Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki, my po badaniach. Zaraz nadrobię, bo duuuuuuuużo naskrobałyście. Ale chciałam się zdjęciami mojego synusia pochwalić - dla mnie jest najśliczniejszym maluszkiem na świecie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd97432d9d31.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea95f1a70481.jpg
No i wszystko z nim w porządku i waży 638g i może później filmik z USG wstawię, bo minki fajne robił.
A w ogóle dostałam od kuzynki wieeeeeeeeeeelką torbę cudownych ciuszków po jej synku więc jak wrócę ze szkoły rodzenia to może porobię fotki i też powrzucam, bo są śliczne te ciuszki
No to zabieram się za czytanie.Paula55, Mika 28, Beataa25, turkawka, kark, verynice, Kaarolina, betina89, aswalda, Io, akuszerka89, madiiiii, nenka, Nelus, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:WItam się mamusie
No to dziś zaczęłam 24 tydzień, jak to leciNo i już w środę wizyta
Wczoraj sobie zaprawiłam 6 słoiczków buraczków tartych (bo właśnie mam problemy z żelazem), a przed chwilą wróciłam z rynku i kupiłam sobie ogóreczki i sobie zrobię 2 słoiczki małosolnych mniam!No i nie mogłam się oprzeć i kupiłam pół kg truskawek, po 8zł/kg są już krajowe na wszystkich stoiskach..ciekawe czy dobre będą
Karolina, moja ginekolog na (fakt faktem niezadużo) zaniżone wyniki kazała mi brać Burak Forte z Herbapolu, to takie dość naturalne żelazo... 3x1i mówiła, że poprawę powinno być widać po 2 miesiącach...ja już miesiąc biorę i jutro idę robić morfologię - zobaczymy czy pomoże, ale pamiętam że na początku ciąży też miałam słabszy wynik i jak brałam tego Buraka to pomogło
Ale warto było, bo słodkie i aromatyczne. Mam tylko nadzieję, że nie dostanę od nich uczulenia jak ostatnio po hiszpańskich z Lidla. Mąż siedzi i mnie pilnuje, bo ostatnio tak mi język spuchł, że prawie się udusiłam (na szczęście szybko przeszło). Oby to było po nawozach w tamtych, a nie w ogóle na truskawki, bo się chyba załamię
-
aswalda wrote:kiedyś właśnie mówiono, że głównie szkodzi emisja, jednak technologia idzie do przodu i nasze laptopy, tablety itp są na pewno bezpieczniejsze. mnie się wydaje, że właśnie głównie chodzi o przebywanie długo w jednej pozycji, grzanie rzeczywiście też. tablet to chyba nie daje tyle ciepła, laptop owszem ale ja akurat nigdy go nie trzymam na sobie
ciekawiło mnie Wasze zdanie na ten temat, bo właśnie wydawało mi się to przesadzone...
moja morfologia też zaczęła spadać i biorę żelazo. a ile bierzecie magnezu, jaką dawkę??aswalda lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Hej dziewczynki, my po badaniach. Zaraz nadrobię, bo duuuuuuuużo naskrobałyście. Ale chciałam się zdjęciami mojego synusia pochwalić - dla mnie jest najśliczniejszym maluszkiem na świecie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd97432d9d31.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea95f1a70481.jpg
No i wszystko z nim w porządku i waży 638g i może później filmik z USG wstawię, bo minki fajne robił.
A w ogóle dostałam od kuzynki wieeeeeeeeeeelką torbę cudownych ciuszków po jej synku więc jak wrócę ze szkoły rodzenia to może porobię fotki i też powrzucam, bo są śliczne te ciuszki
No to zabieram się za czytanie.
No slicznoscisuperowo że wszystko ok
oczywiscie cżekam na fociaki i filmik
-
stardust87 wrote:Ja też dziś po wizycie zaraz na ryneczek poleciałam i kupiłam truskawki. Całą kobiałkę wzięłam, ale moje po 10zl niestety
Ale warto było, bo słodkie i aromatyczne. Mam tylko nadzieję, że nie dostanę od nich uczulenia jak ostatnio po hiszpańskich z Lidla. Mąż siedzi i mnie pilnuje, bo ostatnio tak mi język spuchł, że prawie się udusiłam (na szczęście szybko przeszło). Oby to było po nawozach w tamtych, a nie w ogóle na truskawki, bo się chyba załamię
Ja też kupiłam truskaweczki te hiszpańskie i takie jakieś twarde byłya teraz już przed tesco widziałam Panią stojącą i sprzedającą nasze no to tak leciałam że aż mi język uciekł do gardła jak tylko kupiłam tak szybko znalazłam się w domu i mniam...
a już są słodziutkie jeszcze to nie to co o normalnej porze ale te były o niebo lepsze od tych sklepowch sprowadzonychstardust87 lubi tę wiadomość
-
lo, ja też będę wdzięczna za resztę notatek i dietę; mój email: [email protected]
Io lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:spoko postaram się nie martwić
jadam buraki i szpinak wszystko co ma żelazo w moich tabletkach też jest 200% zapotrzebowania na żelazo.. no zobaczymy przed wizytą powtórzę jeszcze te badania i zobaczymy
7w3d 💔 -
Dla tych co mają anemię i muszą brać żelazo polecam Floradix żelazo i witaminy. Mi bardzo pomógł i na pewno jest smaczniejszy niż sok z buraków :)To pisze o nim producent:
Floradix przywraca chęć do życia!
> Zawiera najlepiej przyswajalne żelazo w płynnej formie glukoniany żelazowego
> Zawarte w nim wyciągi roślinne wspomagają trawienie
> Nie powoduje zaparć
> Jest szczególnie korzystny w czasie ciąży i karmienia piersią
> Nie zawiera alkoholu, syntetycznych barwników i konserwantów chemicznych
> Odpowiedni dla wegetarian
Nelly wózek bardzo ładny my zdecydujemy się chyba na ten
A co do tego leżaczka to faktycznie jest sprawa dłuższego przemyślenia...dba, aswalda lubią tę wiadomość
-
nie dam rady nadrobić
byłam dzisiaj u lekarza i jestem przeszczęśliwapowiedziała, że wszystko jest dobrze, najbardziej się cieszę z tego, że łożysko nie jest już nisko
nadal mam się oszczędzać, ale myśl, że już nie jest tak źle podziałała na mnie kojąco
mam kupić tylko żelazo, mały robi się pasożytem
kark, Mika 28, aswalda, Paula55, Kaarolina, Io, akuszerka89, stardust87, madiiiii, jovi81 lubią tę wiadomość
-
Beataa25 wrote:Dla tych co mają anemię i muszą brać żelazo polecam Floradix żelazo i witaminy. Mi bardzo pomógł i na pewno jest smaczniejszy niż sok z buraków :)To pisze o nim producent:
Floradix przywraca chęć do życia!
> Zawiera najlepiej przyswajalne żelazo w płynnej formie glukoniany żelazowego
> Zawarte w nim wyciągi roślinne wspomagają trawienie
> Nie powoduje zaparć
> Jest szczególnie korzystny w czasie ciąży i karmienia piersią
> Nie zawiera alkoholu, syntetycznych barwników i konserwantów chemicznych
> Odpowiedni dla wegetarian
Nelly wózek bardzo ładny my zdecydujemy się chyba na ten
A co do tego leżaczka to faktycznie jest sprawa dłuższego przemyślenia...
-
Tako extreme nasz narodowy Polski wózek
Ogólnie z tej firmy Tako mają bardzo ładne wózeczki i bardzo fajny wybór wzorów i kolorów. Natknęłam się ostatnio na niego w sklepie internetowym bobo wózki i bardzo mi się spodobał zwłaszcza ta gondola pół okrągła i cena też jest bardziej przystępna niż tamtych o których kiedyś wspominałam bo za 3 częściowy wózek trzeba zapłacić około 2000zł
Tylko chciałabym go jeszcze na żywo zobaczyć ale nie wiem za bardzo gdzie .....
Nelus lubi tę wiadomość
-
Io ja też poproszę info na maila: [email protected]
Truskawki były pyszne!
Stardust - śliczny chłopiec - bardzo się cieszę, że wszystko jest ok, kolejna wizyta za 4tyg?
Fajnie by było jakby nowe mamusie dopisały się do naszej tabelki..co nie?Io lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo i ja się pochwalę
Przeglądałam ciuszki córki, do 3 miesiąca mamy masę ubranek uniseks, potem niestety same z kwiatuszkami, haftami i wstążkami. Weszłam na allegro, bo pomyślałam, że wy takie okazje macie, brałam udział w licytacji 70 ciuszków przepięknych, ale jak cena doszła do 250 i dalej nie było minimalnej to zwątpiłam
Ale potem znalazłam dwie aukcje i wygrałamCiuszki nie zachwycają jak tamte, ale są rozmiary 3-12 miesięcy, do tego ponad 70 sztuk i wszystko z przesyłką 65,5zł
Moje łupy:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4230737326
http://allegro.pl/show_item.php?item=4222057913
Ja dziś byłam na pobraniu TSH i FT4 i od razu pytałam panie o glukozę. Patrzyły na mnie i na brzuch jakbym sobie jaja robiła i pytały czy na pewno teraz lekarz kazał zrobić, bo to się robi w 6 miesiącu
Ale jak zobaczyłam to pudełeczko 75g to zwątpiłam... I chyba kupię 3 cytryny, może panie się w laboratorium zlitująWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 17:31
verynice, Paula55 lubią tę wiadomość
-
lo ja tez poprosze jak juz hurtem lecisz
[email protected]
stardust twoj malec wazy o caly 1gram mniej niz moj, wiec teraz juz lecimy idealnie tak samo hehe
Io, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAha, a co do ruchów maluszków - mój wczoraj mnie rozśmieszał przez dwie minuty
Wracaliśmy do domu z wakacji, a tu czuję ruchy stópek od prawej strony brzucha do lewej i z powrotem. Zaczęłam się śmiać, mąż pyta co jest, powiedziałam mu, że mały poszedł na spacer
Zatrzymał się na ekspresówce na poboczu i chichrał się razem ze mną z ręką na moim brzuchu, bo dosłownie czuć było, jakby mały sobie chodził od środka po brzuchuPotem się szwagrom chwalił
Io, Beataa25, verynice lubią tę wiadomość
-
to i ja poproszę, nie wiem czy się gdziekolwiek dostanę na szkołę rodzenia a na pewno się przydadzą takie materiały
[email protected]
Stardust87, EmiBam, Dba - gratuluję pozytywnych wieści z wizyt
a Stardust87, dziękuję za informację ja właśnie biorę 3x48mg i się zastanawiałam czy nie za mało, bo na ulotce pisze od 6 do 8 tabletek, ale wolałam mniej dla bezpieczeństwa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 17:58
Io, EmiBam lubią tę wiadomość
-
lo i ja poproszę również [email protected]
no ja w przyszłym tygodniu będę dzwonić i zobaczymy czy mi się uda jakoś dostać na szkołę rodzenia
Io lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Dziewczynki a ja chcialam zapytac czy widzialyscie ten Tako na zywo????
Bo ja tez bylam napalona na wozek z polokragla, plastikowa gondola i zrezygnowalam...
Babka w sklepie otworzyla mi oczy i uswiadomila ze te gondole sa DUZO mniejsze niz w tych trafycyjnych prostych i ze w takiej dziecko max (!) do 4 mies pojezdzi. A jak jest duze to i krocej...
Podobno producenci podaja inne wymiary niz sa w rzeczywistosci i jak pisza że ma 78 cm dl to owszem ma ale od samej gory mierzona z zewnatrz...
Ja mialam farta ze trafilam na naprawde szczera babke i powiedziala mi jak to wyglada,
Ale jesli widzialyscie i wam ( bo to dla was musi byc najlepszy) odpowiada to superwozek ma naprawde fajny design