Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaarolina wrote:Na polowkowym wazyl 477 gram a po tygodniu wazyl juz 600 gram (w szpitalu jak lezalam mi robili usg i taki juz duuuzy z Nieego chlop) ciekawa jestem ile wazy teraz
O kuuuurcze, no to rośnie jak na dżordżach!
Co do wózka - Tako Extreme niestety nie widziałam, choć chciałamhttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ahh, też marzy mi się leżenie na brzuchu
Nasza dzidzia miała dzisiaj stópki tak na wysokości pępka mniej więcej. główka w dole, ale kopie w bardzo różnych miejscach. Ostatnio w ogóle jest jakaś strasznie pobudzona i non stop się przewraca. Już nawet nie odsłaniając koszulki widzę, jak podskakuje w brzuszku
Io wrote:Te arbuzy podobno na koniec będą ważyć po 1 kg!
Ale bym chciała sobie na brzuchu poleżec....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 22:09
Io, akuszerka89 lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
betinka wrote:O kuuuurcze, no to rośnie jak na dżordżach!
Co do wózka - Tako Extreme niestety nie widziałam, choć chciałam
kark lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Io, dziękuję za przesłanie informacji
Jestem po rozmowie z ginekologiem i nie poprawiła mi ona niestety humoruWyniki krwi nieciekawe, więc jutro jadę do przychodni po receptę na żelazo. Mam też stosować dietę dla kobiet z cukrzycą, a za tydzień powtórzyć badanie z większym obciążeniem. Czuję się zagubiona. Czytam te różne informacje na temat diet i mam wrażenie, że za dużo tego i kompletnie nie mogę się w tym połapać. Nigdy nie miałam cierpliwości do stosowania diet i jakoś też nigdy ich nie potrzebowałam, a teraz nie ma, że boli, muszę jakoś się w tym wszystkim odnaleźć dla dobra maleństwa, ech
I dobija mnie to, że owoców nie można za bardzo jeść, a soki to tylko rozcieńczone wodą
-
hej hej:)
Melduję, że nie jestem martwą duszą jakby co, po prostu malo piszę, więcej czytam:P
Mała kopie już powyżej pępka, szybko się wspina wyżej. Z nowości to od 3 dni bolą mnie żebra na dole, tak jakby mi się rozciągały. Nie wiem co to będzie, jak brzuch będzie naprawdę duży...;/
O moim ulubionym leżeniu na nim już prawie zapomniałam:P
Trzymajcie się!akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
hej nadrabiam i nadrobic Was nie moge kochane tyle tego jest
po pierwsze gratuluje udanych wizyt dobrych wiesci
Io czy a tez moge prosic o ta liste? [email protected]
co do wozkow ten tako jest super chyba jutro pochodze i popatrze
moja krolewna tez kopie w roznych miejscach alr=e najczesciej pod pepkiem a p bardzo bola mnie plecy czy ktoras tez tak ma?
-
Ja rowniez prosze o liste
[email protected]
Dzieki dziewczyny za pocieszenie, mam nadzieje ze faktycznie wszystko jest wporzadku i to nie jest cukrzyca!
Betinka ja zanim zaszlam w ciaze mialam ok 50kg, przytylam juz 10kg...
Co do kopniakow to juz od dluzszego czasu odczuwam je jakies 6cm ponad pepkiem -
nick nieaktualnyZaczarowana, z tego co pamiętam to nie można większości owoców, ale jakieś tam można. Zresztą spokojnie, jak gorzej wyjdzie większe obciążenie to wtedy będziemy się martwić
Poza tym jest tak, że mierzysz cukier i jeśli np. jest niższy to jak zjesz raz na jakiś czas coś dobrego to nic się nie stanie. Najważniejsze, żeby cukier nie był stale na wysokim poziomie.
Odnośnie cukru... Wy miałyście badanie 50g? Bo ja wczoraj kupiłam 75g, tak miałam napisane na skierowaniu na badania od mojego gina. I się zastanawiam czemu od razu tyle mi dał.
Hehe, wystarczy dobry dołek wykopać i można rozkoszować się leżeniem na brzuchu
Witam się w 25 tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 07:35
Zaczarowana lubi tę wiadomość
-
Witam.Dzisiaj syn pisze test trzecioklasisty.On chyba mniej się denerwuje niż ja.Mam nadzieję,że dobrze mu pójdzie.Kupiłam sobie spodnie i spódnicę takie z pasem ciążowym,bo już wnet nie będę mieć co ubrać.Zapłaciłam 50 zł.Od 2 dni coś moja dzidzia mniej ruchliwa się zrobiła.25 tydz ciąży u mnie,brzuszek mega duży.Wczoraj pewna pani powiedziała mi,że jak na ciążę to bardzo dobrze wyglądam.Pozdrawiam udanego dnia.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Beataa25 wrote:O widzę że gondolę ma podobną do tych z tako i w ogóle podobny z wyglądu jest
Możesz coś powiedzieć o wielkości tej gondoli ??
Gondola ma 85 cm. Czyli dość spora. Wiadomo, ze nasze dzieciaczki będą całą zime jeździć opatulone w kombinezonach, ale też nie przesadzajmy, taki wzrost osiągną gdzieś może w 8 czy 9 miesiącu,albo nawet i później więc na pewno z powodzeniem każda gondola pomieści nasze maluszki. To samo się tyczy bujaczków, leżaczków itp. Niektóre dzieci owszem, szybko rosna, ale np. synek mojej siostry ma osiem miesięcy i waży 8 kilo. Wiec jeszcze troszkę pokorzysta z bujaczka. Tak wiec spokojnie, nie szalejmy, nasze dzieci nie będą od razu gigantami.Beataa25 lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Zaczarowana, z tego co pamiętam to nie można większości owoców, ale jakieś tam można. Zresztą spokojnie, jak gorzej wyjdzie większe obciążenie to wtedy będziemy się martwić
Poza tym jest tak, że mierzysz cukier i jeśli np. jest niższy to jak zjesz raz na jakiś czas coś dobrego to nic się nie stanie. Najważniejsze, żeby cukier nie był stale na wysokim poziomie.
Odnośnie cukru... Wy miałyście badanie 50g? Bo ja wczoraj kupiłam 75g, tak miałam napisane na skierowaniu na badania od mojego gina. I się zastanawiam czemu od razu tyle mi dał.
Witam się w 25 tygodniu
kark lubi tę wiadomość
-
Zaczarowana a moglabys w przyblizeniu napisac swoje wyniki krwi? Bo gdzies chyba mi sie w oczy rzucilo ze hemoglobine mialas 10.7 i ciekawa jestem jak z reszta... bo ja mam prawie taka sama..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Dzień dobry mamusie,
właśnie wróciłam z pobrania krwi (badania morfologia+mocz), po południu wynikiNo a już jutro o 11:30 USG w szpitalu a o 15:30 wizyta u mojej ginki
alez nie mogę się doczekać
Io dziękuuję bardzo za wysłaną listę!
A co do wielkości macicy to nie wiem gdzie, ale jak gdzieś (internet/któraś z książek) czytałam informacje dotyczące 24 tygodnia ciąży to wyczytałam, że macica na tym etapie ma wielkość piłki do gry w nogęPaula55 lubi tę wiadomość
-
A własnie ja dzisiaj pytałam Panią, która mi pobierała krew o gluzkozę i mówiła, że teraz nie wolno już cytryny wciskać, bo podobno może mieć to jakis wpływ na wynik... poprzednio jak byłam i zapytałam recepcjonistkę w laboratorium to powedziała mi to samo... no cóż, będę musiała wypić bez cytryny...
-
kark wrote:Zaczarowana, z tego co pamiętam to nie można większości owoców, ale jakieś tam można. Zresztą spokojnie, jak gorzej wyjdzie większe obciążenie to wtedy będziemy się martwić
Witam się w 25 tygodniu
A w ogóle dzień dobrykark lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a macie w ogóle jakieś objawy tej cukrzycy ciążowej? Cukier z obciążeniem dopiero przede mną i zastanawiam się, czy można się spodziewać wyniku po jakiś symptomach? Trochę się obawiam, bo dość wysoki cukier(ale jeszcze w normie) wyszedł mi na początku ciąży...Też nie znoszę diet♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm