X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki placus ładny całkiem smakowity a Ja jadę do teściowej i nic nie upieke liczę na to ze może ona coś zrobi hehe menda ze mnie ;)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Co to sa te trzy na talerzyku ?

Ja mieszcze sporo, ale tez bez przesady :) Ja juz swoje w tej ciazy przytylam teraz musze sie bardzo oszczedzac z jedzeniem zeby nie przekroczyc 20 kg chociaz. Niestety oszczedzanie sie, brak ruchu i rzucenie palenia zrobilo swoje :/

Rogaliki z biała czekolada :)
    Ja dobilam do 60kg, czyli jest prawie 10kg na plusie hihi big mama :D liczę jeszcze na 8kg maksymalnie ale przy takim apetycie to kto wie :p
    Hela mam nadzieje ze to nie cukrzyca ciążowa :/ pisz do nas bedzie ci raźniej:)

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Nelus rogaliki z biala czekolada!!! ale bym wciagnela :) o 15 przychodza na kolejne pomiary, co dziwne nie patrza kiedy jadlam ani co ;) nikt nie mowil ze mam jakies zakazy, a wiem ze powinnam zjesc 5-6posilkow wiec musze mezowi powiedziec zeby cos kupil ;) a na obiad ziemniaki i buraczki co zle wplywaja na cukier wiec srednio mnie przygotowuja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 14:40

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka dzisiaj u mnie też królują ogórki :D ogórkowa mniam aż się nie mogę doczekać aż Mąż wróci do domu i będziemy jeść obiadek :)

UWAGA!! dostałam na swoje cycochy "staniczek" i nawet cenowo nie jest tak źle :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie też się obawiam, że mój trud nawet nie zostanie doceniony, bo nawet o podwyżkę nie mogłam się ostatnio doprosić, po kilku latach naprawdę oddanej i solidnej pracy. Pewnie nie mieli by nic przeciwko gdybym wykonywała dla nich pracę charytatywnie, skoro nie przeszkadza im praca na macierzyńskim :/
    Wiecie co, chyba mnie przekonałyście do tego zwolnienia! Zwłaszcza że mam czym się zająć. Kupiłam z rok temu hafciarkę komputerową i do tej pory nie mogę znaleźć chwili czasu, żeby nauczyć się jej obsługi :D
    Zaczarowana wrote:
    Jeśli chodzi o pracę w ciąży, to pewnie, że jak kobieta ma fajną, satysfakcjonującą pracę i dobrze się czuje - powinna pracować. Uważam jednak, że nie ma co na siłę się męczyć, orderu nikt za to kobiecie nie da, a nawet szybciutko pójdzie to w zapomnienie, że zapychała do roboty w 8 miesiącu ciąży. A już kompletnie uważam za totalne dziadostwo pytać czy kobieta będzie pracować na macierzyńskim!
    Ja w pracy dawałam z siebie wszystko, sama się dokształcałam, starałam się, wygrałam kilka poważnych spraw. I co ? I nic, nawet głupiego podwyższenia stanowiska nie mogłam się doprosić. Myślę, że m.in. przez tę durną pracę miałam problemy z zajściem w ciążę bo stres itp. Na zwolnienie miałam zamiar pójść od razu. Nic dobrego poza stresem dla mnie i dzidzi tam na mnie nie czekało...

Zaczarowana, Paula55 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to jest w porównianiu z moimi czterema tostami!:-) ja na sniadanie dzisiaj zjadłam płatki owsiane z orzechami i pestkami dyni, do tego mleczko i lyzeczka miodu :-)

stardust87 wrote:
    ja tak mam od kilku dni i opanować tego nie mogę :( może to taki czas?..

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina no to teraz musisz pokazac cyce :-)
    Kaarolina wrote:

UWAGA!! dostałam na swoje cycochy "staniczek" i nawet cenowo nie jest tak źle :)

Kaarolina, verynice, Ewi25, aswalda lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od początku ciąży jestem na l4. I to była moja najlepsza decyzja :) gdybym straciła dziecko pracodawca by mi go nie zwrócił... taka prawda... a poza tym jeszcze całe życie przede mną, jeszcze się napracuję :)
    kobitki ale pyszności robicie, ja dzisiaj fatalnie się czuję, praktycznie cały czas leżę, wstałam tylko zrobić szybki obiad (dorsza).
    ja to na śniadanie zjem chyba z 5-8 kromek chleba, żadna mnie nie pobije :P

madiiiii, Zaczarowana, verynice lubią tę wiadomość

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii, musisz sama podjąć decyzję, przemyśleć za i przeciw, ale ja wiem z doświadczenia i z tego co widziałam/słyszałam, że szukać szefa, który doceni poświęcenie kobiety w takiej sytuacji, to ze świecą. Jak będą chcieli się przyczepić, zwolnić czy co tam jeszcze, to fakt, że kobieta chodziła w ciąży do pracy i pomagała na macierzyńskim, nic dla nich nie będzie znaczył. Takie jest moje zdanie. Druga sprawa, że jak ma się w porządku szefa, to trzeba go szanować, bo o takiego naprawdę trudno, ale nawet wtedy nie ma sensu robić nic na siłę, zdrowie maleństwa jest najważniejsze.

madiiiii lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Karolina no to teraz musisz pokazac cyce :-)
    nie będę Was straszyć tym widokiem :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie pod tum podpisuje :) dziewczyny maja racje. Nie ma co sie zacharowywac na sile :)

Ehh ja jade na targi mamusiowe zeby sie oderwac od natloku tych zlych mysli ostatnio...
    Jak woroce to wam opowiem jak bylo i co nowego znow przywlokłam ;)
    Milego popoludnia babeczki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam ze spaceru :)
    2zspg10.jpg
    pozbierałam stary chleb i postanowiłam dokarmić mewy :)Dawno tak długo nie chodziłam i teraz strasznie mnie nogi bolą. Narobiłyście mi takiego smaka na to ciasto że też zaraz chyba zrobię bo akurat mam rabarbar :)

Kaarolina, Nelus, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżanka mi właśnie napisała ze szpitala, pisałam o niej wcześniej, ma mięśniaka na macicy i dziecko nie rosło, po 10 dniach kroplówki dziecko nie urosło, lekarz czarno to widzi; jestem załamana :( tak mi jej żal, miałam nadzieję, że maluszek urośnie :(

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie jem zazwyczaj serek wiejski, ale ten 500gram ;P I do obiadu nic wtedy już.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to pogoda u nas piękna się zapowiada na weekend i pasuje się trochę opalić, za dwa tygodnie mam wesele brata i nie chce wyglądać jak trup:) muszę tylko zainwestować w jakiś dobry krem z filtrem. A co do laktatorów to któraś wspominała o tych z firmy medela, bo ostatnio natknęłam się w sklepie i cena była dość fajna, a ja niestety jestem w tym temacie zielona :)

thiki0a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi wiadomo to opalanie w ciąży jest zakazane. Po pierwsze mogą ci się zrobić przebarwienia na skórze, które czasami już nie schodzą. Po drugie to też zagrożenie dla maluszka bo nie wolno się nagrzewać. Na niektórych stronach piszą nawet, że można poronić. Ja w tym roku zamierzam siedzieć w cieniu.

Dba - współczuję koleżance. Trzeba być dobrej myśli. Może jeszcze będzie ok.

Co do pracy to mnie już ta cudowna koleżanka, o której wcześniej pisałam, poinformowała, że dla nas wszystkich (u nas w pracy są 3 dziewczyny w ciąży i na zwolnieniu) może nie być miejsca po powrocie. Nastawiam się, że jeśli mnie zwolnią to bedzie to tylko mobilizacja do szukania czegoś lepszego. :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ja nie mam zamiaru leżeć plackiem na największych upałach w godzinach południowych, spokojnie :) Ale chwilę posiedzieć nad wodą opalić trochę nogi i ramiona tak żeby nabrać koloru i nie wyglądać jak córka młynarza.

thiki0a.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beataa spokojnie jak z umiarem to nie ma problemu, odpowiednie filtry i luzik :) moje kolezanki w ciazy normalnie nad jeziorem siedzialy, kapaly sie w wodzie... oprocz jednej bo ciagle tylko cien - bo nie wolno no co ty!!!

wiadomo ze nikt nie mowi o opalaniu jak przed ciaza ale ja np siedzialam juz na sloneczku (choc nie jest ono jeszcze takie ostre) z wilgotnym recznikiem na brzuszku wiec nie ma mowy o przegrzaniu! inne kolezanki jezdzily na wycieczki do cieplych krajow i tez wszystko ok :)

Beataa25, Fipsik lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    verynice gdzie moge taka koszulke dostac? :) kupie mezowi juz mu to mowie ciagle hehehe

Hela - proszę :)
    http://allegro.pl/koszulka-koszulki-ciazowe-super-taty-roz-l-i4189951580.html

Ja dziś się zważyłam i od stycznia przybyło mi raptem niecałe 4kg.. ale Marcel jest zawsze idealnie w swoim wieku ciążowym według OM...ginekolog też nic nie mówi, więc chyba jest ok...?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro swoje ważenie, jak zawsze na początek nowego tygodnia i już się boję :P ten apetyt mnie wykończy psychicznie. I moją lodówkę, bo otwieram ją chyba co 10 minut :P

tak się zastanawiam jak liczyć mój przyrost wagi. Bo przed ciążą było 59kg. W dniu kiedy wyszedł mi pozytywny test było 57.7 kg, a później spadło aż do 53.3 kg. Od której powinnam liczyć przyrost? Chyba od tej 57,7, co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 16:26

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ