X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś właśnie mówiono, że głównie szkodzi emisja, jednak technologia idzie do przodu i nasze laptopy, tablety itp są na pewno bezpieczniejsze. mnie się wydaje, że właśnie głównie chodzi o przebywanie długo w jednej pozycji, grzanie rzeczywiście też. tablet to chyba nie daje tyle ciepła, laptop owszem ale ja akurat nigdy go nie trzymam na sobie :P ciekawiło mnie Wasze zdanie na ten temat, bo właśnie wydawało mi się to przesadzone...

moja morfologia też zaczęła spadać i biorę żelazo. a ile bierzecie magnezu, jaką dawkę??

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Ale się dziś wybrałam. Poszłam do lidla po spodenki i body, a tu figa, będą od czwartku :P Ubzdurałam sobie, że od dzisiaj :/

Ja gdzieś czytałam, że ponoć żelazo ze szpinaku wchłania się minimalnie i wcale nie jest to takie dobre źródło żelaza jak się wcześniej mówiło, a szkoda, bo lubię.

Nelus, wózek wygląda fajnie, ale cena faktycznie powala. Ja właśnie dlatego zdecydowałam się kupić wózek tu w Polsce i wysłać do Kanady, bo jak widziałam, że ciężko o dobry wózek z gondolą w rozsądnej cenie, to uznałam, że oszczędzę sobie tego stresu jak już będę na miejscu i jednak kupię tu. Z tego co wiem od kuzynki Męża, to oni tak tam wożą dzieci - w fotelikach, ona bardzo się dziwiła co mi tak zależy na gondoli, a ja nie rozumiem jak dziecko można tak męczyć i wozić ciągle w foteliku! :/ I to wcale nie jest bezpieczne dla dziecka, jak rozmawiałam w sklepie ze sprzedawcami, to zawsze mówili, że w foteliku dziecko bez przerwy może być godzinę, góra dwie, nawet dostałam taką ulotkę o bezpieczeństwie dziecka w wózku/foteliku i tam też jest napisane żeby nie traktować fotelika jak wózka.
    Cenowo może faktycznie ten wózek trochę kosztuje, ale biorąc pod uwagę, że chcecie mieć też drugie dziecko, to chyba nie ma co oszczędzać na tym ?

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie. U mnie piękny słoneczny dzień, nic mnie nie boli w ogóle jest super:) tylko taki jeden minusik bo siedzę sama w domu a mąż poszedł do pracy eh.

Paula55 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o komputery to czytałam, że nie są one już tak szkodliwe jak te kiedyś i obecny może szkodzić tylko naszym kręgosłupom bo niewygodne jest ciągłe siedzenie w jednej pozycji i szkodzi oczywiście nagrzewanie od komputera.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Witam mamusie. U mnie piękny słoneczny dzień, nic mnie nie boli w ogóle jest super:) tylko taki jeden minusik bo siedzę sama w domu a mąż poszedł do pracy eh.
    ehh mam to samo :( ładna pogoda u mnie i chyba pójdę na spacerek, bo się zanudzę a od leżenia dupa boli hehe

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pogoda dopisuje. Pootwieralam okna i ciesze sie swiezym powietrzem :)
    Zaraz sie ogarne i tez ide sie przejsc :) co prawda do sklepu ale to zawsze cos :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja też siedzę sama mąż wyjechał do pracy i pewnie wróci za 3-4 dni i maraton od poniedziałku mu się zaczął :( ech... zazdroszczę tym co mają swoich mężów codziennie :( a tak po za tym kupiłam w końcu jakąś wyprawkę dla tego naszego bobaska bo jakoś tak się zabierałam i zabierałam i zabrać nie mogłam

bjb9cl.jpg

łe no i znowu taki gigant :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:46

Kaarolina, aswalda, Paula55, kark lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika_28, ja bez Męża jestem już ponad 3 miesiące ;) także nie smuć się, parę dni szybko mija. Nieźle się obkupiłaś, a mąż nie domyśli się jak zobaczy kolor szczotki i grzebyka ? ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Mika_28, ja bez Męża jestem już ponad 3 miesiące ;) także nie smuć się, parę dni szybko mija. Nieźle się obkupiłaś, a mąż nie domyśli się jak zobaczy kolor szczotki i grzebyka ? ;)

Nie faceci na ogół to daltoniści hehe (idzie łatwo to zauważyć) :) czerwony powiedziałam że też pasuje do chłopaka da się wkręcić a reszta to co z różem to nie widział bo wiadomo w rózowe jakieś tam małe dodatki by się chłopca nie ubrało :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie.
    Ja juz w Polsce od piatku, ale jak same wiecie, jak sie przyjezdza tylko raz na rok do domu, to nie ma czasu na internet.dzidzius I ja dobrze znieslismy podroz a teraz dajemy sie rozpieszczac rodzinie :)
    W ostatnim tygodniu brzuszek sie powiekszyl :) I uwielbiam go eksponowac :)
    Bardzo duzo napisalyscie, wiec nie da mi sie was nadrobic :(
    Przegladajac ostatnim strony widzialam piekne brzuszki I super zakupy.
    Jesli ktos ma dzisiaj wizyte to trzymam kciuki.
    Zycze milego dnia I mam nadzieje slonecznego.

Kaarolina, aswalda, Paula55, stardust87, Beataa25, kark lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż gonił jak trzymałam laptopa na brzuchu, ale mamy termometr elektroniczny i zmierzyłam sobie temperaturę brzucha pod lapkiem - nie różni się od tej rannej spod kołdry. Także mój laptop niewiele grzeje.

My byliśmy z piesami na rynku i kupiliśmy pełno warzyw i kwiaty, ale jakoś się tak człapaliśmy, coś dzisiaj nie mamy siły na marsze.

Paula55 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam w sklepie i jestem zdruzgotana :( poki w domu robie po kilka krokow jest ok. A teraz wyszlam dalej i niesamowicie bOli mnie odcinek "dupny" czyli ledzwie i kosc ogonowa :/ myslalam ze do domu nie dojde.

Za to kupilam rabarbar i zawzielam sie dzis zrobic ciasto z przepisu tesciowej (o ile go nie zgubilam ) :P

Mika super zakupy :) ja nawet jak kupue reszte to sie nie pochwale bo beda w pl :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zajęć w szkole rodzenia. Były super. Kobitka mega sympatyczna i widać ma sporą wiedzę. Akurat były zajęcia o diecie matki karmiącej. Dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. Dostałam nawet wydrukowaną ściągę z dietą. Moge też wybrać prowadzącą na moją położną. Poza tym dostałam 5 reklamówek z gratisami, ulotkami itp. Pół godziny zajeło mi oglądanie i rozpakowywanie tego. Mam dwie butelki Avent, dwa smoczki Canpolu, pieluszki, całą masę kremów, witaminy, oliwki, herbatki, wkładki, naklejki na samochód, proszki i płyny do prania, sporo kuponów rabatowych i oczywiście całą stertę poradników, ulotek itp. Podobno co jakiś czas przychodzą te paczki i wtedy każdy coś dostaje. Uwielbiam takie prezenty, cieszyłam się jak dziecko :)
    Nastepne zajęcia za tydzien. Tematem będą pierwsze dni noworodka w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 15:08

Paula55, Beataa25, aswalda, kark, nenka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja lo dobrze cie rozumiem :) tez kocham takie prezenciki :)
    Daj fote zdobyczy :)
    I podziel sie sciaga z dieta :)
    I wogole opowiadaj co ciekawego mowili :P pewnie nie kazdy bedzie mial taka mozliwosc i dostep do wykwalifikowanego personelu :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w końcu jak się dodzwoniłam do szkoły rodzenia, to dowiedziałam się, że panie z moim terminem zapisują na lipiec-sierpień, ale miejsc nie ma, a nawet jakby były, to i tak bym się nie załapała, bo wtedy w Polsce mnie już nie będzie, także kicha. Mam nadzieję, że tam chociaż wyniosę coś ze szkoły rodzenia, chociaż wątpię, to niby zajęcia jednodniowe :/

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu są moje zdobycze. Dużo z tych rzeczy widziałam tez u Ciebie Paula.
    27xqknq.jpg

Jeśli chodzi o ciekawostki to np na zaparcia u maluszka mama powinna wypić kompot z jabłek gotowanych ze skórą i rodzynek. Tylko, że rodzynki trzeba wypłukać i sparzyć przed dodaniem do kompotu. Podobno działa rewelacyjnie na zaparcia. U mam też jeśli je mają.
    Dowiedziałam się tez, że normalnego żóltego sera nie powinno się dawać dzieciom ani jeść w czasie karmienia. Są specjalne sery Baby dostępne w Makro i Sellgrosie i tylko je powinno się jeść karmiąc. Dotyczy to żółtych serów dostępnych w Polsce bo te nasze są oszukane a ich dojrzewanie jest przyśpieszone chemicznie.
    Zakazane są też soki i przetwory kupowane w kartonach i plastikach. Wolno kupować tylko te w szklanych butelkach. Okazuje się, że w tych kartonach wytwarzają się substancje rakotwórcze, które z uwagi na to, że są w swojej budowie podobne do estrogenu bardzo dobrze przyswajają się u ciężarnych i karmiących.
    A nabiał powinno się wprowadzać w większych ilościach jak kupki dziecka zrobią się żółte z grudkami bo to oznacza, że dziecko zaczęło trawić białka.
    To tylko kilka ciekawostek. Jak ktoś chce to resztę notetek i tą ściągę z diety mogę wysłać na maila.

Paula55, deidre, aswalda, kark lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ale mega paka :) super! I gratuluje takich prowadzacych szkole :)
    Ja chce ja chce wyslij mi prosze :)

Bede wdzieczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 19:47

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poproszę wszystkie wskazówki i dietę :) [email protected]

Io lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prześlę jak tylko ogarnę obiad na dzisiaj bo zamiast szykować mężowi jedzonko to ja zdjęcia gratisów robię :P

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha spoko :) bede cierpliwie czekac ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ