X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko. Czy ktoś wie jak duża jest macica na naszym etapie ciąży? Maluszek kopie mnie już przy pępku więc zakładam, że już sięga wyżej.

Jak komuś maila nie wysłałam to ścigać :P

Czy nowe mamusie wpisały się do tabelki? A swoją drogą mamy tam pare martwych dusz. Kilka osób na forum się nie pojawia już od lutego.

EmiBam lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio gdzies wyczytalam ze moze siegac juz nad pepek :)
    Ja mojego lobuza tez czuje coraz wyzej :P

Lo powiem ci ze to co pisze na tej tw kartce nawet pokrywa sie z tym co ja slyszalam na targach :) fajnie ze nie bedziemy musialy zyc o chlebie i wodzie :P

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie dzisiaj o żebra zahaczał i jakieś 3-4 palce nad pępkiem :O Chyba hoduję olbrzyma!

A co do wózków - zdecydowanie trzeba je oglądać na żywo, wtedy dopiero widać różnicę.

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - ta położna powiedziała, że mamuśki często żyją o chlebie i wodzie, a to może jeszcze dodatkowo szkodzić. Mówiła, że czasami kolki są nie od jedzenia tylko od tego, że dziecko jest za mało pionizowane i kładzione na brzuszek. Jelita dziecka, które tylko leży nie pracują prawidłowo i nie mogą się pozbyć gazów. Im więcej się dziecko nosi w pozycji pionowej i kładzie na brzuszek tym lepiej. Poza tym podobno takimi rozwiązaniami jak np ten kompot można sobie w naturalny sposób poradzić z kolkami. Co prawda wszystko wyjdzie w praniu jak zaczniemy karmić.

aswalda lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam to samo :)
    Ze kobiety wszystko odstawiaja i z czego potem maja miec pokarm :)
    Grunt to myslenie ;)
    Oczywiscie że same zobaczymy jak bedzie :) i bedziemy sie wymieniac radami i doswiadczeniami :)

Io, aswalda lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja slyszalam to samo :)
    Ze kobiety wszystko odstawiaja i z czego potem maja miec pokarm :)
    Grunt to myslenie ;)
    Oczywiscie że same zobaczymy jak bedzie :) i bedziemy sie wymieniac radami i doswiadczeniami :)

No właśnie to wymienianie się radami jest super, bo wiele można się dowiedzieć jak ma się taką dużą grupę do konsultacji ;) Nie mówiąc już o tym, że czasem trzeba się wygadać komuś kto wie co się przechodzi.

Paula55, aswalda lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki. Was nadrobić to graniczy z cudem :) ale jakoś zawsze mi sie udaje. Odliczam juz dni do końca pracy- jeszcze cztery :). W sobotę oglądałam wózki w dwóch hurtowniach i powiem wam, że naprawde trzeba na żywo zobaczyć. I to najlepiej jak podobaja sie dwa modele to postawić je obok siebie. Ja już wybrałam - http://allegro.pl/camarelo-carmela-3w1-nowosc-2014-gratisy-i4216694215.html w kolorze 12 lub 23 :)
    Nie wiem tylko kiedy powinnam go kupić, chyba jeszcze poczekam z miesiąc. Jakoś tak mi sie wydaje, że za wczesnie, tzn nie mam jakichś czarnych mysli, po prostu nie mam miejsca na niego :)
    Od kilku dni puchną mi stopy ale to wrecz straszzzznie. Zwłaszcza lewa, troche mnie to niepokoi. Nie wiem czy nie powinnam sobie zrobic wyników, jak myślicie? Może któras ma podobny problem?

justyna14 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jakiej tabelki się wpisać bo jestem od kilku dni i nie za bardzo wiem o co chodzi??

relgo7esxzrgdft3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja bym bardzo poprosiła o poradnik: [email protected]
    :)

My już po USG połówkowymi i w końcu znamy płeć!!! Będzie...dziewczynka! :D Waży 450g, czyli idealnie jak na ten czas. Teraz myślimy nad imieniem, ale na razie na pierwszym miejscu jest Zosia lub Laura :) Uff, co za emocje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 21:42

Io, Kaarolina, kark, Beataa25, Paula55, stardust87, Nelus, Zaczarowana, nenka, verynice, akuszerka89, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech a mój Mały ciągle kopie mnie na dole... ciekawe czy to dobrze??

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suuuper gratuluję wszystkim udanych dzisiejszych wizyt :) cieszę się Waszymi dobrymi wieściami :D

• betinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    ech a mój Mały ciągle kopie mnie na dole... ciekawe czy to dobrze??

Grunt, że kopie! Może akurat tam mu się najbardziej podoba :) A ile ważył na usg połówkowym?

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest link do tabelki:
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3
    Nowe mamusie mogą się wpisać :)

Iwona - jak puchną nogi to w pierwszej kolejności robi się badanie moczu, żeby zobaczyć czy wszystko ok z nerkami i czy nie ma białka w moczu. Mnie też puchną nogi, ale dopiero co badałam mocz i było ok.

Kaarolina - mój to mnie kopie w najrózniejszch miejscach. Czasami przy pępku, a czasami przy wzgórku łonowym. Najwyraźniej cały czas się kręci. Może Krzysiowi po prostu tak wygodniej :)

No to widzę, że dziewczynki nadrabiają i jeszcze przegonią chłopców.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macica moja jest nad pepkiem kilka cm, pytalam ostatnio lekarza :)

Io lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jeśli to komuś pomoże to ja mam wózek ze zwykłą gondolą.

Moja gondola od Babecar at style ma wymiary:
    długość: 87 zewn , 76 wewn
    szerokość w najszerszym miejscu: 42 zewn, 37 wewn
    głębokość: 26 zewn, 23 wewn

Zobaczcie jaka jest różnica między długością na zewnątrz a wewnątrz, jeśli tamten wózek ma 78 cm na zewnątrz długości to wewnątrz też pewnie z 10 odchodzi i ma 68, a dzieci potrafią się 62 cm urodzić ;)

Te wymiary 92x43x66 to są mierzone od zewnątrz to może nie będzie aż taka mała :)

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, zanim zdążyłam wysłać już mnie ubiegłaś ;)
    Też zauważyłam, że jest dużo mam, które wpisały się na samym początku, a teraz cisza. Nie wiadomo, czy nie mają czasu czy ta gorsza opcja...

Mnie jak leżałam na brzuchu na plaży to kopał jakieś 5cm nad pępkiem, więc chyba już mamy macice jak arbuzy :D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 21:51

Io lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Io, zanim zdążyłam wysłać już mnie ubiegłaś ;)
    Też zauważyłam, że jest dużo mam, które wpisały się na samym początku, a teraz cisza. Nie wiadomo, czy nie mają czasu czy ta gorsza opcja...

Mnie jak leżałam na brzuchu na plaży to kopał jakieś 5cm nad pępkiem, więc chyba już mamy macice jak arbuzy :D :P

Te arbuzy podobno na koniec będą ważyć po 1 kg!
    Ale bym chciała sobie na brzuchu poleżec....

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Z tego, co pamiętam, to on jest malutki, więc na oko długo nie posłuży :( Ale robi mega wrażenie!

Co do wózków TAKO - w necie namierzyłam model Jumper Light, oglądałam go od kilku tygodni i dzisiaj wreszcie udało mi się go zobaczyć na żywo. Tak, jak X-landery mnie totalnie rozczarowały, tak ten zachwycił i mnie, i mojego męża. Jest leciutki, zwrotny, baaaaaaaardzo porządnie wykonany, błyskawicznie się wpina i wypina gondolę/siedzisko, ma bardzo dobre amortyzatory, pompowane koła, składa się dosłownie w 3 sekundy i jest naprawdę malutki po złożeniu. Do tego ma bardzo rozsądną cenę (1200 zł za opcję 2w1 bez nosidełka i 1500 3w1 z nosidełkiem). Tutaj jest dokładny opis: http://sklep.urwis.com.pl/product_info.php?products_id=11052.

A czy widziałaś może na żywo Tako Extreme ??

thiki0a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Grunt, że kopie! Może akurat tam mu się najbardziej podoba :) A ile ważył na usg połówkowym?
    Na polowkowym wazyl 477 gram a po tygodniu wazyl juz 600 gram (w szpitalu jak lezalam mi robili usg i taki juz duuuzy z Nieego chlop) ciekawa jestem ile wazy teraz :)

betinka, kark lubią tę wiadomość

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    witajcie dziewczynki. Was nadrobić to graniczy z cudem :) ale jakoś zawsze mi sie udaje. Odliczam juz dni do końca pracy- jeszcze cztery :). W sobotę oglądałam wózki w dwóch hurtowniach i powiem wam, że naprawde trzeba na żywo zobaczyć. I to najlepiej jak podobaja sie dwa modele to postawić je obok siebie. Ja już wybrałam - http://allegro.pl/camarelo-carmela-3w1-nowosc-2014-gratisy-i4216694215.html w kolorze 12 lub 23 :)
    Nie wiem tylko kiedy powinnam go kupić, chyba jeszcze poczekam z miesiąc. Jakoś tak mi sie wydaje, że za wczesnie, tzn nie mam jakichś czarnych mysli, po prostu nie mam miejsca na niego :)
    Od kilku dni puchną mi stopy ale to wrecz straszzzznie. Zwłaszcza lewa, troche mnie to niepokoi. Nie wiem czy nie powinnam sobie zrobic wyników, jak myślicie? Może któras ma podobny problem?

O widzę że gondolę ma podobną do tych z tako i w ogóle podobny z wyglądu jest :) Możesz coś powiedzieć o wielkości tej gondoli ??

thiki0a.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ