X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, my po badaniach. Zaraz nadrobię, bo duuuuuuuużo naskrobałyście. Ale chciałam się zdjęciami mojego synusia pochwalić - dla mnie jest najśliczniejszym maluszkiem na świecie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd97432d9d31.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea95f1a70481.jpg

No i wszystko z nim w porządku i waży 638g i może później filmik z USG wstawię, bo minki fajne robił.

A w ogóle dostałam od kuzynki wieeeeeeeeeeelką torbę cudownych ciuszków po jej synku więc jak wrócę ze szkoły rodzenia to może porobię fotki i też powrzucam, bo są śliczne te ciuszki :)
    No to zabieram się za czytanie. :)

Paula55, Mika 28, Beataa25, turkawka, kark, verynice, Kaarolina, betina89, aswalda, Io, akuszerka89, madiiiii, nenka, Nelus, Gosia19 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    WItam się mamusie :)

No to dziś zaczęłam 24 tydzień, jak to leci ;) No i już w środę wizyta :)
    Wczoraj sobie zaprawiłam 6 słoiczków buraczków tartych (bo właśnie mam problemy z żelazem), a przed chwilą wróciłam z rynku i kupiłam sobie ogóreczki i sobie zrobię 2 słoiczki małosolnych mniam! ;) No i nie mogłam się oprzeć i kupiłam pół kg truskawek, po 8zł/kg są już krajowe na wszystkich stoiskach..ciekawe czy dobre będą :)

Karolina, moja ginekolog na (fakt faktem niezadużo) zaniżone wyniki kazała mi brać Burak Forte z Herbapolu, to takie dość naturalne żelazo... 3x1 :) i mówiła, że poprawę powinno być widać po 2 miesiącach...ja już miesiąc biorę i jutro idę robić morfologię - zobaczymy czy pomoże, ale pamiętam że na początku ciąży też miałam słabszy wynik i jak brałam tego Buraka to pomogło :)
    Ja też dziś po wizycie zaraz na ryneczek poleciałam i kupiłam truskawki. Całą kobiałkę wzięłam, ale moje po 10zl niestety :| Ale warto było, bo słodkie i aromatyczne. Mam tylko nadzieję, że nie dostanę od nich uczulenia jak ostatnio po hiszpańskich z Lidla. Mąż siedzi i mnie pilnuje, bo ostatnio tak mi język spuchł, że prawie się udusiłam (na szczęście szybko przeszło). Oby to było po nawozach w tamtych, a nie w ogóle na truskawki, bo się chyba załamię :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    kiedyś właśnie mówiono, że głównie szkodzi emisja, jednak technologia idzie do przodu i nasze laptopy, tablety itp są na pewno bezpieczniejsze. mnie się wydaje, że właśnie głównie chodzi o przebywanie długo w jednej pozycji, grzanie rzeczywiście też. tablet to chyba nie daje tyle ciepła, laptop owszem ale ja akurat nigdy go nie trzymam na sobie :P ciekawiło mnie Wasze zdanie na ten temat, bo właśnie wydawało mi się to przesadzone...

moja morfologia też zaczęła spadać i biorę żelazo. a ile bierzecie magnezu, jaką dawkę??
    ja magnezu biorę 2x75mg

aswalda lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Hej dziewczynki, my po badaniach. Zaraz nadrobię, bo duuuuuuuużo naskrobałyście. Ale chciałam się zdjęciami mojego synusia pochwalić - dla mnie jest najśliczniejszym maluszkiem na świecie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd97432d9d31.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea95f1a70481.jpg

No i wszystko z nim w porządku i waży 638g i może później filmik z USG wstawię, bo minki fajne robił.

A w ogóle dostałam od kuzynki wieeeeeeeeeeelką torbę cudownych ciuszków po jej synku więc jak wrócę ze szkoły rodzenia to może porobię fotki i też powrzucam, bo są śliczne te ciuszki :)
    No to zabieram się za czytanie. :)

No slicznosci :) superowo że wszystko ok :) oczywiscie cżekam na fociaki i filmik :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja też dziś po wizycie zaraz na ryneczek poleciałam i kupiłam truskawki. Całą kobiałkę wzięłam, ale moje po 10zl niestety :| Ale warto było, bo słodkie i aromatyczne. Mam tylko nadzieję, że nie dostanę od nich uczulenia jak ostatnio po hiszpańskich z Lidla. Mąż siedzi i mnie pilnuje, bo ostatnio tak mi język spuchł, że prawie się udusiłam (na szczęście szybko przeszło). Oby to było po nawozach w tamtych, a nie w ogóle na truskawki, bo się chyba załamię :P

Ja też kupiłam truskaweczki te hiszpańskie i takie jakieś twarde były :( a teraz już przed tesco widziałam Panią stojącą i sprzedającą nasze no to tak leciałam że aż mi język uciekł do gardła jak tylko kupiłam tak szybko znalazłam się w domu i mniam...
    a już są słodziutkie jeszcze to nie to co o normalnej porze ale te były o niebo lepsze od tych sklepowch sprowadzonych :)

stardust87 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już po usg i już wiem że synka noszę pod serduszkiem ;D

turkawka, justyna14, Beataa25, kark, verynice, Mika 28, aswalda, Paula55, Kaarolina, Karolaaa91, Io, dba, stardust87, nenka, Nelus lubią tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo, ja też będę wdzięczna za resztę notatek i dietę; mój email: [email protected]

Io lubi tę wiadomość

v50lkjv.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    spoko postaram się nie martwić ;) jadam buraki i szpinak wszystko co ma żelazo w moich tabletkach też jest 200% zapotrzebowania na żelazo.. no zobaczymy przed wizytą powtórzę jeszcze te badania i zobaczymy :)
    Karolina kup sobie w aptece żelazo dla kobiet w ciąży i na czczo rano jedną tabletkę łykaj, powinno po miesiącu się trochę podnieść. Ja brałam żelazo przez miesiąc i wróciło do normy, a wynik miałam właśnie zbliżony do twojego, teraz mam ponad 12. Także nie czekaj, żelazo dziecku nie zaszkodzi, a Tobie jest potrzebne.

7w3d 💔
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co mają anemię i muszą brać żelazo polecam Floradix żelazo i witaminy. Mi bardzo pomógł i na pewno jest smaczniejszy niż sok z buraków :)To pisze o nim producent:
    Floradix przywraca chęć do życia!
    > Zawiera najlepiej przyswajalne żelazo w płynnej formie glukoniany żelazowego
    > Zawarte w nim wyciągi roślinne wspomagają trawienie
    > Nie powoduje zaparć
    > Jest szczególnie korzystny w czasie ciąży i karmienia piersią
    > Nie zawiera alkoholu, syntetycznych barwników i konserwantów chemicznych
    > Odpowiedni dla wegetarian

Nelly wózek bardzo ładny my zdecydujemy się chyba na ten
    23idkc7.png
    A co do tego leżaczka to faktycznie jest sprawa dłuższego przemyślenia...

dba, aswalda lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dam rady nadrobić :)
    byłam dzisiaj u lekarza i jestem przeszczęśliwa :) powiedziała, że wszystko jest dobrze, najbardziej się cieszę z tego, że łożysko nie jest już nisko :) nadal mam się oszczędzać, ale myśl, że już nie jest tak źle podziałała na mnie kojąco :) mam kupić tylko żelazo, mały robi się pasożytem :P ;)

kark, Mika 28, aswalda, Paula55, Kaarolina, Io, akuszerka89, stardust87, madiiiii, jovi81 lubią tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    Dla tych co mają anemię i muszą brać żelazo polecam Floradix żelazo i witaminy. Mi bardzo pomógł i na pewno jest smaczniejszy niż sok z buraków :)To pisze o nim producent:
    Floradix przywraca chęć do życia!
    > Zawiera najlepiej przyswajalne żelazo w płynnej formie glukoniany żelazowego
    > Zawarte w nim wyciągi roślinne wspomagają trawienie
    > Nie powoduje zaparć
    > Jest szczególnie korzystny w czasie ciąży i karmienia piersią
    > Nie zawiera alkoholu, syntetycznych barwników i konserwantów chemicznych
    > Odpowiedni dla wegetarian

Nelly wózek bardzo ładny my zdecydujemy się chyba na ten
    23idkc7.png
    A co do tego leżaczka to faktycznie jest sprawa dłuższego przemyślenia...
    Ooo ten tez wyglada super, jaki to model? Nie widzialam go w sklepie:/

201703012752.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tako extreme nasz narodowy Polski wózek :) Ogólnie z tej firmy Tako mają bardzo ładne wózeczki i bardzo fajny wybór wzorów i kolorów. Natknęłam się ostatnio na niego w sklepie internetowym bobo wózki i bardzo mi się spodobał zwłaszcza ta gondola pół okrągła i cena też jest bardziej przystępna niż tamtych o których kiedyś wspominałam bo za 3 częściowy wózek trzeba zapłacić około 2000zł :) Tylko chciałabym go jeszcze na żywo zobaczyć ale nie wiem za bardzo gdzie .....

Nelus lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ja też poproszę info na maila: [email protected] :) :)

Truskawki były pyszne! <3

Stardust - śliczny chłopiec - bardzo się cieszę, że wszystko jest ok, kolejna wizyta za 4tyg?

Fajnie by było jakby nowe mamusie dopisały się do naszej tabelki..co nie? :)

Io lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwalę ;)
    Przeglądałam ciuszki córki, do 3 miesiąca mamy masę ubranek uniseks, potem niestety same z kwiatuszkami, haftami i wstążkami. Weszłam na allegro, bo pomyślałam, że wy takie okazje macie, brałam udział w licytacji 70 ciuszków przepięknych, ale jak cena doszła do 250 i dalej nie było minimalnej to zwątpiłam :(
    Ale potem znalazłam dwie aukcje i wygrałam :D Ciuszki nie zachwycają jak tamte, ale są rozmiary 3-12 miesięcy, do tego ponad 70 sztuk i wszystko z przesyłką 65,5zł :D
    Moje łupy :):
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4230737326
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4222057913

Ja dziś byłam na pobraniu TSH i FT4 i od razu pytałam panie o glukozę. Patrzyły na mnie i na brzuch jakbym sobie jaja robiła i pytały czy na pewno teraz lekarz kazał zrobić, bo to się robi w 6 miesiącu :P
    Ale jak zobaczyłam to pudełeczko 75g to zwątpiłam... I chyba kupię 3 cytryny, może panie się w laboratorium zlitują :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 17:31

verynice, Paula55 lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo ja tez poprosze jak juz hurtem lecisz ;) [email protected]

stardust twoj malec wazy o caly 1gram mniej niz moj, wiec teraz juz lecimy idealnie tak samo hehe ;)

Io, stardust87 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, a co do ruchów maluszków - mój wczoraj mnie rozśmieszał przez dwie minuty :) Wracaliśmy do domu z wakacji, a tu czuję ruchy stópek od prawej strony brzucha do lewej i z powrotem. Zaczęłam się śmiać, mąż pyta co jest, powiedziałam mu, że mały poszedł na spacer :D
    Zatrzymał się na ekspresówce na poboczu i chichrał się razem ze mną z ręką na moim brzuchu, bo dosłownie czuć było, jakby mały sobie chodził od środka po brzuchu :D Potem się szwagrom chwalił :P

Io, Beataa25, verynice lubią tę wiadomość

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, mnie też proszę wyślij: [email protected]

Io lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja poproszę, nie wiem czy się gdziekolwiek dostanę na szkołę rodzenia a na pewno się przydadzą takie materiały :) [email protected]
    Stardust87, EmiBam, Dba - gratuluję pozytywnych wieści z wizyt :)
    a Stardust87, dziękuję za informację ja właśnie biorę 3x48mg i się zastanawiałam czy nie za mało, bo na ulotce pisze od 6 do 8 tabletek, ale wolałam mniej dla bezpieczeństwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 17:58

Io, EmiBam lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo i ja poproszę również [email protected] :) no ja w przyszłym tygodniu będę dzwonić i zobaczymy czy mi się uda jakoś dostać na szkołę rodzenia :)

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja chcialam zapytac czy widzialyscie ten Tako na zywo????
    Bo ja tez bylam napalona na wozek z polokragla, plastikowa gondola i zrezygnowalam...
    Babka w sklepie otworzyla mi oczy i uswiadomila ze te gondole sa DUZO mniejsze niz w tych trafycyjnych prostych i ze w takiej dziecko max (!) do 4 mies pojezdzi. A jak jest duze to i krocej...
    Podobno producenci podaja inne wymiary niz sa w rzeczywistosci i jak pisza że ma 78 cm dl to owszem ma ale od samej gory mierzona z zewnatrz...

Ja mialam farta ze trafilam na naprawde szczera babke i powiedziala mi jak to wyglada,

Ale jesli widzialyscie i wam ( bo to dla was musi byc najlepszy) odpowiada to super :) wozek ma naprawde fajny design :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ