P
    Za to ja wlasnie opierniczylam kebaba. Jejuu nie ma jak Polski fast food :) nie moglam sobie odmowic bo jutro przygoda z Pl konczy sie do grudnia :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Mnie mierzyli bo takie było zalecenie. Leżałam z powodu ciśnienia. KTG robili w nocy bo były dziewczyny ze skurczami i nie wiedzieli co z tego bedzie dalej. No i też strzelali do mnie z rana :P

Paula - super gratisy. Rozszyfrujesz co tam masz?

Juz pisze :)
    Ńo wiec mamy po dwa zestawy opakowan witamin: jedne to wit z dha a druga paczka to wit D plus kw foliowy o ile dobrze pamietam (ten wyklad byl najnudniejszy) :P
    Gazetka mamo to ja, wkladki laktacyjne tomee tipee, smoczek tomee dla maluszka, 5 szt najmniejszych pieluszek dada pakowanych osobno (fajne zeby wrzucic do torebki na wyjscia), probka mleka nastepnego z enfamil (wyklad sredni), do tego slińiaczek, probka proszku do prania dla niemowlat, skarpetki z logo maxi cosi (super wyklad o bezpieczenstwie), z Johnsona mam probke plynu do kapieli noworodkow i mleczka do ciala, do tego super przewodnik po pielegnacji :)
    No i oczywiscie milion ulotek, katalogow, informacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:22

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :) A Enfamil to się teraz wystawia na wszystkich mozliwych targach. Widziałam, ze w szpitalach go tez uzywaja. Chyba próbuje się przebic bo ogolnie to wczesniej o nich wcale nie slyszalam. Ja przegapiłam targi Mamo to ja w okolicy, a szkoda.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na poprzednich targach tez byli ale zadnego prezentu oprocz ulotek ńie dawali :P
    Ja o nich kiedys slyszalam no i u nas w uk widzialam o ile sie nie mysle ich produkty.

Dowiedzialam sie tez ze w ok 80% szpitalach w polsce polozne do mycia dzieci uzywaja produktow johnsona... A myslalam ze jakiegos tanszych i mniej znanych srodkow uzywaja :p

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że te firmy to sponsorują. Stać je na to a matki czesto kupują to samo co było w szpitalu bo uznają, że to musi byc najlepsze. Na pewno oplaca im sie taki marketing. Zwłaszcza jesli chodzi o mleko bo maluchy nie lubia zmian.

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle. Kupe kasy wydaja na marketing...

Ale powiem wam ze jeden wyklad, o karmieńiu piersia byl super :) prowadzila go mloda polozna (tzn tak wygladala) a mowi ze pracuje w zawodzie od min 10 lat :) opowiadala ze o diecie miedzy innymi....ze matki karmiace nie moga sobie nic odmawiac!!! Oczywiscie bez przesady bo gazowanego, energetykow i mega egzotycznych potraw nie zaleca ale poza tym mamy jesc wszystko!
    Nawet zalecaja 100ml wina (tylko do obiadu) :) mowi ze najgorsze to sfrustrowana mama zyjaca o chlebie, wodzie i ryzu hahaha. Mowi ze cale karmienie piersia jest w glowie i nigdzie indziej. Ze my europejki tak sie nakrecamy i spinamy a potem sie dziwi y ze sa problemy z karmieniem.
    Mowila ze odbierala porody od afrykanek, romek czy innych ras i one nigdy nie maja problemu z karmieniem bo robia to natuarlnie. A robia to naturalnie bo zyjac w mniej rozwinietych krajach musza sie zdac na instynkt :)
    No pieknie opowiadala ale musiala bym tu pol nocy pisac i pol forum zasmiecic :P
    Jak ktos ma okazje sie jeszcze udac na te targi to polecam :)

P.s. Jest w konkursie do wygrania fotelik maxi cosi wiec warto :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na te warsztaty to można pójść z osobą towarzyszącą, która nie jest w ciąży ? Pytam, bo nie mam żadnej koleżanki w ciąży, a głupio mi tak samej iść... widzę, że tam można wpisać, że przyjdzie się z osobą towarzyszącą, ale to chyba o tatusia chodzi :P

Odebrałam dziś wózek :) Poskładaliśmy go w domu z rodzicami, przetestowaliśmy i jutro pakujemy i czekamy na wysyłkę ;)

Odebrałam wyniki i trochę się zdołowałam :( Obniżone krwinki czerwone, hemoglobina, hematokryt, więc pewnie anemia :/ Do tego chyba też jest coś nie tak z tą głupią glukozą. Na czczo mam 84 (norma 70-100), a po obciążeniu 50 g 148 (norma <140). To chyba cukrzyca ciążowa ? Zawsze coś :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:54

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - ciężko uwierzyć z tym karmieniem bo podczytuję troche kwietniówki i one mają straszne problemy z kazdym nowym produktem w diecie. Jak je czytam to odnosze wrazenie, że one wlasnie zyja o chlebie i wodzie i troche mnie to przeraza.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze mozna isc nie z tatusiem :) ja bylam z mama :) nawet witaminy dostala hahaha :)

Nam ta polozna mowila ze to jest tak, ze czesto mlode mamy upieraja sie ze te alergie dzieja sie przez jedzenie. Ale to nie prawda. Moze to byc wszystko. Kosmetyk, perfumy no wszystko.
    Moze tez byc od jedzenia ale nie robi sie tak ze odstawia sie np caly nabial.... Absolutnie.
    Poprostu musisz pamietac co jadlas np dzien wczesniej. Potem spr jeszcze raz i jesli sie problem powtorzy to elimińujesz ten jeden skladnik tylko.
    Poza tym ona mowila ze jesli juz zaczunamy eliminowac z diety to nie same. Lepiej sie lekarza poradzic.I nie wszystko od razu odstawiac.
    Bo jesli cos z diety w jedzeniu zabierasz to jak to potem dziecku dostarczysz??? W tabletach???
    Ona tak nam to tlumaczyla :)

Zaczarowana, madiiiii lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ