Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Beataa25 wrote:Tako extreme nasz narodowy Polski wózek
Ogólnie z tej firmy Tako mają bardzo ładne wózeczki i bardzo fajny wybór wzorów i kolorów. Natknęłam się ostatnio na niego w sklepie internetowym bobo wózki i bardzo mi się spodobał zwłaszcza ta gondola pół okrągła i cena też jest bardziej przystępna niż tamtych o których kiedyś wspominałam bo za 3 częściowy wózek trzeba zapłacić około 2000zł
Tylko chciałabym go jeszcze na żywo zobaczyć ale nie wiem za bardzo gdzie .....
Jest piekny! Niestety w kanadzie go nie dostane, w ogole tutaj jak mniejszy wybor! Najpopularniejszy jest graco, bugaboo, orbit I peg perego! A gondoli sie nie uzywa mimo mrozow... Nie rozumiem tego -
Właśnie wysłałam plik z dietą. Paula - ja akurat lubię się na coś przydać, także nie ma problemu
Jakby ktoś nie dostał to proszę o info bo mogłam kogoś pominąć albo maila źle wpisać. Dopisałam tam swoje notatki. Jak któraś się czegoś ciekawego jeszcze dowie to możemy dopisywać i jak przyjdzie do karmienia to jest gotowy poradnik :)Kobitka sugerowała powieszenie tego na lodówce. Może jeszcze coś ciekawego wyczytam z tych materiałów, które dostałam w gratisach. Trochę czytania tam jest.
Gratuluję pozytywnych wieści po wizytachPaula55, stardust87, verynice lubią tę wiadomość
-
Io wrote:Właśnie wysłałam plik z dietą. Paula - ja akurat lubię się na coś przydać, także nie ma problemu
Jakby ktoś nie dostał to proszę o info bo mogłam kogoś pominąć albo maila źle wpisać. Dopisałam tam swoje notatki. Jak któraś się czegoś ciekawego jeszcze dowie to możemy dopisywać i jak przyjdzie do karmienia to jest gotowy poradnik :)Kobitka sugerowała powieszenie tego na lodówce. Może jeszcze coś ciekawego wyczytam z tych materiałów, które dostałam w gratisach. Trochę czytania tam jest.
Gratuluję pozytywnych wieści po wizytach
to i ja poprosze na [email protected]Io lubi tę wiadomość
-
Kark mi się podobają te ciuszki co kupiłaś, ja też szukam na allegro czegoś taniego i 200zł na raz za pakę to dla mnie za dużo kasy; ja pierwszą turę wyprasowałam ubranek, jeszcze przede mną cały wór prania
wyciągnęłam do rozm.92. Dobrze, że nie zostawiłam tego na późniejszy etap ciąży, bo bym się załamała
Kupiłam synkowi dzisiaj sandały i okazało się że w tym sklepie mają butelki, smoczki, majtki jednorazowe, wszystko czego potrzebuję, a kilka kroków od mojego domu
ucieszyłam się
No i glukozy Gin nie kazała mi powtarzaćpowiedziała, że to bez sensu bo i tak znowu zwymiotuję
podwyższony puls to sprawka dziecka, powiedziała, że to normalne, w końcu moje serce musi udźwignąć 2 krwiobiegi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 19:07
kark lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Dziewczynki a ja chcialam zapytac czy widzialyscie ten Tako na zywo????
Bo ja tez bylam napalona na wozek z polokragla, plastikowa gondola i zrezygnowalam...
Babka w sklepie otworzyla mi oczy i uswiadomila ze te gondole sa DUZO mniejsze niz w tych trafycyjnych prostych i ze w takiej dziecko max (!) do 4 mies pojezdzi. A jak jest duze to i krocej...
Podobno producenci podaja inne wymiary niz sa w rzeczywistosci i jak pisza że ma 78 cm dl to owszem ma ale od samej gory mierzona z zewnatrz...
Ja mialam farta ze trafilam na naprawde szczera babke i powiedziala mi jak to wyglada,
Ale jesli widzialyscie i wam ( bo to dla was musi byc najlepszy) odpowiada to superwozek ma naprawde fajny design
No właśnie w tym problem że na żywo go nie widziałam i na pewno nie zakupię go dopóki na własne oczy nie obejrzę ale z wyglądu skradł moje serceZ opinii wyczytanych wychodzi na to że ta marka jest bardzo dobra i długo już na rynku się utrzymuje ale co do wielkości gondoli to nie mam pojęcia jaka jest dla tego muszę szukać gdzie można by było go obejrzeć w okolicach Nowego Sącza lub Krakowa
Paula55 lubi tę wiadomość
-
hej hej:) ja już dawno po wizycie, ale miałam tyle latania, że dopiero usiadam do kompa. No i tak jak się spodziewałam mój synek jest córeczką, więc będzie śliczna Zuzia
Stardust - śliczny jest Twój synek!
Dba - superancko że jest trochę lepiej, przynajmniej spać możesz spokojnie:)dba, Kaarolina, Mika 28, kark, Io, stardust87, assantea, verynice, justyna14, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość
-
Io wrote:Właśnie wysłałam plik z dietą. Paula - ja akurat lubię się na coś przydać, także nie ma problemu
Gratuluję pozytywnych wieści po wizytach[email protected]
Io lubi tę wiadomość
-
Beataa25 wrote:A poza tym natknęłam się ostatnio w sklepie na ten leżaczek i po prostu wpadłam z mężem w zachwyt. Akurat widzieliśmy jak jacyś rodzice kupowali go dla swojego dziecka i od razu testowali. Maluszek był taki szczęśliwy:) Sprzedawca powiedział że bardzo dobrze się on sprzedaje i rodzice są bardzo zadowoleni. Jedyny minus to cena która nie jest niska. Są też na allegro za około 800zł. Siedzi mi on głowie cały czas, jednak jest to sprawa dłuższego przemyślenia bo co jeśli np mój syn nie będzie chciał w nim leżeć? Nie zmienia to jednak faktu że jest to najfajniejszy leżaczek / kołyska jaki do tej pory widziałam
Co o nim myślicie ? Podoba się Wam ?
http://www.4moms.com/mamaroo
Dzisiaj się na niego natknęliśmy z mężem w Świecie Dziecka. Muszę przyznać, że pełny wypasNie dość, że ma kilka programów kołysania naśladujące np. jazdę samochodem, to jeszcze można można regulować prędkość i jeszcze efekty dźwiękowe... No i ma bardzo fajny kształt, takiego jaja. Zdecydowany nr 1 w świecie leżaczków-bujaczków. Ale cena powala!
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Paula znalazłam na stronie wymiary gondoli podane przez producenta chyba 92x43x66cm. Orientujesz się może jak to wygląda wielkościowo bo coś kojarzę że Ty już masz zakupiony wózek i może mogłabyś porównać
Oczywiście zdaję sobie sprawę że może się to różnić później na żywo ale przynajmniej trochę orientacji będę mieć
-
akuszerka89 wrote:hej hej:) ja już dawno po wizycie, ale miałam tyle latania, że dopiero usiadam do kompa. No i tak jak się spodziewałam mój synek jest córeczką, więc będzie śliczna Zuzia
Stardust - śliczny jest Twój synek!
Dba - superancko że jest trochę lepiej, przynajmniej spać możesz spokojnie:)
A no jednak coś odpadło łe... no cóż córeczki też są kochaniutkie hehe... zaraz bedziemy mieli remis z tymi córciami w końcu musi nasza srednia się wyrównać
a kupiłas już dużo dla chłopaka? -
Kaarolina wrote:a ja mam pytanie przy jakiej morfologii lekarze przepisują żelazo.. bo ja się obawiam o swoją bo coraz bardziej mi spada ta morfologia i spada ;/
i chyba mam się czym martwić bo właśnie czytałam normy dla kobiet w ciąży i wszystko mam poniżej..;/
Kaarolina, spadku hemoglobiny w ciąży chyba się nie da uniknąć, taki 'urok'Przy czym spadkowi hemoglobiny towarzyszy spadek hematokrytu. A i obniżenie poziomu leukocytów w ciąży też jest fizjologiczne. Normy w laboratoriach podają stosowne do płci i wieku, niestety nie do ciąży, więc nie ma co wpadać w panikę
Ja się cieszyłam wysokim poziomem hemoglobiny do początku 5. miesiąca, teraz co badanie, to niższy (ostatnio miałam 12,3 - przy wskazanej normie min. 12) - byłam przekonana, że mnie lekarka będzie chciała suplementować, ale powiedziała, że wyniki są wszystkie ok, więc z tego wynika, że nie masz czym się denerwować
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
betinka wrote:Dzisiaj się na niego natknęliśmy z mężem w Świecie Dziecka. Muszę przyznać, że pełny wypas
Nie dość, że ma kilka programów kołysania naśladujące np. jazdę samochodem, to jeszcze można można regulować prędkość i jeszcze efekty dźwiękowe... No i ma bardzo fajny kształt, takiego jaja. Zdecydowany nr 1 w świecie leżaczków-bujaczków. Ale cena powala!
Prawda że jest cudownyMa tylko dwie wady jedna to cena a druga to że przeznaczony jest tylko dla dzieci do 9 kg. A kto wie jak te nasze pociechy będą rosły lo mówiła że jej mąż bardzo szybko osiągnął tę wagę nie chcę skłamać ale chyba w 2 lub 3 miesiącu, natomiast mój chrześniak w 7 miesiącu ważył 7,5 kg także to zależy od dzieci. Gdybym miała pewność że mogła bym tego leżaczka używać tak gdzieś do 7/8 miesiąca to nie wiem czy bym się powstrzymała przed kupnem. Przerzuciła bym się na chleb i wodę i może jakoś bym nazbierała na niego
-
nick nieaktualnyKolejna kobietka w składzie
I do tego Zuzanna
To ja też poproszę o taki poradnik matki karmiącej: [email protected]
A z mojej strony mogę też dodać chyba ciekawostkę - można produkty kiszone naturalnie, na occie nieIo lubi tę wiadomość
-
a co to za cudny leżaczek ? Ja co prawda też mam leżaczek po córce i nie kupię ale chętnie zobaczę i mogę jesli chcecie pomóc jedynie pisząc ile wazyła moja mała w poszczególnych miesiącach ale kazde inaczej rosnie więc leżaczki szybko wypadają z gry
-
Mika 28 wrote:a co to za cudny leżaczek ? Ja co prawda też mam leżaczek po córce i nie kupię ale chętnie zobaczę i mogę jesli chcecie pomóc jedynie pisząc ile wazyła moja mała w poszczególnych miesiącach ale kazde inaczej rosnie więc leżaczki szybko wypadają z gry
Oto on :
http://www.4moms.com/mamaroo